Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-12-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΕΦ-ΕΛΔΥΚ-Αστυνομία-Χορωδία Πελενδρίου - Κάλαντα
  • [03] (Κ) ΝΑ Ασία - Κύπρος - Γιατροί του Κόσμου - Αποστολή
  • [04] (Κ) Προς Συνδρομητές και Συνεργάτες ΚΥΠΕ
  • [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Εορταστική εκδήλωση - Προεδρικό Μέγαρο
  • [08] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] (Κ) Έλληνας Πρωθυπουργός - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα - Κύπρος
  • [10] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρά κέρδη
  • [11] (Κ) Αθήνα - ΥΠΕΞ - Ονόματα οκτώ αγνοουμένων ή αναζητουμένων - ΝΑ. Ασία
  • [12] (Κ) Αθήνα - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κάλαντα - Μαθητές Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μήνυμα για το νέο έτος
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μήνυμα για νέο έτος - ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία, οι χιλιάδες νεκροί, οι τραυματίες και υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους τα παλιρροϊκά κύματα που επακολούθησαν του σεισμού και η άμεση ανάγκη οικονομικής, ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας, που χρειάζονται οι πληγείσες χώρες, αποτελούν το κύριο θέμα των περισσότερων σημερινών εφημερίδων.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων και οι δηλώσεις Ελληνοκυπρίων ηγετών για το Κυπριακό και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εντός και εκτός Κύπρου προς επαναφορά του σχεδίου Ανάν για την επίτευξη λύσης, η επίτευξη χθες συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ για τις αυξήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα για εφέτος και τα επόμενα δύο χρόνια, τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και η ανάληψη εκστρατείας απο τις κρατικές Αρχές για έλεγχο των καυσίμων είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα του κυπριακού Τύπου.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο ''Οι αριθμοί που συγκλονίζουν την ανθρωπότητα'', ότι δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες αγνοουμένους και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγους άφησε πίσω του, λίγο πριν φύγει, το έτος 2004 και σύσσωμη η ανθρωπότητα θα θυμάται τη χρονιά αυτή ως μία από τις χειρότερες στην ιστορία της. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) εισηγείται όπως η ελληνοκυπριακή πλευρά κινηθεί αποφασιστικά με δικές της πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, προκειμένου -όπως αναφέρει- ''να αντιμετωπισθεί το δύσκολο αδιέξοδο'', ενώ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δηλώνει πως οι εισηγήσεις, για ανάπτυξη δικής μας πρωτοβουλίας, αποτελούν ''κενά συνθήματα''.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο ''Νέο σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Λεμεσού'', γράφει στο κύριο θέμα ότι η μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ''τέθηκε χθες στον αναπνευστήρα'' με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς, οι οποίοι πιθανόν να αντιμετώπιζαν θανάσιμο κίνδυνο. Στη μονάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, γίνονται εργασίες αναδιαμόρφωσης και εξαιτίας των σχεδιασμών υπήρξε μείωση των κλινών αντί να αυξηθούν, ενώ και οι εργασίες, που άρχισαν εδώ και πολύ καιρό, προχωρούν με μεγάλες καθυστερήσεις και μικροδιακοπές που επιτείνουν τα προβλήματα. Σε άλλο θέμα γράφει πως οι ΗΠΑ, οι οποίες εργάζονται για λύση του Κυπριακού με συνοπτικές διαδικασίες, θα επιδιώξουν την προώθηση ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εφαρμογή του σχεδίου Ανάν.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Εκστρατεία για έλεγχο καυσίμων'', γράφει πως το κράτος βάζει φραγμό στην ανεξέλεγκτη, κατά τους τελευταίους μήνες, εισαγωγή και εμπορία καυσίμων και ότι λειτουργοί του Υπουργείου Εμπορίου, από τις αρχές Ιανουαρίου, θα διενεργούν εφόδους σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων και θα παίρνουν δείγματα, τα οποία θα αποστέλλονται σε πρόσφατα αναβαθμισμένο χημικό εργαστήριο που λειτουργεί στον τερματικό σταθμό Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αμφισβητεί τη δυνατότητα των κυπριακών Αρχών να ελέγξουν τη διακίνηση παράνομου χρήματος και ότι είναι πιθανόν, για το λόγο αυτόν, να υπάρξουν εμπόδια στην ένταξη της κυπριακής λίρας στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών ΙΙ.

    ''Η Σημερινή'', με τον τίτλο ''Συναγερμός σε όλο τον πλανήτη'', γράφει στο κύριο θέμα ότι ''οι σκηνές αποκάλυψης'' που μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο από τις χώρες της Ασίας, οι οποίες έχουν πληγεί από το σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα, έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό και ότι ο ΟΗΕ και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα κινητοποιούνται για αποτροπή της προσβολής των επιζώντων απο μεταδοτικές ασθένειες. Αλλη είδηση είναι ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΥΔΥ συμφώνησαν χθες για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των δημόσιων υπαλλήλων από το 60ο στο 63ο έτος της ηλικίας τους και ότι δεν θα δοθεί καμμία αύξηση μισθών για τα έτη 2004 και 2005, ενώ 2% αύξηση θα υπάρξει το 2006.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', κάτω από τον τίτλο ''Διαστάσεις ολέθρου'', γράφει στο κύριο θέμα πως ο αριθμός των θυμάτων στη νοτιοανατολική Ασία αυξάνει με ρυθμούς που προκαλούν τρόμο και ότι μέχρι αργά χθες βράδυ ο επίσημος απολογισμός ανέβαζε τους νεκρούς στους 125 και πλέον χιλιάδες, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στις πληγείσες χώρες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πείνας και της προβολής από μολυσματικές ασθένειες. Αλλού γράφει πως και ο κυπριακός τουρισμός απειλείται από το δικό του ''τσουνάμι'', δηλαδή ''τα παλιρροϊκά κύματα και τις σεισμικές δονήσεις'' που επισυμβαίνουν σε κύριους ανταγωνιστικούς με την Κύπρο προορισμούς με ραγδαία ανάπτυξη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο ''Ατέλειωτος εφιάλτης'', ότι έχουν ξεπεράσει τις 125.000 οι καταμετρημένοι νεκροί από το σεισμό στη νοτιοανατολική Ασία, ενώ χιλιάδες νεκρά σώματα παραμένουν εκτεθειμένα στον τροπικό ήλιο, ενώ την ίδια ώρα η Ευρώπη ζει ώρες αγωνίες για τους πέντε περίπου χιλιάδες τουρίστες που αγνοούνται. Αλλη είδηση είναι η παρασημοφόρηση χθες από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο του λοχία της Αστυνομίας Σωκράτη Σωκράτους με το μετάλλιο του ''Αλτρουισμού και Αυτοθυσίας'', επειδή διέσωσε ανθρώπους που κινδύνευαν απο φωτιά.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', με τον τίτλο ''Χρειάζεται ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να σωθούν εκατομμύρια'', γράφει στο κύριο θέμα της πως οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο άνοιξαν την καρδιά και τα πορτοφόλια τους χθες, συνεισφέροντας εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να σωθούν τα θύματα του σεισμού και των παλιρροϊκών κυμάτων στη νοτιοανατολική Ασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κυβερνητικός γεωλόγος Πόλυς Μιχαηλίδης προειδοποίησε χθες με δηλώσεις του ότι και η Κύπρος θα μπορούσε να κινδυνεύσει από ένα γιγαντιαίο παλιρροϊκό κύμα, σε περίπτωση κατά την οποία θα κτυπούσε την περιοχή της ένα πολύ ισχυρός σεισμός.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα ''The Cyprus Weekly'', κάτω από τον τίτλο ''120.000 νεκροί'', γράφει στο κύριο θέμα πως ο θανάσιμος απολογισμός από το σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα του περασμένου Σαββατοκύριακού ξεπέρασε χθες τον αριθμό των 120.000 νεκρών, ενώ ένας λανθασμένος συναγερμός για νέα παλιρροϊκά κύματα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας διέσπειρε χθες τον πανικό στη Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη. Αλλού γράφει ότι και οι 173 Κύπριοι που έκαναν τουρισμό στις πληγείσες χώρες διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών ότι είναι ασφαλείς.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΕΦ-ΕΛΔΥΚ-Αστυνομία-Χορωδία Πελενδρίου - Κάλαντα

    Με σύντομες αναφορές στο Κυπριακό και με την ευχή όπως σύντομα επιτευχθεί λύση και επανένωση του νησιού, αλλά και με παραινέσεις για συνδρομή στα θύματα του φονικού σεισμού και των παλιρροϊκών κυμάτων που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ασία, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα στο αίθριο της Βουλής τις φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), της Αστυνομίας και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και την παιδική χορωδία Πελενδρίου, οι οποίες παρουσίασαν πρόγραμμα με κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.

    [03] (Κ) ΝΑ Ασία - Κύπρος - Γιατροί του Κόσμου - Αποστολή

    Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σρι Λάνκα μετά το φονικό σεισμό της περασμένης Κυριακής και τα παλιρροϊκά κύματα που ακολούθησαν είναι πολύ χειρότερη από ότι αναμενόταν και η καταστροφή δεν αποδίδεται σε όλο της το μέγεθος με τις περιγραφές που δίδονται, δήλωσε η Αντιπρόεδρος του κυπριακού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου Μαρία Σιακαλλή, μετά την ενημέρωση που είχε από την τριμελή ομάδα της οργάνωσης που βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη πόλη Golle της Σρι Λάνκα και άρχισε ήδη τους εμβολιασμούς των πληγέντων.

    Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι δεύτερη αποστολή της οργάνωσης αναχωρεί από την Κύπρο για την Golle την Κυριακή το απόγευμα, ενώ προετοιμάζονται τρίτη και τέταρτη αποστολή που αναμένεται να αναχωρήσουν για την ίδια περιοχή στις 9 και 13 Ιανουαρίου.

    [04] (Κ) Προς Συνδρομητές και Συνεργάτες ΚΥΠΕ

    Το ΚΥΠΕ εύχεται στους συνδρομητές και συνεργάτες του υγεία, χαρά, και καλές ειδήσεις για την Κύπρο και για όλο τον κόσμο μέσα στο 2005.

    [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικη γιορτή --------------------------------------------------------------- Η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστικές και ελεύθερες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, χωρίς διαιτησίες και χωρίς πιεστικά χρονικά περιθώρια, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής του κόμματος.

    ''Εργαζόμαστε έντονα, αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να πετύχουμε αυτό που είναι αναγκαίο. Να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που να διασφαλίζουν ότι ο διάλογος θα είναι εποικοδομητικός και θα οδηγήσει σε μια λύση που να μπορούμε να την δεχτούμε. Δεν θα γυρίσουμε εμείς το χρονοδιάγραμμα που έχει σε βάρος της η Τουρκία να είναι χρονοδιάγραμμα πίεσης πάνω σε μας'', τόνισε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ''κενά συνθήματα να προλάβουμε πρώτοι μπας και χάσουμε το πρωτείο στο ποιος θα βάλει ιδέες'', λέγοντας ότι ''με όλο το σέβας και την αγάπη που έχω σε αυτούς που τα λένε και σε εσάς, πρόκειται για αφέλειες''.

    ''Δεν καθορίζονται τα δικαιώματα με το ποιος θα τα πει πρώτος, ούτε αυτός που θα πει πρώτος ότι θέλει συνομιλίες αναγκαστικά καθορίζει την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών'', πρόσθεσε.

    ''Ελπίζω τώρα να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι ούτε πίεση, ούτε απειλές δεν πρόκειται να με κάνουν να παρεκκλίνω από αυτό που κρίνω με τη συμβουλή και τη βοήθεια των συνεργατών μου στο κόμμα αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι είναι σωστό και δίκαιο για τον κυπριακό Ελληνισμό'', επεσήμανε.

    Αναφερόμενος στη χρονιά που πέρασε, είπε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπήρξε ''κάποιος που να αντιμετώπισε τόσο συχνά, τόσες έντονες δυσκολίες και τόσο σοβαρά διλήμματα για τον τόπο''.

    ''Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, ελεύθερες διαπραγματεύσεις, χωρίς ξανά διαιτησίες και χωρίς περιθώρια χρονικά που να πιέζουν εμάς και όχι τους αντιπάλους'', είπε.

    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Δηλώσεις Ερντογάν - Κυπριακό ------------------------------------------------------- Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν «από αυστηρά τεχνική άποψη έχει δίκαιο» να δηλώνει ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι μονομερείς αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις οποίες δεν έχει υπογράψει η Αγκυρα και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, δεν είναι υποχρεωμένη να υπογράψει και το πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής της σύνδεσης και με τα δέκα νέα κράτη μέλη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    «Αν θέλει, δεν το υπογράφει. Δεν το υπογράφει, δεν ξεκινά συνομιλίες», τόνισε σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ''τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφασίζουν ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να ικανοποιήσει μια αιτήτρια χώρα και είναι δουλειά της αιτήτριας χώρας, αν θέλει να τους δεχτεί ή όχι».

    Τουρκία - ΣΕΑ - ΕΕ ------------------------- Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας καλωσόρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καθόρισε την 3η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων για ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

    Το ΣΕΑ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι σε διαρκή βάση και χωρίς προϋποθέσεις.

    Σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο Κυπριακό, το ΣΕΑ σημειώνει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η διαδικασία διαπραγματεύσεων, η οποία στοχεύει στην ένταξη, επί μιας διαρκούς βάσης, η οποία να μην θέτει προϋποθέσεις και να μην κάνει διακρίσεις κατά της Τουρκίας.

    Η διαδικασία αυτή, σημειώνει η ανακοίνωση, θα πρέπει να εξουδετερώσει διάφορα αρνητικά θέματα στις αποφάσεις της Συνόδου.

    Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη συνεδρία του ΣΕΑ προέβησαν σε μια ανασκόπηση του χρονοδιαγράμματος το οποίο θα ακολουθηθεί μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Ρωσική Ομοσπονδία - Κυπριακό -------------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου χαιρετίζει σε γραπτή δήλωσή του τη στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

    ''Η άρνηση της ρωσικής κυβέρνησης να συναινέσει στην αμερικανική προτροπή υιοθέτησης της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα σήμαινε ουσιαστικά την έγκριση και επιδοκιμασία του απορριφθέντος από τον κυπριακό ελληνισμό σχεδίου Ανάν, συνιστά πράξη σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου, κατάφασης προς τη διεθνή νομιμότητα και σεβασμού της ετυμηγορίας και της θέλησης του κυπριακού ελληνισμού'', αναφέρει στη δήλωσή του.

    Υπουργός Οικονομικών - Μηχανισμός Συναλλαγματικών Ισοτιμιών

    Σημαντικό στρατηγικό στόχο, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνού την απόφαση που έλαβε προχθές το Υπουργικό Συμβούλιο για ένταξη του κυπριακού νομίσματος στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας συνάντησης χθες με την ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι η υιοθέτηση του ευρώ παραμένει για την κυβέρνηση στόχος για τον οποίο εργάζεται μεθοδικά και σκληρά.

    ''Ενεργούμε έγκαιρα και προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι όσο πιο καλά γίνεται από τώρα, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα που έχει σημαντική αρμοδιότητα για το θέμα'', είπε.

    Εχουμε επεξεργαστεί από κοινού, πρόσθεσε, ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης, για το πώς υιοθετούμε το ευρώ την κατάλληλη στιγμή και τι πρέπει να γίνει από τώρα μέχρι τη στιγμή εκείνη.

    Υπ. Οικονομικών - Μισθολογικές αυξήσεις - Επέκταση ορίου αφυπηρέτησης

    Κατάληξη και συμφωνία στο θέμα των μισθολογικών αυξήσεων και της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο δημόσιο τομέα επιτεύχθηκε χθες σε συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Γλαύκος Χατζηπέτρου.

    Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών ''το 2006 θα δοθούν αυξήσεις ύψους 2% και το όριο αφυπηρέτησης επεκτείνεται στο 63ο έτος από την 1η Ιουλίου 2005''.

    Εξήγησε ότι η επέκταση θα είναι σταδιακή, δηλαδή όσοι συμπληρώνουν την 1η Ιουλίου 2005 το 60ο έτος θα αφυπηρετήσουν στο 61ο και στη συνέχεια στο 62ο και στο 63ο.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία δημιουργεί μια νέα δυναμική και μια τομή στα θέματα της δημόσιας υπηρεσίας και είναι μια έμπρακτη υλοποίηση αυτών τα οποία ονομάζουμε εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, αντιμετωπίζοντας τα θέματα μέσα από μια άλλη προοπτική.

    ΑΚΕΛ - Πρωτοχρονιάτικη διακήρυξη -------------------------------- Το 2005 θα είναι το ίδιο κρίσιμο για το Κυπριακό όπως και το 2004, σημειώνει στην πρωτοχρονιάτικη διακήρυξή του το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα καλωσορίσει μια νέα κινητικότητα στο Κυπριακό που θα στοχεύει στην εξεύρεση συμφωνημένης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

    Το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι ''διαπραγματεύσεις κάτω από την πίεση ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και με την απειλή επιδιαιτησιών δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα''.

    Εκφράζει την εκτίμηση ότι ''μετά τη συμπλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στα κατεχόμενα θα έχουμε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό'' και σημειώνει ότι ''Ε/Κ και Τ/Κ επειγόμαστε όσο κανένας άλλος για να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατό''.

    Αφού προσθέτει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας πρέπει να κατευθύνονται προς την επίτευξη αυτού του στόχου, αναφέρει ότι η βάση της λύσης εξακολουθεί να είναι το σχέδιο Ανάν επί του οποίου, μέσα από διαπραγματεύσεις, πρέπει να επέλθουν εκείνες οι αλλαγές, που θα επιτρέψουν στην ε/κ κοινότητα να το δεχθεί ως λύση του προβλήματος.

    Συνεχίζοντας, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι ο διεθνής παράγοντας πρέπει να κατανοήσει την ανάγκη για λύση που να λαμβάνει υπόψη κύρια τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο σύνολό του και όχι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή των οποιωνδήποτε άλλων σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

    ΔΗΣΥ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ---------------------------------- Την ευχή όπως το 2005 γίνει το έτος της επανένωσης της Κύπρου με την εξεύρεση μιας συμφωνημένης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των δύο κοινοτήτων, εκφράζει σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο ΔΗΣΥ.

    Σε σχέση με τη χρονιά που φεύγει, ο ΔΗΣΥ σημειώνει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό δεν συνοδεύτηκε με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση του νησιού.

    Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 16-17 Δεκεμβρίου, ο ΔΗΣΥ σημειώνει ότι ''παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες μας για το αποτέλεσμα της Συνόδου δεν επαληθεύτηκαν, εντούτοις θετικό γεγονός θεωρείται η δέσμευση της Τουρκίας για υπογραφή του πρωτοκόλλου τελωνειακής ένωσης πριν από την έναρξη ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων''.

    ''Βασική θέση του ΔΗΣΥ μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών'', καταλήγει το μήνυμα, ''παραμένει ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά με δικές της πρωτοβουλίες για να είναι σε θέση να καθορίσει την ατζέντα των επόμενων μηνών, έτσι ώστε η αναμενόμενη δραστηριοποίηση του διεθνούς παράγοντα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας συνολικής και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού που θα ανταποκρίνεται στις εύλογες ανησυχίες των Ελλήνων Κυπρίων''.

    ΔΗΚΟ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα -------------------------------- Μήνυμα ελπίδας, αγώνα και αισιοδοξίας για το μέλλον της Κύπρου, απευθύνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το ΔΗΚΟ, καλώντας ταυτόχρονα τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση και συμπόρευση για δικαίωση του αγώνα για την αποκατάσταση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

    ''Η ανατολή του νέου έτους βρίσκει την Κύπρο και το λαό της σε μια νέα φάση, με νέα δεδομένα, νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες δοκιμασίες'', αναφέρει το ΔΗΚΟ και προσθέτει: ''Ολοι μας, πολιτική ηγεσία και λαός καλούμαστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της νέας εποχής''.

    Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, ''αυτές τις ώρες της περισυλλογής, της περίσκεψης, τις ώρες της ευθύνης οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε τα προσωπικά και συλλογικά μας καθήκοντα και να εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας''.

    Τέλος, το ΔΗΚΟ καλεί τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση και συμπόρευση για τη δικαίωση του αγώνα του, για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη και για αποκατάσταση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε ολόκληρη την Κύπρο προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ε/Κ, Τ/Κ, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

    ΚΣ ΕΔΕΚ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ------------------------------------- Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ (ΚΣ ΕΔΕΚ) εύχεται το 2005 να αποτελέσει για την Κύπρο έτος ελευθερίας και μόνιμης ειρήνης.

    Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα με την ευκαιρία της εκπνοής του 2004 και της εισόδου στο νέο έτος 2005 απευθύνει προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό θερμές ευχές για ευημερία και εκπλήρωση κάθε ευγενούς ατομικής και συλλογικής προσδοκίας.

    Ιδιαίτερες ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης απευθύνει προς τον προσφυγικό μας κόσμο, τους συγγενείς των αγνοουμένων μας, τους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους και τους παθόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

    Το Κίνημα αναφέρει επίσης πως η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση την πρώτη Μαΐου σηματοδότησε την είσοδο της χώρας μας σε ένα νέο ιστορικό κύκλο.

    Αναφορικά με το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, το ΚΣ ΕΔΕΚ σημειώνει πως αποτέλεσε κρίσιμο σταθμό και ορόσημο στην τριαντάχρονη βασανιστική πορεία του λαού μας μετά την προδοσία και το έγκλημα του 1974.

    ''Για την επίτευξη λύσης δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον ΟΗΕ. Απορρίπτουμε ωστόσο πρακτικές επιδιαιτησίας, διασύνδεσης με εκβιαστικές ημερομηνίες και προσφυγή σε δημοψήφισμα χωρίς προηγούμενη επίτευξη συμφωνίας ως προϊόντος ελεύθερης διαπραγμάτευσης'', τονίζει.

    Τέλος, το ΚΣ ΕΔΕΚ απευθύνει προς ολόκληρο το λαό μας μήνυμα συλλογικής συστράτευσης, αγωνιστικής επαγρύπνησης και ομοψυχίας για την επίτευξη μέσα στο 2005 του κορυφαίου στόχου του τερματισμού της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας.

    ΕΥΡΩΔΗ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα -----------------------------------

    Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (ΕΥΡΩΔΗ) καλεί την ελληνική πλευρά, αντί να συζητεί το ενδεχόμενο ''αλλαγών στο Σχέδιο Ανάν'', να χαράξει μια ευρωπαϊκή στρατηγική.

    ''Σε αυτή την κατεύθυνση'', αναφέρει σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η ΕΥΡΩΔΗ, ''μπορεί άμεσα να αξιοποιηθούν τόσο η επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος όσο και η αναζήτηση μεθόδων εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια''.

    Η εφετινή Πρωτοχρονιά, λέει η ΕΥΡΩΔΗ, είναι η πρώτη που βρίσκει την Κυπριακή Δημοκρατία ισότιμο και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ''αυτή η πρώτη 'ευρωπαϊκή Πρωτοχρονιά' μας κάνει να στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία, αφού πρέπει πλέον και στην Κύπρο να ισχύσουν οι κανόνες και τα θέσμια του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού''.

    Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο με τη διορία που δόθηκε στην Τουρκία μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2005 για να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία προτού αρχίσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, συνεχίζει στο μήνυμά της η ΕΥΡΩΔΗ, αναδεικνύεται η ανάγκη μελετημένου και συγκροτημένου στρατηγικού σχεδιασμού.

    ''Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα'', προσθέτει, ''η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα πρέπει να εκθέσει σε γενικές γραμμές ποια θα ήταν μια πραγματική λύση του κυπριακού ζητήματος, όπως την εννοούν οι πολίτες στη βάση της άρνησής τους να διακινδυνεύσουν με το σχέδιο Ανάν''.

    ΝΕΟ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα -------------------------------- Οι Νέοι Ορίζοντες, σε μήνυμά τους για το 2005, εύχονται στον κυπριακό λαό υγεία, ευημερία και ευτυχία και υπόσχονται ότι θα αγωνιστούν ώστε το περιεχόμενο της λύσης στο Κυπριακό να συνάδει και όχι να συγκρούεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    ''Ιδιαίτερα εύχονται να τύχουν σεβασμού τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκλωβισμένων, των προσφύγων και όλων των Κυπρίων και να διακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων'', αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

    Οι ΝΕΟ εκτιμούν, γράφει η ανακοίνωση, ότι το 2005 αρχίζει ''με την επιβάρυνση που μας άφησε η 17η Δεκεμβρίου και που τροχιοδρομεί εξελίξεις με βάση το σχέδιο Ανάν''.

    ''Δυστυχώς το κορυφαίο 76% του δημοψηφίσματος δεν αξιοποιήθιηκε έτσι ώστε να απεγκλωβιστούμε οριστικά από το απαράδεκτο αυτό σχέδιο και να θέσουμε το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων για λύση του Κυπριακού'', καταλήγει η ανακοίνωση.

    ΕΔΗ - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα --------------------------------

    Οι ΕΔΗ σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους, αφού απευθύνουν σε όλους τους πολίτες ευχές για το νέο έτος, αναφέρουν ότι ''το 2004 σημαδεύτηκε με την ολοκλήρωση της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και τη διάψευση των προσδοκιών για λύση του Κυπριακού και επανένωση της πατρίδας μας''.

    ''Σήμερα βιώνουμε μια αρνητική δυναμική, που χαρακτηρίζεται από τη στασιμότητα, την υποχώρηση του διεθνούς ενδιαφέροντος, τη διάσταση μεταξύ της ε/κ και τ/κ κοινότητας σε ό,τι αφορά τη στρατηγική και τις προτεραιότητες'' και σημειώνουν ότι ''ο χρόνος συνεχίζει την εδραίωση των κατοχικών διχοτομικών τετελεσμένων''.

    Οι ΕΔΗ τονίζουν ότι ''μόνο η δική μας σαφής πολιτική βούληση και στρατηγική για λύση, η επιδίωξη της συνεννόησης με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας και η πειστικότητα των θέσεών μας διεθνώς μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό αδιέξοδο, ώστε το 2005 να φέρει πιο κοντά τη λύση και την επανένωση''.

    Τέλος, αφού αναφέρουν ότι ''η διχοτόμηση σημαίνει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αδικεί το λαό μας και ιδιαίτερα τις νέες γενιές που ονειρεύονται να ζήσουν σε μια πατρίδα ενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα'', δηλώνουν ότι ''θα δώσουν αποφασιστικά το παρών τους για να ανοίξει το 2005 ο δρόμος της λύσης, της ειρήνης και της επανένωσης''.

    Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ------------------------------------------------------------- Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εύχεται στον κυπριακό λαό υγεία, ευτυχία, πρόοδο και προπαντός ελευθερία.

    Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους, οι Οικολόγοι εύχονται όπως το 2005 φέρει την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στο νησί μας.

    ''Ας αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος (όσα συνέβηκαν στο Κυπριακό μέσα στο 2004) κι ας εργαστούμε για μια ευρωπαϊκή λύση, βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική'', αναφέρουν.

    Το Κίνημα διερωτάται κατά πόσο η ανθρωπότητα μέσα στο 2005 θα μπορέσει επιτέλους να οικοδομήσει την πραγματική παγκοσμιοποίηση, δηλαδή ένα παγκόσμιο σύστημα δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ασφάλειας και συνεργασίας που θα αντικαταστήσει τη στρατιωτική κυριαρχία και την παντοκρατορία του κέρδους.

    Δήμος Λευκωσίας - ΝΑ Ασία - Ακύρωση εκδηλώσεων ---------------------------------------------------- O Δήμαρχος Λευκωσίας, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων και η Ομάδα Δημοτών, σε έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισαν να ακυρώσουν τις γιορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η απόφαση αυτή λήφθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της θεομηνίας στη Νοτιονατολική Ασία.

    Ταυτόχρονα γίνεται έκκληση προς τους δημότες της Λευκωσίας να δώσουν το παρών τους στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 11.00 μ.μ. μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της θεομηνίας και να υποδεχθούν μαζί το νέο χρόνο.

    Δήμος Λεμεσού - ΝΑ Ασία - Ακύρωση εκδηλώσεων ---------------------------------------------- Ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα βράδυ εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου και να διαθέσει το ποσό που προοριζόταν για την εκδήλωση αυτή προς ανακούφιση των θυμάτων της τραγωδίας στη νοτιοανατολική Ασία.

    ''Ο Δήμος Λεμεσού, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πένθος για την τραγωδία που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία, αποφάσισε όπως σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς των χωρών που επλήγησαν, αλλά και στους χιλιάδες Ευρωπαίους που σκοτώθηκαν ή αγνοούνται, να ακυρώσει την εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου και να διαθέσει το ποσό που προορίζεται για τα έξοδα της εκδήλωσης (4.000 λίρες) για την ανακούφιση των θυμάτων της τραγωδίας'', αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

    Παράλληλα ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί ''με την ελάχιστη αυτή συμβολή του'' να στείλει μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ''προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και δοκιμάζονται σκληρά''.

    Δήμος Αμμοχώστου - ΝΑ Ασία - Εισφορά ---------------------------------------- Με τη συμβολική εισφορά των εκατόν λιρών προς τον Ερυθρό Σταυρό, ο Δήμος της κατεχόμενης Αμμοχώστου εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες από τα φονικά τσουνάμι που ακολούθησαν του σεισμού των 9 ρίχτερ που έπληξε τις περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας την περασμένη Κυριακή.

    Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος καλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς να συνεισφέρουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους στους λογαριασμούς των διαφόρων οργανισμών που ασχολούνται με το ανθρωπιστικό έργο της βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές.

    Η απόφαση για τη συμβολική συνεισφορά στον Ερυθρό Σταυρό λήφθηκε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ''Με τον ίδιο τρόπο που εμείς βρεθήκαμε το 1974 στη δύσκολη θέση που δημιούργησε ο πόλεμος και η εισβολή και αποζητήσαμε τη βοήθεια των συνανθρώπων μας, έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και από δικής μας πλευρά τα θύματα της οργής της φύσης, που αυτή την ώρα ζητούν την συμπαράστασή μας'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μετάλλιο Αλτρουισμού - Λοχίας Σωκράτους ----------------------------------------------------------------- O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απένειμε χθες το απόγευμα στο λοχία της Αστυνομίας Σωκράτη Σωκράτους το μετάλλιο ''Αλτρουισμού και αυτοθυσίας'' και συνέστησε στην ηγεσία της Αστυνομίας προαγωγή του για ανδραγαθία, σύμφωνα με το νόμο.

    Ο λοχίας Σωκράτους διακινδύνευσε τη ζωή του στις 27 Δεκεμβρίου όταν, εκτός υπηρεσίας, έσωσε τέσσερις συνανθρώπους του, δύο γυναίκες, ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα οκτάχρονο παιδί, που κινδύνευαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Λεμεσό.

    Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι οι πράξεις αυτοθυσίας για τη σωτηρία συνανθρώπων μας δεν είναι απλές ανθρωπιστικές ενέργειες αλλά εμπεριέχουν την αρετή της αυταπάρνησης και τη γενναιότητα της αφοσίωσης σε ηθικές αρχές και αξίες που θα πρέπει να στηρίζουν και να κοσμούν τα θεμέλια μιας κοινωνίας.

    Αθήνα - Ιακώβου- Λυσσαρίδης- Δήμος Περιστερίου ------------------------------------------------- Τα 70 χρόνια του γιορτάζει φέτος ο Δήμος Περιστερίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει εγκαινίασε προχθές το βράδυ το νέο σύγχρονο θέατρο της πόλης, το «Θέατρο Πολιτών», και παράλληλα τίμησε δύο διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Κύπρου, τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

    Μετά από πρόταση του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του θεάτρου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Περιστερίου για τους πολύχρονους αγώνες για τον κυπριακό ελληνισμό.

    Στον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου απονεμήθηκε το αριστείο της πόλης για τους πολύχρονους αγώνες του για τον κυπριακό ελληνισμό.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές που φοιτούν στο κατεχόμενο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Τρίτη μαζί με τους καθηγητές τους για μια εβδομάδα στο Δήμο Περιστερίου.

    Πρόκειται για τους πρώτους Ελληνοκύπριους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, που φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974.

    Ο ΥΠΕΞ, που παρέλαβε το αριστείο της πόλης από την αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση, και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη επισήμανε ότι η επίσκεψη του στην Κύπρο εντυπωσίασε τον κυπριακό λαό ''όχι μόνο για τις συνομιλίες που είχατε με την πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά για την επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο και την πρωτοβουλία σας να καλέσετε εδώ τα παιδιά του Γυμνασίου της Καρπασίας''.

    Ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι είχε την τύχη να προσφέρει υπηρεσίες στην πατρίδα του την Κύπρο και την πατρίδα του την Ελλάδα (διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Παλιννοστούντων Ελλήνων) και, όπως είπε, ''το έκανα πάντα με αφοσίωση, πιστεύοντας ότι απλώς ανταποδίδω ένα μέρος αυτών που μου έδωσε η πατρίδα''.

    Στη δική του ομιλία ο κ. Λυσσαρίδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και σημείωσε ότι μετά την 17η Δεκεμβρίου στόχος των Αγγλων, των Αμερικανών και των Τούρκων είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν για επίλυση του Κυπριακού.

    Δηλώνοντας ότι ''και η Ευρώπη δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δυο σταθμά αναφορικά με τους εταίρους'', ο κ. Λυσσαρίδης παρατήρησε ότι ''το αίτημα της Τουρκίας για ένταξη δημιούργησε νέες ευκαιρίες, που δυστυχώς αφήσαμε ανεκμετάλλευτες'', ενώ ''Ελλάδα και Κύπρος σταθήκαμε ευνοϊκά προς ευρωπαϊκή στροφή της Τουρκίας''.

    Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως ''η 17η Δεκεμβρίου υπήρξε νίκη της Τουρκίας και ήττα των ευρωπαϊκών αξιών και στόχος των πλανηταρχών και των ατλαντοστρεφών δορυφόρων τους, χρησιμοποιώντας τους Πόντιους Πιλάτους του ΟΗΕ, είναι να αναβιώσουν το σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας''.

    ''Δεν θα προσυπογράψουμε την αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αντισταθούμε όσοι και να 'ναι, όσο δυνατοί και να 'ναι. Δεν θα προσυπογράψουμε προτεκτορατοποίηση της Κύπρου και δεν θα διαγράψουμε τα απαράγραπτα δικαιώματά μας και τις πατρογονικές εστίες'', τόνισε ο κ. Λυσσαρίδης, καλώντας την Ευρώπη, ''εάν θέλει να διαδραματίσει ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, να σταθμίσει καλύτερα προβλήματα και αξίες''.

    Η αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας πορεύεται χέρι-χέρι με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου γιατί ''το δικό σας όνειρο είναι και δικό μας''.

    Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες -------------------------------- Αρνητικό κλίμα, λόγω της πτωτικής πορείας των τραπεζικών τίτλων, επικράτησε στη χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση, παρά το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,12%, κλείνοντας στις 1.008,96 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε επίσης μικρές ζημιές σε ποσοστό 0,12%, υποχωρώντας στις 72,25 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 461 χιλιάδες λίρες.

    [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 31/12/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 31/12/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    ------------------------------------
    ΕΥΡΩ                      0,5783               0,5817
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4237               0,4262
    Λίρα Αγγλίας              0,8177               0,8226
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 31/12/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 31/12/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4131            0,4164
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3300            0,3326
    Δολάριο Καναδά                  0,3514            0,3542
    Κορώνα Δανίας                   0,0777            0,0783
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0701            0,0706
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0641            0,0646
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3744            0,3773
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Εορταστική εκδήλωση - Προεδρικό Μέγαρο

    Την ελπίδα όπως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανένωση της πατρίδας μας και για μια συμφωνημένη και λειτουργική λύση, ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για το κόψιμο της βασιλόπιτας του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου.

    [08] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                  220.925,84
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     72,55     0,42    212.028,01
    FTSE/CySE 20                           338,50     0,26    124.041,56
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.015,70     0,29    126.167,97
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ              929,50     1,35     13.293,18
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ          932,33     0,72      2.557,39
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.012,27     0,33    139.461,15
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.029,85     0,21    114.452,61
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                    862,51    -0,81        670,00
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            849,61     1,39     75.719,49
    FTSE Med (30/12/2004)                6.844,14     0,06
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [09] (Κ) Έλληνας Πρωθυπουργός - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα - Κύπρος

    Ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

    Παράλληλα απευθύνει έκκληση για συστράτευση, συνεννόηση και ενότητα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς, της χώρας

    Αναφερόμενος στο 2004 επισημαίνει ως σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά, την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, τη δημιουργία του Συντάγματος της Ευρώπης και την ανάθεση στη Νέα Δημοκρατία της διακυβέρνησης του τόπου.

    [10] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρά κέρδη

    Μικρή αύξηση παρουσίασε στη τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση του έτους 2004 το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), παρά το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,33%, κλείνοντας στις 1.012,27 μονάδες. Οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,42% σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 72,55 μονάδες. Η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος διατήρησε τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα των 220 χιλιάδων λιρών.

    [11] (Κ) Αθήνα - ΥΠΕΞ - Ονόματα οκτώ αγνοουμένων ή αναζητουμένων - ΝΑ. Ασία

    Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα οκτώ Ελλήνων αγνοουμένων ή αναζητουμένων (αντί των εννέα που είχαν αρχικά αναφερθεί), μετά από σύμφωνη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των οικογενειών τους.

    Ως αγνοούμενοι σε συνθήκες υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται οι κάτωθι:

    Σέφερ-Χατζηδάκη Εμμανουέλα, κάτοικος εξωτερικού.

    Σέφερ Έλλη-Κατερίνα (τέκνο Εμμανουέλας)

    Σέφερ Πατρίτσια-Λούσι (τέκνο Εμμανουέλας)

    Χατζηαλεξίου-Έσπο Άνα Μάγια, σύζυγος Αντωνίου, Φινλανδή υπήκοος

    Πάκου Μαριάνα του Βασιλείου, κάτοικος Γερμανίας

    Αναζητούνται επίσης και οι κάτωθι Έλληνες υπήκοοι:

    Σγούρος Θεόδωρος, κάτοικος Ελβετίας

    Παυλίδης Παναγιώτης του Ιωάννη, κάτοικος Γερμανίας

    [12] (Κ) Αθήνα - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κάλαντα - Μαθητές Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

    Μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου της κατεχόμενης Κύπρου, που φιλοξενούνται από το Δήμο Περιστερίου, έψαλαν σήμερα τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    Οι μαθητές ευχήθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια καλή νέα χρονιά, υγεία και ευτυχία.

    [13] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μήνυμα για το νέο έτος

    Λύτρωση και δικαίωση του κυπριακού λαού ευχήθηκε στο αποψινό μήνυμά του, με την ευκαιρία του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, καλώντας παράλληλα όλους σε συστράτευση και ενότητα, λέγοντας ότι ''μονάχα ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε και να είμαστε βέβαιοι για το ευτυχέστερο μέλλον του τόπου μας''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

    Στο μήνυμά του για το νέο έτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην τραγωδία που πλήττει τη νοτιοανατολική Ασία και κάλεσε τον κυπριακό λαό να συνδράμει στην ανακούφιση των πληγέντων. Εξέφρασε παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού βαθύτατη θλίψη για το τραγικό αυτό συμβάν.

    Αναφερόμενος στο 2004, είπε ότι ήταν μια σημαντική χρονιά για την Κύπρο με δύο ιστορικά ορόσημα, την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από ''πολύχρονες προσπάθειες και θυσίες'' και το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν απέρριψε λύση του Κυπριακού αλλά το συγκεκριμένο σχέδιο.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μήνυμα για νέο έτος - ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με την ευκαιρία του νέου έτους:

    ''Σε λίγες ώρες, ένας ακόμα χρόνος, το 2004, εκπνέει και ένας καινούριος χρόνος έρχεται. Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας απευθύνω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου, για χαρούμενο και ευτυχισμένο καινούριο χρόνο, με υγεία, ευτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών του καθενός σας.

    Η δική μου, μια και μόνη ευχή για την πατρίδα μας, είμαι βέβαιος ότι συμπίπτει με τις ευχές και τις προσδοκίες του καθενός σας. Μια και μόνη είναι η ευχή όλων μας, για την πατρίδα μας:

    Ο τερματισμός της εισβολής και η άρση των τετελεσμένων της κατοχής με τη λύτρωση και δικαίωση του αγαπημένου και βασανισμένου τόπου μας.

    Λύτρωση και δικαίωση, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στα πλαίσια της οποίας όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου θα μπορέσουν ισότιμα και χωρίς διακρίσεις, να οικοδομήσουν σε συνθήκες ασφάλειας μια κοινή πατρίδα, ενωμένη, ευημερούσα και ειρηνική.

    Την ώρα αυτή, απευθύνω ιδιαίτερα θερμές ευχές στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων μας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας. Θέλω, επίσης, να εκφράσω την ιδιαίτερη εκτίμησή μου σε όλους εκείνους, που αυτές τις ώρες της οικογενειακής χαράς και προσδοκίας, βρίσκονται, λόγω καθήκοντος, μακριά από τα σπίτια τους, στελεχώνοντας ουσιώδεις υπηρεσίες και υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

    Την ώρα αυτή, αναπόφευκτα η σκέψη όλων μας στρέφεται στο τραγικό και καταστροφικό φυσικό φαινόμενο που βύθισε στο πένθος και την απόγνωση την νοτιοανατολική Ασία.

    Από μέρους του κυπριακού λαού, εκφράζω τη βαθύτατη μας θλίψη και διαβιβάζω τη συμπάθειά μας προς τις Κυβερνήσεις και τους λαούς των χωρών αυτών για την τραγωδία που βιώνουν. Θέλω να καλέσω και να παρακαλέσω όλους σας, να συνδράμετε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, στις προσπάθειες που γίνονται για ανακούφιση των πληγέντων, αναδεικνύοντας ακόμα μια φορά τις αρετές της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν το λαό μας.

    Ο χρόνος που πέρασε υπήρξε ένας σημαντικός χρόνος για την πατρίδα μας με δυό ιστορικά ορόσημα. Την 1η του Μάη, η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρις στις πολύχρονες προσπάθειες όλων των Κυβερνήσεων, της Βουλής και κυρίως τις θυσίες του λαού, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το κοινό όραμα.

    Στις 24 του Απρίλη, ο κυπριακός λαός κλήθηκε να αποφασίσει για το μέλλον του με δημοψήφισμα.

    Ο κυπριακός ελληνισμός σε ένα απόλυτα δημοκρατικό και ελεύθερο δημοψήφισμα απέρριψε, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76%, το σχέδιο που προτάθηκε. Αυτή είναι η ετυμηγορία του λαού, που πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις που θα καθοδηγούν και θα εδραιώνουν την ενότητα λαού και ηγεσίας.

    Στις 24 του Απρίλη 2004, ο λαός δεν απέρριψε την λύση του Κυπριακού. Δεν αποφάσισε εναντίον της επανένωσης της πατρίδας μας. Απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο, κρίνοντας ότι αυτό δεν θα οδηγούσε ούτε στην επανένωση ούτε σε λειτουργική λύση.

    Γνωρίζω και συμμερίζομαι την έγνοια του λαού για την πάρα πέρα πορεία του εθνικού μας θέματος. Πολύς λόγος γίνεται και αρκετός προβληματισμός αναπτύσσεται για πιθανές νέες πρωτοβουλίες και νέες προσπάθειες για προώθηση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα. Πρωταρχικό μέλημα μας και προτεραιότητα είναι η προώθηση αποδεκτής λύσης του Κυπριακού.

    Εργαζόμαστε συστηματικά και αθόρυβα για να δημιουργηθούν οι σωστές προϋποθέσεις, που θα παρέχουν τα εχέγγυα για ουσιαστικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, μέσα στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιδιαιτησία και τα χρονοδιαγράμματα που μεταφέρουν την πίεση στη δική μας πλευρά, αποδείχθηκαν ατελέσφορα για μια ισότιμη διαπραγμάτευση, ικανή να οδηγήσει σε συμφωνημένη βιώσιμη λύση.

    Προς τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, απευθύνω, με τη σημερινή ευκαιρία, μήνυμα φιλίας και ευχές, για μια κοινή πορεία στο κοινό μέλλον της κοινής πατρίδας μας. Τους καλώ να αναγνωρίσουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων για διαιώνιση του διαχωρισμού και να κατανοήσουν ότι το κοινό και μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων μας, εξυπηρετείται μέσα από μια πραγματική επανένωση της πατρίδας μας.

    Πιστεύω στην τελική δικαίωση του κοινού αγώνα μας. Θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας και για ολόκληρο το λαό μας.

    Καλώ όλους σε συστράτευση και ενότητα. Μονάχα ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε και να είμαστε βέβαιοι για το ευτυχέστερο μέλλον του τόπου μας.

    Από τα βάθη της καρδιάς μου, εύχομαι σε όλους και όλες σας καλό νέο έτος. Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι χρόνος χαράς, ευημερίας, προκοπής και προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 31 December 2004 - 18:49:15 UTC