Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-12-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προϋπολογισμός - Αν. Πρόεδρος ΔΗΚΟ
  • [02] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προϋπολογισμός - Πρόεδρος ΔΗΣΥ
  • [03] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προυπολογισμός - Νίκος Κατσουρίδης
  • [04] (Κ) Ερντογάν - Μπαλκενέντε - Δείπνο εργασίας
  • [05] (Κ) Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2003
  • [06] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [07] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Συνέντευξη

  • [01] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προϋπολογισμός - Αν. Πρόεδρος ΔΗΚΟ

    Ο φετινός προϋπολογισμός και η μέχρι σήμερα διαμόρφωση των βασικών δεικτών της οικονομίας δεικνύει καθαρά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία οικονομικής πολιτικής και ευέλικτες προσεγγίσεις, απαλλαγμένες από πολιτικοοικονομικές και άλλες προκαταλήψεις, όπως έπρατταν οι προκάτοχοι μας, ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους.

    Σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2005, ο κ. Κλεάνθους είπε η κυβέρνηση κατόρθωσε να αναστρέψει την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη πορεία της οικονομίας εφαρμόζοντας μια συνετή, σωστή και μετρημένη οικονομική πολιτική, με μεσοπρόθεσμο και μακροχρόνιο στρατηγικό ορίζοντα.

    [02] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προϋπολογισμός - Πρόεδρος ΔΗΣΥ

    Στάση αποχής για όλες τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού πλην αυτών για την άμυνα, τις ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους και άλλα επιμέρους κονδύλια θα τηρήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρός του Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2005.

    Ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τη γενικότερη διαχειριστική φιλοσοφία που διέπει τόσο τον Κρατικό Προϋπολογισμό όσο και τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός ''κινείται σε συντηρητικά πλαίσια και στερείται αναπτυξιακού και κοινωνικού οράματος'', είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    [03] (Κ) Βουλή - Κρατικός Προυπολογισμός - Νίκος Κατσουρίδης

    Το ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις θα δώσει θετική ψήφο στον Κρατικό Προϋπολογισμό καταψηφίζοντας μόνο μερικές επιμέρους πρόνοιές του, δήλωσε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, στη διάρκεια της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2005.

    Οπως είπε, παρά τις δυσκολίες η Κυβέρνηση προχωρεί σταθερά προς την υλοποίηση του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και πρόσθεσε ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2005 ''προάγει τη σταθερότητα και προωθεί την ανάπτυξη. Είναι νοικοκυρεμένος και συνάμα κοινωνικός και αναπτυξιακός''.

    [04] (Κ) Ερντογάν - Μπαλκενέντε - Δείπνο εργασίας

    [05] (Κ) Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2003

    [06] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Λονδίνο - Ελληνικό Κέντρο - Εκδήλωση ----------------------------------- Η 10η επέτειος από την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο εορτάστηκε χθες βράδυ με μια εκδήλωση με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

    Στην εκδήλωση, που έγινε στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του οικήματος, παρευρέθησαν ο Έλληνας Πρεσβευτής Αναστάσιος Σκοπελίτης, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Πέτρος Ευτυχίου και πολλοί παράγοντες της ομογένειας

    Τορόντο ----- Μιά νέα σελίδα πολιτισμού άνοιξε για τον Ελληνισμό του Τορόντο καθώς την Κυριακή μέσα σε πλήθος κόσμου εγκαινιάσθηκε η νέα πτέρυγα ελληνικού βιβλίου Ελευθερουδάκη στο καναδικό κατάστημα Chapters στην καρδιά της καναδικής μεγαλόπολης. Ενα χρόνο μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Μόντρεαλ η μεγάλη καναδική αλυσίδα βιβλιοπωλείων άνοιξε την αγκαλιά της στα ελληνικά βιβλία σε μια λαμπρή τελετή όπου παραβρέθηκαν οι ιδιοκτήτριες του γνωστού ελληνικού βιβλιοπωλείου Σοφίκα και Μαρίνα Ελευθερουδάκη καθώς και διευθυντικά στελέχη του Chapters, μεταξύ των οποίων η ιδιοκτήτρια Χέδερ Ρίσμαν.

    Τα εγκαίνια του νέου τμήματος ελληνικού βιβλίου σημάδεψε ο λόγος του Γενικού προξένου του Τορόντο Ευθύμιου Ευθυμιάδη, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα του Ελληνισμού να βρεθεί με μια ολοκληρωμένη συλλογή ελληνικού βιβλίου στην καρδιά της ζήτησης του Τορόντο. Οι πρόεδροι του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσσου και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο δρ. Αθανάσιος Φούσιας και Κώστας Μενεγάκης αντίστοιχα κάλεσαν την ελληνική παροικία της πόλης να γίνουν μέτοχοι αυτής της μεγάλης πολιτιστικής πρότασης της Ελλάδας στο πολυπολιτιστικό γίγνεσθαι του Καναδά αποδίδοντας εύσημα για την διείσδυση των ελληνικών βιβλίων στη συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιουστίνη Φραγκούλη.

    Ο ελληνοκαναδός υφυπουργός μεταφορών Τζίμ Καρύγιαννης στο λόγο του είπε ότι το νέο εγχείρημα της δημιουργίας πτέρυγας ελληνικού βιβλίου μέσα στο μεγαλύτερο καναδικό βιβλιοπωλείο είναι τιμή για τον Ελληνισμό και παρέδωσε στους επιτελείς του Chapters τον καναδικό χάρτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταφρασμένο στα ελληνικά.

    Ο καθηγητής της ιστορίας στην έδρα Ελληνικών σπουδών δρ. Τόμας Γκάλαντ επισήμανε ότι παρά το γεγονός πως σήμερα τα βιβλία μπορούν να παραγγελθούν μέσω του διαδυκτίου, η ζωντανή παρουσία μιας ελληνικής συλλογής στο μεγάλο βιβλιοπωλείο του Τορόντο αποτελεί την απάντηση στον αναγνώστη που θέλει να φυλλομετρά και να μυρίζει το αντικείμενο του πόθου, που λέγεται βιβλίο.

    Τέλος, η ιδιοκτήτρια της γνωστής αλυσίδας βιβλοπωλείων Σοφίκα Ελευθερουδάκη είπε ότι για κείνη το άνοιγμα της νέας πτέρυγας στο Τορόντο δεν ήταν μόνο μια εμπορική πρόκληση αλλά μιά πρόταση ελληνικού πολιτισμού για την παροικία του Τορόντο. Η Σοφίκα Ελευθερουδάκη εξήρε το ρόλο της συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη στη διείσδυση του ελληνικού βιβλίου στα κεντρικά καναδικά βιβλιοπωλεία Chapetrs ευχαριστώντας θερμά τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αργύρη για την αφιλοκερδή προσφορά του σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

    [07] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Συνέντευξη

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, πρώην Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, εξήγησε την άποψή του για το θέμα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα τεθεί στο τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένου ότι αυτές είναι επιτυχείς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 8 December 2004 - 20:49:12 UTC