Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-10-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [04] (Κ) Ιακώβου - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Κίνας - ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αμστερνταμ - Χανόι - Λουξεμβούργο
  • [06] (Κ) Ιακώβου - ΕΕ - Κανονισμός για απευθείας εμπόριο με Τ/Κ
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Ιακώβου - Τουρκία - Κύπρος - Τελωνειακή Σύνδεση - Εκθεση Επιτροπής
  • [09] (Κ) Αγνοούμενοι - ΔΕΑ - Συνεδρία
  • [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Τζον Κέρι - Ελλάδα - Κύπρος
  • [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) Βουλή - Επιτροπή Οικονομικών - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [14] (K) Πρόεδρος Βουλής - Χαϊτίδης - Νιώτης
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικές ζημιές
  • [16] (Κ) Δήμος Μόρφου - Αντικατοχικές εκδηλώσεις
  • [17] (Κ) ΣτΕ - Τ/Κ - Συμμετοχή - ΚΣΣΕ
  • [18] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Κροάτες αξιωματικοί
  • [19] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Απόδημοι - Συναντήσεις
  • [20] (Κ) Υπουργικό Συμβούλιο - Αποφάσεις - Οικονομία
  • [21] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης
  • [22] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αναχώρηση - Αθήνα - Δηλώσεις
  • [23] (Κ) Ανώτατο Δικαστήριο - Αρίφ Μουσταφά - Αναστολή
  • [24] (Κ) Χριστοδουλίδης - ΚΣΣΕ - Απόφαση για Τ/Κ
  • [25] (Κ) Ακρόαση νέου Επιτρόπου για Διεύρυνση - Κυπριακό
  • [26] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία - Κυπριακό
  • [27] (Κ) Κατεχόμενα - Ταλάτ - Απόφαση ΚΣΣΕ - Τ/Κ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα

    
    
    Την τρίτη της νίκη στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Ανδρών της Α΄ Κατηγορίας πέτυχε χθες στο ουδέτερο στάδιο ΓΣΖ, στη Λάρνακα, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που επικράτησε της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου με 2 - 1, εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα με 9 βαθμούς σε τρεις αγώνες.
    
    Στο άλλο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκαν χθες οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, Ανόρθωση και Διγενής Ακρίτας Μόρφου έφεραν ισοπαλία 0 - 0 στο στάδιο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' στη Λάρνακα.
    
    Στους αγώνες του Σαββάτου, ο Εθνικός Αχνας και η Ομόνοια έφεραν ισοπαλία 0 - 0, η ΑΕΚ έχασε από την ΑΕΛ με 0 - 5, ο Απόλλων ηττήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα με 2 - 3 και ο Ολυμπιακός από την Αλκή με 0 - 1, ενώ η Αθλητική Ενωση Πάφος νίκησε τον Αρη με 2 - 1.
    
    Ο βαθμολογικός πίνακας μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής διαμορφώθηκε ως εξής:
    
    1.  ΑΠΟΕΛ          9
    2.  Ανόρθωση       7
    3.  ΑΕΛ            6
    4   Αλκή           6
    5.  Νέα Σαλαμίνα   6
    6.  Παραλίμνι      4
    7.  Εθνικός Αχνας  4
    8.  Πάφος          4
    9.  Ολυμπιακός     3
    10. Απόλλων        3
    11. Ομόνοια        2
    12. Διγενής        2
    13. ΑΕΚ            2
    

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει θετικά και αρνητικά στοιχεία για την πορεία της χώρας προς την ΕΕ, η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη λύση του Κυπριακού, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε σχέση με το Κυπριακό και η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επεξέτεινε την Τελωνειακή της Ενωση με την Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Προβάλλονται επίσης η σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, το πόρισμα για το Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου σε διαδοχή του ασθενούντα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

    Η ''Αλήθεια'' στην κύρια είδηση με τίτλο ''Να σοβαρευτεί επιτέλους ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος'' γράφει ότι τη "μήνιν" του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη προκάλεσε η επάνοδος του Προέδρου Παπαδόπουλου σε ''προκλητικές και υβριστικές'' δηλώσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του. Αλλού γράφει ότι στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κλήθηκε για σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών προκειμένου να λογοδοτήσει για το σχέδιο δράσης του κρατικού αερομεταφορέα.

    ''Το Θάρρος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου'' γράφει ότι επιχείρηση σπίλωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με εξωφρενικές κατηγορίες ότι αποτελεί κέντρο διεθνούς τρομοκρατίας μεθοδεύει το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο χρησιμοποιώντας γι΄ αυτό το σκοπό το διαδίκτυο. Αλλού γράφει ότι παράτυπο και αδόκιμο θεωρεί η Λευκωσία, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου, τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επεξέτεινε την τελωνειακή της ένωση με την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας και την Κύπρο.

    Ο ''Πολίτης'' στην κύρια είδηση με τίτλο '''Ναι' για Τουρκία με κάμποσα 'αλλά''' γράφει ότι ''ναι μεν, αλλά...'' είναι το κυρίαρχο νόημα που διαπνέει το περιεχόμενο της έκθεσης της Κομισιόν για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ που θα λέγει ''ναι'' στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αλλά θα τονίζει ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για ένταξη. Αλλού γράφει ότι οι ανείσπρακτες φορολογικές οφειλές προς το κράτος ανέρχονται σε 263 εκατομμύρια λίρες αλλά μόνο τα 121 εκ. λίρες εξ αυτών είναι δυνατό να εισπραχτούν.

    Η ''Σημερινή'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Καίει το πόρισμα για την απάτη στο χρηματιστήριο'' γράφει ότι καίει το πόρισμα της πολυσυζητημένης έρευνας για τη χρηματιστηριακή απάτη τη διετία 1999 - 2000. Στις σελίδες του πορίσματος καταδεικνύονται ως ένοχοι πρόσωπα, φορείς και αρχές ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα γίνεται αναφορά σε πρώην υπουργό και άλλους επώνυμους. Αλλού γράφει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, σε διαδοχή του ασθενούντα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, έχει αρχίσει και χθες ''οι πάλαι ποτέ σύμμαχοι για την πλήρωση του αρχιεπισκοπικού θρόνου Μητροπολίτης Πάφου και Επίσκοπος Κύκκου συγκρούστηκαν με αφορμή ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στα ΜΜΕ για παρεμβάσεις κομμάτων στη διαδικασία εκλογής Αρχιεπισκόπου.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Απορρίπτουν τη βοήθεια'' γράφει ότι η Αγκυρα προτιμά να μην παραχωρηθούν 259 εκατομμύρια ευρώ για τους Τ/Κ εάν εν πολλοίς δεν έχει πολιτικά οφέλη από τη διαδικασία αυτή, όπως προκύπτει από συζήτηση που είχε στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο ΥΦΕΞ της Τουρκίας Μπακί Ιλγκίν με τους πρεσβευτές των κρατών - μελών της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος επιδιώκει να ενταχθεί στο Πρόγραμμα για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ, ενέργεια που αποτελεί το πρώτο βήμα της πλήρους ένταξης και συμμετοχής της χώρας μας στη συμμαχία. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας έθεσε το θέμα στους ομολόγους του της ΕΕ κατά την πρόσφατη σύνοδό τους στην Ολλανδία.

    [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    
    
    Λονδίνο - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ - Κυπριακό
    -----------------------------------------------------
    Το ΑΚΕΛ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων στην ε/κ πλευρά γύρω από τις επιδιωκόμενες αλλαγές στο σχέδιο Ανάν, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, σε ομιλία του σε συγκέντρωση της Ενωσης Κυπρίων Αγγλίας που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, με την ευκαιρία της 44ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    
    Ο κ. Κατσουρίδης τόνισε ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες των Ε/Κ και να πεισθεί για τις καλές τους προθέσεις.
    
    Πρόσθεσε ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί στη βάση των πραγματικοτήτων της βίας, και της κατοχής, αλλά, συνέχισε ''ούτε και στη βάση ενός νοσηρού ονειροπολήματος εποχών που έχουν ξεπερασθεί από την ιστορία''.
    
    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι το Κυπριακό θα λυθεί στις στέρεες βάσεις μιας λειτουργικής και άρα βιώσιμης συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ενότητα του λαού σε μια πατρίδα και την εγγύηση της ασφαλείας όλων των Κυπρίων.
    
    Πρόσθεσε ότι στη βάση του σχεδίου Ανάν μπορεί να αναζητηθεί ο συμβιβασμός μιας λειτουργικής, βιώσιμης και άρα ασφαλούς λύσης.
    
    Ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι τη στιγμή που ο διεθνής παράγοντας αλλά και τ/κ πολιτικές δυνάμεις παρουσιάζονται, όπως είπε, έτοιμες να συζητήσουν τις θέσεις της ε/κ πλευράς και δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση στις ανησυχίες μας, είναι θλιβερό ορισμένοι να αναλώνονται μόνο σε επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    
    Η αναπληρωτής Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Βρετανία Μαρία Μιχαήλ σε χαιρετισμό που απηύθυνε είπε ότι η διαιώνιση του Κυπριακού δεν είναι αποτέλεσμα της στάσης της ε/κ πλευράς στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, αλλά της τουρκικής εισβολής και κατοχής.
    
    Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος ανέφερε σε χαιρετισμό του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επέζησε των πολλών δυσκολιών που είχε να αντιμετωπίσει και κατόρθωσε από την 1η Μαΐου να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.
    
    Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Αγγλίας Βασίλης Μαύρος ανέφερε ότι ο κυπριακός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση.
    
    Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις Προέδρου Δημοκρατίας
    ---------------------------------------------
    Ανάξιες σχολιασμού θεωρεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου για τους επικριτές του.
    
    Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου Παπαδόπουλου κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του εκλιπόντος αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως δεν θεωρεί άξια σχολιασμού τα όσα αναφέρει κατά καιρούς ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.
    
    «Θεωρώ ανάξια να σχολιάσω τα όσα ο Πρόεδρος κατά καιρούς λεει, είτε αναχωρώντας είτε εισερχόμενος στην Κύπρο, είτε τελώντας τα οποιαδήποτε αποκαλυπτήρια», είπε ο κ. Αναστασιάδης, και σημείωσε πως ο Πρόεδρος «έχει δικαίωμα να υβρίζει, να χαρακτηρίζει και να χρησιμοποιεί χειρονομίες που ο ίδιος κατά καιρούς θεωρεί ότι αρμόζουν σε ένα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».
    
    Είπε επίσης πως «μετά το Εθνικό Συμβούλιο δεν νομίζω να υπήρξε ομοφωνία, υπήρξε απλούστατα ένα κλίμα συζήτησης μέσα από το οποίο ο Πρόεδρος παρουσίασε κάποιες κωδικοποιημένες προτάσεις».
    
    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε επίσης πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα πρέπει να αποφασίσει τελικά τι θέλει και όχι να λεει από τη μια για ένα καταστροφικό σχέδιο Ανάν και από την άλλη πως επιδιώκουμε τροποποιήσεις σε αυτό.
    
    «Δεν είμαι εγώ που δέχθηκα στις 13 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη να συζητήσω το σχέδιο Ανάν που σήμερα το θεωρεί ότι ήταν για κλείσιμο του Κυπριακού», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «κάποια στιγμή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί διότι δεν είμαι εγώ που είχα εμπλακεί στον διάλογο, είναι ο ίδιος».
    
    Εάν θεωρούσε το σχέδιο Ανάν ως σχέδιο για κλείσιμο του Κυπριακού ''δεν θα έπρεπε να δεχθεί ποτέ και καθόλου να το συζητά», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
    
    Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Προέδρου περί φωνές ψευδορεαλισμού, ενορχηστρωμένους ψιθύρους, καθοδηγούμενες διαβολές, απροσδιόριστες απειλές και νεφελώδεις κινδυνολογίες, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «είναι θλιβερό το γεγονός όταν πολιτικοί που διαχειρίζονται την τύχη ενός λαού δεν μπορούν να κάνουν σωστές εκτιμήσεις παρά μόνο αποδίδουν με ελαφρότητα χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς τους αντιπάλους».
    
    Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας για τελωνειακή ένωση με την Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως χαίρεται γιατί σήμερα ''εκείνοι που είχαν το όραμα και είχαν τις σωστές εκτιμήσεις δίδουν την ευκαιρία στην Κυπριακή Δημοκρατία να καρπούται ακριβώς των υποχρεώσεων που προκύπτουν μέσα από την ενσωμάτωση της Κύπρου στην Ευρώπη».
    
    ΟΙΔ - Ματαίωση Φόρουμ
    ----------------------
    O Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) εξέφρασε λύπη για τη ματαίωση του Κοινού Φόρουμ ΕΕ - ΟΙΔ που θα πραγματοποιείτο σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη.
    
    Σε γραπτή του δήλωση, ο ΟΙΔ αναφέρει ότι η ονομασία ''τ/κ κράτος'' περιλαμβανόταν στο σχέδιο Ανάν, και έγινε αποδεκτή στην 31η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΟΙΔ και προσθέτει ότι η τ/κ πλευρά παρακολούθησε όλες τις συναντήσεις του ΟΙΔ με αυτή την ονομασία από τότε.
    
    Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ''Ανατολή'' στη δήλωση αναφέρεται ότι είναι ατυχές που αυτό το σημαντικό Φόρουμ, που θα έφερνε κοντά τις δύο μεγάλες ομάδες των χωρών της Ευρασίας και της Αφρικής, ματαιώνεται για ένα θέμα που δεν είναι σχετικό.
    
    ''Ο ΟΙΔ που υιοθετεί το διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς και προσπαθεί να ενδυναμώσει τις αρχές του, εκφράζει βαθιά θλίψη για τη ματαίωση της συνάντησης, που αναμενόταν να βελτιώσει το διάλογο και την κατανόηση ανάμεσα στα δύο μέρη'', προστίθεται.
    
    Στη δήλωση αναφέρεται ότι ''οι τρέχουσες κρίσιμες καταστάσεις στον κόσμο μας καλούν όλους να ενθαρρύνουμε τις αξίες αρμονίας και ανοχής στις διεθνείς σχέσεις''.
    
    Τ/Κ ηγέτης - Τελωνειακή ένωση - Φόρουμ ΕΕ - ΟΙΔ
    -----------------------------------------------
    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι ενόσω η Τουρκία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος δεν θα υπάρχει πρόβλημα ''από την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ε/κ πλευρά'', κατά την έκφρασή του.
    
    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Κύπρο, όσο και στη ματαίωση του κοινού Φόρουμ ΕΕ - Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.
    
    Είπε ότι εάν η Τουρκία πάψει να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, εκείνη η μέρα θα σημαίνει και ''το τέλος του κόσμου''.
    
    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πιέσεις προς την Αγκυρα για να σταματήσει να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και είπε ότι οι Τ/Κ αναμένουν να ακούσουν την απάντηση από την Τουρκία.
    
    Για τη ματαίωση του Φόρουμ ΕΕ - ΟΙΔ είπε ότι αυτή οφειλόταν στη στάση και την πολιτική της ΕΕ καθώς και στις ενέργειες της ε/κ πλευράς.
    
    Εξέφρασε την άποψη ότι δεν έγινε σεβαστή η απόφαση του ΟΙΔ να αποδεχθεί τους Τ/Κ ως ''τ/κ κράτος'', όπως προβλέπεται στο σχέδιο Ανάν, και ως εκ τούτου, ο ισλαμικός κόσμος θα πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, όπως είπε.
    
    ''Αυτό θα σήμαινε και επίλυση του Κυπριακού κατά 50%'', είπε.
    
    Ανέφερε ακόμη ότι η ΕΕ θα ασκήσει πιέσεις ούτως ώστε να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο.
    
    Χαρακτήρισε άδικο το ότι, όπως είπε, η Κύπρος είναι εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά έκανε την ΕΕ να πιστεύει ότι οι Τ/Κ ζουν υπό συνθήκες κατοχής.
    
    Ταλάτ - Τελωνειακή ένωση - Τουρκία - ΕΕ
    ---------------------------------------
    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι ''η τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με τη νότια Κύπρο'', κατά την έκφρασή του, ''είναι ένα αποτέλεσμα λανθασμένης πολιτικής που συνεχίστηκε για χρόνια'', προσθέτοντας ότι ''αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις''.
    
    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ταλάτ χαρακτήρισε αναμενόμενη εξέλιξη την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Κύπρο και ανέφερε ότι αυτή δεν σημαίνει αναγνώριση ''αλλά αποδοχή της πραγματικής ύπαρξης της'' ε/κ πλευράς.
    
    Ωστόσο ανέφερε ότι οι λανθασμένες πολιτικές και οι ενέργειες κατά της ΕΕ και του κόσμου, ''θα κάνουν την Τουρκία να έρθει στο σημείο να αναγνωρίσει την ε/κ πλευρά''.
    
    Λόγω της μη ύπαρξης λύσης στο Κυπριακό, η τελωνειακή ένωση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο ψευδοκράτος και στους Τ/Κ, εκτίμησε ο κ. Ταλάτ.
    
    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η εφαρμογή της τελωνειακής ένωσης θα πάρει κάποιο χρόνο και είπε ότι θα φανεί σύντομα η στάση των Ε/Κ όσον αφορά τα τουρκικά προιόντα.
    
    Είπε ακόμη ότι το όραμα της λύσης δεν θα πρέπει να ξεχαστεί και ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λύση.
    
    Πρόσθεσε πως ένα άλλο θέμα που θα προκύψει θα είναι η επιθυμία της ε/κ πλευράς να ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια για τα πλοία υπό κυπριακή σημαία.
    
    Οσον αφορά τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο είπε ότι η ε/κ πλευρά, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, προσπαθεί να θέσει εμπόδια στον κανονισμό αυτό.
    
    Πρόσθεσε πως η ε/κ πλευρά είναι απλά ένας μικρός παράγοντας σε σύγκριση με τους άλλους και εάν οι άλλοι το επιθυμούν τότε η ε/κ πλευρά, κατά την έκφρασή του, δεν μπορεί να θέσει βέτο.
    
    Εξέφρασε αισιοδοξία για την έκβαση του θέματος του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο και επεσήμανε ότι εάν δεν υπάρξει έγκρισή του τότε οι Τ/Κ θα διεξάγουν το εμπόριο μέσω της ε/κ πλευράς, κάτι που θα δημιουργεί προβλήματα, όπως είπε.
    
    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Κύπρος να ανοίξει πρεσβεία στην Αγκυρα, ο κ. Ταλάτ είπε ότι ''δεν υπάρχει κίνδυνος από το θέμα αυτό τώρα''.
    
    Ράλλι Τρόοδος - Νικητής ο Αλ - Ατίγια από το Κατάρ
    --------------------------------------------------
    Ο Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ αναδείχθηκε χθες νικητής του Ράλλι Τροόδος 2004, αφού με αυτοκίνητο Subaru Impreza και συνοδηγό το Βρετανό Κρις Πάτερσον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε 15 από τις 18 ειδικές διαδρομές, αριθμός που ήταν υπεραρκετός για να του εξασφαλίσει μια άνετη νίκη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
    
    Ο κυριότερος αντίπαλος του Αλ Ατίγια στο Μεσανατολικό πρωτάθλημα της FIA, ο Χαλίτ Αλ Κασίμι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση οδηγώντας και αυτός Subaru Impreza, με συνοδηγό τον Ιρλανδό Μάικλ Ορ.
    
    Την τριάδα στο βάθρο των νικητών του Ράλλι Τροόδους κλείνει ο Χριστάκης Θωμά, με συνοδηγό τον ''Τσιπς'' και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO 7.
    
    Ο Θωμά πέρασε στην πρώτη τριάδα μετά την αποχώρηση του Αντρέα Περατικού στην ειδική διαδρομή του Τσερίου (αρ. 15) λόγω μηχανικής βλάβης.
    
    Την πρώτη εξάδα του Ράλλι Τροόδους κλείνουν τρία κυπριακά πληρώματα, όλα με αυτοκίνητα Mitsubishi Lancer. Πρόκειται τους Δ. Παπασάββα-Ε Ξενοφώντος, Σ. Τρικωμίτη-Γ. Γεωργίου και Χρ. Χριστοδούλου-Ι. Ιωάννου.
    
    Στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς ταχύτερος αναδείχθηκε ο Λάκης Παρέλλης με αυτοκίνητο Opel Corsa Gsi και συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο. Στην τελική γενική κατάταξη, Παρέλης και Σιάλος πήραν την 10η θέση.
    
    Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα
    -----------------------
    Την τρίτη της νίκη στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Ανδρών της Α΄ Κατηγορίας πέτυχε χθες στο ουδέτερο στάδιο ΓΣΖ, στη Λάρνακα, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που επικράτησε της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου με 2 - 1, εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα με 9 βαθμούς σε τρεις αγώνες.
    
    Στο άλλο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκαν χθες οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, Ανόρθωση και Διγενής Ακρίτας Μόρφου έφεραν ισοπαλία 0 - 0 στο στάδιο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' στη Λάρνακα.
    
    Στους αγώνες του Σαββάτου, ο Εθνικός Αχνας και η Ομόνοια έφεραν ισοπαλία 0 - 0, η ΑΕΚ έχασε από την ΑΕΛ με 0 - 5, ο Απόλλων ηττήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα με 2 - 3 και ο Ολυμπιακός από την Αλκή με 0 - 1, ενώ η Αθλητική Ενωση Πάφος νίκησε τον Αρη με 2 - 1.
    
    Ο βαθμολογικός πίνακας μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής διαμορφώθηκε ως εξής:
    
    1.  ΑΠΟΕΛ          9
    2.  Ανόρθωση       7
    3.  ΑΕΛ            6
    4   Αλκή           6
    5.  Νέα Σαλαμίνα   6
    6.  Παραλίμνι      4
    7.  Εθνικός Αχνας  4
    8.  Πάφος          4
    9.  Ολυμπιακός     3
    10. Απόλλων        3
    11. Ομόνοια        2
    12. Διγενής        2
    13. ΑΕΚ            2
    

    [04] (Κ) Ιακώβου - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Κίνας - ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Το θέμα της πρότασης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, αναμένεται να τεθεί σε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου με τον Κινέζο ομόλογό του Li Zhaoxing.

    [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αμστερνταμ - Χανόι - Λουξεμβούργο

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου αναχωρεί αύριο στις 9.00 το πρωί για το Αμστερνταμ, όπου θα λάβει μέρος στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών ΕΕ αρμοδίων για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις με θέμα «Communicating Europe».

    Στη συνέχεια ο κ. Ιακώβου θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη Κορυφής χωρών ΕΕ και Ασίας στο Χανόι και αργότερα θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    [06] (Κ) Ιακώβου - ΕΕ - Κανονισμός για απευθείας εμπόριο με Τ/Κ

    Την εκτίμηση ότι είναι ''πάρα πολύ δύσκολο'' να τεθούν και οι δύο κανονισμοί για τους Τ/Κ (χρηματοδοτικός και απευθείας εμπόριο) στη συνεδρία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, που συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ερωτηθείς σήμερα σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το ενδεχόμενο διασύνδεσής της με το Κυπριακό είπε πως ''η δική μας πλευρά πράττει κάθε τι το δυνατό για να αξιοποιηθεί η διαδικασία από τώρα μέχρι το Δεκέμβριο προς όφελός μας στα πλαίσια της ΕΕ''.

    [08] (Κ) Ιακώβου - Τουρκία - Κύπρος - Τελωνειακή Σύνδεση - Εκθεση Επιτροπής

    Ως ένα καινούργιο τουρκικό κόλπο χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου την απόφαση της Αγκυρας να περιλάβει στη Συμφωνία Τελωνειακής Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ και την Κύπρο.

    [09] (Κ) Αγνοούμενοι - ΔΕΑ - Συνεδρία

    [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 04/10/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 04/10/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    ------------------------------------
    
    ΕΥΡΩ                      0,5740               0,5774
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4643               0,4670
    Λίρα Αγγλίας              0,8327               0,8376
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 04/10/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 04/10/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4190            0,4223
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3352            0,3378
    Δολάριο Καναδά                  0,3662            0,3691
    Κορώνα Δανίας                   0,0770            0,0776
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0691            0,0696
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0635            0,0640
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3697            0,3726
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [11] (Κ) Τζον Κέρι - Ελλάδα - Κύπρος

    Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ΕΕ.

    [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                  185.871,16
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     71,18    -1,56    163.417,63
    FTSE/CySE 20                           317,98    -2,45    126.815,79
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                  949,75    -2,43    127.891,86
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ              982,00    -1,31      6.701,36
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ          994,97    -0,88     15.525,83
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ     950,99    -2,38    134.593,22
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                       944,07    -2,71    104.459,11
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                    887,36    -2,80      3.537,10
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            898,00    -0,63     22.816,26
    FTSE Med (28/9/2004)                 5.967,49     0,70
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (Κ) Βουλή - Επιτροπή Οικονομικών - Κυπριακές Αερογραμμές

    Με στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης από την 1η Νοεμβρίου 2004, για την ανάκαμψη των Κυπριακών Αερογραμμών και επιβίωση της εταιρείας στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της εταιρείας ετοιμάζεται να εφαρμόσει από τον επόμενο μήνα το αναθεωρημένο δίκτυο πτήσεων, προχωρεί με τη διαδικασία εκποίησης δύο παλαιότερων αεροσκαφών Α320 και συνδιαλέγεται με τις συντεχνίες για να τεθούν εκτός εταιρείας 135 άτομα ως πλεονάζον προσωπικό.

    Ενημερώνοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για το σχέδιο δράσης και απαντώντας σε ερωτήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Αριστου Χρυσοστόμου και άλλων βουλευτών, ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Κωνσταντίνος Λοϊζίδης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Αχιλλέας Κυπριανού ανέφεραν ότι ήδη έχουν αρχίσει την υλοποίηση προνοιών του σχεδίου και έχουν καταργήσει αριθμό διευθυντικών θέσεων και έχουν λάβει μέτρα που αφορούν το προσωπικό, τις ημέρες απουσίας λόγω ασθενείας και τις υπερωρίες.

    [14] (K) Πρόεδρος Βουλής - Χαϊτίδης - Νιώτης

    Ευχαριστίες στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για την πολύ στενή συνεργασία, τον συντονισμό που υπάρχει με την κυβέρνηση της Κύπρου και την Βουλή των Αντιπροσώπων για προώθηση κοινών στόχων στον διεθνή χώρο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας στον Πρόεδρο της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Ευγένιο Χαϊτίδη καθώς και στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Γρηγόρη Νιώτη.

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικές ζημιές

    Σημαντικές ζημιές κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι στη σημερινή συνάντηση συμπαρασύροντας σε μεγάλη πτώση και το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,38%, υποχωρώντας στις 950,99 μονάδες. Σε νέο αρνητικό ρεκόρ οκταετίας οδηγήθηκε ο Γενικός Δείκτης, αφού υποχώρησε στις 71,18 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 1,56%. Πενιχρό ήταν σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η αξία των συναλλαγών να διαμορφωθεί μόλις στις 185 χιλιάδες λίρες.

    [16] (Κ) Δήμος Μόρφου - Αντικατοχικές εκδηλώσεις

    Μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση του αγώνα μέχρι την επιστροφή τους στη γη που τους γέννησε θα δώσουν οι Μορφίτες μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες με τις αντικατοχικές εκδηλώσεις του διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Μόρφου, δήλωσε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης κωμόπολης Χαράλαμπος Πίττας.

    [17] (Κ) ΣτΕ - Τ/Κ - Συμμετοχή - ΚΣΣΕ

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να προσκαλέσει δύο αιρετούς εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας να συμμετέχουν στις τέσσερις ετήσιες συνόδους της, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Σώματος Πέτερ Σίντερ.

    Υπογράμμισε ωστόσο πως αυτή η απόφαση δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    [18] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Κροάτες αξιωματικοί

    [19] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Απόδημοι - Συναντήσεις

    [20] (Κ) Υπουργικό Συμβούλιο - Αποφάσεις - Οικονομία

    Την ελευθεροποίηση των άμεσων ξένων επενδύσεων που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004.

    [21] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης

    [22] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αναχώρηση - Αθήνα - Δηλώσεις

    Αγαστή συνεργασία και ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που αναφέρονται στην άμυνα, αλλά και τον Ευρωστρατό, χαρακτηρίζουν τις σχέσεις του Υπουργείου Αμυνας της Κύπρου και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο ΥΠΑΜ Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    [23] (Κ) Ανώτατο Δικαστήριο - Αρίφ Μουσταφά - Αναστολή

    [24] (Κ) Χριστοδουλίδης - ΚΣΣΕ - Απόφαση για Τ/Κ

    Ο επικεφαλής της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Δώρος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι δύο εκπρόσωποι της τ/κ κοινότητας που θα μπορούν να συμμετέχουν στις συνόδους της ΚΣΣΕ, θα είναι κάτω από την λίστα των εκπροσώπων της κυπριακής Βουλής.

    [25] (Κ) Ακρόαση νέου Επιτρόπου για Διεύρυνση - Κυπριακό

    [26] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία - Κυπριακό

    Σοβαρές επιφυλάξεις στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, διατύπωσε σήμερα στις Βρυξέλλες μεγάλη ομάδα εκπροσώπων των Επιτρόπων, σε μια πρώτη συζήτηση του σχεδίου εισήγηση του αρμόδιου Επιτρόπου Γκούντερ Φερχόιγκεν, που θα εξετασθεί μεθαύριο Τετάρτη στην ολομέλεια της Κομισιόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες 8-9 Διευθυντές Γραφείων των Επιτρόπων εξέφρασαν επιφυλάξεις επί της αρχής, δηλαδή της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας. Μεταξύ αυτών, ήταν ο εκπρόσωπος του Αυστριακού Επιτρόπου Φρανς Φίσλερ, των Γάλλων Ζακ Μπαρό και Πασκάλ Λαμί,του Δανού Πάουλ Νίλσον και του Ολλανδού Φρίτς Μπόλκεστάϊν.

    Η αμφισβήτηση αυτή, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Τετάρτη και από τους ίδιους τους Επιτρόπου, δεν αναμένεται να επηρεάσει την τελική εισήγηση, αφού η πλειοψηφία εξακολουθεί να διάκειται θετικά έναντι της Τουρκίας, αλλά σίγουρα θα καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης και φυσικά το πρόβλημα θα μετατεθεί μέχρις ενός βαθμού και στο Συμβούλιο Υπουργών.

    [27] (Κ) Κατεχόμενα - Ταλάτ - Απόφαση ΚΣΣΕ - Τ/Κ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 4 October 2004 - 17:49:23 UTC