Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-05-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Βαληνάκης - Συνάντηση - Μεξικό
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Μεξικό - ΕΕ -Πρόεδρος Παπαδόπουλος-Ιακώβου
  • [04] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Θεσσαλονίκη - Κυπριακό
  • [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [06] (Κ) Συγκρότημα "Scorpions" - Συναυλία - Λευκωσία
  • [07] (Κ) *Ευρωεκλογές - Λυσσαρίδης - ΕΔΕΚ - Εκλογικός νόμος
  • [08] (Κ) *Ευρωεκλογές - ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Βαληνάκης - Συνάντηση - Μεξικό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε χθες στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Βαληνάκη.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διπλωματικές κινήσεις της τουρκικής πλευράς στην Ισλαμική Διάσκεψη και στα Ηνωμένα Εθνη για προώθηση των θέσεών τους στο Κυπριακό και αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς και οι παρασκηνιακές κινήσεις Αμερικανών, Βρετανών και άλλων ξένων πολιτικών κέντρων για παράκαμψη και υπονόμευση του προέδρου Παπαδόπουλου και της κυβέρνησής του, η πρόθεση Τ/Κ επιχειρηματία να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την κυπριακή κυβέρνηση για την περιουσία του και οι πληροφορίες για άνοιγμα του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Οι σημερινές εφημερίδες της Λευκωσίας γράφουν επίσης, μεταξύ άλλων, για τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου, για τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ, για τη μικρή μείωση των τιμών των καυσίμων μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα και για τις προσπάθειες που προγραμματίζονται από κυβέρνηση και το συγκυβερνών ΑΚΕΛ προς βελτίωση των δημόσιων οικονομικών με παράλληλη στήριξη των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο ''Διπλωματικό μονότερμα από Τουρκία'', ότι οι κινήσεις της τουρκικής διπλωματίας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς, αποδίδουν συνεχώς καρπούς, ενώ την ίδια ώρα η Λευκωσία παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η χθεσινή επίσκεψη στα κατεχόμενα του Γενικού Γραμματέα της Ισλαμικής Διάσκεψης Αμπντούλ Ουαχέντ Μπελκεζίζ, καθώς και η έντονη δραστηριοποίηση του τουρκικού παράγοντα στα Ηνωμένα Εθνη. Σε άλλο θέμα γράφει για τις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου του κατακλυσμού και για το κοινό πρόγραμμα εορτασμού που θα πραγματοποιήσουν στην παραλία της Αμμοχώστου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο ''Παραπέμπουν στο Προεδρικό'', γράφει στο κύριο θέμα ότι ο ΔΗΣΥ, σε χθεσινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για ''οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού'', ενώ, μετά την απόφαση του μέχρι πρότινος Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Συλλούρη να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του Γιαννάκη Μάτση και του Συναγερμού για την Ευρώπη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δημιουργούνται νέα δεδομένα στο κόμμα. Σε δηλώσεις χθες ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι ο κ. Συλλούρης, με την ενέργειά του αυτή, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος. Αλλη είδηση είναι η μείωση στις τιμές πετρελαίου και βενζίνης από τις εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο, μετά το αίτημα του κ. Λιλλήκα για μείωση της τιμής πετρελαίου κίνησης κατά δύο σεντ ανά λίτρο.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ανοίγει το λιμάνι της Αμμοχώστου'' γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πάρει την πολιτική απόφαση για το άνοιγμα του λιμανιού και εξαγωγές τ/κ προϊόντων στην ΕΕ. Προσθέτει ότι ''η πιστοποίηση των προϊόντων θα γίνεται από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο ενώ τους αναγκαίους τελωνιακούς ελέγχους θα μπορούν να ασκούν οι δημοτικές αρχές''. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συμφωνία της κυβέρνησης με το Χάρβαρτ και γράφει ότι αν και η κυβέρνηση επαγγέλλεται πολιτική λιτότητας, την ίδια ώρα βάζει στην οικονομία φέσι 17 εκατομμυρίων λιρών για την ίδρυση Διεθνούς Ινστιτούτου για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

    ''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Πέφτει τσεκούρι στις δημόσιες δαπάνες'' γράφει ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ξεκίνησε εκστρατεία για αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών. Προσθέτει ότι δεν θα διατίθεται ούτε ένα σεντ χωρίς αιτιολογημένη κοστολόγηση και αναφέρει ότι κατά την τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ''εξοικονόμησε'' 15 εκατομμύρια λίρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος εξετάζει τη συμμετοχή της στα συγκροτήματα μάχης του Ευρωστρατού. Προσθέτει ότι ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας συμμετείχε στη συνάντηση Υπουργών Αμυνας της ΕΕ κατά την οποία αποφασίστηκε ο σχεδιασμός συγκροτημάτων μάχης του Ευρωστρατού.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' κάτω από τον τίτλο ''Κτύπημα κάτω από τη μέση'' γράφει ότι λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι Αμερικανοί άρχισαν την υλοποίηση των μέτρων αναβάθμισης των Τ/Κ, ενώ σε πιο προχωρημένες κινήσεις προβαίνει η Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολές στον Πρεσβευτή της Κύπρου στην Ουάσιγκτον να προβεί σε διάβημα για την απόφαση των Αμερικανών να αυξήσουν το χρονικό όριο βίζας που δίδεται σε κατόχους διαβατηρίων του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην πρόθεση του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όποιο και εάν είναι αυτό.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Εντείνετε τον έλεγχο'' γράφει ότι το ΑΚΕΛ χαιρέτισε χθες την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει για μείωση των τιμών των καυσίμων καλώντας την ταυτόχρονα να εντείνει τους ελέγχους των τιμών όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης και να πάρει εκείνα τα φιλολαϊκά μέτρα που θα κριθούν σκόπιμα, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη εξέφρασε την ελπίδα ότι η ε/κ πλευρά θα επανεξετάσει το σχέδιο Ανάν και θα αλλάξει άποψη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τη δημιουργία και άλλου σχεδίου.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', με τον τίτλο ''Τουρκοκύπριος μηνύει την κυβέρνηση'', γράφει στο κύριο θέμα της πως ο Τ/Κ επιχειρηματίας Αχμέτ Νετζατί Οζκάν ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου δικαστική διαδικασία εναντίον της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για δήμευση (απαλλοτρίωση) του ξενοδοχείου του και κτηματικής περιουσίας, τα έτη 1964 - 1974, στον κατεχόμενο σήμερα Αγιο Επίκτητο, πλησίον της Κυρήνειας. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με την εργοδοσία που έχει τοποθετήσει κινηματογραφικές μηχανές παρακολούθησης και καταγραφής των εισερχομένων και εξερχομένων του Ιδρύματος.

    [03] (Κ) Μεξικό - ΕΕ -Πρόεδρος Παπαδόπουλος-Ιακώβου

    Εληξαν χθες στη Γουανταλαχάρα του Μεξικού οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρχηγούς κρατών ευρωπαϊκών χωρών και χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΛΑΚ).

    Κύρια θέματα της Συνόδου, της πρώτης στην οποία συμμετείχαν τα νέα κράτη - μέλη της ΕΕ, ήταν η Αποτελεσματική Πολυμερής Διπλωματία και η Κοινωνική Συνοχή.

    [04] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Θεσσαλονίκη - Κυπριακό

    Την ελπίδα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επανεξετάσει το Σχέδιο Ανάν και θα αλλάξει τελικά άποψη εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τη δημιουργία και άλλου σχεδίου.

    Ο κ. ντε Σότο που πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες ο Κόφι Ανάν θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκθεση με τα συμπεράσματά του για το Κυπριακό και τα δημοψηφίσματα που έγιναν στις δύο πλευρές.

    [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος Ιακώβου - Μεξικό - Συναντήσεις ------------------ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε χθες στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Βαληνάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του Οργανισμού Κόφι Ανάν.

    Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που ολοκληρώθηκε χθες στην Γκουανταλαχάρα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρχηγούς κρατών ευρωπαϊκών χωρών και χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΛΑΚ).

    Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΛΑΚ, ο Υπουργούς Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος συνοδεύει στο ταξίδι αυτό τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, είχε χθες διμερή συνάντηση με τον Μεξικανό Υπουργό Εξωτερικών Λουίς Ερνέστο Ντερμπέζ.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ιακώβου ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη μεξικανική φιλοξενία και διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής και έκανε μια ανασκόπηση του ιστορικού της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ καθώς και της οικονομικής της ανάπτυξης.

    Ο κ. Ιακώβου εξήγησε ότι προτεραιότητες της πολιτικής τους ήσαν η επίλυση του Κυπριακού και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, εκ των οποίων ο ένας στόχος επετεύχθη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ντερμπέζ ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου για την παραδοσιακή φιλία και για την πρόθεση της Κύπρου να υποστηρίξει τις μεξικανικές απόψεις στο πλαίσιο της ΕΕ, παρά το μικρό μέγεθος της Κύπρου.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού εξέφρασε την επιθυμία για ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου - Μεξικού, διαμέσου της οποίας -όπως είπε- μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.

    Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων - Τ/Κ -------------------------------- Η άποψη της κυπριακής κυβέρνησης είναι ότι η όποια βοήθεια και ενίσχυση της τ/κ κοινότητας δεν πρέπει να προάγει χωριστικές τάσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σχολιάζοντας το θέμα αναθεώρησης της πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων του κατοχικού καθεστώτος.

    Οπως είπε, για το «το θέμα της αναθεώρησης πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων του κατοχικού καθεστώτος, δόθηκαν αμέσως οδηγίες στον πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον να διερευνήσει το θέμα».

    Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, «διαπιστώθηκε ότι ο τύπος της θεώρησης θα παραμείνει ο ίδιος, θα υπάρχει όμως επέκταση του χρόνου ισχύος των θεωρήσεων, δηλαδή υπό την μορφή πολλαπλής θεώρησης».

    «Ενόψει του γεγονότος ότι οι Τ/Κ πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αποκτήσουν σε 24 ώρες κυπριακά διαβατήρια που είναι τώρα ευρωπαϊκά, και να έχουν όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις'', σημείωσε ο Εκπρόσωπος, ''διερωτάται κανείς αν τα μέτρα αυτά προάγουν το στόχο της επανένωσης του κράτους και του λαού στην Κύπρο, ένα στόχο που επίσημα υιοθετούν όλοι και οι ΗΠΑ».

    Υπουργός Αμυνας - Τουρκικός στρατός - Στρατόπεδο - Εγκαίνια ---------------------- Την εκτίμηση ότι ενόσω παραμένει άλυτο το Κυπριακό πρόβλημα και αντιμετωπίζουμε ένα πάνοπλο τουρκικό κατοχικό στρατό, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να διατηρεί την Εθνική Φρουρά στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, διετύπωσε χθες ο Υπουργός Αμυνας, Κούλης Μαυρονικόλας.

    Πρόσθεσε ότι παρόλες τις συζητήσεις και τα δημοψηφίσματα, ο τουρκικός κατοχικός στρατός δεν έχει μειωθεί καθόλου, αντίθετα η αναβάθμισή του είναι συνεχής.

    Αναφερόμενος κ. Μαυρονικόλας στην στάση των συναδέλφων του Ευρωπαίων ΥΠΑΜ, για την συνεχή αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων, ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει δημιουργήσει διάφορους κραδασμούς και προβλήματα στο επίπεδο της ΕΕ και πως η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας εκεί, αποσκοπεί στο να απορροφηθούν οι κραδασμοί αυτοί και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια νέα προσπάθεια λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου στρατοπέδου ''Δημητράκη Χριστοδούλου'', στο Φρέναρος, ο ΥΠΑΜ δήλωσε πως «γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση τόσο των εγκαταστάσεων, όσο και των οπλικών συστημάτων της ΕΦ» και πως «αυτή η προσπάθεια επιτελείται για μακρό χρονικό διάστημα, με την συμβολή και της σημερινής διακυβέρνησης, αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

    Αλβαρο ντε Σότο - Θεσσαλονίκη - Κυπριακό ------------------------

    Την ελπίδα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επανεξετάσει το Σχέδιο Ανάν και θα αλλάξει τελικά άποψη εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τη δημιουργία και άλλου σχεδίου.

    Ο κ. ντε Σότο που πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες ο Κόφι Ανάν θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκθεση με τα συμπεράσματά του για το Κυπριακό και τα δημοψηφίσματα που έγιναν στις δύο πλευρές.

    Ωστόσο πάρα τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έκθεση και αρκέστηκε να πει ότι θα είναι ''δίκαιη, αντικειμενική και πολύ αναλυτική».

    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Ιζτζιάν - Ανάν - Επιστολή ------------------------ Ο ηγέτης του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν απέστειλε χθες επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της ε/κ πλευράς σχετικά με τις πρόνοιες της ασφάλειας και της εφαρμογής του σχεδίου Ανάν, ούτως ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα στην ε/κ κοινότητα.

    Στην επιστολή του αναφέρει ότι το ''όχι'' της πλειοψηφίας των Ε/Κ δεν πρέπει να καταδικάσει τις προσπάθειες για λύση και επανένωση, ενώ εκφράζει την ευχή όπως στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κ Ανάν αφήνει ανοικτό το παράθυρο διαλόγου για λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Το περιεχόμενο της επιστολής του, αποκάλυψε ο ίδιος στη διάρκεια δηλώσεών του ύστερα από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος με αντίστοιχη του ΚΣ ΕΔΕΚ υπό τον Πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου.

    ΝΕΟ - Κουτσού - Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα -------------------- Το κλίμα για την Κύπρο στα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα είναι εντελώς διαφορετικό από την εικόνα που δίδεται ότι βρισκόμαστε στο στόχαστρο, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού.

    Σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλες και την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, πρόσθεσε ότι ''λίγο πολύ έχουν χωνέψει'' το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν ''και έχουν μείνει οι Βρετανοί που επιμένουν ότι πρέπει να τιμωρηθούμε''.

    Ερωτηθείς τους τρόπους με τους οποίους οι Βρετανοί καταβάλλουν προσπάθειες να τιμωρήσουν την ε/κ πλευρά ανέφερε τα θέματα των απευθείας χρηματοδοτήσεων των Τ/Κ και της αναβάθμισης των σχέσεων με τους Τ/Κ. ''Σε όλα αυτά όποια πέτρα σηκώσεις θα δεις ότι πίσω οι Εγγλέζοι'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσού.

    Ελένη Θεοχάρους - Αποστολή στην Κεντρική Ασία ------------------ Στη διαπίστωση ότι οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Καζακστάν δεν θα προχωρήσουν σε αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης η οποία πραγματοποιείται στα μέσα Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη κατέληξε η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένη Θεοχάρους η οποία περιόδευσε στην περιοχή ως ειδική απεσταλμένη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Σε διάσκεψη Τύπου χθες η κ. Θεοχάρους είπε ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής της η οποία άρχισε στις 7 Μαΐου ολοκληρώθηκε την 19η Μαΐου επέδωσε επιστολές του Προέδρου Παπαδόπουλου στους ομολόγους του Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Καζακστάν ενώ ενημέρωσε αξιωματούχους των κρατών αυτών για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό μετά και το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

    Η κ. Θεοχάρους είπε ότι από τις επαφές της στις Δημοκρατίες αυτές προκύπτει το συμπέρασμα ότι ''οι χώρες αυτές διατηρούν δεσμούς με την Τουρκία οι οποίοι ωστόσο δεν είναι δεσμοί υποτέλειας, στηρίζονται στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους ή διαφοροποίηση των σχέσεών τους με την Κυπριακή Δημοκρατία''."

    Εταιρείες πετρελαιοειδών - Καύσιμα - Νέες τιμές ------------------------- Νέες διαφοροποιημένες τιμές εισηγούνται από σήμερα οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών στην Κύπρο, με βάση τις οποίες οι πρατηριούχοι σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου θα μπορούν ελεύθερα να διαμορφώνουν τις δικές τους τιμές στις αντλίες πώλησης καυσίμων.

    Μετά και την επιστολή του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα προς τις εταιρείες, με την οποία τις καλούσε να μειώσουν κατά δύο σεντ ανά λίτρο την τιμή πώληση του πετρελαίου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, οι εταιρείες πετρελαιοειδών που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσαν χαμηλότερες τιμές τόσο στο πετρέλαιο κίνησης όσο και σε άλλα καύσιμα, όπως για παράδειγμα την αμόλυβδη βενζίνη.

    Υπουργός Οικονομικών - Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ------------------------ Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιβάλει νέες φορολογίες ή να αυξήσει τις υφιστάμενες στο παρόν στάδιο για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μετοχοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Ιάκωβος Κεραυνός.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) είπε ότι το θέμα της αύξησης των τελών για κρατικές υπηρεσίες έχει περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο παλαιότερα και πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί έχουν ενημερώσει το Υπουργικό για τα τέλη που υπάρχουν στα υπουργεία τους και έχουν κάνει εισηγήσεις για τις αυξήσεις που θα επιβληθούν στα τέλη.

    ''Δεν είναι δυνατόν, σήμερα να υπάρχουν τέλη 50 σεντ'' είπε και εξήγησε ότι με την αύξηση των τελών δεν λύνεται το πρόβλημα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

    Ο Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% μέχρι το 2005 πηγάζει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της ΕΕ με βάση του δείκτες του Μάαστριχ και του Συμφώνου Σταθερότητας. Σημείωσε ότι η μείωση αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί σύντομα με στόχο να φθάσουμε σε μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα.

    Ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι ''εάν δεν το κατορθώσουμε με τα δικά μας μέτρα θα μας επιβληθεί από την ΕΕ'' και σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αποφάσεις πλέον δεν θα λαμβάνονται μόνο στην Κύπρο αλλά και από τις Βρυξέλλες..

    Για την ένταξη στο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, ο κ. Κεραυνός εξήγησε ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν καθορισμένα χρονικά διαστήματα εντός των οποίων συμπληρώνεται και υποβάλλεται ένα έντυπο και πρόσθεσε ότι όταν μιλούμε για ένταξη στο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, αναφερόμαστε σε μια διαδικασία διαβουλεύσεων εντός της οποίας έχουμε μπει.

    Ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε πρόγραμμα σύγκλισης την περασμένη Τρίτη το οποίο περιλαμβάνει μέτρα «και πρέπει να πείσουμε ότι εννοούμε αυτά τα μέτρα και θα τα εφαρμόσουμε και από εκεί και μετά έχουμε ένα περιθώριο χρόνου μέχρι και το τέλος του έτους και ενώ θα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ΕΕ να εξετάσουμε τη χρονική στιγμή ένταξης στο μηχανισμό''.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Αλέξης Γαλανός εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου σήμερα θα ξεπερασθούν.

    Υπουργός Οικονομικών - Διερευνητική Επιτροπή - ΧΑΚ ---------------------- Στις 31 Αυγούστου 2004 θα παραδώσει η Διερευνητική Επιτροπή την έκθεση της για τα διαδραματισθέντα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) την περίοδο 1999 και 2000, δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, προσθέτοντας ότι ''η έκθεση θα παρουσιάζει την εικόνα της όλης κατάστασης, θα περιέχει διαπιστώσεις και γενικές εισηγήσεις για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει''.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία τον ενημέρωσαν για τη μέχρι σήμερα εργασία τους, τι παραμένει για να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ο κ. Κεραυνός είπε ότι η έκθεση ''θα πρέπει να ολοκληρωθεί 31 Αυγούστου'' 2004, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο ''αποτελεί δέσμευση'' η δήλωση της Επιτροπής ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ολοκληρώσει την έρευνα της.

    Ο κ. Κεραυνός είπε ότι η έκθεση ''θα είναι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση'' που θα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία, πίνακες, συγκεκριμένες αναφορές, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει μια ''αρκετά σφαιρική εικόνα''.

    Σημείωσε ότι θα μεταφέρει την ενημέρωση που έτυχε από τα μέλη της Επιτροπής στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει εάν χρειάζεται να πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις για το θέμα.

    Χρηματιστήριο - Νέα μικρή αύξηση ---------------------- Νέα μικρή αύξηση σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), παρά τα ενδοσυνεδριακά σκαμπανεβάσματα του Γενικού Δείκτη από αρνητικό σε θετικό έδαφος. Η αγορά, ύστερα από άσκοπες αυξομειώσεις, έκλεισε στις 79,65 μονάδες, τιμή με την οποία ξεκίνησε τη συνάντηση, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,3%. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις και ανήλθε στις 542 χιλιάδες λίρες, λόγω προσυμφωνημένων συναλλαγών που σημειώθηκαν στις εταιρείες Kanika Hotels, Elma Holdings και Royal Highgate.

    Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,75%, κλείνοντας στις 353,92 μονάδες.

    Ευρωεκλογές -----

    Ευρωεκλογές - Δημήτρης Συλλούρης - ΔΗΣΥ - Συναγερμός για την Ευρώπη ---------------- Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε χθες πως παραμένει στο ΔΗΣΥ αλλά στις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη Κυπρίων ευρωβουλευτών θα υποστηρίξει το ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Μάτσης, υπό την ονομασία "Συναγερμός για την Ευρώπη".

    Η δήλωση του κ. Συλλούρη έγινε μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Συλλούρης με τον κ. Μάτση.

    Ευρωεκλογές - ΔΗΣΥ - Ανακοίνωση - Συλλούρης --------------------------- Δεν αποτελεί είδηση η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Συλλούρη να υποστηρίξει τον συνδυασμό αντιπάλου κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αναφέρει ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «η συμπεριφορά του δεν εξέπληξε'' καθώς ''εκείνο που σήμερα γνωστοποίησε είναι αυτό που έπραττε εδώ και καιρό''.

    Αναφέρει επίσης πως ο κ. Συλλούρης με την απόφαση του αυτή, ''ακολουθεί την πορεία των άλλων διασπαστών'' και ότι ''στην πράξη, η ενέργεια του αυτή, αποτελεί ακόμα ένα στάδιο ενός οργανωμένου σχεδίου για αποδυνάμωση του ΔΗΣΥ''.

    Ευρωεκλογές - ΔΗΣΥ - Εξορμήσεις με λεωφορεία ------------------------ Παρουσιάστηκε στο χώρο μπροστά στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με παρόντες τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, άλλα ηγετικά στελέχη και μεγάλο αριθμό μελών του ΔΗΣΥ και της ΝΕΔΗΣΥ, το πρόγραμμα εξορμήσεων με λεωφορεία για την προβολή των υποψηφίων και του προγράμματός του ενόψει των εκλογών για ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    ''Ξεκινάμε σήμερα την πορεία μας προς το λαό'', δήλωσε μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ (ΝΕΔΗΣΥ), ''για να τον ενημερώσουμε για την Ευρώπη''.

    Περιτριγυρισμένη από μεγάλα λεωφορεία, η εξωτερική επιφάνεια των οποίων ήταν πλήρως καλυμμένη με προεκλογικά συνθήματα και τεράστιες φωτογραφίες των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, η νεαρή εκπρόσωπος των μελών της ΝΕΔΗΣΥ διαβεβαίωσε τους παρισταμένους πως έχουν ''την καλύτερη ομάδα''.

    ''Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές μας μαζί με όλα τα στελέχη του Συναγερμού'', συνέχισε, ''κατά τις επόμενες εβδομάδες θα οργώσουμε την Κύπρο. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, από πλατεία σε πλατεία. Τα λεωφορεία της Ευρώπης θα πάνε παντού''.

    Ευρωεκλογές - Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ ---------------------- Με μεγάλη αισιοδοξία προχωρά το ΚΣ ΕΔΕΚ στις ευρωεκλογές και τα μηνύματα που φθάνουν από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου είναι ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

    Αυτό δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι γνωρίζουν πως η Κύπρος θα πρέπει να είναι παρούσα στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, όχι για το κόμμα, αλλά για το καλό της Κύπρου και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

    ''Ξέρουν ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ είναι η δύναμη της Κύπρου στην Ευρώπη και θέλουν να στηρίξουν τη δύναμη αυτή. Η ΕΔΕΚ θα είναι παρούσα στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου'', κατέληξε.

    Ευρωεκλογές - ΕΔΗ - ΚΠΕ - Ευρωπαϊκή Κύπρος ---------------------

    Επίσκεψη πραγματοποίησαν στην Πάφο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ανεξάρτητου συνδυασμού ΕΔΗ ΚΠΕ - Ευρωπαϊκή Κύπρος συνοδευόμενοι από τον Τάκη Χατζηδημητρίου στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συνάντηση με τον Έπαρχο Πάφου και το ΕΒΕ Πάφου.

    Μιλώντας στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης ο κ. Χατζηδημητρίου σημείωσε την ανάγκη σωστής εκπροσώπησης της Κύπρου στο ευρωκοινοβούλιο από στελέχη καταρτισμένα και ενημερωμένα γύρω από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ενώ στην συνέχεια προέβη στην παρουσίαση των υποψηφίων.

    Ευρωεκλογές - Κίνημα Οικολόγων - Γυναίκες υποψήφιοι - Περδίκης ----------------------------- Στην έλλειψη κώδικα δεοντολογίας για τα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά την κάλυψη προεκλογικών εκστρατειών, την ελλιπή προβολή των γυναικείων υποψηφιοτήτων και στις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση και η Βουλή αναφέρθηκε χθες ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

    Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου των τριών υποψηφίων γυναικών του Κινήματος για τις ευρωεκλογές Ιωάννα Παναγιώτου, Μαρίνα Βαρνάβα Μάρτιν, Θεοδοσία Χατζηλοή κατά την οποία αναφέρθηκαν θέματα περί άνισης μεταχείρισης των γυναικών από τα ΜΜΕ και αδιαφορίας των αρμοδίων για τα δικαιώματα της γυναίκας, ο κ. Περδίκης είπε πως «δεν είναι μόνο το θέμα της ισότιμης παρουσίας ανδρών και γυναικών, είναι ένα σωρό άλλα θέματα τα οποία μένουν ανοικτά».

    Οπως είπε, «οι κανονισμοί κακώς και αδικαιολογήτως έχουν αποσυρθεί από τη Βουλή και δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με αποτέλεσμα σήμερα τα ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν την προεκλογική εκστρατεία κατά το δοκούν και με κριτήρια που είναι κατά περίπτωση αυτά τα οποία επιλέγει ο κάθε σταθμός».

    Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκή Συνεργασία - ΝΕΟ - Κουτσού ----------------------- Την άποψη ότι ο ρόλος του Ευρωβουλευτή είναι να συμμετέχει στην διαμόρφωση και στο σχεδιασμό της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, αλλά και να μεταφέρει τις εμπειρίες, τα προβλήματα, τον πολιτικό πολιτισμό και την νοοτροπία της χώρας από την οποία προέρχεται, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού, προσθέτοντας πως παράλληλα ο Ευρωβουλευτής θα πρέπει να συνταχθεί μέσα στο συνολικό πνεύμα της Ευρώπης, ως θεσμού, προκειμένου όλες οι χώρες μαζί, να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

    Αναφερόμενος στη προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Κουτσού διευκρίνισε πως η προεκλογική εκστρατεία για την Ευρωπαϊκή συμμαχία και τους ΝΕΟ, εξελίσσεται πολύ θετικά, ενώ εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως τελικά το ψηφοδέλτιό τους θα καταφέρει να εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο προεκλογικής συνάντησης της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Νέοι Ορίζοντες όπου έγινε η παρουσίαση των έξι υποψηφίων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται πάρα πολύ καλά και θετικά και τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

    [06] (Κ) Συγκρότημα "Scorpions" - Συναυλία - Λευκωσία

    Το θρυλικό συγκρότημα ροκ Scorpions έδωσε χθες το βράδυ συναυλία για πρώτη φορά στην Κύπρο, παρουσιάζοντας αυτό που έχει χαρακτηριστεί από τον παραγωγό τους ως «το καλύτερο υλικό που έχουν γράψει εδώ και πέντε χρόνια».

    [07] (Κ) *Ευρωεκλογές - Λυσσαρίδης - ΕΔΕΚ - Εκλογικός νόμος

    Το ΚΣ ΕΔΕΚ θα εκλέξει ένα Ευρωβουλευτή στις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε σήμερα ο επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης αναφέροντας ωστόσο ότι θα προσβάλει τις εκλογές επειδή ''δεν μπορεί να αποδεχθεί τον εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμίων'' όπως έγινε με την τροποποίηση του εκλογικού νόμου.

    Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η τροποποίηση στη νομοθεσία έγινε για να εναρμονισθεί η κυπριακή νομοθεσία με κοινοτική οδηγία, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να θέσουν υποψηφιότητα ανεξάρτητοι υποψήφιοι, αλλά διεκδικούν τις εκλογές μόνο κόμματα, επειδή, είπε η αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αντανακλά τις πολιτικές εθνικές δυνάμεις.

    [08] (Κ) *Ευρωεκλογές - ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ

    Εάν η Τουρκία συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της και τις προσπάθειες της για αναγνώριση του ψευδοκράτους, θα πρέπει να λάβει υπόψη της το βέτο της Κύπρου στην απόφαση για εξασφάλιση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα στη Λεμεσό ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως «αν υπάρχει η εντύπωση είτε από τρίτους, είτε από την Τουρκία ότι θα συνεχίζει να επιδιώκει κάποιας μορφής αναγνώρισης του ψευδοκράτους, να παρανομεί με την κατοχή στην Κύπρο, να αρνείται την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αρνείται να δέχεται πλοία υπό κυπριακή σημαία στα λιμάνια της και αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών στα αεροδρόμια της, τότε θα πρέπει να έχουν όλοι υπόψη τους ότι το βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι εικονικό αλλά πραγματικό».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 29 May 2004 - 17:49:10 UTC