Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-08-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Τσάμπιονς Λιγκ - Αποκλεισμός Ομόνοιας
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Σύνδεσμος Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών - Νέο ΔΣ
  • [04] (Κ) Ενωση Συντακτών Κύπρου - Ντενκτάς - Ανθρώπινα δικαιώματα
  • [05] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση
  • [06] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Βλόσοβιτς
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος ΔΗΣΥ (1)
  • [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία - Ψευδοκράτος
  • [09] (Κ) ΕΔΗ - ΡΤΚ - Συνάντηση - Κοινό ανακοινωθέν
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση Παπαδόπουλου - Αναστασιάδη
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκικό ΥΠΕΞ - Τ/Κ
  • [12] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Συντονιστής Εναρμόνισης - Διάσκεψη Τύπου
  • [14] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρά κέρδη
  • [16] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΔΑΔ - Γενικός Εισαγγελέας
  • [17] (K) Βασιλείου - Ταλάτ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [18] (Κ) Στατιστική Υπηρεσία - Εκθεση - Εργατικό δυναμικό
  • [19] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Ε/Κ - Λεγόμενα ''δικαστήρια''
  • [20] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [21] (Κ) Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Τσάμπιονς Λιγκ - Αποκλεισμός Ομόνοιας

    Δεν τα κατάφερε τελικά χθες το βράδυ στο ΓΣΠ Λευκωσίας η Ομόνοια και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αφού έφερε ισοπαλία 2 - 2 στον επαναληπτικό αγώνα με την πολωνική Βίσλα Κρακοβίας για το β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι μεθοδεύσεις της Αγκυρας όσον αφορά την "τελωνειακή σύνδεση" Τουρκίας ψευδοκράτους με επίκεντρο την αντίδραση της κυβέρνησης που θέτει το ζήτημα ενώπιον της ΕΕ, η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το ΓΓ του ΟΗΕ, η συνέντευξη στο ΚΥΠΕ του Πρεσβευτή των ΗΠΑ Μάικλ Κλόσον και η σύγκρουση στρατιωτικών κυβέρνησης στην Τουρκία προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με το πόρισμα της αστυνομίας για τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας, τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, οικονομικά και εκπαιδευτικά θέματα.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Μας προσγειώνει η Αθήνα'' γράφει ότι ''επί ποδός πολέμου βρέθηκε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της δήθεν τελωνειακής σύνδεσης'' Τουρκίας ψευδοκράτους και έσπευσε να θέσει το θέμα στην ΕΕ. Από την άλλη η Αθήνα ''αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και χωρίς πανικό'' την κατάσταση τοποθετώντας την στις σωστές διαστάσεις. Η εφημερίδα δημοσιεύει ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Μάικλ Κλόσον, ο οποίος είπε ότι θεωρεί πολύ εφικτή τη λύση του Κυπριακού πριν από Μάιο του 2004, οπόταν η Κύπρος θα ενταχθεί πλήρως στην ΕΕ. Ο κ. Κλόσον είπε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί αλλαγή στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς, σημειώνοντας ότι μια αλλαγή διαπραγματευτή από μέρους της τ/κ κοινότητας "δυνατό να φέρει μια νέα προσέγγιση".

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Προς θερινή 'εκεχειρία''' αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη που εκτιμάται ότι ''θα αποτελέσει ίσως την καλύτερη αφετηρία των καλοκαιρινών διακοπών για κυβέρνηση και αντιπολίτευση''. Αλλού γράφει ότι περιζήτητη φαίνεται να είναι η κυπριακή υπηκοότητα και μεταξύ των πολιτών των ανατολικών χωρών και ενδεικτικό είναι ότι ''εταιρεία με έδρα την Ουκρανία και τη Λευκορωσία και με παραρτήματα στη Μόσχα και τη Γερμανία υπόσχεται εξασφάλιση της κυπριακής υπηκοότητας έναντι 50.000 ευρώ''.

    Ο ''Πολίτης'' έχει κύριο τίτλο ''Γεράκια Ντενκτάς'' και γράφει ότι στην Αγκυρα κορυφώνεται η σύγκρουση στρατιωτικών - κυβέρνησης με τα γεράκια του Ντενκτάς να εξασφαλίζουν θέσεις κλειδιά στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία. Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είναι, σύμφωνα με τον ''Π'' στενότατος συνεργάτης του Τ/Κ ηγέτη και διετέλεσε διοικητής του Αττίλα για αρκετά χρόνια. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται σε ''επικίνδυνες κρουαζιέρες'' και γράφει ότι η έλλειψη έστω και μιας μικρής αποβάθρας θέτει σε κίνδυνο τους επιβάτες των μικρών σκαφών που εκτελούν κρουαζιέρες στην περιοχή Αγίας Νάπας.

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Εκθεση για τις φυλακές'' αναφέρεται σε έκθεση "καταπέλτη" της Επιτρόπου Διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου που διαπιστώνει ''ανεπίτρεπτη'' κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές σε ό,τι αφορά την κράτηση ψυχικά ασθενών καταδίκων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων. Αλλού γράφει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προσφύγει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών καταγγέλλοντας ως παράνομη την αύξηση στις τιμές των κρεάτων μετά την αναθεώρηση των τελών του σφαγείου Κοφίνου.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με κύριο τίτλο ''Ιδιωτικοποίηση των απορρήτων'' γράφει ότι η κυβέρνηση παρουσιάζεται μάλλον ικανοποιημένη από το πόρισμα της αστυνομίας για τη διαρροή των εγγράφων από το Υπουργείο Παιδείας αφού επιβεβαιώνει τη θέση ότι δεν υπήρχε ενιαίος μηχανισμός διαχείρισης των απορρήτων και αφού καταγράφει γεγονότα που έγιναν πριν από την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας έκρυψε από τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ το συνολικό αριθμό των θέσεων που προσφέρει η Ελλάδα, καταγγελία που τέθηκε υπόψη του Υπουργού Πεύκιου Γεωργιάδη, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα. Χάθηκαν πέραν των 700 θέσεων, γράφει.

    Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Σε διπλοκάμπινο τα έγγραφα'' αναφέρεται σε ''αλαλούμ'' που επικρατούσε στη φύλαξη και καταστροφή απορρήτων εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, σημειώνει τις αντιφατικές μαρτυρίες λειτουργών του Υπουργείου και το συμπέρασμα του πορίσματος της Αστυνομίας ότι ο Υπουργός δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια των δύο φακέλων, ενώ ευθύνη επιρρίπτεται στο μηχανισμό του Υπουργείου πριν από το Δεκέμβριο 2002. Προβάλλει την επιστολή του Προέδρου Παπαδόπουλου στο ΓΓ του ΟΗΕ στην οποία επαναλαμβάνει την ετοιμότητά του για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επανέναρξη των συνομιλιών είναι ο καλύτερος τρόπος εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' με κύριο τίτλο ''Οι τράπεζες δεν ανησυχούν για την υποβάθμισή τους'' αναφέρει ότι ο επενδυτικός οργανισμός Moody's επιβεβαίωσε ότι έχει υποβαθμίσει τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο (Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα), ενόψει της ένταξης της κύπρου στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι διεξάγεται έρευνα αναφορικά με την απέλαση Ρωσίδας τουρίστριας, η οποία συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ανανεώσει την άδεια παραμονής της.

    [03] (Κ) Σύνδεσμος Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών - Νέο ΔΣ

    Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου, για τη διετία 2003 - 2005, εξελέγη ο Πέτρος Ζαχαριάδης και Αντιπρόεδρος ο Κύπρος Κουρτελλάρης.

    [04] (Κ) Ενωση Συντακτών Κύπρου - Ντενκτάς - Ανθρώπινα δικαιώματα

    To Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών καταγγέλλει για άλλη μια φορά το κατοχικό καθεστώς Ντενκτάς και την Αγκυρα ''για την ωμή καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου με τη συνεχιζόμενη κατοχή και τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα στη διακίνηση των δημοσιογράφων, όπως και όλων των πολιτών, από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές και αντιστρόφως''.

    [05] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση

    [06] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Βλόσοβιτς

    Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Σπίγκνιεφ Βλόσοβιτς είχε την περασμένη Τρίτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος ΔΗΣΥ (1)

    ''Καθ' όλα εποικοδομητική και σε καλή ατμόσφαιρα'' ήταν η πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης μετά την 90 περίπου λεπτών συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είπε ότι ανέπτυξε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο πώς η αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται το ρόλο της και τι αναμένει από την κυβέρνηση, διαδηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα ''να μην διακρίνουμε μεταξύ κυβερνώντων και αντιπολιτευομένων οσάκις τίθεται θέμα σοβαρών αποφάσεων στα μεγάλα θέματα είτε αυτά αφορούν το εθνικό, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά ακόμα και την εσωτερική διακυβέρνηση (οικονομία, εκσυγχρονισμός θεσμών, νομοθεσίες)''.

    Οπως είπε, στη συνάντηση ανέφερε πως εφόσον υπάρχει συμφωνία και εφόσον υπάρχει μια προσυνεννόηση έτσι που να υπάρχουν συναινετικές λύσεις ''εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις κυβερνητικές θέσεις''.

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία - Ψευδοκράτος

    ''Θρασεία παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας'' αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, η πρόθεση της Τουρκίας να υπογράψει τη λεγόμενη ''συμφωνία τελωνειακής ένωσης'' με το ψευδοκράτος, καλώντας ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη να αντιδράσουν άμεσα.

    [09] (Κ) ΕΔΗ - ΡΤΚ - Συνάντηση - Κοινό ανακοινωθέν

    Οι ηγεσίες των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) αποφάσισαν να εργασθούν από κοινού και να αναπτύξουν τη συνεργασία τους για την επανέναρξη συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν και για την υποστήριξη μέτρων καλής θέλησης που θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση Παπαδόπουλου - Αναστασιάδη

    "Συνήθη" χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας πως η παράδοση συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται.

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκικό ΥΠΕΞ - Τ/Κ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ''ύποπτη και ανακόλουθη πολιτική'' τη στάση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που δεν επιτρέπει σε Τ/Κ κατόχους κυπριακών διαβατηρίων να ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες μέσω Τουρκίας.

    [12] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 7/8/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6983            1,7084
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,9299            1,9414
    Λίρα Αγγλίας                     1,1993            1,2064
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     231,1139        232,9628
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9764          3,0002
    Δολάριο Καναδά                     2,7038          2,7254
    Κορώνα Δανίας                     12,6106         12,7114
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,8717         13,9826
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6309         15,7559
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6086          2,6294
    

    [13] (Κ) Συντονιστής Εναρμόνισης - Διάσκεψη Τύπου

    Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική φάση της εναρμόνισης και αρκετός αριθμός νομοσχεδίων θα προωθηθούν προς έγκριση στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα συγκληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Συντονιστής Εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι 36 νομοσχέδια εκ των οποίων μερικά είναι σημαντικά, πέρασαν ή περνούν αυτές τις ημέρες από το Υπουργικό Συμβούλιο κι άρχισαν να κατατίθενται στην Βουλή.

    [14] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            86,57 ( 0,27)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    518.617
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    218.744    357,38  ( 0,03)
    FTSE Med 100 **                             5.593,69  (-1,38)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    155.642    103,36  ( 0,11)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      5.151     74,50  (-0,08)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £        924     14,33  ( 1,78)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     23.601     55,63  ( 0,20)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     28.202     86,25  ( 1,17)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     23.409     19,44  ( 1,25)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      6.519     68,83  ( 0,26)
    Ετ. Πληροφορικής              £     36.801      3,20  (-0,31)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     31.936     13,12  ( 0,69)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     10,71  ( 0,00)
    Ξενοδοχεία                    £     49.801     41,01  ( 0,61)
    Αλλες Εταιρείες               £    109.653     78,21  ( 0,09)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρά κέρδη

    Αναστροφή της χθεσινής πτωτικής πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σημειώθηκε στη σημερινή συνάντηση. Ο Γενικός Δείκτης, παραμένοντας σε θετικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνάντησης, κατέγραψε μικρά κέρδη της τάξης του 0,26%, κλείνοντας στις 86,57 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις 518 χιλιάδες λίρες.

    [16] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΔΑΔ - Γενικός Εισαγγελέας

    Η κυπριακή κυβέρνηση προετοιμάζεται, σε συνεργασία με την Ελλάδα και υπό την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα Σόλωνα Νικήτα, για την παρουσίαση των θέσεών της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά τη συζήτηση του αιτήματος της Τουρκίας για εξάντληση των εσωτερικών ένδικων μέσων αναφορικά με προσφυγές Ε/Κ.

    [17] (K) Βασιλείου - Ταλάτ - Κυπριακό - ΕΕ

    Η λεγόμενη ''τελωνειακή ένωση'' Τουρκίας - ψευδοκράτους γίνεται για καταναλωτικούς λόγους στο εσωτερικό της Τουρκίας και μεταξύ των Τ/Κ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, διευκρινίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό στις σχέσεις των Τ/Κ με την Τουρκία.

    [18] (Κ) Στατιστική Υπηρεσία - Εκθεση - Εργατικό δυναμικό

    Από τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης προσώπων ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ διαθέτει η Κύπρος, σύμφωνα με την έκθεση ''Ερευνα Εργατικού Δυναμικού'' για τα έτη 2001 και 2002 της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    [19] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Ε/Κ - Λεγόμενα ''δικαστήρια''

    Την έντονη αντίθεση της κυπριακής κυβέρνησης στην οποιανδήποτε υποβολή "αίτησης" από Ε/Κ σε ούτω καλούμενα ''δικαστήρια'' στα κατεχόμενα για αποζημιώσεις σε θέματα περιουσιών που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα.

    Είπε, επίσης, ότι δεν έχει στοιχεία για τέτοιες ενέργειες, ωστόσο θεωρεί ότι αν υπάρξουν θα είναι ανεύθυνες και πρόσθεσε ότι δεν βοηθούν ούτε στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού ούτε στις προσπάθειες για επιστροφή και ανάκτηση των περιουσιών.

    [20] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Στο πλαίσιο του «2ου Διεθνούς Θερινού Φεστιβάλ Τέχνης» της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, ο μη κυβερνητικός οργανισμός «Ανθρωπιστική και Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη & Συνεργασία» σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, οργάνωσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού μουσική εκδήλωση του μουσικοσυνθέτη Σπύρου Πολυκανδριώτη.

    Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας την Τρίτη 6 Αυγούστου ε. ε. τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως Γεώργιο και κληρικούς του Πατριαρχείου.

    [21] (Κ) Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό

    Την ετοιμότητα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να ασκήσει τις καλές του υπηρεσίες ώστε τα μέρη στην Κύπρο να φθάσουν σε μία συνολική λύση με βάση το Σχέδιο Ανάν, επανέλαβε σήμερα ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φρεντ Εκχαρντ, μετά την ανακοίνωση ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο αναλαμβάνει καθήκοντα επίλυσης της διαφοράς στη Δυτική Σαχάρα


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 7 August 2003 - 17:50:06 UTC