Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-05-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Κύπρος - Ευρωβουλή
  • [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Ειρηνευτική Δύναμη - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση μέχρι τις 24:00
  • [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αγία Πετρούπολη - Αναχώρηση (1)
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αγία Πετρούπολη - Αναχώρηση
  • [07] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Τουρκία - Υπόθεση Λοϊζίδου - Πρόταση
  • [09] (Κ) Οικολόγοι - Ακρωτήρι Κεραία - Αθήνα - Διαδήλωση
  • [10] (Κ) Βασιλείου - Nτουρντουράν
  • [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Πετρούπολη - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αφιξη
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - ΓΓ ΣτΕ
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Τρίτη κατά σειρά άνοδο
  • [15] (K) Πρόεδρος Βουλής - Νάτσιος
  • [16] (Κ) Πρόεδρος ιταλικής Γερουσίας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Χατζηδημητρίου
  • [18] (Κ) Νάτσιος - Τεκκές - Απόστολος Ανδρέας

  • [01] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Κύπρος - Ευρωβουλή

    Την έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή Ari Oostlander για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που υιοθετήθηκε ήδη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία (55 ψήφοι υπέρ, 5 κατά, 1 αποχή) από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, θα εξετάσει την προσεχή εβδομάδα η ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο.

    [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Ειρηνευτική Δύναμη - Κυπριακό

    Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP). Οι διαβουλεύσεις του Συμβουλίου για το ψήφισμα θα ξεκινήσουν μετά την υποβολή της έκθεσης, με προοπτική να υιοθετηθεί το ψήφισμα της ανανέωσης προ της 15ης Ιουνίου.

    Οπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, η έκθεση πρόκειται να είναι περιγραφική.

    [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση μέχρι τις 24:00

    [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η προχθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ και οι προειδοποιήσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας είναι δύο από τα θέματα με τα οποία ασχολείται σήμερα ο κυπριακός Τύπος. Αλλα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες είναι η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η εξαγγελία της κυβέρνησης για το επίδομα τέκνου.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Εξοργισμένος ο Παπανδρέου με τον Τάσσο'' γράφει ότι ''η μη αναφορά του Προέδρου Παπαδόπουλου στην ομιλία του στο ΠΑΣΟΚ, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον ελλαδικό χώρο, στον Ανδρέα Παπανδρέου, αναφορικά με εκείνους που είχαν καθοριστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, αλλά ούτε στον νυν Υπουργό Εξωτερικών έχει εξοργίσει τον τελευταίο και στελέχη του υπουργείου του''. Αλλού γράφει ότι τη θέση των ΗΠΑ πως το σχέδιο Ανάν προσφέρει μια μοναδική βάση για συνολική λύση του κυπριακού εξέφρασε χθες ο Πρεσβευτής Μάικλ Κλόσον.

    Η ''Μάχη'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Στήνουν θερμό επεισόδιο'' γράφει ότι ''σκηνικό θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο στήνουν μεθοδικά τους τελευταίους μήνες οι Τούρκοι στρατηγοί. Με συνεχώς αυξανόμενες παραβιάσεις, επικίνδυνες παρενοχλήσεις, ακόμα και ασκήσεις, νυχτερινές πτήσεις, χρήση ολοένα και περισσοτέρων οπλισμένων αεροσκαφών κυρίως στις αερομαχίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να δείξουν ότι ''είναι στο Αιγαίο''. Αλλού γράφει ότι θέμα διαρροής εμπιστευτικών υπηρεσιακών επιστολών που φτάνουν στο γραφείο της, θέτει για την Υπουργό Υγείας Ντίνα Ακκελίδου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Χρίστος Πουργουρίδης.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο ''Μια καυτή πρόσκληση'' γράφει ότι ''μια ύποπτη πρόσκληση από το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης που έφτασε στην κυπριακή Βουλή, έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες ότι στο Στρασβούργο τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά... Η πρόσκληση του κ. Σβίμερ προς τα ε/κ κόμματα σε κοινή συνάντηση με τα τ/κ, ανέφερε ότι οι αρχηγοί των τ/κ πολιτικών κομμάτων του ''Κοινοβουλευτικού Σώματος του Βορρά'' έχουν ήδη απαντήσει θετικά''. Αλλού γράφει ότι Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες πέρασαν χθες την πύλη της Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου ως επισκέπτες και όχι ως εκθέτες.

    Η ''Σημερινή'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''S.O.S. για την οικονομία'' γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου μίλησε χθες έξω από τα δόντια, είπε ότι δεν πάμε καθόλου καλά και ζήτησε να ληφθούν δραστικά και σκληρά μέτρα. Παρουσιάζοντας την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για το 2002, τόνισε την ανάγκη λήψης μη δημοφιλών μέτρων, τα οποία όμως, θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αλλού γράφει ότι η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων διέψευσε πληροφορίες που φέρουν κυβερνητικούς αξιωματούχους να ενημέρωσαν τη Βουλή για την ύπαρξη ομαδικών τάφων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    Ο ''Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο ''Επικίνδυνα παιχνίδια'' γράφει ότι η Αγκυρα επιλέγει το χαρτί της έντασης στο Αιγαίο και φλερτάρει ανοικτά πλέον με την προοπτική να δημιουργηθούν συνθήκες κρίσης με την Ελλάδα. Η στάση του στρατιωτικού κατεστημένου που παρουσιάζεται να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι εξουσίας στην Τουρκία στριμώχνοντας Ερντογάν Γκιούλ, προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα που παρακολουθεί από κοντά τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απέρριψε χθες το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για μαζική αποφυλάκιση 73 αλλοδαπών καταδίκων για σκοπούς αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Επίδομα τέκνου σε κάθε σπίτι'' γράφει ότι ''με μεγάλη ανακούφιση έγιναν χθες δεκτές από τις οικογένειες με παιδιά, περιλαμβανομένων και των πολύτεκνων, οι νέες ριζοσπαστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα επιδόματα τέκνου. Το σημαντικό αυτό ωφέλημα θα λαμβάνεται απ΄όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους με πρόνοια να είναι πιο ενισχυμένο και συνεπώς κοινωνικά δικαιότερο, για τις περιπτώσεις των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα''. Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος πήρε χθες εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εισήχθη εσπευσμένα το πρωί με αρρυθμία.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο θέμα της γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ληφθούν μη δημοφιλή μέτρα, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, προσθέτοντας πως πρέπει επίσης να γίνουν δραστικές μειώσεις στα δημόσια έξοδα. Παρουσιάζοντας την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για το 2002, ο Διοικητής της Τράπεζας τόνισε πως η οικονομία θα αντιμετωπίσει σκληρές προκλήσεις το 2003, ύστερα από μια άσχημη οικονομικά χρονιά, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί την αυθαίρετη συμπεριφορά οποιουδήποτε, ο οποίος διεκδικεί τ/κ περιουσία, άσχετα από τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενέργεια

    [05] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αγία Πετρούπολη - Αναχώρηση (1)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί ξανά με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη αύριο στην Αγία Πετρούπολη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την αναχώρησή του το πρωί για την Αγία Πετρούπολη, όπου θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ρωσίας και στους εορτασμούς με την ευκαιρία των 300 χρόνων της πόλης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η Κύπρος θα μετέχει σε όλα τα συμβούλια και όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αγία Πετρούπολη - Αναχώρηση

    Την ευκαιρία να συναντηθεί αύριο στην Αγία Πετρούπολη και με τον Eλληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Ρωσία μετά από πρόσκληση της Μόσχας για να παραστεί στους εορτασούς με την ευκαιρία 300 χρόνων από την ίδρυση της πόλης και να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν την αναχώρησή του, είπε πως εκεί «θα υπάρχουν αρχηγοί ή Πρωθυπουργοί άλλων κυβερνήσεων, και το σύνολο υπολογίζεται να είναι 35 ή 40 και η Κύπρος βεβαίως μετέχει σ' αυτή τη Σύνοδο.»

    [07] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 29/05/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6989            1,7090
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,9886            2,0005
    Λίρα Αγγλίας                     1,2145            1,2217
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     236,3484        238,2391
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0807          3,1053
    Δολάριο Καναδά                     2,7607          2,7827
    Κορώνα Δανίας                     12,5938         12,6945
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3551         13,4619
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5411         15,6654
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5926          2,6133
    

    [08] (Κ) Τουρκία - Υπόθεση Λοϊζίδου - Πρόταση

    Με πρόταση υπό όρους για καταβολή αποζημιώσεων στην Τιτίνα Λοϊζίδου θα παρουσιαστεί η Τουρκία στη συνεδρία της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

    [09] (Κ) Οικολόγοι - Ακρωτήρι Κεραία - Αθήνα - Διαδήλωση

    Διαδήλωση κατά της ανέγερσης κεραίας από τους Βρετανούς στην περιοχή του Ακρωτηρίου, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με την υποστήριξη Ελλήνων περιβαλλοντιστών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η διαδήλωση, στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάζουν όλες οι Επιτροπές Περιβάλλοντος των Κοινοβουλίων των 25 χωρών της ΕΕ και η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [10] (Κ) Βασιλείου - Nτουρντουράν

    Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν επανένωση της πατρίδας τους, θέλουν σύντομα λύση του Κυπριακού και γνωρίζουν ότι πρέπει να παλέψουν για αυτήν, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας Αλπάι Ντουρντουράν, προσθέτοντας ότι ''η παρούσα κατάσταση φαίνεται να είναι σταθερή αλλά δεν είναι''.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου, στα γραφεία των ΕΔΗ στη Λευκωσία, ο κ. Ντουρντουράν είπε ότι ''βλέπουμε ορισμένους κινδύνους στην παρούσα κατάσταση και προειδοποιούμε όλους ότι πρέπει να παλέψουν για τη λύση του Κυπριακού''.

    ''Χρειαζόμαστε λύση αυτό το χρόνο και πρέπει να παλέψουμε για αυτήν και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πιέσουμε τις διοικήσεις μας να ανοίξουν το δρόμο για επίλυση του Κυπριακού'', επεσήμανε ο κ. Ντουρντουράν.

    [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            86,87  ( 0,77)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    699.902
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    331.535    347,33  ( 1,31)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    277.251    100,72  ( 1,66)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     96.529     72,99  ( 0,51)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.546     15,79  ( 1,74)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     41.615     56,61  (-0,11)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      2.933     92,96  (-0,33)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      6.680     18,41  (-0,22)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     46.919     73,85  ( 0,64)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.381      2,80  (-1,06)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     23.982     14,85  (-0,34)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        000     12,15  ( 1,76)
    Ξενοδοχεία                    £      9.174     42,88  (-0,23)
    Αλλες Εταιρείες               £     85.285     78,94  (-0,15)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Πετρούπολη - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αφιξη

    Στις παραδοσιακά στενές σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος με τη Ρωσία και το ρωσικό λαό, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κατά την άφιξη του νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ντενίσοφ.

    [13] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - ΓΓ ΣτΕ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας διέψευσε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ έχει αποστείλει πρόσκληση σε ε/κ και τ/κ κόμματα, για κοινή συνάντηση, στην οποία γίνεται λόγος για "κοινοβουλευτικό σώμα του βορρά".

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Τρίτη κατά σειρά άνοδο

    Στο επίπεδο των 86 μονάδων παρέμεινε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών, κλείνοντας με θετικό πρόσημο για τρίτη στη σειρά ημέρα, ως αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας των τραπεζικών τίτλων. Η αγορά κατέγραψε μικρά κέρδη της τάξης του 0,76%, κλείνοντας στις 86,87 μονάδες. Μικρή αύξηση παρουσίασε και η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στις 669 χιλιάδες λίρες με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει το 1/3 της συναλλακτικής δραστηριότητας.

    [15] (K) Πρόεδρος Βουλής - Νάτσιος

    Τα σχέδια για έργα ανοικοδόμησης και συμφιλίωση δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (US Agency for International Development) Αντριου Νάτσιος.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Νάτσιος εξέφρασε ακόμη την ετοιμότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε διάσκεψη δωρητών της ΕΕ για την Κύπρο.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Νάτσιο στην Κύπρο, ο κ. Χριστόφιας του ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα έρθει στην Κύπρο αυτή να είναι επανενωμένη.

    ''Να έρθει σε μια Κύπρο επανενωμένη μετά και από βοήθεια των ΗΠΑ, ως μιας μεγάλης χώρας μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας και να μπορεί πλέον να εξαγγείλει και μια μεγάλη βοήθεια στην επανενωμένη Κύπρο'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    [16] (Κ) Πρόεδρος ιταλικής Γερουσίας - Κύπρος - Επίσκεψη

    [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Χατζηδημητρίου

    Η Βουλή αν χρειαστεί θα επιταχύνει τις διαδικασίες της έτσι ώστε η Κύπρος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Τάκη Χατζηδημητρίου.

    [18] (Κ) Νάτσιος - Τεκκές - Απόστολος Ανδρέας

    Ο Διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη Αντριου Νάτσιος επισκέφθηκε σήμερα το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα, για να εξετάσει τα έργα που γίνονται για επισκευή του τεμένους, τα οποία επιχορηγεί η Υπηρεσία του σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNOPS).

    Ο κ. Νάτσιος δήλωσε πως οι επισκευές στο τέμενος αποτελούν παράδειγμα δικοινοτικών έργων που συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και αποτελούν απόδειξη ότι Ε/Κ και Τ/Κ μπορούν να εργάζονται μαζί για τη βελτίωσή των ιδίων των δυο κοινοτήτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 29 May 2003 - 17:49:16 UTC