Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΑΕΛ - Πρωταθλήτρια Καλαθόσφαιρας
  • [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - 23η Αγωνιστική
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - Εκδήλωση εναντίον του πολέμου στο Ιράκ
  • [05] (Κ) Αντιπολεμική εκδήλωση - Ιράκ
  • [06] (Κ) Μάουρερ - Κύπρος - ΕΕ - Τουρκία
  • [07] (Κ) Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - ΓΓ ΟΗΕ - Ψήφισμα
  • [08] (Κ) Αντιπολεμική Eκδήλωση - Αμερικανική Πρεσβεία

  • [01] (Κ) ΑΕΛ - Πρωταθλήτρια Καλαθόσφαιρας

    Η ΑΕΛ αναδείχθηκε χθες βράδυ, πρωταθλήτρια Κύπρου στην καλαθόσφαιρα, ύστερα από 15 συναπτά χρόνια νικώντας στον τέταρτο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ, τον Κεραυνό με 79-74.

    Τα πανηγύρια και για το νέο άθλο κράτησαν μέχρι πρωίας και η Λεμεσός ξενύκτησε στις ιαχές και τα τραγούδια των οπαδών της ΑΕΛ.

    [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - 23η Αγωνιστική

    Το ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, στο γήπεδο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'', δεσπόζει των σημερινών ποδοσφαιρικών συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

    Ο αγώνας αρχίζει στις 7 το βράδυ.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αφορμή το ψήφισμα για το Κυπριακό, οι πληροφορίες που φέρουν την ΕΕ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού μετά την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στην Αθήνα και η πορεία της κυπριακής οικονομίας μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει πρωτοσέλιδα ο κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Εξωθούν σύγκρουση στο Συμβούλιο Ασφαλείας'', γράφει ότι ''σε σύγκρουση με τους δύο σημαντικούς παράγοντες του Συμβουλίου Ασφαλείας, ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς και με την ΓΓ του ΟΗΕ, ωθεί την Κύπρο η κυπριακή κυβέρνηση και ειδικότερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου'' με αφορμή το ψήφισμα για το Κυπριακό. Αλλού γράφει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης των Τ/Κ, ότι ο Πρόεδρος των ΝΕΟ Νίκος Κουτσού εισηγήθηκε όπως ''κληθούν οι Τ/Κ να καταλάβουν τις θέσεις που τους αναλογούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων''.

    ''Η Μάχη'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Δημοκρατία στην Εθνοφρουρά'' και γράφει ότι ''κλιμακούμενη προσπάθεια, με πεπαλαιωμένες μεθόδους να αποκτήσει ερείσματα και οπαδούς μεταξύ των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, καταβάλλει το ΔΗΚΟ''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το μοντέλο Σερβίας - Μαυροβουνίου πρότεινε ως μοντέλο για τη λύση του Κυπριακού ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ελληνα ομόλογό του Κώστη Σημίτη κατά τη συνάντησή τους στο Βελιγράδι.

    Ο ''Πολίτης'' γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Οι πρώτοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση'', ότι ''τα πρώτα σύννεφα στη συγκυβέρνηση άρχισαν να εμφανίζονται'', αφού ''ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ διεκδικούν με πάθος την προεδρία των Κυπριακών Αερογραμμών, γεγονός που φέρνει τα δύο κόμματα σε μια παρασκηνιακή τουλάχιστον αντιπαράθεση''. Σε άλλη είδηση προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου στο ΚΥΠΕ, στην οποία δήλωσε ότι ''το σχέδιο Ανάν, υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα πρέπει να τύχει αναθεώρησης''.

    ''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Σε συναγερμό η Τουρκία'' και γράφει ότι η προέλαση των Κούρδων στις πετρελαιοπαραγωγούς πόλεις του Κιρκούκ και της Μοσούλης, ανάγκασε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να συγκαλέσει χθες έκτακτο στην ουσία πολεμικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αμπτουλάχ Γκιούλ και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Χιλμί Οζγκιόκ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η ανανέωση του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών ''έχει χρεώσει την εταιρεία για τα επόμενα επτά χρόνια το ποσό των 350 εκατομμυρίων λιρών''.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Η ΕΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία λύσεως'', γράφει ότι ''η ΕΕ θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του Κυπριακού μετά την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι αλλεπάλληλες νηοψίες δέχονται πλέον σχεδόν όλα τα πλοία που διέρχονται ανοικτά της Κύπρου και εντός των διεθνών υδάτων, το τελευταίο τριήμερο από τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο ''Ρήξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας'', γράφει ότι κάθετες παραμένουν οι διαφωνίες των Αμερικανοβρετανών από τη μια και της Γαλλίας, Ρωσίας και Κίνας από την άλλη, αναφορικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι κατά την επαφές του στη Μόσχα διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά το Κυπριακό, τον πόλεμο στο Ιράκ και τις διμερείς σχέσεις.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Χάος και Αναρχία'' γράφει ότι οι ενώ οι αμερικανικές και οι κουρδικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την κατάληψη του βορείου Ιράκ με την κατάληψη της Μοσούλης χθες, στην Βαγδάτη και άλλες καταληφθείσες περιοχές επικρατεί ''αναρχία και χάος''. Αλλού γράφει ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Λάρνακα ανακοίνωσε διά της υπεύθυνου Δημοσίων Υποθέσεων του, Κάρολαϊν Χάφορντ, ότι δεν υπάρχει ακόμη κρίση τροφίμων στο Ιράκ.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ''Νέος Τύπος'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ψηλάφηση της επόμενης μέρας'' ότι τις προεκτάσεις της επόμενης μέρας το πολέμου (στο Ιράκ) προσπαθεί να ψηλαφίσει η Κύπρος'' . Αλλού γράφει ότι έμβασμα ύψους 840.000 λιρών προς την Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποίησε ο ΟΗΕ, ένα ποσό το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί ''μέρος από το συνολικό ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει στη χώρα μας το Ιράκ από την περίοδο του πολέμου του Κόλπου προ διετίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τόκοι''.

    [04] (Κ) Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - Εκδήλωση εναντίον του πολέμου στο Ιράκ

    [05] (Κ) Αντιπολεμική εκδήλωση - Ιράκ

    [06] (Κ) Μάουρερ - Κύπρος - ΕΕ - Τουρκία

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Λέοπολντ Μάουρερ τόνισε χθες τη σημασία του Κυπριακού προβλήματος σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας και την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

    [07] (Κ) Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - ΓΓ ΟΗΕ - Ψήφισμα

    Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, σε ψήφισμα του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, διαμαρτύρεται και καταδικάζει με αποτροπιασμό τον άδικο και παράνομο επιδρομικό πόλεμο των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενάντια στο Ιράκ.

    [08] (Κ) Αντιπολεμική Eκδήλωση - Αμερικανική Πρεσβεία

    Εκατοντάδες διαδηλωτές διατράνωσαν σήμερα την αντίθεσή τους στον πόλεμο στο Ιράκ κατά τη διάρκεια πορείας από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία προς την αμερικανική Πρεσβεία, όπου φώναζαν αντιαμερικανικά και αντιπολεμικά συνθήματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 12 April 2003 - 17:49:09 UTC