Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-12-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [02] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Προς συνδρομητές και μη - Ανασκοπήσεις Γεγονότων 2002
  • [05] (Κ) ΕΔΗ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [06] (Κ) ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [07] (Κ) Επαλξη - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

  • [01] (Κ) Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ''Αυτή τη γη δεν την έχουμε απλά κληρονομήσει από τους προγόνους μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Ας τους την παραδώσουμε ολόκληρη ελεύθερη και πράσινη'', αναφέρουν στο χριστουγεννιάτικο τους μήνυμα οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές.

    [02] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ''Η ιστορική απόφαση της Κοπεγχάγης για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την Κύπρο αναπόσπαστο μέρος, συνιστά το μεγαλύτερο πολιτικό και διπλωματικό επίτευγμα του ελληνισμού τα τελευταία 28 χρόνια'', σημειώνει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, η απόφαση της ε/κ πλευράς να μην αποστείλει τώρα την απάντησή της στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η απεργία πείνας και τα συλλαλητήρια στα κατεχόμενα υπέρ λύσης του Κυπριακού, και οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην Αγκυρα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Διαφορά 21% μεταξύ Κληρίδη Τάσσου'' γράφει ότι με συντριπτική διαφορά που φτάνει το 21%, οι Κύπριοι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Γλαύκο Κληρίδη παρά τον Τάσσο Παπαδόπουλο για να χειριστεί αποτελεσματικά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία AC Nielsen AMER για λογαριασμό της εφημερίδας. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, του Προέδρου Κληρίδη και των συνεργατών του, αποφασίστηκε πως δεν χρειάζεται να αποσταλεί τάχιστα οποιαδήποτε απάντηση από ε/κ πλευράς στον Κόφι Ανάν, καθώς η τελευταία του επιστολή δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα που υπήρχαν και πριν την αποστολή της.

    ''Η Μάχη'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μαρκίδης 43%, Τάσσος 39%'' ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το MEGA, την πρώτη μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και μετά την κατάθεση του σχεδίου λύσης του Κυπριακού, ο Αλέκος Μαρκίδης παίρνει το προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας και θεωρείται αυτή τη στιγμή, από την κοινή γνώμη, ως ο καταλληλότερος για Πρόεδρος με σημαντική διαφορά από τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι σε δηλώσεις του χθες στην Αγκυρα ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανέφερε ότι συντάσσει επιστολή προς το ΓΓ του ΟΗΕ στην οποία θα αναφέρει "τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες που θα έχει το σχέδιο (λύσης του Κυπριακού) για τους Τουρκοκύπριους".

    Ο ''Πολίτης'' με κύριο τίτλο '' 'Γλαύκο, πήγαινε στο σπίτι σου' '', γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας υποστήριξε ότι η πολιτική καριέρα του Προέδρου έχει ολοκληρωθεί, αλλά το τι θα πράξει αποτελεί επιλογή του. Με την εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, συμφώνησε εν μέρει και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος όμως ανέφερε ότι ο πολιτικός κύκλος κάποιου κλείνει όταν ολοκληρωθεί και το έργο που έχει αναλάβει να επιτελέσει. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη "διατύπωσε συγκεκαλυμμένες απειλές κατά του Ελληνα Πρωθυπουργού σε περίπτωση που αυτός επισκεφτεί την Κύπρο για να πείσει υπέρ αποδοχής του σχεδίου Ανάν".

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Φεύγει ο ΟΠΑΠ;'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι λουκέτο κινδυνεύουν να βάλουν όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτά απειλούνται να μείνουν στο δρόμο. Ο ΟΠΑΠ Ελλάδας ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση, όπως από την 1η του νέου χρόνου, το 50% των καθαρών κερδών του ΟΠΑΠ Κύπρου καταλήγει στα ταμεία του ΟΠΑΠ Ελλάδας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σοβαρή εργατική αναταραχή απειλείται αμέσως μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι συντεχνίες διαπίστωσαν την ύπαρξη κρατικού παρεμβατισμού στις δραστηριότητες των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, γεγονός που δημιουργεί, όπως υποστηρίζουν, σωρεία προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία τους.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Στρατηγοί: Δεν δίδουν έδαφος'' ότι η πλήρης επικράτηση της γραμμής του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου, στο Κυπριακό, περιορίζει σημαντικά τις κινήσεις των μεσολαβητών, οι οποίοι, ωστόσο, επιμένουν στις προθεσμίες που έχουν τεθεί για λύση πριν την 28η Φεβρουαρίου. Οι Τούρκοι στρατηγοί απορρίπτουν, όπως εκφράστηκε και από τον Ντενκτάς, τις προτάσεις του ΓΓ του ΟΗΕ στο εδαφικό, και παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχθούν μόνο περιθωριακές ''συνοριακές αναπροσαρμογές''. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αλέκος Σιάμπος ζητά εξηγήσεις από την Αστυνομία για το πώς πέρασαν στο δίαυλο του αεροδρομίου Λάρνακας 30 περίπου πατατοπαραγωγοί.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Λύση για τους Κυπρίους'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε χθες την ανάγκη διαπραγμάτευσης του σχεδίου Ανάν με σύνεση και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας ουσιαστικές αλλαγές στα σημεία εκείνα τα οποία δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του κυπριακού κράτους και την κοινή συμβίωση Ε/Κ και Τ/Κ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σε απεργιακά μέτρα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι 65 έκτακτοι υπάλληλοι του ΧΑΚ, αν ο Υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της συντεχνίας των υπαλλήλων του Χρηματιστηρίου να συναντηθεί μαζί τους μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    [04] (Κ) Προς συνδρομητές και μη - Ανασκοπήσεις Γεγονότων 2002

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ετοιμάσει και εφέτος τρεις διαφορετικές Ανασκοπήσεις Ετους που αφορούν το 2002, ως ακολούθως:

    1. Ανασκόπηση Γεγονότων στην Κύπρο (στα ελληνικά).

    2. Ανασκόπηση Γεγονότων στην Κύπρο (στα αγγλικά - Cyprus Review).

    3. Ανασκόπηση Γεγονότων στα κατεχόμενα (στα ελληνικά).

    Και οι τρεις Ανασκοπήσεις έχουν καταχωρηθεί ανά μήνα στην ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ, σε ανοικτή πρόσβαση, στη διεύθυνση: http//www.cna.org.cy

    Οι Ανασκοπήσεις 2002 παραχωρούνται και εφέτος δωρεάν σε συνδρομητές και μη και επιτρέπεται η αναδημοσίευσή τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται ευκρινώς η πηγή, δηλαδή ΚΥΠΕ ή CNA.

    [05] (Κ) ΕΔΗ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες εύχονται ''το πνεύμα των Χριστουγέννων να ενισχύσει την τόσο αναγκαία ενότητα και συναίνεση στο λαό μας στην διεκδίκηση της επανένωσης της πατρίδας μας και της ένταξης της ενωμένης Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια''.

    [06] (Κ) ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Το πνεύμα των γιορτινών ημερών ''που υπαγορεύουν περισυλλογή και στοχασμό, ας αποτελέσει το βάθρο της σκέψης κάθε Κύπριου πολίτη και στην προσέγγιση των εξελίξεων γύρω από το κυπριακό πρόβλημα", αναφέρει το ΔΗΚΟ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

    [07] (Κ) Επαλξη - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Την ανάγκη "διατήρησης της ενότητας σε αυτές τις καθοριστικές στιγμές για το μέλλον της πατρίδας μας και συνέχισης της πολιτικής της σύνεσης, την οποία ακολουθεί η πολιτική ηγεσία", υπογραμμίζει η Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου.

    [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Το ΑΚΕΛ εύχεται ''γρήγορη πραγμάτωση των πόθων και των ελπίδων όλων μας για να μπορέσουμε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουμε και πάλι μαζί μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας, φιλίας και συνεργασίας''.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 24 December 2002 - 18:49:09 UTC