Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κυπριακό - Σχέδιο λύσης - 12η Δεκεμβρίου
  • [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Κυπριακό - Σχέδιο λύσης - 12η Δεκεμβρίου

    Η 12η Δεκεμβρίου δεν αποτελεί χρονική προθεσμία για τερματισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, αν μέχρι τότε δεν υπογραφεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο συμφωνία αρχής για τη λύση του προβλήματος.

    Αυτή παρουσιάζεται να είναι η εκτίμηση των ΗΕ, όπως έχει διατυπωθεί πρόσφατα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Παρασημοφόρηση Κυπρίων από το Πανεπιστήμιο του Monster ----------------------------------------------------- Οι πανεπιστημιακές αρχές του Mοnster με επικεφαλής τον Πρύτανη Jorgen Schmidt, επέδωσαν στη διάρκεια ειδικής τελετής το Μετάλλιο Φιλίας του πανεπιστημίου στην Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Δρ Νέλλη Τσουγιοπούλου και τον τέως Πρέσβη στη Γερμανία Ανδρέα Νικολαΐδη, σε ένδειξη εκτίμησης των συνεχών προσπαθειών τους, τόσο για τη δημιουργία του Κέντρου Κυπριακών Διεπιστημονικων Σπουδών που λειτουργεί εκεί από το 1996 όσο και για τη μετέπειτα υποστήριξη τους στις διάφορες εκδηλώσεις του.

    Το εν λόγω μετάλλιο αποτελεί μετά τον επίτιμο Διδακτορικό τίτλο του Πανεπιστημίου την υψηλότερη τιμή που αποδίδει το πανεπιστήμιο σε ιδιώτες και μέχρι στιγμής αυτό απονεμήθηκε σε μόνο 21 άτομα στα 40 χρόνια ύπαρξης του θεσμού και βεβαίως είναι η πρώτη φορά που απενεμήθη σε Κύπριους.

    Στην τελετή παρασημοφόρησης παρευρέθηκαν, πέραν των πανεπιστημιακών αρχών και καθηγητών, ο αντιδήμαρχος της πόλης και εκ μέρους της Κυπριακής Πρεσβείας ο Σύμβουλος Α΄ κ. Ο. Μαυρομμάτης.

    Μετά από σύντομη ομιλία του Πρύτανη κ. Schmidt απηύθυνε χαιρετισμό ο Σύμβουλος κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος προέβη σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή των προσπαθειών για δημιουργία του Κέντρου και την επιτυχή παρουσία του στη Γερμανία και Κύπρο τα τελευταία έξι χρόνια, γεγονός που αναγνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο και το πανεπιστήμιο μέσω της εν λόγω τελετής. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, ως βασικός χορηγός του Κέντρου μαζί με το εδώ πανεπιστήμιο, θα συνεχίσει την υποστήριξη της.

    Στη συνέχεια ο Βάσος Καραγιώργης στην προσφώνηση του έκανε μια ιστορική αναδρομή του πολύπλευρου έργου της Δρος Νέλλης Τσουγιοπούλου, ως νεαρή δασκάλα στην Κύπρο τη δεκαετία του 50 και στη συνέχεια ως πρώτη Πρύτανης του πανεπιστημίου Κύπρου, στη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε.

    Προσφώνηση εκ μέρους του Πρέσβη Α. Νικολαΐδη έκανε ο καθηγητής Peter Funker και ο νυν διευθυντής του Κέντρου Διεπιστημονικών Σπουδών, ο οποίος εξήρε την ιδιαίτερη προσφορά του Πρέσβη για τη δημιουργία του Κέντρου, καθώς και την προβολή της χώρας του στη Γερμανία.

    Στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων από τον Πρύτανη του πανεπιστημίου καθώς και δείπνο από τις πανεπιστημιακές αρχές παρουσία και του Οικονομικού Καγκελάριου του πανεπιστημίου Δρα Klaus Anderbrogge.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 15 November 2002 - 20:49:07 UTC