Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-09-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ Βρετανίας, Τουρκίας - Κύπρος
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Αρχηγός Αστυνομίας - Υποβολή παραίτησης
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Φινλανδός απεσταλμένος
  • [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Παραιτήσεις
  • [06] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Ευρωκοινοβούλιο - Κοινή συνεδρία
  • [08] (K) Χρηματιστήριο - Ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών
  • [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) ΕΕ - Κοινοτικό Πρόγραμμα LIFE - Κύπρος
  • [11] (Κ) Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Αφιξη
  • [12] (Κ) ΕΚΕΠ - Υπόμνημα - ΓΓ ΟΗΕ
  • [13] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Επιστροφή
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Επαφές
  • [15] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Νέα ώρα άφιξης
  • [16] (K) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Αφιξη
  • [17] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Αφιξη (2)
  • [18] (Κ) ΕΕ - Φερχόιγκεν - Κύπρος - Διεύρυνση
  • [19] (K) Αρχιεπίσκοπος - Αφιξη στην Αρχιεπισκοπή
  • [20] (Κ) ΚΣΣΕ - Παναγιώτης Δημητρίου - Απονομή μεταλλίου
  • [21] (Κ) Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - ΚΕΒΕ

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ Βρετανίας, Τουρκίας - Κύπρος

    ''Συζητήσαμε για την Κύπρο, όπου έχουμε φέτος μια ιστορική ευκαιρία να φέρουμε την ειρήνη και την ευημερία στην ανατολική Μεσόγειο μέσω της ένταξης της επανενωμένης νήσου στην ΕΕ'', ανέφερε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, ύστερα από συνάντηση στο Λονδίνο με τον Τούρκο ομόλογο του Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Ανακοίνωση του Φόρειν Οφις, αναφέρει ότι ο κ. Στρο πρόσθεσε πως ''η Τουρκία και η Βρετανία υποστηρίζουν έντονα τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού''.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα, οι παραιτήσεις και οι έρευνες προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου. Η επικείμενη επιστροφή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από την Αθήνα και η έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που τοποθετεί την Κύπρο στο στόχαστρο των όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Αποσυναρμολογείται η Αστυνομία'' γράφει ότι χωρίς πολιτικό προϊστάμενο, με πρόθεση παραίτησης του αρχηγού του και υπό διερεύνηση καταγγελιών εις βάρος του υπαρχηγού του βρίσκεται το αστυνομικό σώμα μετά τις χθεσινές πολιτικές και νομικές εξελίξεις. Αλλού αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη του αξιωματούχου του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την υποβολή εγγράφου από μέρους του ΟΗΕ.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Φεύγουν Κόσης Αγγελίδης'' αναφέρεται στην υπόθεση με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα και στην απροσδόκητη εξέλιξη της παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, ο οποίος την υπέβαλε χθες το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα να γίνει αμέσως αποδεκτή. Αλλού γράφει ότι δυσεύρετα είναι τα φάρμακα για την πίεση, η κορτιζόνη, διάφορες κρέμες, αντιβιοτικά και δερματολογικά σκευάσματα, ενώ ελλείψεις άρχισαν να παρατηρούνται και σε άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα άλλων κατηγοριών.

    Ο ''Πολίτης'' έχει κύριο τίτλο ''Αστυνομία ώρα μηδέν'' αναφέρεται στις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα και γράφει ότι ''όταν ο 'Π' ανέλαβε να αναδείξει από μόνος του στην αρχή, τη διάσταση του σκανδάλου και τη συμμετοχή σε αυτό δημοσίων λειτουργών και πρωτίστως αξιωματικών της Αστυνομίας κάποιοι επιχείρησαν να τον διαψεύσουν και να του αποδώσουν σκοπιμότητα''. Αλλού γράφει ότι μια τελευταία προθεσμία θα δώσει η ΑΗΚ σε όσους χρωστούν τέλη ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ''πειραγμένων'' μετρητών και οι οποίοι ενώ επανειλημμένα κλήθηκαν να πληρώσουν αρνήθηκαν.

    ''Η Σημερινή'' στο βασικό θέμα με τίτλο ''Σεισμός στην Αστυνομία'' παρομοιάζει την Αστυνομία με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί "αφού το χρονικό των δραματικών εξελίξεων που προσλαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σημαδεύτηκαν με τις παραιτήσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης". Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η αναμενόμενη για αύριο επιστροφή του Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο από την Αθήνα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας πολύ δύσκολης περιόδου για την Εκκλησία.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' κάτω από τον τίτλο ''Τα βρόντηξε ο Κόσης'' γράφει ότι σοβαρές καταγγελίες που ετέθησαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και που αφορούσαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, εξόργισαν τον πρώτο με αποτέλεσμα να υποβάλει την αμετάκλητη παραίτησή του. Αλλού γράφει ότι αντιμέτωποι με τη Βουλή θα βρεθούν πλέον όσοι μεγαλέμποροι, ιδιοκτήτες υπεραγορών και όσοι αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών με υπερτιμολογήσεις και παράνομες ανατιμήσεις αγαθών.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο δημοσίευμα υπό τον τίτλο ''Δεν άντεξε'' γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης "δεν άντεξε τις αφόρητες πιέσεις και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, τα βρόντηξε και παραιτήθηκε χθες". Η εφημερίδα γράφει ότι η παραίτηση "φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα των συνεχών συναγερμικών παρεμβάσεων και πιέσεων". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην εξαγγελία 24ωρης απεργίας θα προχωρήσουν σήμερα οι συντεχνίες της ΑΤΗΚ, αφού εώς τώρα διαβουλεύσεις που έχει αναλάβει ο Υπουργός Συγκοινωνιών δεν έχουν αποδώσει.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' αναφέρεται σε "Αναστάτωση στην αστυνομική δύναμη καθώς παραιτείται ο Κόσης" και γράφει για τις χθεσινές εξελίξεις σε σχέση με το σκάνδαλο των συναρμολογημένων αυτοκινήτων και για την αναμενόμενη σήμερα παραίτηση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη. Επίσης στο πρωτοσέλιδο προβάλλεται η έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης για το Ιράκ σύμφωνα με την οποία η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο αφού τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σάνταμ Χουσέιν μπορούν να φτάσουν μέχρι το νησί.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ''Financial Mirror'' στο κύριο θέμα ασχολείται με τις παραιτήσεις τις συλλήψεις και γενικά τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα και γράφει ότι αποφασίστηκε ο διορισμός ερευνητικής επιτροπής για το ''αστυνομικό φιάσκο''. Αλλού γράφει ότι το ελεγκτικό επάγγελμα, το οποίο δέχθηκε έντονη κριτική για το ρόλο του στη δημιουργία της χρηματιστηριακής φούσκας (1999/2000) προχωρεί στην αυτορύθμιση, παραδεχόμενο ωστόσο ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

    [03] (Κ) Αρχηγός Αστυνομίας - Υποβολή παραίτησης

    Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης υπέβαλε σήμερα το πρωί την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Αγγελίδης είπε ότι στην επιστολή παραίτησης, που παρέδωσε, αναφέρονται και οι λόγοι της παραίτησής του χωρίς ωστόσο να τους αποκαλύψει.

    Οπως είπε, ο Πρόεδρος Κληρίδης του είπε ''να πάει πίσω στο γραφείο του''.

    Παρά τις επίμονες ερωτήσεις αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση χθες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση και τα τεκταινόμενα στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα. ''Δεν έχω να πω τίποτα'', είπε.

    Ερωτηθείς αν είναι ''ευτυχής'' για την παραίτησή του είπε: ''Είμαι ευτυχέστατος γιατί το μέτωπο μου είναι καθαρό σαν κρύσταλλο''.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Φινλανδός απεσταλμένος

    [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Παραιτήσεις

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αποδέχθηκε τις παραιτήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση και του Αρχηγού Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε από τον κ. Αγγελίδη όπως παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ότι οι παραιτήσεις των Κόση και Αγγελίδη είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

    [06] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            83,26  (-1,08)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    651.794
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   478.132    323,98  (-1,71)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    383.971     89,88  (-1,79)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     20.598     79,08  (-0,80)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.404     19,64  (-2,58)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     36.783     61,89  (-0,80)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     14.302    103,93  (-2,07)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     12.271     18,64  (-0,64)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     24.013     58,56  ( 0,29)
    Ετ. Πληροφορικής              £      4.504      3,64  (-0,27)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      5.601     13,55  (-0,07)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     15,13  (-2,01)
    Ξενοδοχεία                    £     17.467     46,41  (-1,55)
    Αλλες Εταιρείες               £     99.926     79,38  ( 0,20)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Ευρωκοινοβούλιο - Κοινή συνεδρία

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ''ο καθένας πρέπει να εργάζεται για την ειρήνη, καθώς χωρίς αυτήν η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία δεν μπορούν να υπάρξουν''.

    Μιλώντας στο Στρασβούργο στην κοινή χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι "η Ευρώπη δεν είχε ειρήνη'' και πρόσθεσε πως ''υπήρξαν αρκετές συνεχιζόμενες συγκρούσεις και μια δυνητικά εκρηκτική κατάσταση στο Ιράκ, που είναι πλησιέστερο στην Ευρώπη παρά στην Αμερική''.

    [08] (K) Χρηματιστήριο - Ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών

    Με τους επενδυτές να συνεχίζουν και στη σημερινή συνάντηση τις ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων, η αγορά μοιραία υποχώρησε, λόγω της απουσίας αγοραστικού ενδιαφέροντος, στο επίπεδο των 83 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 1,08%, κλείνοντας στις 83,26 μονάδες, σημείο στο οποίο βρέθηκε ξανά στις 30 Ιουλίου του 2002. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις 651 χιλιάδες λίρες, ως αποτέλεσμα της μεγάλης συναλλακτικής δραστηριότητας της Τράπεζας Κύπρου, η οποία συγκέντρωσε το 39,5% του όγκου συναλλαγών, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,48%.

    [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 25/09/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7374          1,7478
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7046          1,7148
    Λίρα Αγγλίας                     1,0914          1,0979
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     208,7963        210,4666
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1237          3,1486
    Δολάριο Καναδά                     2,6985          2,7200
    Κορώνα Δανίας                     12,8951         12,9982
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7127         12,8144
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8369         15,9635
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5428          2,5631
    

    [10] (Κ) ΕΕ - Κοινοτικό Πρόγραμμα LIFE - Κύπρος

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες την χρηματοδότηση από το κοινοτικό πρόγραμμα LIFE, δύο προγραμμάτων στην Κύπρο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, όπου η ΕΕ θα καλύψει περίπου το 70% του συνολικού κόστους.

    Το κοινοτικό πρόγραμμα LIFE χρηματοδοτεί σχέδια με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και σε πολλές τρίτες χώρες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του για την περίοδο 2000-2004 ανέρχεται σε 640 εκ. ευρώ.

    [11] (Κ) Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Αφιξη

    Υλοποίηση της υπόσχεσης να ενημερώσει το ΚΕΒΕ και τους Κύπριους επιχειρηματίες για το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και επιχειρήσεις από την Κύπρο, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέας Λοβέρδος την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

    [12] (Κ) ΕΚΕΠ - Υπόμνημα - ΓΓ ΟΗΕ

    Αν το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που ενδεχομένως υποβληθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δεν συνάδει με τις αρχές και παραμέτρους δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού, δεν θα γίνει αποδεκτό από τον προσφυγικό κόσμο, θα καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή βήματα και θα γίνει αγώνας για εξουδετέρωσή του, σύμφωνα με τη νεοσυσταθείσα Ενωση Κυπρίων Εκτοπισμένων και Προσφύγων (ΕΚΕΠ).

    [13] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Επιστροφή

    Αναμένεται να φθάσει γύρω στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με νοσοκομειακό αεροσκάφος της Aegean Airlines, με αριθμό πτήσης 2421.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κώστας Ζαμπάρτας.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Επαφές

    Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στενά για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Χριστόφιας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος είπε πως αν και η Tουρκία αυτή την στιγμή εκβιάζει "ωμά και κυνικά" την EE, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα υποκύψουν σε αυτούς τους εκβιασμούς.

    [15] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Νέα ώρα άφιξης

    Γύρω στις 7.30 απόψε αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Το αεροσκάφος με αριθμό πτήσης 2421, που θα μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο στην Κύπρο, ανήκει στην Aegean Airlines.

    [16] (K) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Αφιξη

    Εφθασε απόψε στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με νοσοκομειακό αεροσκάφος.

    [17] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Κύπρος - Αφιξη (2)

    Προσγειώθηκε στις 7.20 απόψε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομειακό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην Κύπρο.

    Στο αεροσκάφος βρίσκονταν και ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κώστας Ζαμπάρτας, ένας ιατρός από το νοσηλευτήριο ''Υγεία'', και ο Χωρεπίσκοπος Τριμιθούντος Βασίλειος.

    Στο μεταξύ, από τις 7 απόψε βρίσκονταν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας περιπολικά της Αστυνομίας και δύο οχήματα της Αρχιεπισκοπής, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Ανδρες του Τμήματος Τροχαίας Λάρνακας απέκοψαν την κίνηση στον κυκλικό κόμβο του Αεροδρομίου, από όπου πέρασαν με κατεύθυνση τη Λευκωσία όχημα της Αρχιεπισκοπής με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Χωρεπίσκοπο Τριμιθούντος, άλλο όχημα με τους Μητροπολίτες Κιτίου και Πάφου, και τα περιπολικά της Αστυνομίας.

    [18] (Κ) ΕΕ - Φερχόιγκεν - Κύπρος - Διεύρυνση

    Χωρίς την Κύπρο δεν είναι δυνατή η διεύρυνση της ΕΕ, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για επίλυση του Κυπριακού, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η επίλυση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [19] (K) Αρχιεπίσκοπος - Αφιξη στην Αρχιεπισκοπή

    Εφθασε στις 8 απόψε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά την επιστροφή του στο νησί με πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομειακό αεροσκάφος.

    [20] (Κ) ΚΣΣΕ - Παναγιώτης Δημητρίου - Απονομή μεταλλίου

    To μετάλλιο τιμής ''Προ Μέριτο'' και ο τίτλος του Επίτιμου Συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) απονεμήθηκαν σήμερα, εδώ στο Στρασβούργο, στον πρώην Αντιπρόεδρο του ΣτΕ, τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Παναγιώτη Δημητρίου.

    ''Η τιμή είναι επίσης και για τη χώρα μου'', είπε ο κ. Δημητρίου, επισημαίνοντας πως η Κύπρος ''αγωνίζεται για την εξεύρεση μιας λύσης, έτσι ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι, να ευημερούν και να ζουν μέσα στο πνεύμα των ευρωπαϊκών ιδεών''. Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την ελπίδα ότι ''αυτή η χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για την Κύπρο''.

    [21] (Κ) Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - ΚΕΒΕ

    Πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια Ευρώ θα εκταμιεύσει η Ελλάδα για το πενταετές (2002-2006) πρόγραμμα ανάπτυξης των Βαλκανίων στο οποίο καλούνται και οι Κύπριοι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για ενημέρωση των επιχειρηματιών της Κύπρου για το εν εξελίξει πρόγραμμα στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 25 September 2002 - 17:49:17 UTC