Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ομογενειακή εφημερίδα
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - ΕΕ - Κεφάλαια - Γαλλία
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΦΕΞ Βρετανίας
  • [05] (Κ) "Αφρίκα" - Σενέρ Λεβέντ - Αρθρο
  • [06] (Κ) Νοσηλευτές - ΕΕ - Συνέδριο
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Πίτερ Χέιν
  • [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Ελγκούν - Κυριαρχία
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Aνοδος
  • [12] (Κ) Υπ. Εμπορίου - Αναβολή απόφασης - Καύσιμα
  • [13] (Κ) Βουλή - Συζήτηση για τη Μέση Ανατολή
  • [14] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βρετανός ΥΦΕΞ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [15] (K) Υπουργός Συγκοινωνιών - Κυπριακή Ναυτιλία
  • [16] (Κ) ΕΕ - Σχέδιο κοινής θέσης - Κυπριακό
  • [17] (Κ) ΥΠΕΞ Γιουγκοσλαβίας -Τουρκία - Κύπρος
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΗΠΑ - Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής
  • [19] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Τμήμα Τελωνείων - Νέα αποθήκη

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ομογενειακή εφημερίδα

    "Η πρόσκληση της ομογένειας να συμμετάσχω στις εορταστικές εκδηλώσεις και να εκπροσωπήσω την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί το καλύτερο δείγμα ενότητας του Ελληνισμού", ανέφερε σε δηλώσεις του στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Εθνικός Κήρυξ" ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών Πίτερ Χέιν σε ομιλία του για "όλους τους λαούς της Κύπρου", η ανακοίνωση για την αυριανή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης Αμπντέλ Ουαχέντ Μπελγκεζάζ στα κατεχόμενα, το Μεσανατολικό με την αύξηση του αριθμού των θυμάτων εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης" γράφει ότι κλιμακώνεται επικίνδυνα η βία στη Μέση Ανατολή μετά τη νέα επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίου καμικάζι σε λεωφορείο στη Χάιφα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, αλλά και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Ναμπλούς. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δήλωσε χθες ότι η κυπριακή οικονομία, η οποία στηρίζεται σε γερά θεμέλια είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην πρόκληση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Υπόγειος πόλεμος στους ΕΔΗ" γράφει ότι "σοβαρή κρίση" εκδηλώνεται μέσα στους κόλπους των ΕΔΗ, τρεις μόνο ημέρες πριν από το παγκύπριο συνέδριό τους, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή μαζική κάθοδο των γεωργών στη Βουλή με αίτημα τη μείωση και όχι την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, με αφορμή τη συζήτηση στο νομοθετικό σώμα πρότασης για αναθεώρηση της τιμής των καυσίμων.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ολοκαύτωμα με ομαδικούς τάφους" γράφει ότι οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν τους Ισραηλινούς ότι σκάβουν με τις μπουλντόζες ομαδικούς τάφους σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν τη σφαγή. Υπάρχουν αναφορές για μαζικές συλλήψεις αρρένων από 15 χρονών και άνω, ενώ υπάρχει φόβος για μαζικές εκτελέσεις συλληφθέντων. Αλλού γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αντικαταστήσει, λόγω συμπληρώσης του χρόνου της θητείας του, τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στη Λευκωσία Ντονάτο Κιαρίνι. Θα τον αντικαταστήσει ο Ολλανδός Αντριάν Βαν ντερ Μέερ.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Μακελειό με καμικάζι" γράφει ότι τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός διενεργούσε τις εκκαθαριστικές του επιθέσεις στις παλαιστινιακές περιοχές, προβάλλοντας το επιχείρημα της εξάρθρωσης του τρομοκρατικού δικτύου των ανταρτών του Γιασέρ Αραφάτ, στη Χάιφα ένα στέλεχος της "Χαμάς" τίναξε στον αέρα λεωφορείο γεμάτο Ισραηλινούς. Αλλού αναφέρει ότι έντονο παρασκήνιο βρίσκεται εν εξελίξει για το νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Η θητεία του Αυξέντη Αυξεντίου λήγει στις 30 Απριλίου και μέχρι τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να επιλέξει και να διορίσει το νέο Διοικητή.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Κίνδυνος από την Ισλαμική", ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ανησυχία τις διπλωματικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, μετά την ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος Ντενκτάς ότι θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Λευκωσία αύριο ο ΓΓ του Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης Αμπντέλ Ουαχέντ Μπελγκεζάζ. Την άλλη εβδομάδα θα συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους, που θα γίνει στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας από τις 16 μέχρι τις 18 Απριλίου. Αλλη είδηση είναι ότι οι κλιμακούμενες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή ενέτειναν χθες τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε πιθανούς στόχους στην Κύπρο.

    Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Βρετανικές πονηριές" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Πίτερ Χέιν, σε χθεσινή ομιλία του στο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, μίλησε για "όλους τους λαούς της Κύπρου", αφήνοντας υπονοούμενα για τη μορφή λύσης του Κυπριακού ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από προχθές για να λάβει μέρος στους εορτασμούς για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα μιλήσει σήμερα στην Εθνική Επιτροπή για την Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική για το Κυπριακό.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα πως υπήρξε χθες διπλό κτύπημα κατά της αμερικανικής πρωτοβουλίας για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε ισραηλινό λεωφορείο όπου σκοτώθηκαν οκτώ επιβάτες και την εντατικοποίηση των επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη που επακολούθησε. Αλλού γράφει ότι τα έργα συντήρησης στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου και στη γύρω περιοχή, ύψους 2,8 εκατομμυρίων λιρών, προκαλούν αντιδράσεις από περιηγητές και ξεναγούς, που ισχυρίζονται ότι οι εργασίες αυτές καταστρέφουν τον αρχαιολογικό χώρο. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΔΝ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - ΕΕ - Κεφάλαια - Γαλλία

    Τα τρία από τα τέσσερα εναπομείναντα κεφάλαια του κοινοτικού κεκτημένου έχουν στην ουσία κλείσει. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το Παρίσι ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, αυτό το μήνα θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές εργασίες για τυπικό κλείσιμο των κεφαλαίων της περιφερειακής πολιτικής και της φορολογίας, μέσα στο Μάιο για το κεφάλαιο του ανταγωνισμού, και θα απομείνει το κεφάλαιο της γεωργίας.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΦΕΞ Βρετανίας

    Οι απευθείας συνομιλίες αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για την Ευρώπη Πίτερ Χέιν.

    [05] (Κ) "Αφρίκα" - Σενέρ Λεβέντ - Αρθρο

    Ο αρχισυντάκτης της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ στο σημερινό του άρθρο αναφέρεται στην Παλαιστίνη και στους Παλαιστινίους και θέτει ερωτήματα, όπως "γιατί θα πρέπει η Παλαιστίνιοι να στεναχωρούνται που δεν έχουν μια μητέρα πατρίδα να τους λυτρώσει; Εμάς που μας λύτρωσε, τι κερδίσαμε;".

    Ο κ. Λεβέντ γράφει πως οι Τ/Κ "συνεχώς υποκύπτουν, συνεχώς εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους και συνεχώς με ανοιχτές παλάμες ζητούν βοήθεια, λες και είναι ζητιάνοι".

    [06] (Κ) Νοσηλευτές - ΕΕ - Συνέδριο

    Σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας είναι η Εαρινή Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Νοσηλευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού η Κύπρος είναι η πρώτη υπό ένταξη χώρα που φιλοξενεί το Συνέδριο, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών (ΠΣΝ) Αγγελική Ταπακούδη.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 11/04/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7314          1,7417
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5234          1,5325
    Λίρα Αγγλίας                     1,0621          1,0684
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,4098        200,0130
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8460          2,8687
    Δολάριο Καναδά                     2,4206          2,4399
    Κορώνα Δανίας                     12,8576         12,9604
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,1834         13,2888
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7111         15,8367
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5387          2,5590
    

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Πίτερ Χέιν

    Η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται και δεν συμφωνεί με τη χρησιμοποίηση της ορολογίας περί δύο "λαών", την οποία χρησιμοποίησε χθες στην ομιλία του στο Λήδρα Πάλας ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για την Ευρώπη Πίτερ Χέιν, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           108,02 ( 0,40)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    942.063
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   428.597    455,31 ( 0,16)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    288.080    125,71 ( 0,02)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     91.795     95,42 (-0,26)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      4.308     34,65 (-0,06)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     35.796     57,71 ( 1,28)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     77.916     74,51 ( 2,76)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     26.565     25,48 ( 0,20)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     13.745     53,34 ( 4,06)
    Ετ. Πληροφορικής              £     16.764      6,47 ( 0,47)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     73.320     20,28 ( 0,55)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        000     19,01 ( 1,82)
    Ξενοδοχεία                    £     69.799     67,59 (-0,62)
    Αλλες Εταιρείες               £    133.749    108,45 ( 0,29)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Ελγκούν - Κυριαρχία

    Αβάσιμους χαρακτήρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τους ισχυρισμούς του συμβούλου του Τ/Κ ηγέτη Ραύφ Ντενκτάς, Εργκούν Ολγκιούν, ότι ο λόγος που δεν λύνεται το Κυπριακό είναι επειδή η ε/κ πλευρά αρνείται να δεχθεί την αρχή της πολιτικής ισότητας της τ/κ πλευράς.

    Σχολιάζοντας το περιεχόμενο συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Ολκιούν, την περασμένη Δευτέρα στα κατεχόμενα, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε ότι εκείνος ο οποίος δεν αποδέχεται την αρχή της ισότητας με τον τρόπο που την έχει διευκρινίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν είναι η ε/κ πλευρά αλλά η τ/κ πλευρά, η οποία βρίσκεται έξω από το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις δύο κοινότητες από τη δεκαετία του 1970.

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Aνοδος

    Παρά την πλήρη αποχή των επενδυτών από τις συναλλαγές της σημερινής χρηματιστηριακής συνάντησης, η αγορά κρατήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας τελικά οριακά κέρδη της τάξης του 0,4%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 108,02 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών άγγιξε τα πλέον χαμηλά επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 40 μηνών, καθώς διαμορφώθηκε μόλις στις 942,000 λίρες.

    [12] (Κ) Υπ. Εμπορίου - Αναβολή απόφασης - Καύσιμα

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταθέσει σήμερα κανονισμούς για αύξηση της τιμής των καυσίμων και θα περιμένει μέχρι την επόμενη βδομάδα προκειμένου να γίνουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και τις αγροτικές οργανώσεις, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    [13] (Κ) Βουλή - Συζήτηση για τη Μέση Ανατολή

    Συζήτηση για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της ολομέλειας του Σώματος.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος είπε ότι η απόφαση για τη συζήτηση λήφθηκε από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [14] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βρετανός ΥΦΕΞ - Κυπριακό - ΕΕ

    Την άποψη ότι "υπάρχει πραγματική θέληση στην Κύπρο, και στις δύο κοινότητες, να αναζητήσουν και να βρουν μια λύση" διατύπωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν, στέλλοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι "η Βρετανία σας υποστηρίζει". Πρόσθεσε ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων προσφέρουν "το μόνο δρόμο (που οδηγεί) σε μια δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση".

    [15] (K) Υπουργός Συγκοινωνιών - Κυπριακή Ναυτιλία

    Χίλια εφτακόσια ποντοπόρα πλοία και πεντακόσια μικρά σκάφη, χωρητικότητας εικοσιτεσσάρων εκατομμυρίων τόνων υψώνουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατατάσσοντας τον κυπριακό εμπορικό στόλο στην 6η θέση παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι η συνεισφορά της κυπριακής ναυτιλίας στην οικονομία του τόπου ανέρχεται στο 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, που μεταφράζεται σε ποσό πέραν των 100 εκατομμυρίων λιρών Κύπρου.

    [16] (Κ) ΕΕ - Σχέδιο κοινής θέσης - Κυπριακό

    Τη θέση ότι η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού αποτελεί τη βάση των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, διατυπώνουν σε σχέδιο της κοινής θέσης τους τα 15 κράτη μέλη της ΕΕ.

    [17] (Κ) ΥΠΕΞ Γιουγκοσλαβίας -Τουρκία - Κύπρος

    "Οι διαφορές ανάμεσα στην Κύπρο και τη Σερβία-Μαυροβούνιο είναι τεράστιες", είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Γκόραν Σβιλάνοβιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που υποστήριξε ότι η συμφωνία Σερβίας-Μαυροβουνίου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την επίλυση του Κυπριακού.

    [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΗΠΑ - Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής

    Η διεθνής κοινότητα "πρέπει να ασκήσει πιέσεις στην τουρκική πλευρά και να της υποδείξει ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και των Τ/Κ να προχωρήσει σε μια ειρηνική λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και η Κύπρος να ενταχθεί ως ένα κράτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [19] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Τμήμα Τελωνείων - Νέα αποθήκη

    Τη βεβαιότητα ότι η χρήση της νέας τελωνειακής αποθήκης αεροπορικού φορτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα συμβάλει "ουσιαστικά" στη γρήγορη εκτελώνιση και διακίνηση των φορτίων κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 11 April 2002 - 17:49:17 UTC