Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΑΚΕΛ - Διεθνής Διάσκεψη "Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λάο"
  • [02] (Κ) Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα - Αγώνες
  • [03] (Κ) Επαμεινώνδας - Διαπιστευτήρια - Λιχτενστάιν
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) ΠΑΚ - Ηρωες Παλαιχωρίου - Μνημόσυνο
  • [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα
  • [07] (Κ) Υπ. Εργασίας - Διάσκεψη για τη Γήρανση - Μαδρίτη
  • [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κατάσταση υγείας
  • [09] (Κ) ΕΔΟΝ - ΡΤΚ - "Φεστιβάλ ελπίδας"
  • [10] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Κυπριακό
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - "Περπατώ με τους Τυφλούς"
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΗΠΑ - Επαφές - Ανάν
  • [13] (Κ) Ε/κ - τ/κ οργανώσεις νεολαίας - Δικοινοτικό Φόρουμ
  • [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Ενωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
  • [15] (Κ) Αντρος Κυπριανού - Δηλώσεις Φερχόιγκεν - Κυπριακό
  • [16] (Κ) Διεθνής Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων - Ψήφισμα - Δηλώσεις
  • [17] Διεθνής Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων - Ψήφισμα - Δηλώσεις (Επανάληψη)

  • [01] (Κ) ΑΚΕΛ - Διεθνής Διάσκεψη "Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λάο"

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης Αριστερών Κομμάτων "Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λαό", που διοργανώνει το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία.

    [02] (Κ) Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα - Αγώνες

    [03] (Κ) Επαμεινώνδας - Διαπιστευτήρια - Λιχτενστάιν

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν ιδιαίτερη συνάντηση του νέου Πρεσβευτή της Δημοκρατίας στο Λιχτενστάιν με έδρα τη Βιέννη Σταύρου Επαμεινώνδα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Δρα Ernst Walch.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τα όσα διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη και η άρνηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν για έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Παλαιστινιακού είναι το θέμα που προβάλλουν αρκετές από τις σημερινές κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Κοινοτικού Επίτροπου Γκούντερ Φερχόιγκεν για τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς για τη μη επίτευξη προόδου στο Κυπριακό, το επικείμενο κείμενο της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ για τη μορφή λύσης του Κυπριακού και οι έρευνες για άτομα που κατέχουν πλαστά πτυχία φαρμακευτικής.

    Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ξαναγεννιέται η ελπίδα στη Μέση Ανατολή" γράφει ότι η χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού απεσταλμένου Αντονι Ζίνι με τον Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα και η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κόλιν Πάουελ την ερχόμενη εβδομάδα στην περιοχή γεννά νέες ελπίδες για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Αμυνας προχωρεί σε αλλαγή της δομής της Εθνικής Φρουράς για να συμβαδίζει με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με στόχο την όσον το δυνατόν καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Σάλος από τα πλαστά πτυχία" γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης αποκάλυψε χθες, ύστερα από σύλληψη 25χρονου, ο οποίος με πλαστό πτυχίο φαρμακευτικής επιχείρησε να εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος, ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσον πέντε φαρμακοποιοί κατάφεραν να πάρουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος προσκομίζοντας πλαστά διπλώματα φαρμακευτικής σχολής της Μόσχας. Αλλού γράφει ότι αύριο Κυριακή πραγματοποιείται η Παγκύπρια συγκέντρωση αντιπροσωπειών γεωργοκτηνοτρόφων όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας.

    Ο "Πολίτης" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Ενας Σιαρόν ανελέητος" αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν "γράφει τους πάντες στα παπούτσια του" και δηλώνει με "ωμότητα" ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον των πολιορκημένων Παλαιστινίων μέχρι να κατατροπώσει, όπως λέει, την τρομοκρατία. Χθες ο κ. Σιαρόν απέρριψε την πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους για έναρξη διαπραγματεύσεων που πρότεινε ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Αντονι Ζίνι. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ύστερα από τον τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο νέο δρόμο Λεμεσού Πάφου.

    "Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Απίστευτη κτηνωδία" αναφέρεται στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και στην προσαγωγή τους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης αναφορικά με υπόθεση απαγωγής και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον της 26χρονης Π.Δ. από τη Λευκωσία, υπαλλήλου μπυραρίας στη Λάρνακα. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε χθες στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιο Ιωαννίδη ότι απορρίπτει το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και την ερχόμενη Πέμπτη οι καθηγητές θα αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

    Ο "Φιλελεύθερος" στο πρωτοσέλιδο θέμα, που στεγάζει υπό τον τίτλο "Παρέμβαση της ΕΕ για λύση" γράφει ότι σαφές μήνυμα σκλήρυνσης της θέσης της για το Κυπριακό ετοιμάζεται να δώσει η ΕΕ προς την Τουρκία. Το κείμενο της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κάνει εκτενή αναφορά στο Κυπριακό και στη μορφή της λύσης που η ΕΕ επιθυμεί. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι δυο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F16 προσέγγισαν χθες το πρωί επικίνδυνα την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο και εγκλωβίστηκαν από τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει η Εθνική Φρουρά.

    Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Θα νικήσουμε" γράφει ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ εξέφρασε την πίστη και την αποφασιστικότητα του λαού του για τελική δικαίωση. Σε χαιρετισμό του, που διαβάστηκε από απεσταλμένο του στη Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, ο κ. Αραφάτ είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα κερδίσει τον πόλεμο κατά του Ισραήλ, ο οποίος κατευθύνεται από τις ΗΠΑ, γιατί έχει το δίκαιο με το μέρος του. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Δανίας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, που επισκέπτεται την Αγκυρα, δήλωσε ότι η ΕΕ ασκεί πιέσεις σε όλες τις πλευρές για την επίλυση του Κυπριακού η οποία ωστόσο δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" γράφει ότι 20χρονος Ελληνοκύπριος είναι ο δότης μυελού των οστών σε 28χρονη Τουρκάλα που έπασχε από λευχαιμία. Σε άλλο δημοσίευμα, η αγγλόφωνη εφημερίδα γράφει ότι ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν είπε χθες ότι οι πιθανότητες για λύση του Κυπριακού εντός του 2002 είναι λιγότερες από 50% επειδή η τουρκική πλευρά αρνείται να μετακινηθεί από τις θέσεις της. Ο κ. Φερχόιγκεν επανέλαβε επίσης ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και χωρίς προηγουμένως να έχει λυθεί το κυπριακό πρόβλημα.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Νέος Τύπος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αλυσιδωτές επιπτώσεις" γράφει ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή πλήττει την Κύπρο διπλά, αφού το αργό πετρέλαιο έχει ανέλθει σε επίπεδα που προεξοφλούν συνέπειες και η εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα στον τουρκικό τομέα. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο Γερμανός οικονομολόγος Βόλκερ Γουίλαντ τόνισε ότι το σοφότερο θα ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία να μην επιδιώξει αμέσως με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση να ενσωματωθεί στην ΟΝΕ, για να έχει έτσι το χρόνο να απορροφήσει τους "τριγμούς" που θα φέρει μαζί της η ένταξη.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Xpress" γράφει ότι τρεις προτάσεις - η αρχική της κυβέρνησης, η πρόταση της τριμερούς (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΙΣΟΣ) και αυτή του ΔΗΣΥ - βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ολες οι συζητήσεις και συνδιαλλαγές ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια μέχρι τη 12η Ιουνίου ώστε η Κύπρος να ξεφύγει από τις προθεσμίες και δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Εμπορίου για αύξηση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά 6 εκατομμύρια λίτρα για ένα χρόνο.

    [05] (Κ) ΠΑΚ - Ηρωες Παλαιχωρίου - Μνημόσυνο

    Μνημόσυνο στους ήρωες του Παλαιχωρίου Κυριάκο Μάτση, Μιχαλάκη Καραολή, Νίκο Γεωργίου και Αντώνη Παυλίδη θα τελεστεί σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ενώ θα αναπεμφθεί δέηση για ανεύρεση των πέντε αγνοουμένων του Παλαιχωρίου καθώς και όλων των αγνοουμένων της Κύπρου.

    [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα

    [07] (Κ) Υπ. Εργασίας - Διάσκεψη για τη Γήρανση - Μαδρίτη

    Για τη Μαδρίτη αναχωρεί αύριο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Δεύτερη Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Γήρανση που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 12 Απριλίου.

    Η Πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη είχε γίνει το 1982 στην Αυστρία και οδήγησε στην υιοθέτηση ενός Διεθνούς Σχεδίου Δράσης για τη Γήρανση.

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κατάσταση υγείας

    Σε νάρθηκα τοποθετήθηκε το αριστερό χέρι του Προέδρου του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος χθες υπέστη κάταγμα χεριού μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πάφου.

    [09] (Κ) ΕΔΟΝ - ΡΤΚ - "Φεστιβάλ ελπίδας"

    "Φεστιβάλ ελπίδας" διοργανώνει από κοινού η ΕΔΟΝ και η νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στις 13 Απριλίου στο Λήδρα Πάλας, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχούν τ/κ και ε/κ χορευτικά συγκροτήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΔΝ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Κυπριακό

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι η προσέγγιση πως τον Ιούνιο θα επιτευχθεί λύση δημιουργεί "μίαν απαράδεκτη πίεση" και ότι "είναι λάθος να παρουσιάζεται ως η συντέλεια του κόσμου η μη επίτευξη συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο".

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - "Περπατώ με τους Τυφλούς"

    Τη θέση ότι "έχει επιτευχθεί ικανοποιητικός βαθμός συμμετοχής των ατόμων με οπτική αναπηρία στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου" εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΗΠΑ - Επαφές - Ανάν

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί στις 8 Απριλίου για τη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιήσει διάφορες επαφές, μεταξύ των οποίων και με τον ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν και θα παραστεί, ως επίσημος προσκεκλημένος, στους εορτασμούς που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα μεταβεί επίσης στην Ουάσινγκτον για επαφές με διάφορους αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, το ΓΓ του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη, τον Πρόεδρο της Πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης Sheldon Silver, μέλη της Προεδρίας της Εθνικής Επιτροπής για την Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ και άλλους κρατικούς και ομογενειακούς αξιωματούχους.

    [13] (Κ) Ε/κ - τ/κ οργανώσεις νεολαίας - Δικοινοτικό Φόρουμ

    Ψήφισμα που αναφέρεται στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και πως αυτή επιδρά στην επίλυση του Κυπριακού ενέκριναν οι ε/κ και τ/κ οργανώσεις νεολαίας που συμμετείχαν στο Δικοινοτικό Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 28 μέχρι 31 Μαρτίου στη Βουδαπέστη.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι οργανώσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση στην Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, καθώς και να συναντώνται κάθε μήνα, κάνοντας αρχή στις 19 Απριλίου, στο Λήδρα Πάλας.

    Απο ε/κ πλευράς στο Φόρουμ συμμετείχαν οι οργανώσεις νεολαίας ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ, ΝΕΟΣ, η νεολαία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η ΝΕΔΗΚ, ως παρατηρητής, ενώ από πλευράς Τ/Κ συμμετείχαν η νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας και του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης.

    [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Ενωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δημιουργία και στην Κύπρο τοπικής Ενωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η οποία θα δραστηριοποιηθεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, για την προάσπιση των συμφερόντων των Κυπρίων μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

    [15] (Κ) Αντρος Κυπριανού - Δηλώσεις Φερχόιγκεν - Κυπριακό

    Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, επισημαίνοντας τις αδιάλλακτες θέσεις της τουρκικής πλευράς στο κυπριακό πρόβλημα.

    [16] (Κ) Διεθνής Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων - Ψήφισμα - Δηλώσεις

    Εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο, "να στηρίξουν τις προσπάθειες των ΗΕ για να ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση για συμμόρφωση με τα σχετικά ψηφίσματα" των ΗΕ απηύθυναν τα 43 κόμματα που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων "Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λαό" που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία στις 5 και 6 Απριλίου.

    Στο ψήφισμά τους που υιοθετήθηκε σήμερα, με τη λήξη των εργασιών της διάσκεψης, καλούν τον ΟΗΕ "να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 1397 και 1402". Παράλληλα, αποφασίστηκε η αποστολή στη Ραμάλα, διακομματικής αντιπροσωπείας των κομμάτων που συμμετείχαν στη διάσκεψη, και διοργάνωση "ειρηνικών κινητοποιήσεων" και υποβολή διαμαρτυρίας σε Πρεσβείες του Ισραήλ.

    "Στόχος όλων", σημειώνουν στο ψήφισμά τους, "θα πρέπει να είναι ο άμεσος τερματισμός της ισραηλινής επίθεσης και η δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

    [17] Διεθνής Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων - Ψήφισμα - Δηλώσεις (Επανάληψη)

    Εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο, "να στηρίξουν τις προσπάθειες των ΗΕ για να ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση για συμμόρφωση με τα σχετικά ψηφίσματα" των ΗΕ απηύθυναν τα 43 κόμματα που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων "Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λαό" που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία στις 5 και 6 Απριλίου.

    Στο ψήφισμά τους που υιοθετήθηκε σήμερα, με τη λήξη των εργασιών της διάσκεψης, καλούν τον ΟΗΕ "να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 1397 και 1402". Παράλληλα, αποφασίστηκε η αποστολή στη Ραμάλα, διακομματικής αντιπροσωπείας των κομμάτων που συμμετείχαν στη διάσκεψη, και διοργάνωση "ειρηνικών κινητοποιήσεων" και υποβολή διαμαρτυρίας σε Πρεσβείες του Ισραήλ. Αποφάσισαν επίσης την οργάνωση εκστρατείας για προσαγωγή του Αριέλ Σιαρόν στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Στόχος όλων", σημειώνουν στο ψήφισμά τους, "θα πρέπει να είναι ο άμεσος τερματισμός της ισραηλινής επίθεσης και η δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 6 April 2002 - 20:49:15 UTC