Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα
  • [02] (Κ) Υγεία Κυπριανού - Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα
  • [05] (Κ) Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πρώην Πρόεδρος Μπους
  • [06] (Κ) Κυπριανού - Ογκολογικό Κέντρο - Επισκέψεις
  • [07] (Κ) Κυπριανού - Ογκολογικό Κέντρο - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανικές Βάσεις - Δημοσιεύματα
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΕ - Βαρκελώνη - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [10] (Κ) Κυπριανού - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Εποικοι
  • [12] (K) Tιμές συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Φερχόιγκεν - Ντενκτάς
  • [14] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Υγεία - Επιδείνωση
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδος
  • [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] (K) Εκπρόσωπος Βρετανικών Βάσεων - Δήλωση
  • [18] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΧΑΠΟΕΛ - ΓΣΠ
  • [19] (Κ) Αντρος Κυπριανού - Στρασβούργο - Ευρωπαϊκή Αριστερά
  • [20] (Κ) Διυπουργική Επιτροπή - Τουρισμός - Ρολάνδης - Δηλώσεις
  • [21] (K) Κατάσταση υγείας Σπύρου Κυπριανού - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα

    
    
    Με το ευρύ σκορ 4 – 1 επικράτησε χθες στο ΓΣΠ ο Ολυμπιακός της Αθλητικής Ενωσης Πάφου (ΑΕΠ), σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας Ανδρών.
    
    Στα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο μέσα στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
    
    Ανόρθωση - ΑΕΛ 2 – 2, Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 2 - 2, Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας 2 - 1, Αλκή – Εθνικός Ασσιας 2 - 0, Δόξα Κατωκοπιάς – Παραλίμνι 2 – 3 και Εθνικός Αχνας – Ερμής Αραδίππου 4 - 1.
    
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκτήσει η κούρσα του Πρωταθλήματος, ύστερα από τους βαθμούς που απώλεσαν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση σε συνδυασμό με τη νίκη της Ομόνοιας, η οποία έχει αναρριχηθεί πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
    
    Η βαθμολογία, ύστερα από την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    ΑΠΟΕΛ                42
    Ομόνοια              41
    Ανόρθωση             40
    ΑΕΛ                  38
    Παραλίμνι            32
    Απόλλωνας            30
    Εθνικός Αχνας        30
    ΑΕΚ                  29
    Αλκή                 29
    Ολυμπιακός           24
    ΑΕΠ                  21
    Εθνικός Ασσιας       11
    Δόξα                 9
    Ερμής                1
    
    
    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Υγεία Κυπριανού - Ιατρικό ανακοινωθέν

    Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος εισήχθη το περασμένο Σάββατο στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου "λόγω επιδείνωσης της νόσου του", αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από το Ογκολογικό Κέντρο.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και η αντιμετώπιση του προβλήματος των Τούρκων εποίκων, οι τουρκικές απειλές για αντίδρασή τους στην περίπτωση ένταξης στης Κύπρου στην ΕΕ χωρίς λύση του Κυπριακού, οι δηλώσεις για αναβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου των Βρετανικών Βάσεων, οι επιπτώσεις στους Κυπρίους αγρότες από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Νέα πρόκληση από το ΑΚΕΛ για τα συνθήματα" γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνέντευξή του στην "Αλήθεια" κατηγορεί τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο για τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση συνθημάτων υπέρ του Γρίβα, ενώ ο κ. Χάσικος έθεσε "θέμα τάξεως" για τον κ. Χριστόφια και τον κάλεσε να καταθέσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας οποιαδήποτε στοιχεία έχει που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του. Αλλού γράφει ότι "σημαντικός αριθμός στελεχών του ΚΙΣΟΣ τοποθετούνται αρνητικά" σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

    "Το Θάρρος" με τον τίτλο "Αναβαθμίζονται οι Βάσεις" γράφει στο κύριο θέμα ότι εκφράζονται σκέψεις από Βρετανούς στρατιωτικούς για αναβάθμιση των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και για μετατροπή τους σε προωθημένη βάση επιχειρήσεων. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με δηλώσεις τους στο πρακτορείο "Ρόιτερς", χαρακτήρισαν ως ανεπιθύμητη μια τέτοια ενέργεια, που θα έθετε σε κίνδυνο το νησί και θα έπληττε ιδιαίτερα τομείς της κυπριακής οικονομίας όπως ο τουρισμός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προκαλεί αντιδράσεις στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων η πρόθεση της κυβέρνησης να πωλήσει 16 πρατήρια της "BP" και "EXXON Mobil" σε μια νέα εταιρεία που θα ενταχθεί στην κυπριακή αγορά.

    Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ορμητήριο των ΗΠΑ οι Βάσεις" ότι οι Βρετανοί προσανατολίζονται στο να θέσουν τις Βάσεις τους στην Κύπρο σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία, στο πλαίσιο της συμβολής τους στη διεξαγωγή αμερικανικών επιχειρήσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Με δηλώσεις του στον "Πολίτη", ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ευνοεί οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα έθετε σε κίνδυνο την Κύπρο. Αλλη είδηση είναι η εισαγωγή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, "με συμπτώματα δύσπνοιας, χαμηλής πίεσης και πνευμονικό οίδημα".

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Βατερλό γεωργίας" γράφει ότι "σάλο" προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας για τις "οδυνηρές" προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το μέλλον της κυπριακής γεωργίας και τα φοβερά αδιέξοδα που αναμένουν τους αγρότες. Αλλού γράφει ότι στο χώρο που διεξαγόταν χθες η "Συνάντηση Θρησκειών και Πολιτισμών" συγκεντρώθηκαν μάνες αγνοουμένων κρατώντας τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους οι οποίοι αγνοούνται από το 1974.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Εποικοι: Επικίνδυνος σκόπελος" γράφει ότι η ανακοπή του ρεύματος του εποικισμού και η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού στο τραπέζι του διαλόγου, προβληματίζει την κυπριακή κυβέρνηση λόγω της στάσης του κατοχικού ηγέτη. Αλλού γράφει ότι λήγει αύριο η παράταση που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης στους τελειόφοιτους των λυκείων, ώστε να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ηφαίστειο να εκραγεί" γράφει ότι γενικεύονται οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με κίνδυνο να υπάρξει ευρύτερη σύγκρουση και νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες πως η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι ανάλογη με την αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου χωρίς λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα

    
    
    Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας πρώτης κατηγορίας ανδρών πέρασε η ΑΕΛ, ύστερα από τη νίκη που σημείωσε επί του ΑΠΟΕΛ στο "Ελευθερία" με 69 – 68 για τη δεύτερη αγωνιστική της β΄ φάσης του Πρωταθλήματος.
    
    Στα άλλα παιχνίδια για την ίδια αγωνιστική, ο Κυπελλούχος Απόλλωνας νίκησε εκτός έδρας με 108 – 107 την ΑΕΚ, ύστερα από δύο παρατάσεις, ενώ ο Κεραυνός επικράτησε της ΕΝΑΔ στον Αγιο Δομέτιο με 78 – 77.
    
    Η βαθμολογία, ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής της β΄ φάσης του Πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    ΑΕΛ       40
    ΑΠΟΕΛ     40
    Κεραυνός  39
    Απόλλων   38
    ΑΕΚ       35
    ΕΝΑΔ      33
    
    
    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πρώην Πρόεδρος Μπους

    Φθάσαμε πολύ κοντά σε λύση του Κυπριακού, είπε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, μιλώντας στη Νέα Υόρκη, μετά τη βράβευσή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με το Αθηναγόρειο Βραβείο. Αποδέκτης του βραβείου, που απονέμεται από το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε προσωπικότητες που διακρίθηκαν στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν επίσης η πρώην πρώτη κυρία, Μπάρμπαρα Μπους.

    [06] (Κ) Κυπριανού - Ογκολογικό Κέντρο - Επισκέψεις

    Πολιτικοί ηγέτες του τόπου επισκέπτονται από το πρωί τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Κέντρο στη Λευκωσία σε κρίσιμη κατάσταση.

    Σε λίγο αναμένεται να τον επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    [07] (Κ) Κυπριανού - Ογκολογικό Κέντρο - Πρόεδρος Κληρίδης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έφθασε πριν από λίγο στο Ογκολογικό Κέντρο στη Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανικές Βάσεις - Δημοσιεύματα

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν ευνοεί καθόλου οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους των Βρετανικών Βάσεων που θέτει σε κίνδυνο την Κυπριακή Δημοκρατία ή τον κυπριακό λαό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΕ - Βαρκελώνη - Πρόεδρος Κληρίδης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχωρεί την προσεχή Πέμπτη για τη Βαρκελώνη για να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Οπως είπε ο Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει ήδη εισηγηθεί όπως η συνάντηση της Παρασκευής, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, πραγματοποιηθεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό.

    [10] (Κ) Κυπριανού - Πρόεδρος Κληρίδης

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Εποικοι

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης ο αριθμός των εποίκων στα κατεχόμενα ανέρχεται στις 115.000 και ότι το θέμα των εποίκων τέθηκε στις απευθείας συνομιλίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [12] (K) Tιμές συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 11/03/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7346          1,7450
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5183          1,5274
    Λίρα Αγγλίας                     1,0690          1,0754
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     195,6835        197,2489
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9133          2,9366
    Δολάριο Καναδά                     2,4075          2,4267
    Κορώνα Δανίας                     12,8860         12,9890
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3805         13,4875
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7116         15,8372
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5519          2,5723
    

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Φερχόιγκεν - Ντενκτάς

    Ο Κοινοτικός Επίτροπος υπεύθυνος για τη διέρυνση της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν ήταν "σαφέστατος" αναφορικά με την ανάγκη να υπάρχει ένα κράτος στην Κύπρο που να μιλά με μία φωνή, του οποίου τα συστατικά μέρη δεν μπορούν να έχουν κυριαρχία ή ανεξάρτητη οντότητα.

    [14] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Υγεία - Επιδείνωση

    Αμετάβλητη και μη αναστρέψιμη παραμένει η κατάσταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος εισήχθη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου το περασμένο Σάββατο, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης του.

    Οπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Δημήτρης Ανδρεόπουλος η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι "η εξέλιξη μιας κακοήθης νόσου" η οποία, όπως είπε, "κάποια στιγμή φτάνει στην ολική οργανική δυσλειτουργία" και είναι δύσκολο να ανατραπεί.

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδος

    Τα σημαντικά κέρδη των τραπεζικών τίτλων επανέφεραν σε ανοδική τροχιά τη χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνάντηση της εβδομάδας, ύστερα από τις απώλειες που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,1%, κλείνοντας στις 119,75 μονάδες. Μειωμένο εμφανίστηκε σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 2,4 εκατομμύρια λίρες.

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           119,75 ( 1,11)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.412.350
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   905.873    497,55 ( 1,81)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    536.350    136,03  ( 1,89)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     96.726    107,82 (-0,70)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     13.415     40,88 ( 0,10)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     22.965     58,92 ( 0,55)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     77.707     82,72 (-0,52)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     35.180     29,43 ( 0,48)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      5.729     55,45 ( 1,06)
    Ετ. Πληροφορικής              £     38.222      7,58 (-0,13)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    216.378     25,12 ( 1,05)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        000     20,96 (-1,87)
    Ξενοδοχεία                    £    170.178     74,19 ( 0,19)
    Αλλες Εταιρείες               £    937.904    123,08 ( 1,34)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [17] (K) Εκπρόσωπος Βρετανικών Βάσεων - Δήλωση

    O εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Ρομπ Νιντ επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Βρετανός αντιστράτηγος Τζον Ριθ συζήτησε την περασμένη βδομάδα σκέψεις για αναβάθμιση των Βάσεων.

    [18] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΧΑΠΟΕΛ - ΓΣΠ

    Εδρα της ισραηλινής ποδοσφαιρικής ομάδας ΧΑΠΟΕΛ Τελ Αβίβ θα είναι το στάδιο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη κατά τον αγώνα μεταξύ της ισραηλινής ομάδας και της ιταλικής Μίλαν, που διεξάγεται στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    [19] (Κ) Αντρος Κυπριανού - Στρασβούργο - Ευρωπαϊκή Αριστερά

    Για το Στρασβούργο αναχώρησε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προκειμένου να συμμετάσχει σε συμβουλευτική συνάντηση ηγετών και εκπροσώπων κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο που διεξάγεται αύριο με πρωτοβουλία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    [20] (Κ) Διυπουργική Επιτροπή - Τουρισμός - Ρολάνδης - Δηλώσεις

    Πρόγραμμα σχεδιασμού για τον τουρισμό θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέχρι το τέλος του Απριλίου, η Διυπουργική Επιτροπή για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    [21] (K) Κατάσταση υγείας Σπύρου Κυπριανού - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

    Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος εισήχθη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου το περασμένο Σάββατο, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης του.

    Ο θεράπων ιατρός του Δημήτρης Ανδρεόπουλος προέβη σε νέο ανακοινωθέν, γύρω στις 7.00 μ.μ. κατά το οποίο επανέλαβε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Κυπριανού είναι μη αναστρέψιμη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 11 March 2002 - 18:49:32 UTC