Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Προσφυγή συγγενή αγνοουμένων στο ΕΔΑΔ - Συνέντευξη
  • [03] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [04] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [05] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [06] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανική τράπεζα - Κατεχόμενα
  • [08] (Κ) ΚΥΠΕ - Κόψιμο Βασιλόπιτας
  • [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ- Κυπριακό - ΚΥΠΕ
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι
  • [11] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΗ - Προεδρικές εκλογές
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Αγνοούμενοι - ΚΥΠΕ
  • [13] (Κ) Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Κυπριακό - ΚΥΠΕ
  • [14] (Κ) HSBC - Εκπρόσωπος Τύπου - Εξαγορά Demirbank

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η αναστάτωση που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιρειών και των φυσικών προσώπων εναντίον των οποίων διερευνάται ενδεχόμενη υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, η τουρκική ΝΟΤΑΜ για έλεγχο των πτήσεων ελληνικών αεροσκαφών στο ανατολικό Αιγαίο, και οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας τόσο για τη διαδοχή του, όσο και για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις στο Χρηματιστήριο απασχολούν κατά κύριο λόγο τις σημερινές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Τάραξε τα νερά ο Πρόεδρος" γράφει στο κύριο θέμα ότι η δημοσιοποίηση του καταλόγου των εταιρειών και των φυσικών προσώπων εναντίον των οποίων η Αστυνομία διερευνά υποθέσεις υποκλοπής ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης απαντώντας στις ανησυχίες για συγκάλυψη έδωσε σαφείς και ρητές οδηγίες για δημοσιοποίηση του καταλόγου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με πίνακα που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου "επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο τη φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό μετά την κομπίνα του Χρηματιστηρίου".

    "Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Ρόλο θέλει ο Αυξεντίου" γράφει ότι ο σημερινός Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου όπως δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό "Μέγα" ότι "απαιτεί ρόλο και λόγο" στο διορισμό του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο κ. Αυξεντίου αποκάλυψε ακόμα ότι έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εάν του ζητηθεί από τον Πρόεδρο Κληρίδη να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο τέως γραμματέας του δήμου Λευκωσίας Ανδρέας Ανδρεάδης αναλαμβάνει θέση συμβούλου στο Δημοκρατικό Συναγερμό σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Η μαύρη λίστα των υψηλών βολτ" γράφει στο κύριο θέμα ότι η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να αποτρέπει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες κουκουλώματος της υπόθεσης κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, κατόπιν ρητών οδηγιών του οποίου, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ο κατάλογος των καταναλωτών στους μετρητές των οποίων διαπιστώθηκε επέμβαση. Αλλού γράφει ότι η εκλογή στην αντιδημαρχία Αθηένου του δημοτικού συμβούλου του ΚΙΣΟΣ προκαλεί "κραδασμούς" στη τριμερή συνεργασία.

    "Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Σάλος και αντιδράσεις" αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση χθες, καταλόγου 57 ονομάτων ατόμων και εταιρειών που σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση "αφορά τις περιπτώσεις που εξετάζει η Αστυνομία σε σχέση με τις υποθέσεις επεμβάσεων σε μετρητές της Αρχής Ηλεκτρισμού" προκάλεσε "σάλο" και συμπληρώνει ότι αρκετοί από τους αναφερόμενους "επικαλούνται άγνοια". Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την επανέναρξη τον μαθημάτων, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα δεχθούν τις τελευταίες συμβουλές από τους καθηγητές τους και την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα πάρουν τα έντυπα για να δηλώσουν τις επιλογές τους ενόψει των εισαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου για εξασφάλιση θέσης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Θέλουν έλεγχο πτήσεων" γράφει ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο, στοχεύοντας στη διχοτόμησή του, ενώ κλιμακώνει τις προκλήσεις σε περίοδο όπου καταβάλλονται προσπάθειες τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ελλαδοτουρκικά. Προσθέτει ότι η νέα τουρκική κίνηση εκδηλώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αξιώνει από οποιοδήποτε αεροσκάφος κατευθύνεται στη Ρόδο από την Αθήνα ή το ανατολικό Αιγαίο και την Κύπρο να ζητά την άδεια της Αγκυρας ή της Κωνσταντινούπολης. Αλλού γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς σε δηλώσεις του που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Πρόεδρο Κληρίδη για συζήτηση του θέματος των αγνοουμένων πριν την έναρξη των απευθείας συνομιλιών.

    Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Φως στο σκάνδαλο" γράφει στο κύριο θέμα ότι η υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος λαμβάνει "σκανδαλώδης διαστάσεις και προεκτάσεις" με αποκαλύψεις ονομάτων επωνύμων επιχειρηματιών, υπεραγορών και μεγάλων εταιρειών σε σχέση με υποθέσεις επεμβάσεων σε μετρητές της ΑΗΚ. Αναφέρει ότι η κοινή γνώμη ζητά να ριχθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και συμπληρώνει ότι μετά τις αποκαλύψεις της "ότι ασκούνται πιέσεις και μεθοδεύεται συγκάλυψη της υπόθεσης" το θέμα τέθηκε ενώπιον της Βουλής ενώ χθες απασχόλησε και το Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι το κόμμα δεν παρέχει εν λευκώ στήριξη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Κύπρος σήμερα" υπό τον τίτλο "Επιδιώκουν σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας" επικαλούμενη πληροφορίες γράφει ότι οι ΗΠΑ από τις αρχές του χρόνου ετοιμάζουν σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου με βασικό εργαλείο τρισδιάστατο ηλεκτρονικά σχεδιασμένο χάρτη "ο οποίος παρουσιάζεται με δόσεις στην ελληνική πλευρά". Ο χάρτης αναφέρει η εφημερίδα περιλαμβάνει με λεπτομέρεια και ακρίβεια όλα τα χωριά, τις πόλεις, τα ποτάμια και τα καλλιεργήσιμα χωράφια του νησιού, ώστε "να βοηθηθούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές" να μοιράσουν σωστά τη γη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη "φιλοτουρκική" στάση των ΗΠΑ και μερικών ευρωπαϊκών χωρών, απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η βρετανική τράπεζα "Hong Kong and Shangahai Banking Corporation" που κατέχει το 22% των μετοχών στη Λαϊκή Τράπεζα, είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής τράπεζα που λειτουργεί στα κατεχόμενα, όταν εξαγόρασε την τράπεζα Demirbank αυτή την εβδομάδα, εξέλιξη που εξέπληξε την κυπριακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα. Προβάλλει δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου ότι το 2000 Κύπριοι είχαν 4 εκ. σε λογαργιασμούς στο εξωτερικό, περίπου ένα δις περισσότερο από το 1999.

    Η εδβομαδιαία αγγλόφωνση "The Cyprus Weekly" κάτω από το τίτλο "Κατονομάστικαν εταιρείες" αναφέρεται στο υπό διερεύνηση "σκάνδαλο" υποκλοπής ηλεκτρικού ρεύματος από διάφορες εταιρείες και άτομα. Γράφει ότι η υπόθεση της δολοφονίας του Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Αταλί θα βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η σύζυγος του Αταλί.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Προσφυγή συγγενή αγνοουμένων στο ΕΔΑΔ - Συνέντευξη

    Με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σε υποθέσεις Κούρδων που εξαφανίστηκαν στην Τουρκία, τη δικαστική απόφαση στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας και την απόφαση στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου καταχωρήθηκε προσφυγή στο ΕΔΑΔ στις 27 Δεκεμβρίου από σύζυγο και μητέρα αγνοούμενου εναντίον της Αγκυρας για παραβίαση των δικαιωμάτων τόσο των αγνοουμένων οικείων της όσο και της ενάγουσας, Παναγιώτας Παύλου Σολωμή, από το κατεχόμενο χωριό Κώμη Κεπήρ.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Σολωμή, το 1975 επέδωσε προσωπικά επιστολή στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ζητώντας πληροφόρηση για την τύχη των δικών της αλλά ακόμα δεν έχει πάρει καμία απάντηση, ενώ ο δικηγόρος της Αχιλλέας Δημητριάδης τόνισε ότι τα ατομικά δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τις συνομιλίες που γίνονται για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως η υπόθεση βασίζεται στο προηγούμενο που έχουν θέσει οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ σε υποθέσεις Κούρδων, στη Διακρατική και την υπόθεση Λοϊζίδου, αφού η προσφυγή αφορά και το δικαίωμα στην περιουσία του ατόμου.

    Η υπόθεση του συζύγου της και του γιου της αποτελεί κλασικό παράδειγμα περίπτωσης ατόμων που, ενώπιον μαρτύρων, συνελήφθηκαν από Τούρκους στρατιώτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, κρατήθηκαν για δήθεν ανάκριση και έκτοτε αγνοούνται, χωρίς να έχει δοθεί καμία πληροφόρηση για την τύχη τους.

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό - ΕΕ

    Οποιαδήποτε αναβολή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα συνιστούσε ολέθριο λάθος, τόνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το 2002 θα είναι ο πιο κρίσιμος χρόνος για την Κύπρο από το 1974.

    [04] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 4/1/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7321          1,7424
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5513          1,5606
    Λίρα Αγγλίας                     1,0787          1,0851
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,7804        204,4026
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9892          3,0131
    Δολάριο Καναδά                     2,4727          2,4924
    Κορώνα Δανίας                     12,8670         12,9699
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,8132         13,9237
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9796         16,1074
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5554          2,5758
    

    [05] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           131,16 (-1,66)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.347.345
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.512.120    526,36 (-0,85)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    461.293    143,16 (-0,76)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    186.136    126,64 (-2,44)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    111.617     51,71 (-1,88)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     98.501     56,29 (-2,12)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    110.422    101,14 (-3,48)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    119.592     33,52 (-1,09)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     22.680     55,74 (-0,91)
    Ετ. Πληροφορικής              £     91.463      8,57 (-1,27)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    602.897     29,29 (-3,17)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        275     26,16 (-0,08)
    Ξενοδοχεία                    £    440.738     81,75 (-1,80)
    Αλλες Εταιρείες               £    799.616    145,56 (-2,47)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [06] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση

    Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι περιφερειακοί τίτλοι στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οδήγησαν το Γενικό Δείκτη Τιμών σε πτώση της τάξης του 1,66%, κλείνοντας στις 131,16 μονάδες. Ελαφρά μειωμένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς διαμορφώθηκε στα 3,3 εκατομμύρια λίρες.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανική τράπεζα - Κατεχόμενα

    Η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα γεγονότα αναφορικά με πληροφορίες για λειτουργία της βρετανικής τράπεζας Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) στα κατεχόμενα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει ανταπόκριση του διεθνούς πρακτορείου Ρόιτερ.

    [08] (Κ) ΚΥΠΕ - Κόψιμο Βασιλόπιτας

    Την ευχή το 2002 να είναι η χρονιά "επανένωσης της Κύπρου και απαλλαγής της από στρατούς κατοχής" εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ευχόμενος παράλληλα να είναι "η χρονιά όπου ολόκληρος ο κυπριακός λαός, Ε/Κ και Τ/Κ θα μπορέσουν να οικοδομήσουν από κοινού το ειρηνικό και ευτυχισμένο τους μέλλον".

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ- Κυπριακό - ΚΥΠΕ

    Δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη σε ό,τι αφορά τις συνταγματικές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν στο πλαίσιο μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος, με την οποία θα πρέπει να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες του κυπριακού λαού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας πως αυτό θα πρέπει να το έχει υπόψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις επικείμενες απευθείας συνομιλίες.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι

    Φειδωλός στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε και σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για το θέμα των αγνοουμένων, ενώ συνέστησε υπομονή αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για κάποια κίνηση επί του θέματος.

    [11] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΗ - Προεδρικές εκλογές

    Δεν αποκλείεται ούτε η υποψηφιότητα του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου στις προεδρικές εκλογές του 2003, όπως δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Αγνοούμενοι - ΚΥΠΕ

    "Αν πίστευα ότι δεν είναι εφικτή η σωστή λύση του Κυπριακού σας διαβεβαιώ ότι δεν θα ήμουν στη θέση που είμαι σήμερα", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Αναπληρωτής Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της σημερινής εορτής στο ΚΥΠΕ για το κόψιμο της βασιλόπιτας.

    [13] (Κ) Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Κυπριακό - ΚΥΠΕ

    Την εκτίμηση ότι οι απευθείας συνομιλίες που θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για την επίλυση του Κυπριακού "δεν έχουν πολλά περιθώρια επιτυχίας", διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, στο περιθώριο πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης του ΚΥΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι "σπονδυλική στήλη" της λύσης του Κυπριακού "θα πρέπει να είναι το ενιαίο του κράτους".

    [14] (Κ) HSBC - Εκπρόσωπος Τύπου - Εξαγορά Demirbank

    Σε "δύσκολη θέση" βρίσκεται η διοίκηση της βρετανικής τράπεζας Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) αναφορικά με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Demirbank, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ από το Λονδίνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Αντριαν Ράσελ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιες είναι οι προθέσεις της HSBC αναφορικά με την παράνομη λειτουργία τριών υποκαταστημάτων της Demirbank στα κατεχόμενα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 4 January 2002 - 18:49:13 UTC