Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ραούφ Ντενκτάς - Δείπνο
  • [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Νίκη της ΕΝΑΔ
  • [03] (Κ) ΕΔΟΝ - Αφγανιστάν - Παιδιά - Φιλανθρωπική εκδήλωση
  • [04] (Κ) ΕΔΟΝ - Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Δείπνο
  • [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [06] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [07] (Κ) Τούρκοι Πρέσβεις - Κυπριακό - ΕΕ - Δηλώσεις
  • [08] (Κ) Κατεχόμενα - Οργανώσεις - Κυπριακό
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Συνέδριο ΠΟΦΝΕ - Ομιλία
  • [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Συνέδριο ΠΟΦΝΕ (Επανάληψη)
  • [11] (Κ) Κατεχόμενα - Οργανώσεις - Κυπριακό (Επανάληψη)
  • [12] (Κ) ΠΟΦΝΕ - ΦΕΠΑΝ - Προεδρικό - Διαμαρτυρία
  • [13] (Κ) Οικία Προέδρου Κληρίδη - Μέτρα ασφαλείας
  • [14] (Κ) Οικία Κληρίδη - Δείπνο - Αρχηγός Αστυνομίας
  • [15] (Κ) Οικία Προέδρου Κληρίδη - Βλόσοβιτς
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αφιξη Ντενκτάς - Δείπνο
  • [17] (Κ) Ειρηνική εκδήλωση - Επανένωση - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ραούφ Ντενκτάς - Δείπνο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Γλαύκος Κληρίδης ανταποδίδει απόψε το δείπνο που του πρόσφερε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, με δείπνο στην κατοικία του, στην οδό Ιωάννη Κληρίδη στη Λευκωσία. Το δείπνο θα αρχίσει στις 20:00 στην παρουσία του αναπληρωτή ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στην Κύπρο, Σπίγκνιεφ Βλόσοβιτς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τ/Κ ηγέτης θα επισκεφθεί τις ελεύθερες περιοχές μετά την τουρκική εισβολή.

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Νίκη της ΕΝΑΔ

    Η ΕΝΑΔ νίκησε χθες βράδυ την Ομόνοια με 74-63 σε αγώνα για την 14η αγωνιστική του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ανδρών στην Καλαθόσφαιρα.

    [03] (Κ) ΕΔΟΝ - Αφγανιστάν - Παιδιά - Φιλανθρωπική εκδήλωση

    Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του Αφγανιστάν με τίτλο "Κάλαντα Αλληλεγγύης" διοργανώνει σήμερα η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) σε όλες τις πόλεις.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΟΝ, για τις εκδηλώσεις έχουν εκδοθεί, μεταξύ άλλων, και ειδικά ημερολόγια, τα οποία θα πωλούνται και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για τα παιδιά του Αφγανιστάν μέσω της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    [04] (Κ) ΕΔΟΝ - Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Δείπνο

    Αντικατοχική, φιλειρηνική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα στις 7 το βράδυ, η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) με αφορμή την επίσκεψη του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις ελεύθερες περιοχές για το δείπνο που θα του παραθέσει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΟΝ, στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, είναι να σταλούν τα ορθά μηνύματα προς τις δύο κοινότητες της Κύπρου αλλά και προς το διεθνή παράγοντα, ενώ παράλληλα η ΕΔΟΝ στέλλει μήνυμα επαναπροσέγγισης και ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ.

    [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το δείπνο που παραθέτει απόψε στις 8.00 στην οικία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είναι το θέμα που προβάλλουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα τους οι περισσότερες κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος είναι ο πόλεμος των τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπεραγορών και οι επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος αυτός σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προγραμματισμού για την οικονομία του τόπου κατά το 2002.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τα μάτια όλων στραμμένα στην Ιωάννη Κληρίδη" γράφει ότι η προσοχή των πάντων είναι στραμμένη στην οδό Ιωάννη Κληρίδη όπου απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραθέσει ανταποδοτικό δείπνο προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος θα περάσει στις ελεύθερες περιοχές για πρώτη φορά από το 1974. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, ο οποίος είπε ότι η Αστυνομία έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της σημερινής συνάντησης του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς στα πλαίσια του προκαθορισμένου δείπνου.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Εμπρησμοί κατ' εντολήν" γράφει ότι 27χρονος από την Πάφο και ο αδελφός του φέρονται να παραδέχθηκαν ενοχή για τον εμπρησμό, στις 20 Δεκεμβρίου, οχήματος πολυτελείας που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Γεροσκήπου, κατονομάζοντας ως εγκέφαλο γυναίκα από τη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ζημιές ύψους 250.000 λιρών προκάλεσε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Αφαλάτωσης στη Δεκέλεια η πρόσφατη κακοκαιρία και η σφοδρή θαλασσοταραχή που έπληξε τις ακτές της Κύπρου με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τους ψαράδες ή δύτες της περιοχής που πλησιάζουν το στόμιο των υποθαλάσσιων αγωγών.

    Ο "Πολίτης" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση" γράφει ότι ευθύνες στην κυβέρνηση, στο αρμόδιο Υπουργείο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού επέρριψε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας για τον πόλεμο τιμών μεταξύ των υπεραγορών και τις επιπτώσεις σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσαν ότι ο Σλοβάκος Πρεσβευτής απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κ. Ντενκτάς για να παραστούν στη συνάντηση των ε/κ και τ/κ κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου στο Λήδρα Πάλας.

    "Η Σημερινή" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Διχάζουν οι τιμές" γράφει ότι κάθετες διαφωνίες του Υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη και του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια εκδηλώθηκαν χθες για τον πόλεμο των τιμών. Ο κ. Ρολάνδης επιμένει ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορούν νόμιμα να επέμβουν αποφασιστικά για τον τερματισμό του "πολέμου" αυτού, ενώ ο κ. Χριστόφιας υποστηρίζει ότι η Επιτροπή έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να παρέμβει αποφασιστικά. Αλλού γράφει ότι αδικαιολόγητες χαρακτηρίζουν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών τις αντιδράσεις επιβατών για τις καθυστερήσεις των πτήσεων λόγω τεχνικής βλάβης των αεροσκαφών.

    "Ο Φιλελεύθερος" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Η ελπίδα στο αποψινό μενού", γράφει ότι το ζεστό και κρύο ντους στο οποίο υπέβαλαν τους πάντες τις τελευταίες ημέρες με τις δηλώσεις τους Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί ηγέτες δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα σε οποιονδήποτε αναλυτή για το σημερινό δείπνο, σημασία όμως έχει ότι με μια κίνηση του ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς μπορεί να δώσει φτερά στις ελπίδες ή το αντίθετο. Αλλού γράφει ότι δύο ξένες ναυτιλιακές εταιρείες με σημαντικό στόλο σκαφών αναζητούν επειγόντως βάση στην Ανατολική Μεσόγειο και η Αρχή Λιμένων Κύπρου είναι αποφασισμένη να λύσει τα χρόνια λειτουργικά προβλήματα της λιμενικής βιομηχανίας.

    Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο τίτλο "Μαζί μπορούμε", αναφέρεται στο αποψινό ανταποδοτικό δείπνο που παραθέτει στην οικία του ο Πρόεδρος Κληρίδης στον κ. Ντενκτάς και γράφει ότι το δείπνο, που είναι μια κοινωνική συνάντηση απέκτησε ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού διεξάγεται δυόμισι εβδομάδες πριν από την έναρξη των απευθείας συνομιλιών, καθώς και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1974 ο κατοχικός ηγέτης θα περάσει στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2002 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για την Κύπρο, καθώς αυτό το χρόνο θα αποφασιστεί η ένταξη της χώρα στην ΕΕ.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Νέος Τύπος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Δύσκολη χρονιά το 2002" γράφει ότι δύσκολη αναμένεται ότι θα είναι η νέα χρονιά για την οικονομία του τόπου, αφού ακόμα και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις προβλέπουν μια μικρή επιβράδυνση για το 2002, ως αποτέλεσμα των γεγονότων στις ΗΠΑ και του πολέμου στο Αφγανιστάν. Αλλού γράφει ότι πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εισρεύσει στην Κύπρο μέσα στα επόμενα χρόνια από τα ταμεία της ΕΕ.

    Η εβδομαδιαία "Οικονομική" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Φρένο στην ανάπτυξη" γράφει ότι μέχρι 2,5% με 3% είναι πιθανό να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το 2002 αν η τουριστική κίνηση μειωθεί κατά 5%, εκτιμά το Γραφείο Προγραμματισμού, ενώ σε περίπτωση που ο τουρισμός παραμείνει στα επίπεδα του 2000 τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι υψηλότερος γύρω στο 3% με 3,5%. Οσον αφορά το τρέχον έτος το Γραφείο Προγραμματισμού εκτιμά ότι θα κυμανθεί στο 3,5% με 4%. Αλλού γράφει ότι μέχρι το καλοκαίρι τελικά θα λειτουργήσει η τέταρτη εταιρεία πετρελαιοειδών.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο βασικό θέμα γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης θα εφεσιβάλει την "ανεπαρκή" απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε γυναικολόγο από τη Λευκωσία σε πρόστιμο 3.750 λιρών για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος είπε ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος μπορεί να επιτευχθεί τον Ιούνιο εάν η τουρκική πλευρά επιδείξει ειλικρίνεια στις απευθείας συνομιλίες του Ιανουαρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Για "νέα" και "πιο ισχυρή συμφωνία", από αυτή που υπογράφηκε το 1960 κάνει λόγο ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος τόνισε ότι "υπάρχει ελπίδα" για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά ταυτόχρονα απείλησε λέγοντας ότι "αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος".

    [07] (Κ) Τούρκοι Πρέσβεις - Κυπριακό - ΕΕ - Δηλώσεις

    Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση εντάξει στους κόλπους της την Κύπρο χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού, "θα δημιουργηθούν κρίσεις", ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρώην Πρέσβης Οστέν Σάμπεργκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη καμπή.

    [08] (Κ) Κατεχόμενα - Οργανώσεις - Κυπριακό

    Δέκα τ/κ "μη κυβερνητικές" οργανώσεις μεταξύ των οποίων τα Επιμελητήρια εμπορίου, βιομηχανίας, ξενοδόχων και νέων επιχειρηματιών σε ανακοίνωση τους, χαιρετίζουν τη διαδικασία για ειρήνη στο νησί και υπογραμμίζουν ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να δείξει την επιθυμία της για ειρήνη και μόνιμη λύση του Κυπριακού.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Συνέδριο ΠΟΦΝΕ - Ομιλία

    Θεμιτή είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε σχέση με την παρουσία του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις ελεύθερες περιοχές με την ευκαιρία του ανταποδοτικού δείπνου που του παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι σε αυτές "θα πρέπει να επιδειχθεί σύνεση, πολιτική ωριμότητα και υψηλό επίπεδο πολιτισμού, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις για να σταλούν προς τη διεθνή κοινότητα και προς τους Τουρκοκύπριους τα σωστά μηνύματα".

    Τέτοια μηνύματα, επισήμανε ο κ. Χριστόφιας, "είναι τα μηνύματα έκφρασης της ετοιμότητας και της θέλησης των Ε/Κ για λύση και επανένωση του νησιού μέσα από διαδικασίες ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας", καθώς επίσης "μηνύματα που απαιτούν αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, καλώντας την Αγκυρα και τον Ντενκτάς να αλλάξουν την αδιάλλακτη στάση τους και να συναινέσουν σε λύση του Κυπριακού".

    Σε χαιρετισμό του σήμερα το πρωί στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΦΝΕ, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η νέα χρονιά είναι "ίσως από τις κρισιμότερες και αποφασιστικότερες στην ιστορία του Κυπριακού" και επεσήμανε ότι

    [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Συνέδριο ΠΟΦΝΕ (Επανάληψη)

    Θεμιτή είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε σχέση με την παρουσία του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις ελεύθερες περιοχές με την ευκαιρία του ανταποδοτικού δείπνου που του παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι σε αυτές "θα πρέπει να επιδειχθεί σύνεση, πολιτική ωριμότητα και υψηλό επίπεδο πολιτισμού, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις για να σταλούν προς τη διεθνή κοινότητα και προς τους Τουρκοκύπριους τα σωστά μηνύματα".

    Τέτοια μηνύματα, επισήμανε ο κ. Χριστόφιας, "είναι τα μηνύματα έκφρασης της ετοιμότητας και της θέλησης των Ε/Κ για λύση και επανένωση του νησιού μέσα από διαδικασίες ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας", καθώς επίσης "μηνύματα που απαιτούν αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, καλώντας την Αγκυρα και τον Ντενκτάς να αλλάξουν την αδιάλλακτη στάση τους και να συναινέσουν σε λύση του Κυπριακού".

    Σε χαιρετισμό του σήμερα το πρωί στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΦΝΕ, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η νέα χρονιά είναι "ίσως από τις κρισιμότερες και αποφασιστικότερες στην ιστορία του Κυπριακού" και επεσήμανε ότι

    [11] (Κ) Κατεχόμενα - Οργανώσεις - Κυπριακό (Επανάληψη)

    Δέκα τ/κ "μη κυβερνητικές" οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τα επιμελητήρια εμπορίου, βιομηχανίας, ξενοδόχων και νέων επιχειρηματιών, σε ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τη διαδικασία για ειρήνευση στην Κύπρο και υπογραμμίζουν ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να δείξει την επιθυμία της για ειρήνη και μόνιμη λύση του Κυπριακού.

    [12] (Κ) ΠΟΦΝΕ - ΦΕΠΑΝ - Προεδρικό - Διαμαρτυρία

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι 150 περίπου φοιτητές, μέλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ) και της Φοιτητικής Ενωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ), οι οποίοι επέδωσαν υπόμνημα στον επικεφαλής της ασφαλείας του Προεδρικού με τα αιτήματα τους, που αφορούν τη φοιτητική χορηγία και ταυτότητα, την ίδρυση Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Τεχνών και του στεγαστικού τους προβλήματος.

    [13] (Κ) Οικία Προέδρου Κληρίδη - Μέτρα ασφαλείας

    Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει καταλάβει κάθε γωνιά της λεωφόρου Μακαρίου, αλλά και τους παραπλήσιους δρόμους που οδηγούν προς την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στην οδό Ιωάννη Κληρίδη, όπου στις 8 το βράδυ θα παραθέσει δείπνο προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενώ ο δρόμος έξω από την οικία έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία.

    Εξω από τον αποκλεισμένο χώρο βρίσκονται αυτή τη στιγμή επτά μαυροφορεμένες γυναίκες, μητέρες και σύζυγοι αγνοουμένων κρατώντας φωτογραφίες των οικείων τους και πλακάτ.

    [14] (Κ) Οικία Κληρίδη - Δείπνο - Αρχηγός Αστυνομίας

    Εξω από την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη έφθασε πριν από λίγο ο Aρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος επιθεώρησε το χώρο στον οποίον βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    Σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι "Σταρ", ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται καθήκον απόψε, ωστόσο είπε πως δεν θα αποκαλύψει τον αριθμό τους.

    Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν αναμένει να σημειωθεί οποιοδήποτε επεισόδιο απόψε, ενώ ανέφερε ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αναμένεται να έρθει στις 8 όπως ως είχε προγραμματισθεί.

    [15] (Κ) Οικία Προέδρου Κληρίδη - Βλόσοβιτς

    Εφθασε στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς, ο οποίος θα παρακαθίσει στο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος Κληρίδης για τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Τον κ. Βλόσοβιτς υποδέχθηκε έξω από την οικία ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    Εξω από την οικία του Προέδρου Κληρίδη, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, βρίσκεται επίσης ασθενοφόρο, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν πάρει θέσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αφιξη Ντενκτάς - Δείπνο

    Στις 8 και 12 λεπτά έφθασε στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην οδό Ιωάννη Κληρίδη ο Τ/Κ ηγέτης Ροαύφ Ντενκτάς, ο οποίος πέρασε στις ελεύθερες περιοχές όχι μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, όπως αναμενόταν, αλλά από άλλο σημείο.

    Τον κ. Ντενκτάς υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας ο Πρόεδρος Κληρίδης και αφού έκαναν χειραψία και φωτογραφήθηκαν από τους δεκάδες φωτορεπόρτερ που βρίσκονται έξω από την οικία, εισήλθαν στο σπίτι.

    Ο κ. Ντενκτάς έφθασε στην οικία του Προέδρου Κληρίδη με ιδιωτικό όχημα μάρκας "Μερσέντες" με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους ES747. Προηγούνταν τρία αυτοκίνητα της ασφάλειας και ακολουθούσαν άλλα δύο.

    Ο Τ/Κ ηγέτης έφθασε στην οικία του Προέδρου Κληρίδη όχι από την πλευρά της λεωφόρου Μακαρίου, όπου τον ανέμενε μικρή ομάδα συγγενών αγνοουμένων.

    Κατά την είσοδό του στην οικία ερωτηθείς από δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ αν θα κάνει κάτι για τις οικογένειες των αγνοουμένων, ο κ. Ντενκτάς απάντησε "Ευτυχισμένο Νέο Ετος σε όλους σας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Ειρηνική εκδήλωση - Επανένωση - Κυπριακό

    Με συνθήματα υπέρ της ειρήνης και της επανένωσης της Κύπρου, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 7 απόψε στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και διατράνωσαν την επιθυμία τους για επίτευξη λύσης του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ.

    Οι συγκεντρωθέντες που προέρχονταν από τις οργανώσεις ΕΔΟΝ, Εργατική Δημοκρατία και Κίνηση Πολιτών για την Επανένωση και τη Συνύπαρξη, τραγούδησαν για την ειρήνη, ενώ κρατούσαν αναμμένα κεριά και άσπρα μπαλόνια.

    Κρατούσαν επίσης πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα. Μερικά από τα συνθήματα ήσαν: "Εμπρός για μια κοινή πατρίδα", "Επανένωση του λαού και του τόπου μας", "Ειρήνη", "Αυτή η χώρα είναι δική μας" και "Λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ".

    Η εκδήλωση διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 29 December 2001 - 18:49:17 UTC