Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Εναρξη ψηφοφορίας
  • [02] (Κ) Λάκεν - ΥΠΕΞ Τουρκίας - Ελλάδας
  • [03] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΝΕΟ - Ψηφοφορία
  • [05] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Σπύρος Κυπριανού - Ψηφοφορία
  • [06] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Κύπρος Χρυστοστομίδης - Ψηφοφορία
  • [07] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - ΓΓ ΑΚΕΛ - Ψηφοφορία
  • [08] (Κ) Εκλογές - Ψηφοφορία - Διεξαγωγή
  • [09] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Μιχαλάκης Ζαμπέλας - Ψηφοφορία
  • [10] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ψηφοφορία
  • [11] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Υπουργός Εσωτερικών - Ψηφοφορία
  • [12] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Βάσος Λυσσαρίδης - Ψηφοφορία
  • [13] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Γιώργος Περδίκης - Ψηφοφορία
  • [14] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Ψηφοφορία
  • [15] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Αντώνης Πασχαλίδης - Ψηφοφορία
  • [16] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή από Βρυξέλλες - Δηλώσεις
  • [17] (Κ) Εκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών
  • [18] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Αφιξη
  • [19] (Κ) Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές - Κλείσιμο καλπών
  • [20] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος Κληρίδης - Ψηφοφορία
  • [21] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Γιώργος Βασιλείου - Ψηφοφορία
  • [22] (Κ) Εκλογές - Υπουργός Εσωτερικών
  • [23] (Κ) Εκλογές - Γενικός Εφορός - Κλείσιμο Καλπών
  • [24] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Δήλωση (Επανάληψη)
  • [25] (Κ) Δημοτικές - Αγία Νάπα - Εκλογή Δημάρχου (Επανάληψη)
  • [26] (Κ) Δημοτικές - Λεμεσός - Εκλογή Δημάρχου

  • [01] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Εναρξη ψηφοφορίας

    Αρχισε στις επτά σήμερα το πρωί η ψηφοφορία για τις εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών στην Κύπρο. Συνολικά 81 υποψήφιοι διεκδικούν 30 Δημαρχίες, 23 στην ελεύθερη Κύπρο και επτά στην κατεχόμενη.

    [02] (Κ) Λάκεν - ΥΠΕΞ Τουρκίας - Ελλάδας

    Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαϊλ Τζεμ κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο Λάκεν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και οι δυο υπουργοί ανέφεραν ότι η επικείμενη επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών είναι μια θετική εξέλιξη χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς κατά πόσον θα έχει αίσιο τέλος, κάτι το οποίο ελπίζουν, όπως είπε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χθεσινή τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λάκεν, οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, καθώς και του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για την προεδρία της Κύπρου, καθώς και υποθέσεις που αφορούν παιδική σεξουαλική παρενόχληση και δότες σπέρματος και ωαρίων επί πληρωμή.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Στην Ευρωσυνέλευση και η Κύπρος" γράφει ότι για πρώτη φορά μετά από σχετική χθεσινή απόφαση στο Λάκεν, η Κύπρος και οι άλλες υποψήφιες χώρες, θα μετέχει με τρεις εκπροσώπους σε θεσμικό όργανο της ΕΕ, την Ευρωσυνέλευση, που θα λειτουργήσει από την πρώτη Μαρτίου 2002. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι ο κ. Ντενκτάς αποφάσισε να προσέλθει στις συνομιλίες μετά και από παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα.

    "Η Μάχη" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Αλτ για παιδική πορνεία" γράφει ότι μετά και τα τελευταία κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, οι κυπριακές αρμόδιες αρχές εκφράζουν φόβους να μην εξελιχθεί το αισχρό αυτό φαινόμενο σε παιδική πορνεία, αφού η σεξουαλική παρενόχληση έχει αυξηθεί κατά 1,300 τοις εκατό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λάκεν του Βελγίου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού μέχρι τον Ιούνιο του 2002.

    Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Καλλιτέχνιδες και φαντάροι στην τεχνητή γονιμοποίηση" γράφει ότι φαντάροι και ξένες καλλιτέχνιδες φέρονται να γίνονται δότες σπέρματος και ωαρίων επί πληρωμή χωρίς έλεγχο από το Υπουργείο Υγείας. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έμειναν ανοικτοί οι λογαριασμοί για τον Ευρωστρατό αφού η Ελλάδα παρά τις πιέσεις που δέχθηκε δεν αποδέχθηκε τη φόρμουλα Βρετανίας - Τουρκίας -ΗΠΑ, αλλά άφησε το όλο ζήτημα σε εκκρεμότητα προς επίλυση μέχρι την ισπανική προεδρία.

    "Η Σημερινή" με τίτλο "Βαρόμετρο η Λευκωσία" γράφει ότι οι σημερινές εκλογές είναι ένα σημαντικό βαρόμετρο για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις στον τόπο και δίνει έμφαση στη Λευκωσία όπου εκτιμάται ότι η πρωτεύουσα θα καθορίσει κινήσεις και σχέδια που επεκτείνονται μέχρι και τις προεδρικές εκλογές του 2003. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι είναι προαποφασισμένο από την ΕΕ ότι η Κύπρος θα ενταχθεί ακόμη και χωρίς λύση του προβλήματος, παρά το ότι στα συμπεράσματα της συνόδου του Λάκεν η σχετική παράγραφος του Ελσίνκι δεν συμπεριλαμβάνεται.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Εκλογές με πολλά μηνύματα" γράφει ότι οι κάλπες σήμερα δεν θα δώσουν μόνο τους νέους τοπικούς άρχοντες, αλλά το αποτέλεσμα θα θεωρηθεί ως πρόκριμα για τη δύναμη των κομμάτων αλλά και των μελλοντικών εκλογών, όπως των προεδρικών. Εκτιμά ακόμη ότι η προσοχή θα επικεντρωθεί στη Λευκωσία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Απογραφής Πληθυσμού, ο πληθυσμός της Κύπρου αυξήθηκε κατά 11 τοις εκατό και ανήλθε τώρα σε σχέση με το 1992 στα 690,000 άτομα, με περισσότερη αύξηση να παρατηρείται στην επαρχία Πάφου.

    Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Δημοτική συνεργασία" γράφει για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα και καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους εκείνους που έχουν δείξει ότι μπορούν να λειτουργήσουν μαζί με τους πολίτες, ενάντια στην κατάχρηση της εξουσίας. Αλλού προβάλλονται δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην "Χ" ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητά του να υπηρετήσει τον τόπο από οποιαδήποτε θέση, συμπεριλαμβανομένης και της προεδρικής καρέκλας.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Sunday Mail" γράφει ότι οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν χθες στο Λάκεν, τη λειτουργία από πρώτη Μαρτίου 2002 ενός νέου πολιτικού οργάνου της ΕΕ που θα ασχολείται με το μέλλον της Ενωσης, ενώ αποφασίστηκε όπως πρόεδρος του νέου αυτού οργάνου είναι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ' Εστέν. Αλλού γράφει ότι η τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα", η οποία επικρίνει το καθεστώς Ντενκτάς, αναγκάστηκε μετά από πιέσεις του καθεστώτος να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΝΕΟ - Ψηφοφορία

    "Μέρα ξεχωριστή για τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική εξουσία και τους πολίτες γιατί θα αναδείξουν τους δικούς τους άρχοντες", χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα διεξαγωγής των Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών 2001 ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Νίκος Κουτσού, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

    [05] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Σπύρος Κυπριανού - Ψηφοφορία

    Σημαντική εκδήλωση της δημοκρατίας αποτελούν, κατά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού, οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

    Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στο Γυμνάσιο Εγκωμης, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι σήμερα "είναι η μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και εξέφρασε χαρά και συγκίνηση "γιατί ψηφίζουμε σήμερα για τους τοπικούς άρχοντες".

    "Είναι μια σημαντική εκδήλωση της δημοκρατίας και πρέπει να είμαστε και υπερήφανοι και αποφασισμένοι ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία σε όλες της τις μορφές με κάθε θυσία, με κάθε προσπάθεια", πρόσθεσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε σ' αυτούς που θα εκλεγούν επιτυχία στο έργο τους, καλώντας τους να υπηρετήσουν σωστά "για το καλό των πολιτών, για το καλό των Δήμων και των Κοινοτήτων που θα εκπροσωπούν".

    [06] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Κύπρος Χρυστοστομίδης - Ψηφοφορία

    Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Λευκωσίας, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία των δημοτών της Λευκωσίας.

    Ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα το πρωί στο Ελένειο Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία, ο κ. Χρυσοστομίδης που προσήλθε με την οικογένειά του, είπε ότι σήμερα είναι η μέρα της Λευκωσίας και της δημοκρατίας.

    "Είμαι αισιόδοξος και έχω εμπιστοσύνη στους δημότες της Λευκωσίας", συνέχισε, προσθέτοντας πως "σήμερα, ημέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να λειτουργήσει η δημοκρατία".

    [07] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - ΓΓ ΑΚΕΛ - Ψηφοφορία

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, η τριμερής συνεργασία μεταξύ των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ αποτελεί "λαϊκή απαίτηση να συνεχίσει και να δρα".

    [08] (Κ) Εκλογές - Ψηφοφορία - Διεξαγωγή

    Συνεχίζεται ομαλά η ψηφοφορία για τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές που άρχισε στις 7.00 το πρωί σε όλα τα εκλογικά κέντρα, ανακοίνωσε το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογής.

    Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αθρόα και μέχρι τις 10 το πρωί το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων, κατά επαρχία είναι στη Λευκωσία: 15%, στη Λεμεσό: 20%, στην Αμμόχωστο: 13%, στη Λάρνακα: 24% και στην Πάφο: 17%. (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Μιχαλάκης Ζαμπέλας - Ψηφοφορία

    "Νίκη των δημοτών" θα είναι η αποψινή εάν ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας εξέλθει νικητής των σημερινών δημοτικών εκλογών, όπως δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ως ανεξάρτητος και μη κομματικός υποψήφιος δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίσει, παρά μόνο οι δημότες.

    "Είμαι αισιόδοξος πως οι δημότες θα κερδίσουν απόψε και θα διαλέξουν έναν ανεξάρτητο, ικανό, αποτελεσματικό δήμαρχο για να λύσει τα προβλήματα της Λευκωσίας", είπε ο κ. Ζαμπέλας αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Β' Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου και κρατώντας στην αγκαλιά του τη μικρότερή του εγγονή, η οποία φέρει το συμβολικό όνομα "Νίκη".

    Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος θεωρεί ότι θα κερδίσουν οι δημότες ακόμη και εάν εκλεγεί ο ανθυποψήφιός του Κύπρος Χρυσοστομίδης, απάντησε ότι και σε αυτή την περίπτωση "πάλι θα είναι νίκη των δημοτών".

    Σχολιάζοντας πιθανούς πανηγυρισμούς εκ μέρους του ΔΗΣΥ εάν ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Ζαμπέλας, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο με την οικογένειά του, είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το εμποδίσει και πρόσθεσε πως δεν έχει δικαίωμα κανένα κόμμα να πανηγυρίσει, αφού ο ίδιος είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

    Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον εάν εκλεγεί θα μπορέσει να λειτουργήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις ομάδες που τον επικρίνουν, ο κ. Ζαμπέλας απάντησε ότι ένας ανεξάρτητος δήμαρχος με τεράστια εμπειρία διοίκησης μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα και με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι πολιτικές του φιλοδοξίες σταματούν στο Δήμο Λευκωσίας, απάντησε ότι ποτέ δεν είχε πολιτικές φιλοδοξίες παρά μόνο την επίλυση των προβλημάτων της πόλης της Λευκωσίας.

    Κληθείς να αναφέρει το πρώτο έργο που θα κάνει στο Καϊμακλί, σε περίπτωση που εκλεγεί, φανερά συγκινημένος ο κ. Ζαμπέλας είπε ότι εκείνο το οποίο θα κάνει είναι να ξαναπερπατήσει και να συναντήσει τους Καϊμακλιώτες όπως τους συνάντησε πριν από αυτήν την ημέρα.

    Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε πως δεν παρακολούθησε οποιαδήποτε δημοσκόπηση, αλλά βρίσκεται σε επαφή με τους δημότες, οι οποίοι είναι η δημοσκόπησή του, προσθέτοντας πως "νοιώθει την αγάπη του κόσμου και θέλω να τη μεταφέρω σε όλους τους δημότες της Λευκωσίας, όπου και εάν ανήκουν, σε οποιαδήποτε παράταξη και εάν ανήκουν". (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ψηφοφορία

    Την πεποίθηση πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα εξέλθει ενισχυμένος από τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές 2001 όσον αφορά τα ποσοστά του αλλά και τη συμμετοχή του στα Δημοτικά Συμβούλια εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λανίτειο Γυμνάσιο Α΄ στη Λεμεσό.

    [11] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Υπουργός Εσωτερικών - Ψηφοφορία

    Προσέλευση της τάξης του 37% έχει μέχρι τις 12 σημειωθεί κατά την ψηφοφορία για τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος τόνισε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται με ηρεμία και ομαλότητα.

    "Βρισκόμαστε λίγο πίσω", δήλωσε εξερχόμενος του Γυμνασίου της Εγκωμης, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο κ. Χριστοδούλου και εξέφρασε την πεποίθηση πως μετά τις μία, όπου θα επαναρχίσει η ψηφοφορία, "θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων".

    Οπως ανέφερε, τα πρώτα αποτελέσματα, "χωρίς κανένα απρόβλεπτο γεγονός", θα πρέπει να αναμένονται γύρω στις 10 το βράδυ για κάποιους μικρούς σε ψηφοφόρους Δήμους, ενώ τα αποτελέσματα για τις Κοινότητες θα γνωστοποιηθούν νωρίτερα.

    [12] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Βάσος Λυσσαρίδης - Ψηφοφορία

    Την ελπίδα ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της τριμερούς συνεργασίας θα εκλεγούν εξέφρασε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος είπε ότι η τήρηση της συμφωνίας της τριμερούς συνεργασίας αποτελεί "ηθική παράδοση των Σοσιαλδημοκρατών.

    [13] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Γιώργος Περδίκης - Ψηφοφορία

    Την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι "στα νέα δημοτικά συμβούλια θα υπάρχει ενισχυμένη παρουσία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών", που μαζί με "άλλα πολλά να βοηθήσουν, ώστε να γίνει μια πραγματικά σοβαρή υπόθεση η Τοπική Αυτοδιοίκηση", εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι το Κίνημα "έκανε την παρουσία του σε αυτές τις εκλογές, παρά τις αντίξοες συνθήκες".

    [14] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Ψηφοφορία

    Το ΑΔΗΚ έχει απεξαρτοποιήσει τα κομματικά του συμφέροντα και τα έχει συνδέσει με το συμφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, εξερχόμενος του 10ου Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    [15] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Αντώνης Πασχαλίδης - Ψηφοφορία

    Την ελπίδα να εκλεγούν οι καταλληλότεροι ασχέτως κομματικού χρώματος εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης, αμέσως μετά την κατάθεση της ψήφου του στις Δημοτικές Εκλογές, στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς.

    Οπως είπε, το ΚΕΑ έτσι επέλεξε τους υποψηφίους που θα στηρίξει "και ελπίζουμε ο κυπριακός λαός να καταφέρει να δείξει ότι έφτασε η στιγμή της ωριμότητας και να παραμερισθεί το έντονο κομματικό χρώμα, τουλάχιστον στις Δημοτικές Εκλογές."

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή από Βρυξέλλες - Δηλώσεις

    Η ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν συμπέσει με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, δεν θα επηρεάσει την ενταξιακή μας πορεία, τονίζει ο Προέδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος πιστεύει ότι η ΕΕ θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη των υποψηφίων χωρών όπως έχει υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη, δηλαδή εκείνες οι χώρες που θα είναι έτοιμες στο τέλος του 2002 θα κληθούν να γίνουν μέλη της Ενωσης.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του από το Λάκεν, όπου οι ηγέτες των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών ενημερώθηκαν για τα συμπεράσματα της συνόδου των ηγετών των "15", ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας πως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Βρετανία έχουν τέτοιο σχέδιο, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να είχαν κάποια ανάμειξη στην προπαρασκευή σχεδίου που ετοίμαζαν τα ΗΕ.

    [17] (Κ) Εκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών

    Στο 73% ανέρχεται το ποσοστό όσων έχουν ψηφίσει μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, προσθέτοντας ότι μετά τη διακοπή του μεσημεριού οι κάλπες ξανάνοιξαν στη μία μετά το μεσημέρι και η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά.

    [18] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Αφιξη

    Εφθασε σήμερα στην Κύπρο για επαφές ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, χωρίς να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στη διάσκεψη Τύπου που προγραμματίζει για την Τρίτη το απόγευμα.

    [19] (Κ) Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές - Κλείσιμο καλπών

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε πριν από λίγο ότι οι κάλπες έκλεισαν κανονικά στις 5 το απόγευμα, προσθέτοντας ότι η ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα υπήρξε ακόμα μία απόδειξη δημοκρατικού τρόπου συμπεριφοράς του λαού μας.

    [20] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Πρόεδρος Κληρίδης - Ψηφοφορία

    Η κάθε εκλογή "έχει την πολιτική της σημασία", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    [21] (Κ) Δημοτικές Εκλογές - Γιώργος Βασιλείου - Ψηφοφορία

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες θα προωθήσουν στη Βουλή μετά τις Δημοτικές Εκλογές την οριζόντια ψηφοφορία, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Δημοτικές Εκλογές "θα τους βρουν ενισχυμένους".

    [22] (Κ) Εκλογές - Υπουργός Εσωτερικών

    Την πλήρη ικανοποίηση και ευαρέσκεια του για την τάξη, ομαλότητα, ηρεμία και άψογο τρόπο με το οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    [23] (Κ) Εκλογές - Γενικός Εφορός - Κλείσιμο Καλπών

    Την πλήρη ικανοποίησή του για την απόλυτη τάξη, το ήπιο κλίμα και την πολιτισμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά τη διεξαγωγή των σημερινών εκλογών εξέφρασε μετά το κλείσιμο των καλπών ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

    [24] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Δήλωση (Επανάληψη)

    Αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μας επιφορτίζει να εργαστούμε για τον καλό του τόπου μας, για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Μόρφου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νέος Δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας.

    [25] (Κ) Δημοτικές - Αγία Νάπα - Εκλογή Δημάρχου (Επανάληψη)

    Η Βαρβάρα Νικολάου Περικλέους, ανεξάρτητη υποψήφια, η οποία υποστηρίχθηκε από το ΔΗΣΥ, επανεκλέγηκε Δήμαρχος Αγίας Νάπας με ποσοστό 50,46%.

    [26] (Κ) Δημοτικές - Λεμεσός - Εκλογή Δημάρχου

    Δήμαρχος Λεμεσού επανεκλέγεται ο Δημήτρης Κοντίδης, προτού συμπληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων όλων των καλπών του δήμου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 16 December 2001 - 18:49:24 UTC