Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-09-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - ΗΠΑ - Τεχνολογική σύνδεση
  • [02] Αρχιεπίσκοπος - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [03] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Δημοτικές εκλογές
  • [05] Υπουργός Εμπορίου - Θεσσαλονίκη - Διεθνής Εκθεση
  • [06] Χρηματιστήριο - Κέρδη
  • [07] Λεμεσός - Κατάπλους πολεμικών πλοίων
  • [08] ΑΤΗΚ - Euronews
  • [09] Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Κυπριακό - ΕΕ
  • [10] Υπουργός Γεωργίας - Βιολογική γεωργία - Διάσκεψη
  • [11] Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Κεραία
  • [12] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [13] Βάσος Λυσσαρίδης - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [14] Πρόεδρος Βουλής - Ημέρα Μνήμης Λύσης
  • [15] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [16] ΗΕ - Ντενκτάς - Συνομιλίες
  • [17] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΗ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

  • [01] (Κ) Κύπρος - ΗΠΑ - Τεχνολογική σύνδεση

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Η σύνδεση της Κύπρου με τις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας και το θέμα της κατευθείαν αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ "που θα δημιουργήσει νέους ορίζοντες στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, ιδίως στον τομέα του τουρισμού αλλά και στους τομείς των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ", ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Albany της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει προγραμματίσει στο χώρο του Πανεπιστημίου διήμερο σεμινάριο στις 8 και 9 Οκτωβρίου με συμμετοχή του Πρύτανη και των άλλων Πανεπιστημιακών αρχών για προώθηση των αμερικανο-κυπριακών τεχνολογικών σχέσεων το οποίο θα προσφωνήσει ο κ. Ρολάνδης και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Συστράτευση του Εθνους με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Κύπρου Χρυσόστομος κατά τη σημερινή συνάντηση του με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.

    Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου απαντώντας σε ερώτηση για την άρνηση του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να παραστεί στις συνομιλίες, είπε ότι ο Τ/Κ ηγέτης αρνήθηκε γιατί αισθάνεται "ισχυρός" αφού έχει πίσω του τον τουρκικό κατοχικό στρατό.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Τις ευχαριστίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και του κυπριακού Ελληνισμού για την συμπαράσταση της Ελλάδας στο Κυπριακό και για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος από πλευράς του εξέφρασε την ευχή όπως "πάνε όλα καλά για τον κυπριακό λαό".

    Οπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης μετά τη σημερινή συνάντηση, ΔΗΣΥ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαινιάσει μια "ιδιαίτερη συνεργασία" και συμφώνησαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων. Παράλληλα, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ επέδωσε πρόσκληση προς τον κ. Αναστασιάδη για να παραστεί στο Γενικό Συνέδριο του κόμματος του στην Αθήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Δημοτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    "Ασπίδα και νομική κάλυψη" παρέχουν για το Κυπριακό τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε την Τετάρτη στο Λήδρα Πάλας για τη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν της 12ης Σεπτεμβρίου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την συνάντηση με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ακόμη ότι εκείνο το οποίο αξιώνει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είναι "κάτι περισσότερο από μια δήλωση με μια ρητή αναγνώριση" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί ή να δεχθεί τους όρους τους οποίους θέτει".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [05] (K) Υπουργός Εμπορίου - Θεσσαλονίκη - Διεθνής Εκθεση

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη από τις 9 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Κύπρου στη 66η Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εμπορίου θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο κυπριακό περίπτερο, προβάλλοντας την κυπριακή συμμετοχή στην Εκθεση Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Χρηματιστήριο - Κέρδη

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Με τηλεφώνημα - φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Χρηματιστηρίου σημαδεύτηκε η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, με αποτέλεσμα τη διακοπή της στις 10.55 το πρωί. Με την επανέναρξη της συνάντησης, στις 12.30, ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε έντονη ανοδική πορεία, για να κλείσει στις 139, 85 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη, ύστερα από έξι συνεχόμενες υποχωρήσεις, της τάξης του 1,55%. Σημαντική αύξηση 2,9 εκατομμυρίων λιρών παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 8 εκ. λίρες.

    Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωσε άνοδο 0,87%, κλείνοντας στις 537,42 μονάδες, ενώ εντυπωσιακά κέρδη σημείωσαν ο κλάδος της Πληροφορικής σε ποσοστό 6,72% και των Ξενοδοχείων 5,75%.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [07] (K) Λεμεσός - Κατάπλους πολεμικών πλοίων

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Κατέπλευσαν σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού τα εκπαιδευτικά πλοία "Ρόδος" και "Λέσβος" του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, προερχόμενα από το λιμάνι της Αλεξανδρείας.

    Ο κατάπλους εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού, που πραγματοποιούν οι σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Κύπριοι.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [08] (K) ΑΤΗΚ - Euronews

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Ειδικό αφιέρωμα για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) μετέδωσε προχθές το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, προβάλλοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΑΤΗΚ έχει πετύχει να είναι σήμερα ο τηλεπικοινωνιακός κόμβος της ανατολικής Μεσογείου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΗΚ, το πεντάλεπτο αφιέρωμα θα επαναπροβληθεί αύριο από το Euronews.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Κυπριακό - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Την έντονη ανησυχία και προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το ότι η κυπριακή κυβέρνηση αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για "έμμεσες" συνομιλίες στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς να διευκρινισθεί το πλήρες πλαίσιο τους, εξέφρασε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Παντελής Μεταξάς είπε ότι "η προβολή προϋποθέσεων από τον (κατοχικό ηγέτη) Ραούφ Ντενκτάς που αφορούν τη μορφή αλλά και την ουσία της διαπραγμάτευσης και η κάθε άλλο από ικανοποιητική αντιμετώπιση αυτών των απαιτήσεων από τα ΗΕ προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία" και πρόσθεσε ότι από την άλλη, η αρνητική στάση του κ. Ντενκτάς παρέχει την ευκαιρία στην κυπριακή πλευρά να περάσει σε δραστικά μέτρα καταδίκης του ιδίου και της Αγκυρας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Βιολογική γεωργία - Διάσκεψη

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    "Για ένα ξεχωριστό κλάδο της γεωργίας, μέσω του οποίου εφαρμόζονται φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές χωρίς τη χρήση συνθετικών, χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων", μίλησε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους σε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη βιολογική γεωργία.

    Οπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη ενεκρίθη σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναφέρεται στη βιολογική καλλιέργεια και το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Κεραία

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Την απογοήτευση του για τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων στο θέμα που αφορά την πρόθεση των Βρετανικών Βάσεων να εγκαταστήσουν νέα κεραία στην περιοχή Ακρωτηρίου εξέφρασε σήμερα το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η αίτηση του για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα αυτό δεν έγινε αποδεκτή και εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την στάση, όπως είπε, των συναδέλφων του βουλευτών και του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το γεγονός ότι "ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι κεραίες έχει αφεθεί να το χειρίζεται εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση με μία εν λευκώ και εν σιγή εξουσιοδότηση από την πλευρά του Κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Την αναβάθμιση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισαν σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, οι οποίοι είχαν το απόγευμα μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό.

    Ο κ. Σκανδαλίδης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπαδόπουλο για να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, την οποία αποδέκθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εκφράζοντας την πεποίθηση πως η εδώ επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη θα είναι απαρχή μιας θεσμοποιημένης και στενότερης σχέσης μεταξύ των δύο κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Βάσος Λυσσαρίδης - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Οι παράμετροι του Κυπριακού καθορίζονται, όχι από τις κατά καιρού δηλώσεις αλλά από τα ψηφίσματα και τις αρχές του ΟΗΕ, ανέφερε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή αναφορά του Εκπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν στη δήλωση του ΓΓ της 12ης Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι "οποιεσδήποτε δηλώσεις, οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν, οι οποίες δεν βρίσκονται μέσα στα πλαίσια αυτά, ούτε δεσμεύουν, ούτε είναι νόμιμες".

    Μετά τη συνάντηση του με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε λύση του Κυπριακού αν με τις δηλώσεις του ο ΓΓ των ΗΕ, "εννοεί ότι είναι ποτέ δυνατό να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για δημιουργία νέου κράτους ή για ισοτιμίες μη ισότιμων πλευρών". Από την πλευρά του, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι με τον κ. Λυσσαρίδη συζήτησε το Κυπριακό και πως του απηύθυνε πρόσκληση για να παρευρεθεί στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ημέρα Μνήμης Λύσης

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Το προσφυγικό είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, χωρίς τη δίκαιη επίλυση του οποίου δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και κατά συνέπειαν απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας τέτοιας λύσης πρέπει να είναι η αναγνώριση και κατοχύρωση του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριτσόφιας σε ομιλία του στη Λάρνακα, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Ημέρα Μνήμης Λύσης" που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Δήμος της κατεχόμενης κωμόπολης.

    Στην ομιλία του, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε την πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ως "το αποκορύφωμα των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για επανάληψη του διαλόγου με στόχο τη συνολική λύση του Κυπριακού", εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς "τελικά θα επιστρέψει στο διάλογο" εξαιτίας της Αγκυρας, η οποία "ενόψει της συζήτησης για την εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εμφανιστεί με ένα συγκαταβατικό πρόσωπο".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Όσο πλησιάζει ο καιρός της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση "χρειάζεται προσοχή στην πορεία και στην εξέλιξη του Κυπριακού" δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης προσθέτοντας ότι ενόψει ένταξης, "οι πιέσεις θα αυξηθούν, τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν" αλλά με τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής "με απόλυτη καθαρότητα και στόχους θα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση".

    Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Σκανδαλίδης ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν μεταφέρει κάποιο προσωπικό μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη προς τον κ. Ομήρου, είπε ότι μεταφέρει "μήνυμα συμπαράστασης και αγώνα", προσθέτοντας ότι επιθυμία του πρωθυπουργού είναι "να συναντήσει τον Πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ την ερχόμενη Τετάρτη". Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου είπε ότι με τον κ. Σκανδαλίδη είχε μια "πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων" για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [16] (Κ) ΗΕ - Ντενκτάς - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ειδοποίησε τα Ηνωμένα Εθνη ότι δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για συνομιλίες, όπως δήλωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη εκπρόσωπος του κ. Ανάν ο οποίος είπε πως τα Ηνωμένα Εθνη θεωρούν "λυπηρή εξέλιξη" την άρνηση του κατοχικού ηγέτη να αποδεχθεί την πρόσκληση.

    Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η απάντηση δεν αποτελεί την τελική θέση του κ. Ντενκτάς και πως θα υποστηρίξει τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ με συμμετοχή σε μια "νέα και αναζωογονημένη φάση" για εξεύρεση συνολικής λύσης, που θα αρχίσει την προσεχή βδομάδα στη Νέα Υόρκη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [17] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΗ - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 07/09/2001

    Προκειμένου να υπάρξει μια θετική κατάληξη ενός αγώνα που δίνεται για πάρα πολλά χρόνια, "πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια και να ενισχυθούν οι διμερείς και πολυμερείς επαφές ανάμεσα στα κόμματα και τις κυβερνήσεις" Κύπρου και Ελλάδας δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ύστερα από συνάντηση του στη Λευκωσία, με αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο τους Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Στην "ιδιαίτερα θερμή και ειλικρινή συζήτηση" που προηγήθηκε με την αντιπροσωπεία των ΕΔΗ διαπιστώθηκε, όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, "ταυτότητα απόψεων σε πάρα πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη συνολική πορεία και στρατηγική του ελληνισμού και την πορεία του εθνικού θέματος". Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των ΕΔΗ είπε ότι κατά τη συνάντηση εξέφρασε την "απόλυτη ταύτιση των ΕΔΗ με την πολιτική της προσέγγισης που έχει εγκαινιάσει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στα ελληνοτουρκικά".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 7 September 2001 - 18:46:05 UTC