Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Μέρα μνήμης κατεχόμενης Αχερίτου
  • [02] 12ο Συνέδριο αποδήμων
  • [03] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αναχώρηση για Κίνα - Δηλώσεις
  • [04] Υπουργός Οικονομικών - Γιώργος Βασιλείου - Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Μέρα μνήμης κατεχόμενης Αχερίτου

    ΚΥΠΕ - 26/8/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε τους διεθνείς μεσολαβητές για το Κυπριακό "να στηριχθούν σε αρχές και να μεριμνήσουν ώστε, ενόψει της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Κύπρος να μην τεθεί μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα γιατί", όπως υπογράμμισε, "ο κυπριακός λαός δεν πρόκειται να λυγίσει".

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε σήμερα το πρωί στις Βρυσούλλες, στην εκδήλωση "Ημέρα μνήμης της κατεχόμενης Αχερίτου" είπε ακόμη πως "πρέπει οι συνομιλίες να διεξάγονται στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, γιατί διαφορετικά δεν θα είναι ουσιαστικές και δεν θα οδηγήσουν πουθενά" και ότι "ο λαός μας δεν πρόκειται να δεχθεί εκτροπή από το ορθό πλαίσιο ούτε και μέσες αποστάσεις μεταξύ ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει μέση λύση μεταξύ του ενός κράτους και των δύο χωριστών κρατών".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) 12ο Συνέδριο αποδήμων

    ΚΥΠΕ - 26/8/2001

    Αρχίζει απόψε στη Λευκωσία το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπριών, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Το απόγευμα φθάνει στην Κύπρο για να παραστεί στο συνέδριο, κατά το οποίο θα γίνει από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης ενημέρωση των αποδήμων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αναχώρηση για Κίνα - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 26/8/2001

    "Δεν μπορεί κανένας να προβλέψει ακριβώς, έχοντας κατά νου, την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς" κατά πόσον θα υπάρξει ή όχι αναβολή της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ευχή "να επαναρχίσει ο διάλογος" και "η τουρκική πλευρά γενικά να εμφανιστεί επιτέλους με τη διάθεση λύσης του Κυπριακού και όχι των αδιεξόδων που μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει."

    Σε δηλώσεις του χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την αναχώρηση του χθες για την Κίνα, την οποία επισκέπτεται επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ, ύστερα από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, ο κ. Αναστασιάδης, αφού εξέφρασε ευχαριστίες "για τη σταθερή και συνεπή υποστήριξη" που προσφέρει η Κίνα στην υπόθεση της Κύπρου, πρόσθεσε ότι στόχος της επίσκεψης είναι "η θεμελίωση των αρίστων δυνατών σχέσεων που διακρίνουν τις δύο χώρες".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Γιώργος Βασιλείου - Φορολογική μεταρρύθμιση

    ΚΥΠΕ - 26/8/2001

    Με την φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει "αύξηση της φορολογίας των εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, μείωση της φορολογίας των δικών μας εταιρειών αλλά πρώτιστα μείωση του φορολογικού βάρους στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "οι τελικές λύσεις θα είναι τέτοιες ώστε να διατηρήσουν την Κύπρο ως ένα ελκυστικό κέντρο για τις εταιρείες ξένων δραστηριοτήτων αλλά και ταυτόχρονα να βοηθήσουν το φορολογικό μας σύστημα να γίνει δικαιότερο και απλούστερο".

    Ο κ. Κληρίδης, ο οποίος προέβη χθες σε σχετικές δηλώσεις στο περιθώριο της συνάντησης για μελέτη και διαμόρφωση της νέας πολιτικής, για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, είπε ακόμη ότι οι προϋπολογισμοί για το 2002 θα κατατεθούν στη Βουλή στην πρώτη της φθινοπωρινή σύνοδο, προσθέτοντας ότι "και φέτος θα γίνει μια έντονη προσπάθεια περαιτέρω ενοποίησης" των προϋπολογισμών και "ολοκληρωμένη εικόνα τους, ώστε η Βουλή να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της εξέτασης και της έγκρισης των προϋπολογισμών πριν από το τέλος του χρόνου".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 26 August 2001 - 13:02:05 UTC