Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Εσωτερικών - Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων
  • [02] Ομιλος Λαϊκής - Προϊόντα ηλεκτρονικής τραπεζικής
  • [03] Ακρωτήρι - Κεραία - Μετρήσεις
  • [04] Υπουργός Οικονομικών - Δημήτρης Τσιμπανούλης
  • [05] Χρηματιστήριο - Μικρές Απώλειες
  • [06] Αυστραλία - Κυπριακό
  • [07] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Πρόεδρος ΝΕΟ - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων

    KYΠΕ - 31/07/2001

    Οι ισχυρισμοί για τις κοινές δραστηριότητες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών, καθώς και τα όσα συζητήθηκαν, για το θέμα αυτό, στη χθεσινή κλειστή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ήταν στο επίκεντρο σημερινής συζήτησης του Υπουργού Εσωτερικών Χριστοδούλου Χριστοδούλου και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνη Γεωργίου.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι από το 1974 μέχρι σήμερα υπήρξαν 88 περιπτώσεις μεταβίβασης Τ/Κ περιουσιών που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, που αφορούν 421 σκάλες Τ/κ γης, από τις οποίες οι 77 είχαν γίνει μέχρι τον Οκτώβρη του 2000 και οι άλλες 11 τους τελευταίους δέκα μήνες.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Ομιλος Λαϊκής - Προϊόντα ηλεκτρονικής τραπεζικής

    KYΠΕ - 31/07/2001

    Τα πρώτα προϊόντα ηλεκτρονικής τραπεζικής σε Κύπρο και Ελλάδα, που αφορούν προνομιακούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω της Laiki ebank, παρουσίασε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία ο Ομιλος Λαϊκής.

    Μιλώντας για τα νέα προϊόντα, ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πέτρος Πέτρου είπε ότι πρόκειται για δύο προνομιακούς λογαριασμούς, τον ηλεκτρονικό τρεχούμενο (Laiki eChecking) και την ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα (Laiki eCard), οι οποίοι "σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν ελκυστική τιμολόγηση, ευκολία, ταχύτητα και ποιότητα εξυπηρέτησης ολόκληρο το 24ωρο".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Ακρωτήρι - Κεραία - Μετρήσεις

    ΚΥΠΕ - 31/07/2001

    Αρχίζουν επίσημα αύριο νέες μετρήσεις στην Αλυκή Ακρωτηρίου για να διαπιστωθεί αν οι εκπομπές των κεραιών είναι βλαβερές για την υγεία και το περιβάλλον.

    Σήμερα το απόγευμα οι εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών θα επισκεφθούν τον χώρο για να αποφασίσουν σε ποιά σημεία θα γίνουν οι μετρήσεις, ενώ θα κάνουν και προκαταρκτικές μετρήσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Δημήτρης Τσιμπανούλης

    ΚΥΠΕ - 31/07/2001

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δήλωσε σήμερα ότι η συνεργασία της κυβέρνησης με τον Ελλαδίτη εμπειρογνώμονα για το χρηματιστήριο Δημήτρη Τσιμπανούλη θα συνεχιστεί και "θα είναι καταλυτική για την πρόοδο του χρηματιστηριακού θεσμού στην Κύπρο".

    Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ελλαδίτη εμπειρογνώμονα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι σε αυτήν έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις εξελίξεις πάνω στα νομοθετήματα που ετοιμάζονται καθώς και συζήτηση για τον προγραμματισμό της δεύτερης και τρίτης φάσης της συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών με τον κ. Τσιμπανούλη, "σχετικά με την υλοποίηση των εισηγήσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη, την οποία αυτός έχει επιδώσει".

    Από την πλευρά του ο κ. Τσιμπανούλης είπε ότι έχει μια πολύ καλή συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με το Συμβούλιο του χρηματιστηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρές Απώλειες

    KYΠΕ - 31/07/2001

    Με πτώση της τάξης του 0,72% αποχαιρέτισε η χρηματιστηριακή αγορά τον ιδιαίτερα ζημιογόνο, όπως αποδείχτηκε, για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μήνα Ιούλιο, στην διάρκεια του οποίου κατεγράφησαν μεγάλες ζημιές, σε ποσοστό 15,2% (28 μονάδες). Ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι σήμερα ο Γενικός Δείκτης, υποχώρησε στις 157,48 μονάδες, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος, καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

    Η αξία των συναλλαγών, παρά την ελαφρά αύξηση που παρουσίασε, παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των 11,2 εκατομμυρίων λιρών, ενώ σημαντική πτώση κατά 1,52% κατέγραψε ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, επηρεασμένος από τις μεγάλες ζημιές της τάξης του 1,72% που σημείωσε ο κλάδος των τραπεζών.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Αυστραλία - Κυπριακό

    KYΠΕ - 31/07/2001

    Ο ειδικός απεσταλμένος της Αυστραλίας για το Κυπριακό Τζιμ Σορτ ετοιμάζει έκθεση για το Κυπριακό, στην οποία μελετούνται τρόποι, με τους οποίους θα μπορούσε η Αυστραλία να βοηθήσει περαιτέρω στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, ανέφερε ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός της χώρας Τζον Χάουαρντ ,σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για ενθάρρυνση ουσιαστικού διαλόγου και εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό.

    Σε μήνυμα που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια μνημόσυνου για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) Νέας Νοτίου Ουαλίας στο Σίδνεϊ, ο κ. Χάουρντ, κάλεσε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στο Κυπριακό, όπως λάβουν τις αναγκαίες θαρραλέες αποφάσεις, που επιτρέπουν την εξεύρεση μιας συμπεφωνημένης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Πρόεδρος ΝΕΟ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ – 31/07/2001

    Ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν ως προς το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Νίκο Κουτσού, ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

    "Το ζητούμενο" είπε ο κ. Ομήρου, "είναι ένας διάλογος που να τοποθετεί το πρόβλημα πάνω στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας) και του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 31 July 2001 - 17:46:03 UTC