Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-07-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτροπή Αγνοουμένων - Εκδήλωση
  • [02] Κίνημα Οικολόγων - Γένοβα - G8
  • [03] Υπουργός Αμυνας - Μνημόσυνο πεσόντων
  • [04] Λονδίνο - Εκδήλωση διαμαρτυρίας
  • [05] Τ/κ Τύπος - Ετζεβίτ - Δηλώσεις - Κυπριακό
  • [06] Πορεία προς την Φιλιά

  • [01] (Κ) Επιτροπή Αγνοουμένων - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ - 21/07/2001

    Εκδήλωση για τους αγνοούμενους διοργανώνουν σήμερα η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων με την ευκαιρία των επετείων του Ιουλίου 1974.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, η εκδήλωση θα αρχίσει με δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων στον Ιερό Ναό Αγίου Κασιανού και θα ακολουθήσει πορεία στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Γένοβα - G8

    KYΠΕ - 21/07/2001

    Την κάθετη αντίθεσή του στην παγκοσμιοποίηση εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, το οποίο καταδικάζει τη "βάρβαρη συμπεριφορά των ιταλικών αστυνομικών αρχών" στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών στη Γένοβα.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος με το βουλευτή Γιώργο Περδίκη θα μεταβεί το πρωί στην ιταλική πρεσβεία όπου θα καταθέσει πένθιμο στεφάνι "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονικές ενέργειες της ιταλικής αστυνομίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Μνημόσυνο πεσόντων

    ΚΥΠΕ - 21/07/2001

    Εκτιμούμε και αξιολογούμε ανάλογα τις απειλές της Τουρκίας και λαμβάνουμε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα για την αποσόβησή τους, παράλληλα βέβαια με τα αναγκαία μέτρα για ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, τόνισε χθες ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στο μνημόσυνο των πεσόντων ανδρών των τεθωρακισμένων.

    Ο κ. Χάσικος στην ομιλία του ανέφερε ότι η διασφάλιση της ειρήνης στο νησί και η αποτροπή της Τουρκίας και του Ντενκτάς από τυχοδιωκτικές ενέργειες θα γίνει μέσα από την ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς και γενικά της αμυντικής ικανότητας της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι μόνο εάν γνωρίζει η Τουρκία ότι το τίμημα για μια νέα τυχοδιωκτική πολεμική ενέργεια κατά της Κύπρου θα είναι καταστροφικό για την ίδια, δεν θα τολμήσει να το πράξει.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Λονδίνο - Εκδήλωση διαμαρτυρίας

    KYΠΕ - 21/07/2001

    Εκατοντάδες ομογενείς με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της νεολαίας, συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της κατοχής έξω από την τουρκική πρεσβεία στην πλατεία Belgrave του κεντρικού Λονδίνου.

    Η εκδήλωση, η τελευταία των κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την κυπριακή τραγωδία, άρχισε από τις 12 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) και έπαιρνε μαζικότερο χαρακτήρα όσο περνούσε η ώρα για να φθάσει στο αποκορύφωμά της προς το τέλος με τα αντικατοχικά συνθήματα να αντηχούν σε μεγάλες αποστάσεις στο κεντρικό Λονδίνο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Τ/κ Τύπος - Ετζεβίτ - Δηλώσεις - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 21/07/2001

    Ο Πρωθυπουγός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος στο Κυπριακό, αλλά θα πρέπει να εξευρεθούν πιο ρεαλιστικοί τρόποι, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο.

    Σε ερώτηση για την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Ετζεβίτ είπε ότι την απόφαση αυτή θα την πάρει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς και εξ όσων ο ίδιος γνωρίζει θα υπάρξει συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον κ. Ντενκτάς, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΔΝ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Πορεία προς την Φιλιά

    KYΠΕ - 21/07/2001

    Οι πρόσφυγες κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας της Φιλιάς, με κύριο σύνθημα "Οι Φιλιώτες εφαρμόζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου" πραγματοποιούν και φέτος τις αντικατοχικές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα, αποκορύφωμα των οποίων θα είναι η σημερινή πορεία προς τη Φιλιά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, σήμερα το απόγευμα θα γίνει στον ιερό ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων, την επιστροφή των προσφύγων και θα τελεστεί μνημόσυνο όλων των θανόντων στην προσφυγιά Φιλιωτών.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 21 July 2001 - 12:02:03 UTC