Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-07-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικοινοτική χορωδία - Συναυλία - ΗΕ
  • [02] Δίκτυο AC - IMPEL - Εναρξη εργασιών
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Μνημόσυνο ηρώων - Κυπριακό
  • [04] ΑΚΕΛ - Δικοινοτική συναυλία
  • [05] Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών - Βρυξέλλες

  • [01] (K) Δικοινοτική χορωδία - Συναυλία - ΗΕ

    ΚΥΠΕ - 01/07/2001

    Οι διοργανωτές της σημερινής δικοινοτικής συναυλίας, που προγραμματίζεται στην Πύλα, δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για πραγματοποίηση της ειρηνικής αυτής εκδήλωσης, παρόλες τις απειλές από τα κατεχόμενα, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη από την πλευρά τους απηύθυναν έκκληση για αναβολή της λόγω σοβαρών και πραγματικών ανησυχιών, όπως υποστηρίζουν, για την πραγματοποίηση της σημερινής συναυλίας.

    "Η απόφασή μας είναι να πραγματοποιηθεί η συναυλία σήμερα στην Πύλα όπου και εάν μπορέσουμε να την κάνουμε," δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκ των διοργανωτών της συναυλίας Δήμητρα Πορφυρίου Κυρίακου, προσθέτοντας ότι θα γίνει η συναυλία είτε στο χωριό Πύλα, είτε σε παρακείμενο χώρο όπου μπορέσουν τα μέλη της χορωδίας να συγκεντρωθούν, στην περίπτωση που υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση στην πλατεία του χωριού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Δίκτυο AC - IMPEL - Εναρξη εργασιών

    ΚΥΠΕ - 01/07/2001

    Αρχίζουν αύριο Δευτέρα, 2 Ιουλίου στη Λευκωσία οι εργασίες της συνάντησης του Δικτύου AC - IMPEL (Accession Countries-Implementation of Environmental Legislation) της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις υπό ένταξη χώρες, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου.

    Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης, στην οποία θα μετέχουν 22 φιλοξενούμενοι από τις 12 υπό ένταξη χώρες και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Μνημόσυνο ηρώων - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 01/07/2001

    Με δεδομένη την αδιάλλακτη διχοτομική στάση της Αγκυρας και του Ντενκτάς, οι προοπτικές σύντομης, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού δεν διαγράφονται ευοίωνες και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας κάποιες υπεραισιόδοξες δηλώσεις για επίλυση του προβλήματος μέσα στο 2002.

    Αυτά δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στο μνημόσυνο των πέντε ηρώων της Χλώρακας, Ανδρέα Ελληνα, Θεόδωρου Πέτρου, Χαράλαμπου Κυρίλλου, Δημήτρη Ζηνιέρη και Χριστόδουλου Πολυδώρου, τονίζοντας ότι τόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας, όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι στις τουρκικές απειλές, απορρίπτοντας και καταδικάζοντάς τις αποφασιστικά.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)

    [04] (K) ΑΚΕΛ - Δικοινοτική συναυλία

    ΚΥΠΕ - 01/07/2001

    Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη σημερινή δικοινοτική συναυλία, που διοργανώνεται από τη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο, και την χαρακτηρίζει "έμπρακτη έκφραση της επαναπροσέγγισης" με ιδιαίτερη σημασία αφού πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για το Κυπριακό.

    Το κόμμα καλεί σε μαζική παρουσία στην εκδήλωση, που προγραμματίζεται στην Πύλα, και σημειώνει ότι η συναυλία θα δώσει την ευκαιρία σε Ε/Κ και Τ/Κ να επαναβεβαιώσουν τη θέλησή τους και τη δυνατότητα να συμβιώσουν σε μια ενωμένη, ομοσπονδιακή και ειρηνική Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών - Βρυξέλλες

    ΚΥΠΕ - 01/07/2001

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Αμυντική Πολιτική, που διοργανώνει το βελγικό Κοινοβούλιο στις 2 και 3 Ιουλίου.

    Η διάσκεψη θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τις προτεραιότητες της βελγικής προεδρίας στον τομέα της ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια και αμυντική πολιτική και τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών χωρών για την άμυνα.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 1 July 2001 - 12:02:04 UTC