Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα - ΑΗΚ - Ιδιωτική εταιρεία
  • [02] Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες
  • [03] Εθνική Φρουρά - Διοικητική Μέριμνα - Ασκηση
  • [04] ΚΣΣΕ - Εκθεση - Τουρκία
  • [05] Εναρξη εργασιών ΚΣΣΕ - Ομιλία Τζόνστον - Μιλόσεβιτς
  • [06] Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία - Αφιξη στην Κύπρο
  • [07] Υπουργός Υγείας - ΗΠΑ
  • [08] Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης-Συμβούλιο Ευρώπης
  • [09] Επιτροπή Οικονομικών - Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια
  • [10] ΓΓ ΑΚΕΛ - Παπανδρέου - Τζεμ
  • [11] Λόρδος Τζόνστον - ΕΔΑΔ - Κυπριακό
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσηλευτική Σχολή - Αναβάθμιση
  • [13] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Ελλαδοτουρκικές σχέσεις
  • [14] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό
  • [15] ΚΣΣΕ - Δημητρίου - Κοξ - Τουρκία
  • [16] Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ/Τουρκία - Κυπριακό - "15"

  • [01] (Κ) Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα - ΑΗΚ - Ιδιωτική εταιρεία

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η ΑΗΚ έχει συστήσει θυγατρική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και εκχώρησε σ' αυτήν αρμοδιότητες που ο νόμος δίδει σε ένα Ημικρατικό Οργανισμό επεσήμανε πως "οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της ΑΗΚ διαψεύδουν κάτι τέτοιο και ισχυρίζονται ότι αυτή η ιδιωτική εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κάτι το οποίο, σύμφωνα με νομική γνωμάτευση που κατέχουν, δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα".

    Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση, στα πλαίσια της μελέτης των παρατηρήσεων της Γενικής Ελεγκτού και για θέματα Ημικρατικών Οργανισμών, θα μελετήσει και αυτό το θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡM)

    [02] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Οι έντονες πιέσεις ρευστοποιήσεων που δέχθηκαν και στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οι τίτλοι της εταιρείας Globalsoft, κατά πρώτο λόγο, και των Τραπεζών κατά δεύτερο, οδήγησαν την αγορά σε μεγάλες απώλειες της τάξης του 1,67%. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 11,6 εκατομμύρια λίρες.

    Σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,66% δέχθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 717,47 μονάδες, με τον κλάδο της Πληροφορικής να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 5,64%. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στο χρηματιστήριο είναι το γεγονός ότι μόλις 29 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ 136 σημείωσαν πτώση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Εθνική Φρουρά - Διοικητική Μέριμνα - Ασκηση

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα η άσκηση Δοικητικής Μέριμνας της Εθνικής Φρουράς, "Δήμητρα 2001", η οποία άρχισε την περασμένη Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν έφεδροι και εθνοφύλακες, ενώ έγινε και επίταξη αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας, Συνταγματάρχης Ανδρέας Γιώρκας, κατά τη διάρκεια της άσκησης "έχουν εξετασθεί όλα τα αντικείμενα που εμπίπτουν στη Διοικητική Μέριμνα, έχουν καταγραφεί όλα τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την άσκηση και όπου επιδέχονται βελτίωσης θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [04] (Κ) ΚΣΣΕ - Εκθεση - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Η έκθεση που αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων εκ μέρους της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα, που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης την προσεχή Πέμπτη.

    Η έκθεση, με τίτλο "Εκπλήρωση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων από την Τουρκία", περιλαμβάνει προσχέδιο ψηφίσματος και προσχέδιο εισηγήσεων προς την εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλώντας την να συνεχίσει τις ενέργειές της για να εξασφαλίσει συμμόρφωση της Τουρκίας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Εναρξη εργασιών ΚΣΣΕ - Ομιλία Τζόνστον - Μιλόσεβιτς

    ΚΥΠΕ -25/6/2001

    Με την απόφαση της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας να επιτρέψει την έκδοση του Σλόπονταν Μιλόσεβιτς καθώς και άλλων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, "κλείνει ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της ηπείρου μας" και ανοίγεται ο δρόμος για την πλήρη ένταξη της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Λόρδος Ράσελ Τζόνστον.

    Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του τρίτου μέρους της Συνόδου της ΚΣΣΕ, ο Λόρδος Τζόνστον επεσήμανε τη σημασία που έχει η απόφαση της κυβέρνησης Κοστούνιστα για το λαό της Σερβίας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μία "κάθαρση" για εκατομμύρια Σέρβους, Μαυροβούνιους και άλλους Γιουγκοσλάβους πολίτες, οι οποίοι βίωσαν τα εγκλήματα του πολέμου ως "σιωπηλά θύματα", όπως είπε ο κ. Τζόνστον.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία - Αφιξη στην Κύπρο

    ΚΥΠΕ -25/6/2001

    Εφθασε σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, αιγυπτιακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρώτο Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου, Ελ Σαϊντ Φοουάντ Κασέμ, στην οποία συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη υπουργείων και κρατικών οργανισμών, προκειμένου να έχουν συναντήσεις με το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου και για να υπογράψουν εμπορικές συμφωνίες και πρωτόκολλο συνεργασίας.

    Οπως δήλωσε ο κ. Κασέμ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας "ο σκοπός της Τρίτης Σύσκεψης της Κοινής Κυπρο - Αιγυπτιακής Επιτροπής εδώ στην Κύπρο είναι να συζητηθεί πώς θα αυξηθεί ο όγκος εμπορίου και η συνεργασία σε επενδύσεις και κοινές επιχειρήσεις μεταξύ των δύο χωρών", ενώ ερωτηθείς είπε ότι κατά την εδώ παραμονή του θα συζητηθεί το θέμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου, για να μελετηθούν όλες οι προοπτικές και πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ τους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Υπουργός Υγείας - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ -25/6/2001

    Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Νέα Υόρκη στα πλαίσια της Ειδικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS, θα συναντηθεί κατά την εκεί παραμονή του, με ομόλογους του και αξιωματούχους του ΟΗΕ, ενώ μεθαύριο αναμένεται να προσφωνήσει τη Σύνοδο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην αυξανόμενη επιδημία του ιού του ΑΙDS έχει συγκαλέσει Ειδική Σύνοδο με θέμα την ασθένεια του ΑΙDS, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη στην οποία θα πάρει μέρος ο κ. Σαββίδης επικεφαλής αντιπροσωπείας, ενώ αργότερα σήμερα θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο ΓΓ των ΗΕ Κόφι Αναν προς τιμή των αρχηγών των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης-Συμβούλιο Ευρώπης

    ΚΥΠΕ -25/6/2001

    Καμία αλλαγή δεν έγινε στη συμμετοχή των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) στις Επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού τα νέα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ αναλαμβάνουν τις Επιτροπές που είχαν οι προκάτοχοί τους, οι οποίοι λόγω της μη επανεκλογής τους στο βουλευτικό αξίωμα, δεν λαμβάνουν πλέον μέρος στην ΚΣΣΕ.

    Συγκεκριμένα, η βουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ) η οποία αντικατέστησε τον Στάθη Κιττή, θα συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης, καθώς και στην Επιτροπή Ισων Ευκαιριών για Γυναίκες και Αντρες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Στα 200 εκ. λίρες αναμένεται να ανέλθει το κόστος κατασκευής των αεροδρομίων, Λάρνακας και Πάφου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας σήμερα για το θέμα της τροποποίησης του περί Αεροδρομίων Νόμου σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Συγκοινωνιών στην παρουσία και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι αν το υπό αναφορά νομοσχέδιο εγκριθεί από την Βουλή θα δώσει δυνητικά στην κυβέρνηση, εξουσία να εκμισθώνει αεροδρόμιο ή να αναθέτει σε οποιοδήποτε πρόσωπο την κατασκευή, διαχείριση, ανάπτυξη, τροποποίηση και επέκταση οποιουδήποτε αεροδρομίου, "χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς", ενώ είπε ότι αν γίνει, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής, η τροποποίηση του σχετικού νόμου, τότε περί τα τέλη του 2003, αρχές του 2004 θα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο Πάφου, ενώ της Λάρνακας τέλος του 2004, αρχές του 2005.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [10] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Παπανδρέου - Τζεμ

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    "Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου με διαβεβαίωσε ότι σε κάθε συνάντηση του με το Τούρκο ομόλογο του Ισμαίλ Τζεμ θέτει το Κυπριακό", δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σχολιάζοντας τις νέες εκτιμήσεις περί ραφοποίησης του Κυπριακού μετά τις συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα χαμηλής πολιτικής, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "με βάση τη διαβεβαίωση" που του έδωσε ο Ελληανς ΥΠΕΞ "θέλω να πιστεύω ότι και στη χθεσινή συνάντηση των δύο Υπουργών έχει εγερθεί το Κυπριακό από τον κ. Παπανδρέου", ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ανάπτυξη και η ομαλοποίηση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας είναι επιθυμητές και ευπρόσδεκτες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Λόρδος Τζόνστον - ΕΔΑΔ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Την εκτίμηση ότι η καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για μαζική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, δεν θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λόρδος Ράσελ Τζόνστον.

    Κληθείς από το ΚΥΠΕ σε συνέντευξη Τύπου να προσδιορίσει τη σημασία της απόφασης του ΕΔΑΔ στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο Λόρδος Ράσελ είπε ότι ακόμη δεν μελέτησε ολόκληρη την απόφαση, αλλά επεσήμανε το πρώτο μέρος της απόφασης, το οποίο επικεντρώνεται στο ότι η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει πως διέπραξε κατά την εισβολή σοβαρά εγκλήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσηλευτική Σχολή - Αναβάθμιση

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής σε σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου προωθεί η κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αναγνωρίζοντας ότι αυτό "αποτελεί ανάγκη που εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της εναρμόνισης των υπηρεσιών υγείας με το κοινοτικό κεκτημένο".

    Οπως ανέφερε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος Κληρίδης σε χαιρετισμό του κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Νοσηλευτικής Σχολής, η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για εισαγωγή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) καθώς και η ταυτόχρονη ψήφιση του νόμου περί ιδιωτικών νοσοκομείων "δημιουργούν νέες προοπτικές για την υγεία στον τόπο μας, που θα ικανοποιήσουν επίσης τις προσδοκίες των νοσηλευτών μας".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Ελλαδοτουρκικές σχέσεις

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι εναντίον της ελληνο - τουρκικής φιλίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, "υπό τον όρο", όπως είπε, "ότι αυτή η φιλία εδραιώνεται, θεμελιώνεται και αναπτύσσεται και εφόσον το Κυπριακό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα εις τα υπό επίλυση προς άρσιν των διαφορών".

    Σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι τους ανησυχεί "το γεγονός ότι, έστω και η χαμηλών λεγόμενη τόνων πολιτική, βήμα με βήμα, δημιουργεί κάποιες αρνητικές ή φαινομενικά τουλάχιστον αδιάφορες για την Κύπρο πολιτικές".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [14] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Η "δεξαμενή σκέψης" για το Κυπριακό υπάρχει, αλλά πρέπει να τη συντονίσουμε, να την οργανώσουμε και να την αξιοποιήσουμε καλύτερα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις του σήμερα και ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι "οι διάφορες ομάδες και υπηρεσίες που υπάρχουν και μελετούν και αναλύουν το Κυπριακό, είτε αυτές υπάγονται στο Υπουργείο Εξωτερικών ή στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και η ομάδα των κομμάτων μαζί με το Γενικό Εισαγγελέα, μπορούν και πρέπει να συντονισθούν για να συνεργασθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [15] (Κ) ΚΣΣΕ - Δημητρίου - Κοξ - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Αναφορά στην άρνηση της Τουρκίας να εκτελέσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), έκανε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο επικεφαλής της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Παναγιώτης Δημητρίου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης προόδου του γραφείου της Συνέλευσης και της Μόνιμης Επιτροπής.

    "Διερωτώμαι", είπε ο κ. Δημητρίου, "κατά πόσο τα όργανα αυτού του οργανισμού είναι τόσο αδιάφορα απέναντι σε ένα θέμα αρχής, όπως αυτό, το οποίο έχει να κάνει με την σπονδυλική στήλη της ύπαρξης του οργανισμού αυτού, δηλαδή των αποφάσεων του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [16] (K) Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ/Τουρκία - Κυπριακό - "15"

    ΚΥΠΕ - 25/6/2001

    Η ΕΕ χαιρετίζει τις συνομιλίες που εγκαινιάσθηκαν το Δεκέμβριο του 1999 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για συνολική λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζοντας ωστόσο λύπη για την παρούσα ακινησία της διαδικασίας, όπως επισημαίνεται στο κείμενο της κοινής θέσης των "15", που θα παρουσιαστεί στην κυβέρνηση της Αγκυρας κατά την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

    Οπως επισημαίνεται επίσης η ΕΕ θεωρεί μεγίστης σημασίας τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης (ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου) και υπενθυμίζει στην Τουρκία ότι η εκπλήρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ όπως ειπώθηκε και κατά τις συναντήσεις του Ενισχυμένου Πολιτικού Διαλόγου το Μάρτιο και Απρίλιο, η ΕΕ καλεί την Τουρκία να ενθαρρύνει την Τ/κ πλευρά να επανέλθει στη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν και να στηρίξει τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για επίλυση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 25 June 2001 - 17:46:04 UTC