Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - Αποτελέσματα
  • [02] Λεμεσός - Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κουρδιστάν
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - ΕΕ - Σουηδία
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Σώμα Προσκόπων Κύπρου - Παραλίμνι - Εκδήλωση
  • [05] ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Κολόσσι - Αποκαλυπτήρια προτομής
  • [06] ΓΓ ΑΚΕΛ - Δηλώσεις
  • [07] ΝΕΟ - Λάρνακα - Κουτσού

  • [01] (K) Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Πρωταθλήτρια Κύπρου στο ποδόσφαιρο, ύστερα από 8 χρόνια, αναδείχθηκε τελικά η ομάδα της Ομόνοιας, αφού στο χθεσινό τελευταίο αγώνα της για την φετινή σεζόν στο ΓΣΠ Λευκωσίας κέρδισε τον Αρη Λεμεσού με 4 - 1 και βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς.

    Εξάλλου, ύστερα από τα χθεσινά αποτελέσματα και παρά την νίκη της στο γήπεδο Αμμόχωστος επί του Διγενή Μόρφου με σκορ 7 - 1, η Νέα Σαλαμίνα θα συνοδεύσει το Διγενή και τον Αρη Λεμεσού στην δεύτερη κατηγορία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Λεμεσός - Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κουρδιστάν

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Με τη συμμετοχή του Αντιπροσώπου Βαλκανικών Χωρών της Κουρδικής Δημοκρατικής Λαϊκής Ενωσης Αχμέτ Ντέρε, πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό, η πρώτη Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συνδέσμου του Κουρδιστάν στην Κύπρο.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κουρδικής Δημοκρατικής Λαϊκής Ενωσης, στη Συνέλευση, που θα γίνει στο Οίκημα της ΠΕΟ στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν μέρος οι Κούρδοι, που βρίσκονται προσωρινά στην Κύπρο, ενώ προσκαλούνται και οι Κύπριοι να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Συνέλευσης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΕΕ - Σουηδία

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα εκπροσωπήσει σήμερα την Κύπρο, στην άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους ΥΠΕΞ των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην ΕΕ με θέμα τη διεύρυνση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Νίκοπινγκ, γενέτειρα της Σουηδής ΥΠΕΞ Αννα Λιντ.

    Η άτυπη Σύνοδος θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Σώμα Προσκόπων Κύπρου - Παραλίμνι - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) τίμησε χθες το απόγευμα τον προστάτη του Αγιο Γεώργιο με παρέλαση και εκδηλώσεις που έγιναν στο Παραλίμνι στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υψηλού Προστάτη του Σώματος Γλαύκου Κληρίδη και του Χωρεπισκόπου Τριμυθούντος Βασιλείου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

    Το χαιρετισμό της παρέλασης των προσκοπικών Τμημάτων από ολόκληρη την Κύπρο δέχθηκε ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος στη συνέχεια εξήρε το έργο και την αποστολή του προσκοπισμού στην Κύπρο και αναφέρθηκε στη θυσία των προσκόπων που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της Κύπρου ανακοινώνοντας παράλληλα αύξηση της κρατικής χορηγίας προς το Σώμα από 20 σε 35 χιλιάδες λίρες ετησίως.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Κολόσσι - Αποκαλυπτήρια προτομής

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το Κυπριακό σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση, με την τουρκική πλευρά να επιμένει σε λύση συνομοσπονδίας και τη διεθνή κοινότητα να επιδεικνύει ανοχή και να επιχειρεί εξευμενισμό του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να τον επαναφέρει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    Μιλώντας σήμερα στο Κολόσσι κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα Σωκράτη Σωκράτους, που σκοτώθηκε στις 14 Αυγούστου 1974 πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς στον Πενταδάκτυλο, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, προκειμένου ο διεθνής παράγοντας να διαδραματίσει το ρόλο που εμείς επιθυμούμε για λύση του Κυπριακού" και επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ για την ανάγκη άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Τη διαφωνία του στην απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη μην συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παρά μόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας σημειώνοντας ότι "κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αν υπάρχει ανάγκη να συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να συγκαλείται, αφού αυτός είναι ο σκοπός του".

    Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, μετά την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Σωκράτη Σωκράτους, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι κανείς δεν πρέπει να συνδυάζει αυτές τις ανησυχίες με τις εκλογές και ότι θα πρέπει από κοινού, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, με την ίδια σοβαρότητα και τον ίδιο πατριωτισμό να εξετάσουν αυτά τα ζητήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [07] (Κ) ΝΕΟ - Λάρνακα - Κουτσού

    ΚΥΠΕ 6/05/2001

    Ο Πρόεδρος των ΝΕΟ Νίκος Κουτσού κατήγγειλε "τις μεθοδεύσεις που άρχισαν να σχεδιάζουν κάποιοι, έτσι ώστε, με ψήφιση νόμου για το τί είναι κόμμα, να αποκλείσουν με τη μέθοδο των ποσοστών την παρουσία του κόμματός του στο Εθνικό Συμβούλιο".

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ΝΕΟ, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων των ΝΕΟ στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας του κόμματος, ο κ. Κουτσού κάλεσε τους πολίτες να αξιολογήσουν το κοινοβουλευτικό έργο κομμάτων και Βουλής και δήλωσε ότι "αυτές οι μεθοδεύσεις γίνονται για να μην ακούγεται η αντίθεση στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά και να αποσιωπάται η πρόταση των ΝΕΟ για ενιαίο κράτος και επανατοποθέτηση του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 6 May 2001 - 12:02:04 UTC