Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχηγοί Ε/κ και Τ/κ κομμάτων - Λήδρα Πάλας
  • [02] Εκπρόσωπος Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας - Κύπρος
  • [03] Επιτροπή Οικονομικών - ΚΥΠΕ - Προϋπολογισμός
  • [04] Βρετανία - Πλούσιοι - Κύπριοι
  • [05] Βρετανικές Βάσεις - Αστυνομικός Διευθυντής - Τζιακούρμας
  • [06] ΚΣΣΕ - Κύπριοι βουλευτές - Θέσεις αξιωματούχων
  • [07] ΚΣΣΕ - Τζιακούρμας - Υπόθεση Λοϊζίδου

  • [01] (Κ) Αρχηγοί Ε/κ και Τ/κ κομμάτων - Λήδρα Πάλας

    ΚΥΠΕ - 22/01/2001

    Την υποστήριξή τους στη συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι δέκα Ε/κ και Τ/κ κομμάτων που συμμετείχαν σε σημερινή συνάντηση στο Λήδρα Πάλας, που διοργάνωσε η πρεσβεία της Σλοβακίας.

    Στην ανακοίνωση που ανέγνωσε ο Πρέσβης της Σλοβακίας Ντούσαν Ροζμπόρα, καλούνται οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για συνέχιση των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 22/01/2001

    Μέσα στα πλαίσια των παναρμενικών εορτασμών για τα 110 χρόνια από την ίδρυση της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας "Τασνακτσουτιούν", φθάνει αύριο στην Κύπρο ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου της Ομοσπονδίας, βουλευτής της Ομοσπονδίας στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας Βαχάν Χοβαννισιάν.

    Ο κ. Χοβαννισιάν έρχεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της τοπικής οργάνωσης στην Κύπρο, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου και της Αρμενικής Νεολαίας Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - ΚΥΠΕ - Προϋπολογισμός

    ΚΥΠΕ - 22/01/2001

    Βουλευτές μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, επισημαίνοντας τις πολύ καλές σχέσεις που έχει η Κύπρος με τις αραβικές χώρες και με το Ισραήλ, πρότειναν την αναβάθμιση του ρόλου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), έτσι ώστε να καταστεί περιφερειακό κέντρο πληροφόρησης.

    Κατά τη σημερινή συζήτηση του Προϋπολογισμού 2001 του ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μουσιούττας, αφού τόνισε ότι συμμερίζεται τα ευμενή σχόλια που διατύπωσαν οι παριστάμενοι βουλευτές από όλα τα κόμματα για το έργο που επιτελεί το Πρακτορείο, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι βέβαιο ότι θα υπερψηφισθεί από την Ολομέλεια της προσεχούς Πέμπτης. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα εγκρίνει τις αναγκαίες δαπάνες για περαιτέρω αναβάθμιση της προσφοράς του ΚΥΠΕ και ενίσχυσής του σε προσωπικό, με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδόμησής του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Βρετανία - Πλούσιοι - Κύπριοι

    ΚΥΠΕ - 22/01/2001

    Ο ιδρυτής και πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας "Easy Jet" Στέλιος Χατζηϊωάννου κατατάσσεται στην 42η θέση των 300 πλουσιοτέρων ανθρώπων της Βρετανίας με ενεργητικό που υπολογίζεται στα 541 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας "Mail on Sunday", της οποίας τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν χθες.

    Η ίδια έρευνα κατατάσσει τον επίσης Κύπριο επιχειρηματία Κρις Λαζαρή στην 120ή θέση με περιουσία 235 εκατομμυρίων λιρών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Αστυνομικός Διευθυντής - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 22/01/2001

    Ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Τζιμ Γκάι διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Αστυνομία των Βάσεων χειρίζεται την υπόθεση του Πανίκου Τζιακούρμα ως θέμα απαγωγής από την πρώτη μέρα που καταγγέλθηκε.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Γκάι κατέστησε σαφές ότι οι Βάσεις χειρίζονται το θέμα ως "έγκλημα απαγωγής εντός των κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων", προσθέτοντας ότι "όλα τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής σ' αυτή την έρευνα υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι ο κ. Τζιακούρμας απήχθη μέσα από τις Βάσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΚΣΣΕ - Κύπριοι βουλευτές - Θέσεις αξιωματούχων

    KYΠΕ - 22/01/2001

    Σημαντικές θέσεις αξιωματούχων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) εξασφάλισαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του πρώτου μέρους της συνόδου 2001.

    Ο βουλευτής του Κινήματος Σοσιλαδημοκρατών Τάκης Χατζηδημητρίου εξελέγη δεύτερος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης, κατά την ίδια διαδικασία, εξελέγη τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Στάθης Κιττής εξελέγη τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Τζιακούρμας - Υπόθεση Λοϊζίδου

    ΚΥΠΕ – 22/01/2001

    Οι υποθέσεις της απαγωγής και παράνομης κράτησης του Πανίκου Τζιακούρμα, καθώς και η υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, ηγέρθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σήμερα, της Εκθεσης Πεπραγμένων του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) από τον Βουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου παρέθεσε το ιστορικό της απαγωγής του κ. Τζιακούρμα από τον κατοχικό στρατό σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων. Ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιακούρμας κακοποιήθηκε από τους απαγωγείς του και ότι από τις 12 Δεκεμβρίου που απήχθη, κρατείται παράνομα στα κατεχόμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 22 January 2001 - 18:46:03 UTC