Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-01-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα
  • [02] Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας
  • [03] Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Δήμος Μόρφου
  • [04] ΟΑΣΕ - Κοινοβουλευτική Συνέλευση - Κύπρος
  • [05] Συνέντευξη Ταλάτ - "Γενί Ντουζέν"
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Κακλαμάνης
  • [07] ΝΕΟ - Κυπριανού - Κυβέρνηση
  • [08] Αναστασιάδης - Κακλαμάνης
  • [09] Αναστασιάδης - Δηλώσεις Κυπριανού
  • [10] Βασιλείου - Κακλαμάνης
  • [11] Λυσσαρίδης - Κακλαμάνης
  • [12] Κυπριανού - ΔΗΚΟ Βρετανίας (ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ 8ΜΜ)
  • [13] Κυπριανού - Δήλωση

  • [01] Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το ντέρμπι μεταξύ των ομάδων Απόλλων - Ομόνοια δεσπόζει των σημερινών συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Θα διεξαχθούν επίσης οι ακόλουθοι αγώνες: Εθνικός Αχνας - Νέα Σαλαμίνα στο Δασάκι Αχνας

    Εθνικός Ασσιας - ΑΕΚ στο Γήπεδο Κύκκου Αλκη - Ε.Ν.Π. στο Νέο ΓΣΖ

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [02] Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Στη χθεσινοβραδινή 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών 1ης κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Νέα Σαλαμίνα - Παφιακός 3 - 1 σετ Αναγέννηση - Ολυμπιάδα 3 - 1 σετ

    Μαραθώνας - ΑΠΟΕΛ 1 - 3 σετ Απόλλων - Αχιλλέας 3 - 2 σετ

    Η 16η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ Ομόνοιας - Ανόρθωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [03] Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Δήμος Μόρφου

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Επίτιμος δημότης του Δήμου Μόρφου ανακηρύχθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο προσκεκλημένος του κατεχόμενου Δήμου.

    Φανερά συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σημείωσε ότι η τιμή αυτή δεν ανήκει στον ίδιο αλλά μέσω αυτού σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] ΟΑΣΕ - Κοινοβουλευτική Συνέλευση - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η μόνιμη επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για τη Συνεργασία και Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αποδέχθηκε πρόσκληση της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό για διοργάνωση το Φθινόπωρο του 2000 στην Κύπρο, συνεδρίας του διευρυμένου προεδρείου της ΚΣ και τη διοργάνωση σεμιναρίου με την συμμετοχή βουλευτών από όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ.

    Η αποδοχή της πρόσκλησης έγινε κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣ του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε και ο αρχηγός της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Συνέλευση, βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [05] Συνέντευξη Ταλάτ - "Γενί Ντουζέν"

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι "μοναδικό όνειρο" του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είναι να προσαρτίσει την Κύπρο στην Τουρκία και αυτό είναι αποφασισμένος να κάνει, "άσχετα αν είναι εφικτό".

    Η Τ/κ εφημερίδα "Γενί Ντουζέν" δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα συνέντευξης που έδωσε ο Ταλάτ στο περιοδικό "Ακτουέλ" της Τουρκίας, υπό τον τίτλο "Αδύνατη η ένταξη στην Ευρώπη με τον Ντενκτάς".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Κακλαμάνης

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις σκέψεις και τα συναισθήματα της Βουλής των Ελλήνων αλλά και του ελληνικού λαού, που απηχούν όπως είπε τις απόψεις και τη διάθεση του "τόσο για την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας με την ΕΕ όσο και για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, του οποίου, η λύση έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [07] ΝΕΟ - Κυπριανού - Κυβέρνηση

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Σοβαρά εκτεθειμένη" αφήνει την κυβέρνηση η διάψευση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είχαν βολιδοσκοπηθεί από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού για υποστήριξη υποψηφίου σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αναφέρουν οι Νέοι Ορίζοντες με ανακοίνωση τους.

    "Δυστυχώς η αναβίωση σεναρίων τύπου ΕΚΑΣ υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της πολιτικής, αφού ο πρώτος πολίτης αυτού του κράτους προβαίνει σε καταγγελίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", καταλήγει η ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [08] Αναστασιάδης - Κακλαμάνης

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σκέψεις και προβληματισμούς για "αξιοποίηση" από τα κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου "των αποτελεσμάτων του Ελσίνκι και των τυχόν αδυναμιών που παρουσιάζονται από κάποια εθνικά κοινοβούλια", αντάλλαξαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης και ο Προεδρεύων της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

    Μιλώντας ύστερα από 45λεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τη συζήτηση "πάρα πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική και καθ'όλα παραγωγική".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [09] Αναστασιάδης - Δηλώσεις Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Μεμονωμένο επεισόδιο το οποίο είχε οξύτητα" και του οποίου η συνέχιση "δεν ωφελεί αυτήν την ώρα" χαρακτήρισε ο Προεδρεύων της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης την ένταση που προκλήθηκε χθες μετά από δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν από το χθεσινό επεισόδιο θα πρέπει "να αποφεύγουμε συνέχιση αυτού του θέματος και να δείξουμε κατανόηση".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [10] Βασιλείου - Κακλαμάνης

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Ουσιαστική και χρήσιμη" χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλείου είπε ότι στη συνάντηση τόνισε ότι "η δική μας πλευρά επιθυμεί τη συμμετοχή των Τ/Κ, αλλά ταυτόχρονα έχει αντιμέτωπη μπροστά της την τουρκική αδιαλλαξία και την αδιαλλαξία του (Ραούφ) Ντενκτάς που δεν δέχεται τίποτα, δεν αναγνωρίζει τίποτα και αυτό σταματά την όλη διαδικασία".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [11] Λυσσαρίδης - Κακλαμάνης

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σε "βαθειά ανάλυση των εξελίξεων, των γεγονότων και των καθηκόντων που προκύπτουν για τον ελλαδικό και τον κυπριακό ελληνισμό", προέβησαν σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

    Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι η συνάντηση που είχε με τον κ. Κακλαμάνη κύλησε σε "μια εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα" λόγω των δεσμών που έχει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής εδώ και πολλά χρόνια.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [12] Κυπριανού - ΔΗΚΟ Βρετανίας (ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ 8ΜΜ)

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την τελευταία περίοδο η κινητικότητα που σημειώθηκε γύρω από το Κυπριακό δεν ήταν προς την ορθή κατεύυθυνση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού μιλώντας σε χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ Βρετανίας που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Λονδίνο.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού "μεθοδεύσεις ισχυρών παραγόντων της διεθνούς κοινότητας και σφάλματα ή παραλείψεις της δικής μας πλευράς έχουν ήδη εκτροχιάσει το Κυπριακό από την ορθή του πορεία και τη σωστή βάση επίλυσής του".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [13] Κυπριανού - Δήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,15/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Είναι ανεπίτρεπτο να αποκρύπτεται η αλήθεια και να αφήνεται ο λαός στος σκότος ή να επιχειρείται η παραπλάνησή του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού αναφερόμενος σε διάφορες δηλώσεις και σχόλια που ακολούθησαν χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε.

    Σε δήλωσή του από το Λονδίνο, καθ'οδόν προς το Κλήβλαντ των ΗΠΑ όπου εντός της προσεχούς εβδομάδας θα εγχειριστεί, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι εμμένει στις θέσεις και εκτιμήσεις που διατύπωσε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη η οποία στόχο είχε να "προκαλέσει κάποια αναταραχή".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 15 January 2000 - 13:02:12 UTC