Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-11-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΕΚ - Επαλξη - Επέτειος Ανακήρυξης Ψευδοκράτους
  • [02] ΕΔΗ - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους
  • [03] Υπουργός Δικαιοσύνης - Ρωσική Ομοσπονδία - Επίσκεψη
  • [04] Υπουργός Αμυνας - Επίσκεψη στην Ελλάδα
  • [05] Βηρυτός - Περιφερειακό Συνέδριο - Γυναίκα και ΜΜΕ
  • [06] ΑΚΕΛ - Επέτειος Ανακήρυξης Ψευδοκράτους
  • [07] Τουρκοκύπριος - Αστυνομία Λάρνακας - Ελεύθερες περιοχές
  • [08] Λάρνακα - Μονάδα αφαλάτωσης
  • [09] Κηδεία Ζήνωνα Ζήνωνος

  • [01] (Κ) ΕΔΕΚ - Επαλξη - Επέτειος Ανακήρυξης Ψευδοκράτους

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη άσκησης αποτελεσματικών πιέσεων προς την πλευρά της Τουρκίας ώστε να διανοίξουν ουσιαστικές προοπτικές λύσης του Κυπριακού, επισημαίνει η ΕΔΕΚ και η Επαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου με ανακοίνωσή τους για την αυριανή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    "Η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους συνιστά ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα των επεκτατικών ενεργειών της Τουρκίας σε βάρος της Κύρπου που κάνει ολοφάνερους τους μόνιμους στόχους της πολιτικής της Αγκυρας", αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή του Νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος, που αποτελείται από την ΕΔΕΚ και την Επαλξη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [02] (Κ) ΕΔΗ - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η καλύτερη αντίδραση και άμυνα στους κινδύνους που περικλύει η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους είναι η επίδειξη ετοιμότητας από την πλευρά μας για συμμετοχή σε συνομιλίες στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και η εκδήλωση της πολιτικής βούλησης για λύση", επισημαίνουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ).

    Με ανακοίνωσή τους για τη θλιβερή αυριανή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οι ΕΔΗ αναφέρουν ότι "είναι καιρός η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η ΕΕ να κατανοήσουν πλήρως τα βαθύτερα αίτια των αδιεξόδων στο Κυπριακό και την ανάγκη όπως αποσταλούν τα κατάλληλα μηνύματα στην τουρκική πλευρά".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Ρωσική Ομοσπονδία - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία αναχωρεί αύριο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας Vladimir Borisovitch Rushailo.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο κ. Κόσης θα έχει συναντήσεις και επαφές με το Ρώσο Υπουργό Εσωτερικών και άλλους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, με σκοπό τη συνομολόγηση νέας Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημκοκρατίας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΑ)

    [04] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Επίσκεψη στην Ελλάδα

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την Ελλάδα αναχωρεί αύριο το πρωί ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Αμυνας θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο και θα επισκεφθεί βιομηχανίες κατασκευής πολεμικού υλικού για να ενημερωθεί για τους τομείς των δραστηριοτήτων τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Βηρυτός - Περιφερειακό Συνέδριο - Γυναίκα και ΜΜΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ - Αννα Ανδρέου)

    Κοινές προτάσεις για την επικοινωνιακή πολιτική στα θέματα που αφορούν τη γυναίκα διατύπωσαν εκπρόσωποι οχτώ χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής σε περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό στο οποίο συμμετείχε και η Κύπρος.

    Στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο για τη Χριστιανική Επικοινωνία (WACC) από τις 9 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με θέμα "Γυναίκα και επικοινωνιακή πολιτική", τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής προτάσεων με στόχο την επίτευξη ισότητας των δύο φύλων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) και την πλήρη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [06] (Κ) ΑΚΕΛ - Επέτειος Ανακήρυξης Ψευδοκράτους

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε μια πάρα πολύ κρίσιμη φάση βρίσκει το Κυπριακό η 16η επέτειος της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, επισημαίνει το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι "οι προσδοκίες που έτρεφαν ορισμένοι για την αμερικανική πρωτοβουλία διαψεύδονται καθημερινά".

    Με ανακοίνωσή του για την θλιβερή επέτειο, το ΑΚΕΛ καλεί όλους στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει αύριο το βράδυ στο οδόφραγμα του "Ορφέα" για να "καταδικάσουμε ακόμα μια φορά το έγκλημα κατά της Κύπρου και να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Τουρκοκύπριος - Αστυνομία Λάρνακας - Ελεύθερες περιοχές

    Λάρνακα,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Γραφείο Ευημερίας θα επιληφθεί των προβλημάτων ενός Τουρκοκύπριου και της 5χρονης κόρης του που παρουσιάστηκαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο παραπόνων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

    Ο Τ/Κ ανέφερε ότι δε μπορεί να ζήσει στα κατεχόμενα και ότι ήρθε να ζήσει στις ελεύθερες περιοχές. Υστερα από ανακρίσεις διαπιστώθυηκε ότι πράγματι πρόκειται για Τ/Κ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Λάρνακα - Μονάδα αφαλάτωσης

    Λάρνακα,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε οριοθετήσεις και πολεοδομικές μετρήσεις στην περιοχή νότια του Αεροδρομίου Λάρνακας, κοντά στο βιότοπο της Αλυκής όπου έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση να εγκατασταθεί η νέα μονάδα αφαλάτωσης, προβαίνει τις τελευταίες μέρες η κυπριακή εταιρεία που έχει αναλάβει μέρος των κατασκευαστικών εργασιών.

    Οι κινήσεις της εταιρείας είναι σε γνώση του Δήμου Λάρνακας, που βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την αποτροπή έναρξης οποιωνδήποτε ουσιαστικών εργασιών, αφού η Λάρνακα έχει τονίσει ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθεί την εγκατάσταση δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή της και ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των Αλυκών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ/ΑΑ)

    [09] (Κ) Κηδεία Ζήνωνα Ζήνωνος

    Λευκωσία,Κύπρος,14/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με πόνο ψυχής και οδύνη κήδευσε σήμερα η οικογένειά του τον μικρό ήρωα Ζήνωνα Ζήνωνος, σε μια κατάμεστη από κόσμο εκκλησία που παρακολούθησε τη νεκρώσιμη ακολουθία με ανάμεικτα συναισθήματα, από τη μια περηφάνεια για τον ηρωισμό του 16-χρόνου Ζήνωνα και από την άλλη αγανάκτηση γιατί έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια πριν διακριβωθεί η τύχη του μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου από την τουρκική εισβολή Ζήνωνα.

    Τον πατριωτισμό και το θάρρος του Ζήνωνα εξήραν όλοι όσοι τον αποχαιρέτησαν στην τελευταία του κατοικία, το επίσημο κράτος, οι φίλοι και γνωστοί του και η οικογένειά του, που υποσχέθηκαν πως θα παραδειγματίζονται από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του αλλά και θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των ιδανικών της ελευθερίας για τα οποία έδωσε τη ζωή του ο μαθητής του Παγκυπρίου Γυμνασίου Ζήνωνας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 14 November 1999 - 13:02:18 UTC