Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρλ Λούις - Ραδιομαραθώνιος
  • [02] Υπουργός Οικονομικών - ΚΕΒΕ
  • [03] ΥΠΕΞ - Εκταφές - Αγνοούμενοι
  • [04] Νέος Υπατος Αρμοστής Μάλτας - Διαπιστευτήρια
  • [05] Ρέππας - Δηλώσεις Ετζεβίτ
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - Ιρλανδία
  • [07] Ρέππας - Ελσίνκι - Πάγκαλος
  • [08] Ετήσια Συνάντηση Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων
  • [09] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ινδία - Συλλυπητήρια
  • [10] Υπουργός Εμπορίου - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Βουδαπέστη
  • [11] Διάσκεψη Τύπου - Εκταφές λειψάνων

  • [01] Καρλ Λούις - Ραδιομαραθώνιος

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται "αγάπη, προσοχή, χρόνο και ενέργεια, πράγματα που δυστυχώς δεν τους παρέχουμε", δήλωσε σήμερα ο ολυμπιονίκης Καρλ Λούις, προσθέτοντας ότι "ξεχνούμε πως τα παιδιά χρειάζονται κάποιον όχι μόνο για να τα ταϊσει αλλά και για να τα ενθαρρύνει και να παίξει μαζί τους".

    Ο Λούις, γνωστός και ως "γιος του ανέμου", ο οποίος στηρίζει το Ραδιομαραθώνιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, επισκέφθηκε σήμερα το Ιδρυμα Χρήστου Στέλιου Ιωάννου και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις αγάπης από τους τροφίμους τους οποίους παρακολούθησε να επιδίδονται σε διάφορα αθλήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [02] Υπουργός Οικονομικών - ΚΕΒΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και κίνητρα τα οποία "θα ενθαρρύνουν τη βιομηχανία και το εμπόριο, για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που περνούν ενόψει και της ενταξιακής πορείας", ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Μιλώντας μετά από συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), ο κ. Κληρίδης είπε ότι η επιχορήγηση των εξαγωγών που ίσχυε για το 1999 "θα επεκταθεί επίσης και για το 2000".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [03] ΥΠΕΞ - Εκταφές - Αγνοούμενοι

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Διακριβώθηκε με επιστημονικές μεθόδους η ταυτότητα οκτώ ατόμων των οποίων τα λείψανα είχαν εκταφεί κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού από τα κοιμητήρια Λακατάμειας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι επτά είναι επώνυμοι ταφέντες ενώ το όνομά ενός ατόμου βρίσκεται στον κατάλογο των αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι οι οικογένειες των ατόμων αυτών έχουν ήδη ενημερωθεί επισήμως.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [04] Νέος Υπατος Αρμοστής Μάλτας - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την κοινή ιστορία και στόχους της Μάλτας και της Κύπρου υπογράμμισε σήμερα ο νέος Υπατος Αρμοστής της χώρας στη Λευκωσία Evarist Saliba, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων "ιδιαίτερα τώρα που προκύπτει επιπρόσθετη ανάγκη συνεργασίας λόγω του κοινού μας συμφέροντος για προώθηση των ευρωπαϊκών μας φιλοδοξιών", όπως σημείωσε.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [05] Ρέππας - Δηλώσεις Ετζεβίτ

    Αθήνα,Ελλάδα,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τον ισχυρισμό του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι η Ελλάδα δεν είναι "εγγυήτρια δύναμη" στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι εκείνη που δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, αφού με την πολιτική της αντιστρατεύεται τις προσπάθειες του ΟΗΕ για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    Ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έχει αποστείλει επιστολή προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά, όπως είπε, δεν υιοθετεί την άποψη ότι υπάρχει αποστασιοποίηση, μεταξύ Λευκωσίας και Αθηνών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Οικονομικών - Ιρλανδία

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την Ιρλανδία αναχωρεί αύριο ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Charlie McCreevy, για να συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, την πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων.

    Οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα που αφορούν την ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [07] Ρέππας - Ελσίνκι - Πάγκαλος

    Αθήνα,Ελλάδα,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας, ιδιαιτέρως ενόψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι, εξήρε ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    "Οι σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας είναι σχέσεις σταθερής και γόνιμης συνεργασίας προκειμένου να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενόψει μάλιστα της συνοδου κορυφής του Ελσίνκι", είπε ο κ. Ρέππας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΑΑ/ΜΧ)

    [08] Ετήσια Συνάντηση Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισαν σήμερα στη Λεμεσό οι εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης της Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων, με θέμα "Οικονομία: Μη Παραγωγική Ζώνη, Υπηρεσίες", με τη συμμετοχή επιστημόνων και ακαδημαϊκών από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κιργιζία.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είπε ότι οι επαγγελματίες οικονομολόγοι κι επιστήμονες διαδραματίζουν "ένα σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες σήμερα", προσθέτοντας ότι "μια οικονομία ικανή να προσφέρει τα αγαθά και τις υπηρεσίες που ζητούν οι πολίτες της είναι αναγκαίος όρος για κοινωνική ειρήνη και για ένα κράτος που να λειτουργεί σωστά".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [09] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ινδία - Συλλυπητήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ΚΕ του ΑΚΕΛ και του ίδιου προσωπικά για τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα που έπληξε την Ινδία εξέφρασε σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της χώρας Shri K.R. Narayanan, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    "Είμαστε βαθιά συγκινημένοι," αναφέρεται στο μήνυμα, "από την καταστροφική θεομηνία που έπληξε την πολιτεία Ορίσσα," και προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [10] Υπουργός Εμπορίου - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Βουδαπέστη

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις θέσεις της Κύπρου επί των διαφόρων θεμάτων, που σε γενικές γραμμές ήταν ταυτόσημες με αυτές τις Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποστήριξε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε Υπουργικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουδαπέστη.

    Στο συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν οι 12 υπό ένταξη χώρες και η Τουρκία, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι η πολιτική στο εξωτερικό εμπόριο θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί τόσο με αυτή της κοινότητας όσο και με τις υποχρεώσεις στο πολυμελές επίπεδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [11] Διάσκεψη Τύπου - Εκταφές λειψάνων

    Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωση ότι η διακρίβωση της ταυτότητας των οκτώ προσώπων, τα λείψανα των οποίων είχαν εκταφεί το καλοκαίρι από τα κοιμητήρια Λακατάμειας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, είναι ορθή, έδωσαν σήμερα οι επικεφαλής των δύο αρμόδιων επιστημονικών ομάδων, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα αποτελέσματα πιθανόν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

    Ο Αμερικανός καθηγητής Γουίλιαμ Χάγκλαντ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της διεθνούς οργάνωσης Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Δρ Μάριος Καριόλου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ταυτοποίησης Βιολογικών Δειγμάτων (DNA) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τόνισαν επίσης την επιτακτική ανάγκη για συλλογή προθανατίων πληροφοριών και στοιχείων καθώς και δειγμάτων αίματος από τους συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 2 November 1999 - 19:46:17 UTC