Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Αιγύπτου - Διαπιστευτήρια
  • [02] IUF - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ρουάντα - Διαπιστευτήρια
  • [04] Ενταξιακές διαπραγματεύσεις - Προεδρία
  • [05] Λίβυος Υπουργός - Αφιξη
  • [06] Υπουργός Παιδείας - 28η Οκτωβρίου
  • [07] 30χρονα ΕΔΕΚ - Λυσσαρίδης
  • [08] Υπουργός Οικονομικών - Υπουργός Δικαιοσύνης Λιβύης
  • [09] Τσοχατζόπουλος - Κακλαμάνης - Κυπριακό

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Αιγύπτου - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Παρά την επιμονή και την καρτερικότητά μας να επιτύχουμε" λύση του Κυπριακού, "δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκφυλισμό της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ σε κοροϊδία, ούτε είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων για χάρη της συζήτησης", τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο Ομάρ Μετουάλι Μοχάμεντ Μετουάλι.

    Από την πλευρά του, ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου ανέφερε ότι η χώρα του "εύχεται και πιστεύει σταθερά ότι το από μακρού υφιστάμενο κυπριακό πρόβλημα, η λύση του οποίου έχει καθυστερήσει πολύ, πρέπει να φθάσει σε μια αποδεκτή ειρηνική λύση στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, τα οποία συνάδουν με τις επιθυμίες ολόκληρου του κυπριακού λαού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [02] IUF - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία και η δημιουργία συντεχνιών στο χώρο εργασίας αποτελούν προτεραιότητα της Παγκόσμιας Συντεχνίας Γεωργίας, Τροφίμων, Ξενοδοχείων, Εστιατορίων κι Επισιτισμού (IUF)".

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της IUF Ρον Οσβαλντ, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία σημείωσε ότι "αυτή η βιομηχανία εξαρτάται πολύ από τους εργαζομένους σ' αυτήν και η ικανοποίηση του πελάτη στον τουρισμό εξαρτάται από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ρουάντα - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η συνομολόγηση συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ρουάντας για επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό τη δημιουργία του επόμενου βήματος για μεγαλύτερα επιτεύγματα, είναι ο στόχος του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ρουάντα στη Λευκωσία Τζέραλντ Ζιριμουαμπαγκάμπο.

    Επιδίδοντας σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Ζιριμουαμπαγκάμπο μετέφερε "μήνυμα καλής θέλησης και φιλίας" από τον Πρόεδρο της Ρουάντα Παστέρ Μπιζιμούνκου κι εξέφρασε την επιθυμία για βελτίωση των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Ενταξιακές διαπραγματεύσεις - Προεδρία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις 12 Νοεμβρίου και όχι στις 4 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, θα πραγματοποιηθεί η προσεχής διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκή Ενωσης και των 6 υποψήφιων για ένταξη χωρών (Κύπρος, Πολωνία, Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία).

    Την αλλαγή της ημερομηνίας ανακοίνωσε η φινλανδική προεδρία όταν διαπίστωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα προλάβουν να καθορίσουν την κοινή θέση της Κοινότητας στα νέα υπό διαπραγμάτευση κεφάλαια, πριν από τις 4 Νοεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [05] Λίβυος Υπουργός - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Λιβυής εξέφρασε σήμερα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Λίβυος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Mohamed Belgasem El Zwei, σημειώνοντας ταυτόχρονα τους φιλικούς δεσμούς που συνδέουν για πολλά χρόνια τις δύο χώρες.

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, ο οποίος υποδέχτηκε το Λίβυο επίσημο, εξέφρασε την ευχή για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων "στο επίπεδο το οποίο αρμόζει στις δύο αυτές φιλικές χώρες".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΧ/ΜΑ)

    [06] Υπουργός Παιδείας - 28η Οκτωβρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η εποποιία του 1940-44 είναι το μεγαλύτερο ηθικό κατόρθωμα του νεότερου ελληνισμού και σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφής τετελεσμένα", αναφέρει σε μήνυμά του για την επείτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης.

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμός αναφέρει επίσης πως ο ελληνικός στρατός ενέπνευσε προς την τρομαγμένη Ευρώπη την πρώτη ελπίδα ότι ο φασισμός ήταν ανατρέψιμος και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τη νέα γενιά να αντλήσει σθένος από το έπος του '40 για "νέα εθνικά ολοκληρώματα" και να είναι πρωτοπόροι στον "ανηφορικό δρόμο του αγώνα μας για τη σωτηρία της Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [07] 30χρονα ΕΔΕΚ - Λυσσαρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ "έγραψε μιαν πολύ περήφανη ιστορία", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι "η ΕΔΕΚ ούτε διαλύεται ούτε δύει", αλλά διευρύνεται "με σπονδυλική στήλη την ιστορία της".

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τα 30χρονα της ΕΔΕΚ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "σταθήκαμε με περηφάνεια και αξιοπρέπεια μπροστά στα γεγονότα και με τη συναίσθηση ότι είμασταν πιστοί και στις διακηρύξεις μας και στην προσπάθειά μας να εκπληρώσουμε τους στόχους και τις επιδιώξεις μας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [08] Υπουργός Οικονομικών - Υπουργός Δικαιοσύνης Λιβύης

    Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την επιθυμία και πρόθεση της Κύπρου και της Λιβύης να κερδίσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων σε ό,τι αφορά τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις, διαβεβαίωσαν σήμερα τόσο ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης όσο και ο Λίβυος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Mohamed Belgasem El Zwei.

    Μιλώντας μετά τη συνάντησή τους στο Γραφείο Προγραμματισμού, ο Λίβυος Υπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την οποία χαρακτήρισε ως μη ικανοποιητική στην παρούσα φάση της, να αναπτυχθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [09] Τσοχατζόπουλος - Κακλαμάνης - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,26/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι της Κύπρου και τον καθοριστικό τρόπο με τον οποίο το Κυπριακό επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισαν σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της χώρας Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης.

    Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τον πολιούχο της πόλης Αγιο Δημήτριο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι "δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα αδέλφια μας στην Κύπρο" και έστειλε το μήνυμα ότι "δεν θα αποδεχθούμε καμιά λύση που δεν θα διασφαλίσει την επάνοδο των προσφύγων στα σπίτια τους και δεν θα αποκαταστήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία, στην ενιαία, ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 26 October 1999 - 17:46:19 UTC