Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Χόλγκερ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] ΚΕΒΕ - "Money Show '99"
  • [04] Λυσσαρίδης - Παπαπέτρου
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - Κρασνοτάρ - Αναχώρηση
  • [06] Νέοι Ορίζοντες - Εκλογές ΠΕΠ
  • [07] ΕΔΕΚ - Τετραμερής
  • [08] Λονδίνο - Ομιλία Βασιλείου - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Εκθεση
  • [09] Βουλή - Προσφυγικές εκλογές - Αναβολή
  • [10] Υπουργός Εσωτερικών - Λειτουργοί Μετανάστευσης
  • [11] Ρολάνδης - Ιαπωνία - Επαφές
  • [12] ΑΚΕΛ - Τ/κ κόμμα - Πύλα - Συνάντηση
  • [13] Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη - Ανδρούλα Βασιλείου

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Χόλγκερ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν δεν προτίθεται να καλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό εκτός εάν αυτές θα επιτύχουν, δήλωσε σήμερα ο εκτελών χρέη ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ στην Κύπρο Τζέιμς Χόλγκερ, ο οποίος έφθασε χθες στο νησί να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

    Ο Χιλιανός διπλωμάτης τόνισε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των συνομιλιών είναι πολύ σημαντικός και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτές να συγκαλεστούν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τις υφιστέμενες διεργασίες για επανέναρξη των συνομιλιών, περιλαμβανομένων και των συνόδων κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                543.51  (  2.40)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 31,771,910
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £15,042,048  737.26 ( 2.46)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £ 2,154,375  344.08 ( 2.32)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £ 1,242,923  238.52 (-1.99)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £ 1,854,541  201.34 ( 8.54)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £ 2,700,617  415.47 ( 2.00)
            Εμπορικές Εταιρείες        £ 2,528,928  262.36 ( 5.04)
            Αλλες Εταιρείες            £ 3,098,412  413.69 ( 0.17)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΑ)

    [03] ΚΕΒΕ - "Money Show '99"

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) πιστεύει στο μέλλον της κυπριακής οικονομίας και στην ανάγκη στενότερων οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης του "Money Show '99" στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

    Οπως είπε ο κ. Ρολόγης, σύμφωνα με φετινή έρευνα που διεξήγαγε το ΚΕΒΕ "άλλες 500 κυπριακές επιχειρήσεις εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να επεκταθούν στην Ελλάδα ή να συνεργαστούν με ελλαδικές εταιρείες στα Βαλκάνια και στη γύρω περιοχή", στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως ανέφερε, το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] Λυσσαρίδης - Παπαπέτρου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εδαφος για οικοδόμηση συνεργασίας και κοινής δράσης διαπιστώθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι αντάλλαξε με τον κ. Λυσσαρίδη απόψεις για το Κυπριακό και γενικότερα τα πολιτικά πράγματα του τόπου και το διαβεβαίωσε ότι "24 ώρες το 24ωρο θα είμαι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε πληροφόρηση, έντιμη, ξεκάθαρη και ίσια".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Οικονομικών - Κρασνοτάρ - Αναχώρηση

    Λάρνακα,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης αναχώρησε σήμερα για το Κρασνοτάρ για τα εγκαίνια της πρώτης ξένης επενδυτικής τράπεζας στη Ρωσία, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 75% η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως.

    Μιλώντας κατά την αναχώρησή του, ο κ. Κληρίδης είπε ότι "εξίσου σημαντικό είναι και το άλλο 25%, το οποίο κατέχεται από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Αναπτύξεως, και σκοπός της τράπεζας (International Bank of Kuban), την οποία θα εγκαινιάσουμε, είναι να χρηματοδοτήσει πάνω σε εμπορική βάση έργα τα οποία θα είναι στην περιοχή του Κρασνοτάρ και της Μαύρης Θάλασσας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] Νέοι Ορίζοντες - Εκλογές ΠΕΠ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) με ανακοίνωσή τους καλούν τα κόμματα που αντιτίθενται στη διεξαγωγή εκλογών στην Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων (ΠΕΠ) "να αποδείξουν ότι σέβονται τη δημοκρατία ψηφίζοντας υπέρ των εκλογών, σύμφωνα με αυτά που μέχρι προχθές υποστήριζαν".

    Στην ανακοίνωση οι ΝΕΟ υποστηρίζουν ότι "ο λόγος που οι κοινοβουλευτικοί επέλεξαν τη δωδεκάτη για να επικαλεστούν τεχνικά προβλήματα είναι για να τα χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι και προσχήματα".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [07] ΕΔΕΚ - Τετραμερής

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ΕΔΕΚεκτιμά ότι η τετραμερής συνάντηση που μεθοδεύεται στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, "ισοδυναμεί με κατάργηση του κυπριακού κράτους και υποκατάστασή του από τις δύο κοινότητες". Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι "θα πρέπει άμεσα, χωρίς χρονοτριβή και χωρίς ταλάντευση να αποσταλεί το μήνυμα προς τις ΗΠΑ και κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα γίνει ανεκτή μια τέτοια εξέλιξη και ότι σε οποιαδήποτε διάσκεψη ή μίνι διάσκεψη μετέχει μόνο η νόμιμη κυβέρνηση" της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [08] Λονδίνο - Ομιλία Βασιλείου - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Εκθεση

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Θετικό και αντικειμενικό" χαρακτήρισε ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για την Ενταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), Γιώργος Βασιλείου το τμήμα που αφορά την Κύπρο στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα οι υποψήφιες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα των υπό ένταξη χωρών καθώς και τις απόψεις της για το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ.

    Ο κ. Βασιλείου μίλησε χθες στο Λονδίνο με θέμα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [09] Βουλή - Προσφυγικές εκλογές - Αναβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της απογευματινής τακτικής της συνεδρίασης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή των προσφυγικών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένες για τις 14 Νοεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Βουλής ενέκρινε τροποποιητικό νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η Επιτροπή Προσφύγων και το οποίο προνοεί τη διεξαγωγή των προσφυγικών εκλογών μαζί με τις δημοτικές και τις κοινοτικές το Δεκέμβριο του 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [10] Υπουργός Εσωτερικών - Λειτουργοί Μετανάστευσης

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Λειτουργός Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης και ο Διοικητικός Λειτουργός του Τμήματος Μετανάστευσης Νίκος Βακανάς τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση παράνομης παραμονής και εργοδότησης αλλοδαπών στην Κύπρο.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε ότι τη διαθεσιμότητα ζήτησε χθες, με επιστολή του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης και ανακοίνωσε ότι Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Μετανάστευσης αναλαμβάνει προσωρινά ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [11] Ρολάνδης - Ιαπωνία - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στη σημασία της Κύπρου ως κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο.

    Κατά τη χθεσινή τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο κ. Ρολάνδης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, με τον οποίο έγινε ανασκόπηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [12] ΑΚΕΛ - Τ/κ κόμμα - Πύλα - Συνάντηση

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τουρκοκυπριακού Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας θα έχει το ΑΚΕΛ, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της επαναπροσέγγισης. Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Πύλα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 99 και ώρα 9.00 το πρωί.

    Από πλευράς ΑΚΕΛ στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Χριστόφιας, τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ Ανδρέας Χρίστου, Αντώνης Χριστοδούλου και Αντώνης Χρυσοστόμου, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Φάνης Χριστοδούλου και η υπεύθυνη του Γραφείου Επαναπροσέγγισης και μέλος της ΚΕ του κόμματος Ελένη Μαύρου.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [13] Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη - Ανδρούλα Βασιλείου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην ανάγκη όπως η αναθεώρηση του υφιστάμενου παγκόσμιου οικονομικού και χρηματοδοτικού μοντέλου επικεντρωθεί στην ανθρώπινη ευημερία κι όχι απλώς σε οικονομικούς δείκτες και στόχους, αναφέρθηκε η βουλευτής Ανδρούλα Βασιλείου σε ομιλία της στη Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών θεμάτων της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

    Η Επιτροπή, η οποία πραγματοποιεί τη συνεδρία της στα πλαίσια της 102ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, έχει ως θέμα συζήτησης την άναγκη αλλαγής του υφιστάμενου παγκόσμιου οικονομικού και χρηματοδοτικού συστήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 14 October 1999 - 17:46:11 UTC