Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομικό Σεμινάριο
  • [02] Βουλή - Διακοινοβουλευτική Ενωση
  • [03] Βρετανία - Δήμος Μπάρνετ - Ψήφισμα για Κύπρο
  • [04] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διεύρυνση - Κύπρος
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - Κρασνοτάρ
  • [06] Υπουργός Εμπορίου - Ιαπωνία
  • [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία
  • [08] Νότια Αφρική - Συνέδριο Ενάντια στη Διαφθορά
  • [09] Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη - Κύπριοι βουλευτές
  • [10] Χόλγκερ - Αφιξη - Δηλώσεις
  • [11] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωεπιμελητήρια
  • [12] Κασουλίδης - Παπανδρέου

  • [01] Οικονομικό Σεμινάριο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Διήμερο οικονομικό σεμινάριο με τίτλο "Χρηματοδότηση της Υποδομής για την Ευρώπη" διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού και την Τράπεζα Αναπτύξεως, στο οποίο θα συμμετάσχουν ανώτεροι οικονομικοί παράγοντες από τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Κύπρο.

    Την έναρξη του σεμιναρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης την Τετάρτη το βράδυ, 20 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσουν τρεις ομιλίες για την ιδιωτική χρηματοδότηση στη Βρετανία και την Ολλανδία και για τα κύρια θέματα που αφορούν τη χρήση της ιδιωτικής χρηματοδότησης στη Βρετανία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] Βουλή - Διακοινοβουλευτική Ενωση

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί καθαρό παράδειγμα παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, σημείωσε ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου, μιλώντας στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της 102ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης.

    Ο κ. Θεοδώρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της προώθησης του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, με την ευκαιρία της 50ης επετείου της σύναψης των Συμβάσεων της Γενεύης, αναφέρθηκε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, καθώς και στον εποικισμό και τους αγνοούμενους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] Βρετανία - Δήμος Μπάρνετ - Ψήφισμα για Κύπρο

    Λονδίνο,Βρετανία,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψήφισμα για την Κύπρο υιοθέτησε ο Δήμος του Μπάρνετ στο Βόρειο Λονδίνο το οποίο απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον καλεί να εντείνει τις προσπάθειές του για επίλυση του Κυπριακού.

    Επισημαίνει επίσης ότι η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) περνά μέσα από το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [04] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διεύρυνση - Κύπρος

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,13/10/1999 (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος)

    Οι εκθέσεις που υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους 12 μήνες στην προενταξιακή διαδικασία, καταδεικνύουν το σαφέστατο προβάδισμα της Κύπρου έναντι όλων των άλλων υποψηφίων χωρών.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται στα κράτη μέλη, ενόψει των αποφάσεων για τη διεύρυνση που θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ελσίνκι (10 και 11 Δεκεμβρίου), την εφαρμογή μιας προενταξιακής στρατηγικής με την Κύπρο και τη Μάλτα, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [05] Υπουργός Οικονομικών - Κρασνοτάρ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το σημαντικότερο επίτευγμα της συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας για την οικονομική ανάπτυξη του Κρασνοτάρ είναι η ίδρυση της επενδυτικής τράπεζας "Investment Bank of Kuban" (IBK) δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης σήμερα, μια μέρα πριν από την αναχώρησή του για το Κρασνοτάρ, όπου την ερχόμενη Παρασκευή θα τελέσει τα εγκαίνια της Τράπεζας.

    Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης διευκρίνισε ότι η Τράπεζα θα αναλαμβάνει πάνω σε καθαρά εμπορικά κριτήρια τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση βιώσιμων έργων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Εμπορίου - Ιαπωνία

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Κύπρο και οι πρακτικοί τρόποι προβολής της Κύπρου ανάμεσα στους τουριστικούς επαγγελματίες και το τουριστικό κοινό, ήταν τα θέματα που συζήτησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης με αξιωματούχους του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ιαπωνίας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα.

    Ο κ. Ρολάνδης επισκέφθηκε τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Sony Media World όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον τομέα της πληροφορικής και των πολυμέσων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,13/10/1999 (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος)

    Τη χορήγηση καθεστώτος "υποψήφιας χώρας" εισηγείται για την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρώντας σε σαφή αναβάθμιση της ενταξιακής της σχέσης.

    Στην έκθεση για την Τουρκία αναγνωρίζεται ότι η χώρα αυτή δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπενγχάγης, αλλά ότι πρέπει να ωφεληθεί από το καθεστώς της υποψήφιας χώρας, κυρίως στους εξής τομείς:

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [08] Νότια Αφρική - Συνέδριο Ενάντια στη Διαφθορά

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τρόπους περιορισμού της διαφθοράς η οποία προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις σε πολλές χώρες, κυρίως αναπτυσσόμενες μελετά το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ενάντια στη Διαφθορά, που πραγματοποιείται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, κεντρικό συμπέρασμα του οποίου είναι ότι η διαφθορά συνιστά κλοπή από το κράτος και αυτό επηρεάζει πάντα τις ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας, τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά.

    Σε παρέμβασή του στο συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 1600 σύνεδροι από 100 χώρες, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Χρήστος Πουργουρίδης χαρακτήρισε τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά ως "ένα από τους ωραιότερους αγώνες της ανθρωπότητας επί των ημερών μας" και υποσχέθηκε πως "η μικρή ημεικατεχόμενη Κύπρος θα δώσει ενεργά το παρόν της".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [09] Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη - Κύπριοι βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αρνητική στάση της τουρκικής πελυράς τόσο στο θέμα της επανέναρξης συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού όσο και στο θέμα της προώθησης επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, υπογράμμισαν Κύπριοι βουλευτές σε συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης με την αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής και εκπροσώπους Τ/κ κομμάτων, στ πλαίσιο της 102ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης που συνέρχεται στο Βερολίνο.

    Η κυπριακή αντιπροσωπεία, στην οποία μετέχουν οι Νίκος Αναστασιάδης, Ανδρέας Φιλίππου, Δώρος Θεοδώρου και Ανδρούλα Βασιλείου, αναφέρθηκε στις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου και τόνισε ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να ανταποκριθεί θετικά σε πρόκληση του ΓΓ των ΗΕ για συνομιλίες, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν χωρίς όρους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [10] Χόλγκερ - Αφιξη - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εφθασε σήμερα στην Κύπρο, ο εκτελών χρέη Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Τζέιμς Χόλγκερ, ο οποίος αναμένεται αύριο να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Χόλγκερ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο για τους επόμενους έξι μήνες, είπε ότι η πρόθεση του ΓΓ των ΗΕ είναι να αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό πριν το τέλος αυτού του χρόνου και σημείωσε πως η Σύνοδος της ΕΕ στο Ελσίνκι και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Σταθερότητα στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στην Κωνσταντινούπολη, συνδέονται με το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΧ)

    [11] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωεπιμελητήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων ελληνικών νησιών και το Προεδρείο της Συνόδου των Ευρωεπιμελητηρίων έγιναν απόψε δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος παρέθεσε δεξίωση προς τιμή τους.

    Η Ετήσια Σύνοδος των Ευρωεπιμελητηρίων, που φιλοξενείται από το ΚΕΒΕ, θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στη Λευκωσία και αναμένεται να συζητήσει τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου των Ευρωεπιμελητηρίων μέσα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης στις χώρες μέλη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [12] Κασουλίδης - Παπανδρέου

    Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης της Κύπρου στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Παπανδρέου είπε πως "είμαστε σίγουροι ότι η Κύπρος θα συνεχίσει με την ίδια ένταση την ενταξιακή της προσπάθεια και βεβαίως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 13 October 1999 - 18:46:12 UTC