Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστασιάδης - Οικολόγοι
  • [02] ΕΔΗ - 1η Οκτωβρίου
  • [03] "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999" - Συνέδριο
  • [04] Καραμανλής - Κύπρος - Τουρκία
  • [05] Χρηματιστήριο - Παπαδόπουλος
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Διάγγελμα
  • [07] Συμβούλιο της Ευρώπης - Μιχαηλίδης
  • [08] Ιράν - Ημέρα Ανεξαρτησίας
  • [09] ΔΗΚΟ - 1η Οκτωβρίου

  • [01] Αναστασιάδης - Οικολόγοι

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασαν οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές κατά τη διάρκεια συνάντησής τους σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ολοκλήρωσε με τη συνάντηση αυτή τον κύκλο επαφών του με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα που αφορούν το πλαίσιο των προτάσεων που οι Οικολόγοι έχουν υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, της λειτουργίας των κομμάτων και άλλα ζητήματα που αφορούν τον εκσυχρονισμό της πολιτικής ζωής του τόπου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] ΕΔΗ - 1η Οκτωβρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η περιφρούρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από οποιεσδήποτε ενέργειες και δηλώσεις μας αποτελεί την καλύτερη τιμή στην αυριανή επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας", αναφέρουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) σε μήνυμά τους για την 1η Οκτωβρίου.

    "Η αυριανή επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου συμπίπτει με μια ιστορική συγκυρία διεθνών πρωτοβουλιών και πολιτικών γεγονότων που είναι δυνατό να επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της πατρίδας μας" προσθέτουν.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [03] "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999" - Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής αρχίζει στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία το Συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999" που καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά ναυτιλιακά συνέδρια.

    Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και θα συμμετάσχουν περίπου 1000 αντιπρόσωποι από 35 χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [04] Καραμανλής - Κύπρος - Τουρκία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εναντίον της χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Τουρκία χωρίς συγκεκριμένες χειρονομίες από την πλευρά της Αγκυρας, τάχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

    Στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, την Πρόεδρο της Ευρωβουλής Νικόλ Φονταϊν, τους επιτρόπους Γκίντερ Φερχόυγκεν (διεύρυνση), Μισέλ Μπαρνιέ (περιφερειακή πολιτική) και Λογιόλα ντε Παλάθιο, ο κ. Καραμανλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου αλλά και στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΧ)

    [05] Χρηματιστήριο - Παπαδόπουλος

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) την ερχόμενη Δευτέρα είναι ανοικτό και η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, ύστερα από διαβούλευση του Διοικητικού του Συμβουλίου με τον Υπουργό Οικονομικών.

    Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Ντίνος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στο ενδιάμεσο της απογευματινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Διάγγελμα

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ 20.00

    Η Ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε κανένα διάλογο για το Κυπριακό που θα οδηγήσει στην αλλοίωση των αποφάσεων της Ομάδας των Οκτώ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή που θα βρίσκεται εκτός των παραμέτρων που καθορίζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε μήνυμά του με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, ημέρας της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Κληρίδης εκφράζει αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη παραβίαση διεθνών αποφάσεων από την τουρκική πλευρά, αλλά και για την προσπάθεια ορισμένων χωρών να βοηθήσουν την Τουρκία να μην υποστεί τις συνέπειες της αρνητικής στάσης της και προσθέτει πως ο διεθνής παράγοντας θα πρέπει, αν αποτύχει και η αποστολή του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου Αλφρεντ Μόουζες στην περιοχή, να προχωρήσει σε αποφάσεις και μέτρα που να οδηγήσουν σε ειρηνική λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [07] Συμβούλιο της Ευρώπης - Μιχαηλίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο δικηγόρος Πέτρος Μιχαηλίδης θα εκπροσωπεί την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Πρόληψη της Βίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Η θητεία του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος εξελέγη από την εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα είναι για τέσσερα χρόνια αρχίζοντας από την 1η Δεκεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [08] Ιράν - Ημέρα Ανεξαρτησίας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης του Ιράν, Ali Akbar Nategh Nouri.

    Ανάλογο μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ιράν - Κύπρου στο Ιρανικό Κοινοβούλιο, Mohammad Bagher Nobakht, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας με το Ιράν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [09] ΔΗΚΟ - 1η Οκτωβρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η φετινή 39η επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας της Κύπρου συμπίπτει με την πιο κρίσιμη και ίσως καθοριστική φάση του κυπριακού προβλήματος αναφέρει σε σημερινή διακήρυξη του το Δημοκρατικό Κόμμα.

    Με την ευκαιρία της αυριανής επετείου της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι "το πολυδιαφημιζόμενο διεθνές ενδιαφέρον, οι κοπιώδεις ζυμώσεις και διεργασίες από τον διεθνή παράγοντα δεν μπόρεσαν να κάμψουν τη γενεσιουργό αιτία της μη επίλυσης του Κυπριακού, τον τουρκικό επεκτατισμό."

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 30 September 1999 - 20:46:14 UTC