Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Επικήδειος - Γιάννος Κρανιδιώτης
  • [03] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος - Χάνεϊ
  • [04] Κασουλίδης - Επικήδειος - Γιάννος Κρανιδιώτης
  • [05] Λυσσαρίδης - Επικήδειος Κρανιδιώτη
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - ΧΑΚ
  • [07] Εκπρόσωπος - Ινστιτούτο Γκαίτε - Γερμανία
  • [08] LGR - Αναβολή ραδιομαραθωνίου - Σεισμόπληκτοι Ελλάδας
  • [09] Χάσικος - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [10] ΠΑΚ - Εκστρατεία - Κρανιδιώτης

  • [01] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η διαλλακτική και λογική στάση της κυρπιακής κυβέρνησης αναφορικά με τις προσπάθειες επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών εκτιμάται θετικά από παράγοντες της διεθνούς κοινής γνώμης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ επέκρινε τις δύο πλευρές ότι κοιτούν πίσω αντί μπροστά.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν επίσης και την εντελώς αρνητική προσέγγιση του Τ/Κ ηγέτη και γενικά της τουρκικής πλευράς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] Πρόεδρος Βουλής - Επικήδειος - Γιάννος Κρανιδιώτης

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τεράστιο εθνικό πλήγμα αλλά και ανθρώπινη τραγωδία χωρίς ίσως προηγούμενο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού τον αδόκητο θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη.

    Αποχαιρετώντας τον Γιάννο Κρανιδιώτη και το γιο του Νικόλα, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε εάν πρόκειται "για έγκλημα της φύσης ή κάποιο ανθρώπινο εγκληματικό σφάλμα" και διερωτήθηκε "γιατί".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [03] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος - Χάνεϊ

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να πάρει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα από τον εκπρόσωπο της Βρετανίας στο Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, κατά την επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο Βρετανός διπλωμάτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη την ερχόμενη βδομάδα στη Νέα Υόρκη.

    "Υπάρχουν πολλά σημεία που ο Πρόεδρος Κληρίδης θα θελήσει να συζητήσει και με τον κ. Χάνεϊ αλλά και με άλλους", είπε, σημειώνοντας ότι ούτε αυτά ούτε οι προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις ή διαπραγμάτευση είναι προς δημοσιοποίηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [04] Κασουλίδης - Επικήδειος - Γιάννος Κρανιδιώτης

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αεικίνητο αλλά αθόρυβο αγωνιστή, προσγειωμένο οραματιστή και ακούραστο δημιουργό που άνοιγε με τη διορατικότητά του νέους δρόμους και προχωρούσε σε αυτούς με σύνεση και υπευθυνότητα, με πάθος και με όνειρο, με αξιοπρέπεια και αφοσίωση χαρακτήρισε τον Γιάννο Κρανιδιώτη ο Υπουργός Εξωτερικων της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

    Οπως είπε ο κ. Κασουλίδης "η Κύπρος θρηνεί για το θάνατο ενός εκλεκτού τέκνου της, ενός ωραίου ελληνικού βλαστού της μαρτυρικής γης της, θρηνεί μαζί με ολόκληρο τον ελληνισμό για τον πρόωρο, άδικο και αναπάντεχο χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιου του".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [05] Λυσσαρίδης - Επικήδειος Κρανιδιώτη

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Δεν θα τους αποχαιρετήσουμε... Θα τους κρατήσουμε ζωντανούς στη μνήμη μας... Θα κρατήσουμε την πολιτική του παρακαταθήκη", ήταν τα λόγια του Πρόεδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη στους συγγενείς των αδικοχαμένων Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιου του Νικόλα.

    Φανερά συγκινημένος την ώρα που αποαχαιρετούσε το Γιάννο Κρανιδιώτη, που είχε σαν παιδί του, ο Βάσος Λυσσαρίδης, αναφέρθηκε στην πορεία και τον αγώνα του εκλιπόντος για τη λευτερία της Κύπρου, την ουσιαστική προσφορά του στην πορεία της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στην οδύνη και το κενό που αφήνει η απουσία του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Οικονομικών - ΧΑΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) θα επαναλειτουργήσει στις 27 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί περαιτέρω παράταση για διεκπεραίωση των συναλλαγών, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στο ΧΑΚ στην παρουσία του Αντιπροέδρου και μελών του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου και του Προέδρου και μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι "πρόθεση όλων μας είναι το ΧΑΚ να λειτουργήσει κανονικά μόνο για εκείνους οι οποίοι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν και εφάρμοσαν τη νομοθεσία για τις πράξεις του Χρηματιστηρίου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [07] Εκπρόσωπος - Ινστιτούτο Γκαίτε - Γερμανία

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι πολιτιστικές δραστηριότητες της γερμανικής κυβέρνησης στην Κύπρο θα συνεχιστούν παρά την απόφασή της να κλείσει τα γραφεία του Ινστιτούτου Γκαίτε στο νησί, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα.

    Τη διαβεβαίωση για συνέχιση των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών έδωσε στο ΚΥΠΕ και η πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Gabriele Von Malsen - Tilborch, προσθέτοντας ότι το Ινστιτούτο θα επικεντρώσει τη δουλειά του στις πολύ φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ/ΜΑ)

    [08] LGR - Αναβολή ραδιομαραθωνίου - Σεισμόπληκτοι Ελλάδας

    Λονδίνο,Βρετανία,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα ο ραδιομαραθώνιος υπέρ των σεισμοπαθών του καταστροφικού σεισμού της Αττικής, που επρόκειτο να διοργανώσει σήμερα ο Ελληνικός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Λονδίνου LGR, λόγω της κηδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη.

    Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, η ελληνική πρεσβεία, η κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία, η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας και θα στηρίξουν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου (Λονδίνου).

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [09] Χάσικος - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" θα πραγματοποιηθεί στις 2 με 7 Οκτωβρίου ώστε να προηγηθεί οποιωνδήποτε συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Οπως είπε ο κ. Χάσικος, κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των Υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών στα πλαίσια του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΑ)

    [10] ΠΑΚ - Εκστρατεία - Κρανιδιώτης

    Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αφιερωμένη στον "μαχητή των εθνικών μας δικαίων Γιάννο Κρανιδιώτη" θα είναι η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος (ΠΑΚ) αυτό το Σαββατοκυρίακο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΚ αναφέρει ότι η απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη "επιφορτίζει τις πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου με βαρύτερες ευθύνες για το χειρισμό του εθνικού θέματος, το οποίο, ο αδόκητος θάνατός του άφησε στο κρισιμότερο σημείο της πορείας του."

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 17 September 1999 - 17:46:14 UTC