Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενικός Εισαγγελέας-Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή (1)
  • [02] Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής - ENFSI
  • [03] Κύπρος - Ελλάδα - Σωστικό συνεργείο
  • [04] Κύπριος νεκρός - Αθήνα - Σεισμός
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Ελλάδα - Σεισμός
  • [06] Τέρι Γουέιτ - Βρετανικές Βάσεις
  • [07] Πούγιουρος - Σημίτης - Σεισμός
  • [08] Γενικός Εισαγγελέας - Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή
  • [09] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Ελλάδα - Σεισμός
  • [10] Κυπριακή αποστολή - Ελλάδα - Αναχώρηση
  • [11] ΕΕ - Οικονομία - Υποψήφιες χώρες - Κύπρος
  • [12] Πάφος - Δυστύχημα - Τέσσερις νεκροί
  • [13] Τένις - Κύπελλο Αφροδίτη
  • [14] Θεμιστοκλέους - Επιστροφή από Ισραήλ
  • [15] Κουτσού - Εθνικό Συμβούλιο
  • [16] Δήμαρχος Αμμοχώστου - Ρωσική πόλη - Διδυμοποίηση
  • [17] Πάφος - Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα
  • [18] Πρόεδρος Κληρίδης - Iris Gateway Satellite Services

  • [01] Γενικός Εισαγγελέας - Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή (1)

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματικά ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας αφού υιοθέτησε ομόφωνα και επαναβεβαίωσε προηγούμενες εκθέσεις της στις τρεις πρώτες διακρατικές προσφυγές της Κύπρου αλλά και στην απόφαση στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι η απόφαση έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την κυπριακή κυβέρνηση και θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με αυτή της υπόθεσης Λοϊζίδου, δηλαδή το Δικαστήριο θα ακούσει τις δύο πλευρές και θα εκδώσει τη δική του απόφαση, η οποία θα είναι και δεσμευτική.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής - ENFSI

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Δικανικών Επιστημών (ENFSI) έχει ενταχθεί το Τμήμα Ταυτοποίησης Βιολογικών Δειγμάτων (ΤΤΒΔ) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής ύστερα από ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε κατά την τελευταία συνεδρία του ENFSI.

    Η ENFSI αποτελείται από ανώτερα ινστιτούτα 19 ευρωπαϊκών χωρών τα οποία καθορίζουν την πολιτική, την οργάνωση και λειτουργία των εργαστηρίων που ασχολούνται με εξειδικευμένες αναλύσεις - υπηρεσίες στον τομέα της δικανικής επιστήμης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] Κύπρος - Ελλάδα - Σωστικό συνεργείο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δεκαπενταμελής ομάδα αποτελούμενη από ανώτερους έμπειρους λειτουργούς της Πολιτικής Αμυνας, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Ζημιών από τους σεισμούς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΤΕΚ και της Ενωσης Δήμων, αναχωρεί στις τέσσερις το απόγευμα από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την Αθήνα, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [04] Κύπριος νεκρός - Αθήνα - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενας Κύπριος περιλαμβάνεται ανάμεσα στα τραγικά θύματα του σεισμού που έπληξε χθες την Αθήνα.

    Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου αναφέρεται ότι πρόκειται για τον "Χρίστο Παπαθωμά, 44 χρονών από το Λάρνακα της Λαπήθου, μόνιμο κάτοικο της περιοχής Μεταμόρφωσης στην Αθήνα".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [05] Πρόεδρος Βουλής - Ελλάδα - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βαθιά θλίψη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα θύματα των τραγικών θυμάτων του σεισμού που έπληξε χθες την Ελλάδα, αλλά και την προθυμία του κυπριακού λαού για έμπρακτη βοήθεια προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Σε τηλεγράφημα που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Σημίτη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη, ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι "με οδύνη και συγκλονισμό πληροφορηθήκαμε για το χθεσινό καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αθήνα".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] Τέρι Γουέιτ - Βρετανικές Βάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επίσκεψη στις βρεταντικές Βάσεις Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 12 Σεπτεμβρίου ο Βρετανός Τέρι Γουέιτ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής και είχε κρατηθεί ως όμηρος το 1987 στη Βηρυτό, ενώ διαπραγματευόταν την απελευθέρωση άλλων ομήρων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών Βάσεων ο Γουέιτ θα δώσει διάλεξη με θέμα τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/MX)

    [07] Πούγιουρος - Σημίτης - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βαθύτατη λύπη των δημοτών της κατεχόμενης Αμμοχώστου για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις τεράστιες ζημιές που επέφερε ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε χθες την Ελλάδα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Πούγιουρος σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    "Ως ακρίτες του Ελληνισμού συμπάσχουμε αυτες τις πραγματικά δύσκολες ώρες με τον αδελφό ελληνικό λαό", αναφέρει ο κ. Πούγιουρος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Γενικός Εισαγγελέας - Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε πέντε βασικά σημεία στήριξε η Κυπριακή Δημοκρατία τα επιχειρήματά της στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της εναντίον της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται τώρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά από σχετική απόφαση του προέδρου της Επιτροπής.

    Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης οι κύριοι άξονες αφορούν το θέμα των αγνοουμένων, τα περιουσιακά δικαιώματα των εκτοπισμένων και τα δικαιώματα κατοικίας των εκτοπισμένων, τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τ/Κ από την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [09] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Ελλάδα - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα ειλικρινή της συλληπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινού ισχυρού σεισμού που έπληξε την Αθήνα, εκφράζει η Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου (ΕΑΚ).

    Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα "απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών καθώς και για την καταστροφή περιουσιών" και εύχεται "ταχεία ανάρρωση στις εκατοντάδες των τραυματιών".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [10] Κυπριακή αποστολή - Ελλάδα - Αναχώρηση

    Λάρνακα,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με στόχο την παροχή βοήθειας και συμπαράστασης προς τους Ελληνες αδελφούς μας που επλήγηκαν από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό στην Αθήνα, αναχώρησε το απόγευμα για την ελληνική πρωτεύουσα η πρώτη επίσημη αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούμενη από 13 άτομα από την Πολιτική Αμυνα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΤΕΚ και την Υπηρεσία Αποκατάστασης Ζημιών από τους Σεισμούς.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Νίκος Μεσαρίτης είπε ότι πρόκειται για την "πρώτη επίσημη αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα παρακολουθήσει προβλήματα σεισμού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [11] ΕΕ - Οικονομία - Υποψήφιες χώρες - Κύπρος

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σαφέστατο προβάδισμα μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών έχει η Κύπρος στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Οι ευνοϊκές διαπιστώσεις για την Κύπρο γίνονται στην "Εκτη Περιοδική Εκθεση για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση και ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης", η οποία υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών. Οπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, "η Κύπρος διαφέρει ποικιλοτρόπως σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες χώρες".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ/ΜΑ)

    [12] Πάφος - Δυστύχημα - Τέσσερις νεκροί

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Φοβερό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς σημειώθηκε το απόγευμα στην Πάφο. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το δυστύχημα έγινε γύρω στις 4.15 το απόγευμα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο στην περιοχή Μεσόγης.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [13] Τένις - Κύπελλο Αφροδίτη

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις "Κύπελλο Αφροδίτη" με τη συμμετοχή 23 χωρών θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, στα γήπεδα των ομοσπονδιακών εγκαταστάσεων στη Λευκωσία.

    Οπως δήλωσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου Φίλιος Χριστοδούλου το Κύπελλο Αφροδίτη για αντισφαιριστές και αντισφαιρίστριες ηλικίας κάτω των 18 χρόνων, κατατάσσεται στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [14] Θεμιστοκλέους - Επιστροφή από Ισραήλ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για τις τελευταίες εξελίξεις της γεωργικής τεχνολογίας που ενδιαφέρουν την κυπριακή γεωργία καθώς και για τη λειτουργία της μεγαλύτερης μονάδας αφαλάτωσης του Ισραήλ, ενημερώθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, απ' όπου επέστρεψε σήμερα.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους προσκάλεσε τον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί την Κύπρο ως επίτιμος προσκεκλημένος του με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της γεωργίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [15] Κουτσού - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ακύρωση της συμμετοχής των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) στην προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου γίνεται μετά από ρεβανιστική παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κουτσού.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσού κατήγγειλε ότι ενώ οι ΝΕΟ θα συμμετείχαν κανονικά στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου της 11ης Σεπτεμβρίου σήμερα ειδοποιήθηκαν από το Προεδρικό να μην παραστούν γιατί, όπως τέθηκε, σε αυτήν θα εξεταστεί και η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [16] Δήμαρχος Αμμοχώστου - Ρωσική πόλη - Διδυμοποίηση

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ανδρέα Πούγιουρο, μεταβαίνει αύριο στην ρωσική πόλη Taganrog όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για υπογραφή πρωτοκόλλου διδυμοποίησης της κατεχόμενης Αμμοχώστου με την πόλη.

    Ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρει ότι στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσης Γεωργίου, Παναγιώτης Κακούρα και Ανδρέας Σιοπαχάς.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [17] Πάφος - Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το απόγευμα στο χωριό Μεσόγη της Πάφου.

    Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν φορτηγό κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κτύπησε συνολικά έξι αυτοκίνητα στο πέρασμά του. Η Αστυνομία βρίσκεται στο χώρο του δυστυχήματος και διεξάγει έρευνες για τα αίτιά του.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [18] Πρόεδρος Κληρίδης - Iris Gateway Satellite Services

    Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εγκαινιάστηκαν απόψε οι εργασίες της εταιρείας Iris Gateway Satellite Services σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

    Σε ομιλία του ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι η Κύπρος εργάζεται σκληρά για να καταστεί κέντρο τηλεπικοινωνίας, αερομεταφορών και ναυτιλίας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 8 September 1999 - 17:46:32 UTC