Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [02] Κύπρος - Συνέδριο Πρασίνων Κομμάτων
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Εκπρόσωπος - Σενάριο G8
  • [04] Προέδρος Βουλής - Σύσκεψη - Βουλή
  • [05] Ρολάνδης - Συνέδριο ποιότητας Ελλάδας - Κύπρου
  • [06] Κασουλίδης - Ολλανδία - Επαφές
  • [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόβλημα 2000
  • [08] Εκδηλώσεις καταδίκης τουρκικής εισβολής
  • [09] ΕΠΟΕΤ - Επίσκεψη ρωσικής αντιπροσωπείας

  • [01] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης, δήλωσε σήμερα ότι "τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συνηγορούν" στη συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι "αντίθετα τα στοιχεία τα οποία έχει μαρτυρούν ότι η λύση η οποία επιζητείται είναι η λύση της ομοσπονδίας".

    Σε δηλώσεις ύστερα από πολύωρη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Σερέζης είπε ότι η Ομάδα των Οκτώ πλέον ανεπτυγμένων χωρών (G8) ακόμη συζητά το χρόνο και το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας τους, με την οποία θα υποστηρίζουν την πρόταση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [02] Κύπρος - Συνέδριο Πρασίνων Κομμάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Συνέδριο του Μεσογειακού Δικτύου των Πρασίνων Κομμάτων της Ευρώπης που θα λάβει χώρα στον Κύκκο από τις 28 μέχρι τις 30 Μαϊου με θέματα όπως "Η Διεύρυνση της ΕΕ προς το νότο" και "οι τοποθετήσεις και κινητοποιήσεις των Πρασίνων Κομμάτων για τη Γιουγκοσλαβία" ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Περδίκης είπε πως στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πρασίνων Κομμάτων και εκπρόσωποι των Πρασίνων Κομμάτων από τις ευρωπαϊκές Μεσογειακές χώρες.

    (KΥΠΕ/ΝΓ/ΜΑ)

    [03] Πρόεδρος Βουλής - Εκπρόσωπος - Σενάριο G8

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία σύνοδό του, σχετικά με τις πληροφορίες που γνώριζε για το σενάριο που επεξεργάζεται η Ομάδα των Οκτώ (G8) για το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

    Σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κώστα Σερέζη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι όπως ομολόγησε ο κ. Σερέζης ο Πρόεδρος Κληρίδης γνώριζε τις πληροφορίες για την G8 όταν το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε την τελευταία φορά και εξέφρασε την άποψη ότι "έπρεπε να είχε ενημερώσει για ό,τι ήξερε".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [04] Προέδρος Βουλής - Σύσκεψη - Βουλή

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βεβαιότητα ότι η Βουλή δεν πρόκειται να νομοθετήσει οτιδήποτε για να στηρίξει τα μέτρα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σώματος, Σπύρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ξεκάθαρο από τη σύσκεψη των αρχηγών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη οι αρχηγοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε απόφαση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] Ρολάνδης - Συνέδριο ποιότητας Ελλάδας - Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Κυπριακό Οργανισμό Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (ΚΟΠΕΠ), προκειμένου να αποκτήσει ο ΚΟΠΕΠ την απαραίτητη ευελιξία και ανεξαρτησία και να έχει διασφαλισμένη τη λειτουργία του, με τρόπο έγκυρο και αξιόπιστο και σύμφωνο με τα κριτήρια και τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕ.

    Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε χαιρετισμό του στο 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελλάδας - Κύπρου, σημειώνοντας πως με βάση τη νέα του μορφη ο ΚΟΠΕΠ θα έχει αρμοδιότητα στους τομείς της τυποποίησης, πιστοποίησης, διαπίστευσης και τεχνικής πληροφόρησης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] Κασουλίδης - Ολλανδία - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου και διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικων, Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Ολλανδό ομόλογό του, Jozias van Aartsen.

    Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ολλανδία, χθες και σήμερα, ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Αμυνας της χώρας Frank de Grave, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτησαν θέματα σχετικά με τη συμμετοχή της Ολλανδίας στην ειρηνευτικής δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόβλημα 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται το πρόγραμμα των Κυπριακών Αερογραμμών για συμβατότητα με το 2000, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος της εταιρείας, Δημήτρης Πανταζής.

    Αναφερόμενος στο θέμα της συμβατότητας του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων θέσεων, ο κ. Πανταζής σημειώνει ότι συνεργεία του Τμήματος Πληροφορικής των Κυπριακών Αερογραμμων επισκέφθηκαν επί τόπου πέραν των 250 ταξιδιωτικών γραφείων και προέβησαν στις αναγκαίες τροποποιήσεις στα συστήματα κρατήσεων για να καταστούν συμβατά με το 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [08] Εκδηλώσεις καταδίκης τουρκικής εισβολής

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για καταδίκη της τουρκικής εισβολής του 1974, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα επιδώσει στους Πρέσβεις των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας έγγραφο αναφορικά με την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε αυτοί να το διαβιβάσουν στις κυβερνήσεις τους.

    Τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για την κήρυξη της επετείου της τουρκικής εισβολής ως ημέρας μνήμης και αγώνα, αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [09] ΕΠΟΕΤ - Επίσκεψη ρωσικής αντιπροσωπείας

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τριμελείς αντιπροσωπεία των Ρωσικών Συνδικάτων Τηλεπικοινωνιών θα επισκεφθεί την Κύπρο από την 1η μέχρι την 8η Ιουνίου μετά από πρόσκληση της "Ελευθέρα Παγκύπριος Οργάνωσις Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών (ΕΠΟΕΤ)".

    Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΟΕΤ αναφέρει ότι η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων της οργάνωσης με αδελφά συνδικάτα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επικοινωνιών, της ανταλλαγής για θερινές διακοπές μεταξύ των μελών και της προβολής του κυπριακού προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 27 May 1999 - 17:46:11 UTC