Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 21 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-04-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ινδοί μαθητές - Κύπρος
  • [02] Τιμές Συναλλάγματος Opening
  • [03] Δρ. Θεοχάρους - Γιατροί του Κόσμου - Γιουγκοσλαβία
  • [04] Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων ΗΠΑ - Κύπρος
  • [05] Υπουργός Αμυνας - Επεισόδιο - Νεκρή ζώνη
  • [06] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα
  • [07] Κασουλίδης - Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη
  • [08] Καναδάς - ΥΠΕΞ - Κύπρος
  • [09] ΑΚΕΛ - Συνάντηση Κομμάτων Αριστεράς - Γιουγκοσλαβία
  • [10] ΑΚΕΛ - Συνάντηση Κομμάτων Αριστεράς - Γιουγκοσλαβία
  • [11] Οικολόγοι - Πρέσβης Ελλάδας - Γιουγκοσλαβία
  • [12] Λυσσαρίδης - Σοσιαλδημοκρατία - Διάσκεψη
  • [13] Πολίν Γκριν - Συνέντευξη στο LGR
  • [14] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας
  • [15] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] Ινδοί μαθητές - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μια εβδομάδα στην Κύπρο, είναι το βραβείο που κέρδισαν δύο 17χρονοι μαθητές από την Ινδία, ύστερα από διαγωνισμό που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδία, ανάμεσα σε 400 και πλέον μαθητές από 60 σχολεία.

    Πρόκειται για την Ρασίτα Μιτάλ και τον Αμπχισιέκ Κχάντρια, οι οποίοι κέρδισαν διαγωνισμό γνώσεων που οργάνωσε ο Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου στο Νέο Δελχί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Πανεπιστημίου Τζαβαχάρλαλ Νεχρού, στο Νέο Δελχί.

    Οι Ινδοί μαθητές θα φθάσουν στην Κύπρο στις 19 Απριλίου και θα αναχωρήσουν στις 28 του μηνός. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι δύο νεαροί Ινδοί θα φιλοξενηθούν από κυπριακές οικογένειες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [02] Τιμές Συναλλάγματος Opening

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 16/04/1999, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης:

    -----------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα       Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά    Πώληση     Αγορά
    ----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή      559,4400    561,6700   559,4400   564,6700
    Ευρώ                   1,7243      1,7311     1,7243     1,7341
    Δολάριο ΗΠΑ            1,8356      1,8429     1,8356     1,8464
    Στερλίνα               1,1433      1,1478     1,1433     1,1503
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [03] Δρ. Θεοχάρους - Γιατροί του Κόσμου - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μήνυμα συμπαράστασης προς τους αναξιοπαθούντες μετέφερε στη Σερβία η αντιπροσωπεία του κυπριακού κλιμακίου της Οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, παρέχοντας παράλληλα ιατρική και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.

    Η Δρ Θεοχάρους, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι η αποστολή είχε ως στόχο τη μεταφορά μισού τόνου ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλωσίμων χειρουργείου, τα οποία μεταφέρθηκαν στην πόλη Κράγιεβο, που βρίσκεται βόρεια της Πρίστινα.

    Είπε ότι η πόλη αυτή "δεχόταν καθημερινά πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς", προσθέτοντας ότι "η πόλη Κράγιεβο είναι ο πρώτος σταθμός στον οποίο καταλήγουν όλα τα θύματα των βομβαρδισμών αμάχων σε όλη την περιοχή, και από την περιοχή της Πρίστινα".

    Είπε, εξάλλου, ότι χθες στάληκαν ακόμη δύο φορτηγά με ιατροφαρμακευτική βοήθεια, μέσω Βουλγαρίας, τα οποία "ήδη πέρασαν τα σύνορα και κατευθύνονται προς το Κράγιεβο".

    Η Δρ. Θεοχάρους είπε στο ΚΥΠΕ ότι στόχος ήταν "να δουλέψουμε με τους Σέρβους συναδέλφους μας στα νοσοκομεία της περιοχής, και να τους μεταφέρουμε το μήνυμα ότι συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που καταβάλλουν για εθνική επιβίωση, για φυσική επιβίωση, και ότι αντιστεκόμαστε σ' αυτήν την ανελέητη, την άδικη, τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο λαός της Σερβίας, δηλαδή οι άμαχοι, τα μωρά, οι γέροντες, οι ανήμποροι, οι γυναίκες, όλοι αυτοί".

    "Επίσης", είπε, "θέλαμε να στείλουμε κι ένα μήνυμα προς όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις των ευρωπαϊκών χωρών και των Αμερικανών ότι δεν μπορούν να εκδηλώνουν μονόπλευρα την ανθρωπιστική τους παρέμβαση μόνο στη μεριά των αναξιοπαθούντων Κοσοβάρων προσφύγων, οι οποίοι χρειάζονται κάθε φροντίδα, αλλά πρέπει να παρέχουμε την ανθρωπιστική μας βοήθεια αδιάκριτα προς όλους τους ανθρώπους που τη χρειάζονται".

    Η αντιπροσωπεία παρέμεινε στη Σερβία για οκτώ ημέρες, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε στα νοσοκομεία της χώρας "πλήρης οργάνωση".

    Η Δρ. Θεοχάρους σημείωσε ότι αυτό αποτελεί "ένα θαυμαστό στοιχείο", προσθέτοντας ότι "ο κάθε γιατρός γνωρίζει τί θα πράξει και είναι όλοι σε 24ωρη βάρδια".

    "Τα νοσοκομεία", είπε, "λειτουργούν στα υπόγεια των κτιρίων για περισσότερη ασφάλεια, άνκαι με τις επιθέσεις που διενεργούν οι Αμερικάνοι δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς ασφαλής πουθενά".

    Ανέφερε, επίσης, ότι "όλες τις μέρες που είμασταν εκεί είχαμε δεχθεί καθημερινά πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς".

    Σημείωσε, εξάλλου, ότι τα νοσοκομεία δεν δέχονται χρόνια παρά μόνο τα επείγοντα και τα πολεμικά περιστατικά.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [04] Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων ΗΠΑ - Κύπρος

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τροποποιητικό νομοσχέδιο το οποίο εξάρει τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης για την απόφασή της να μην τοποθετήσει στην Κύπρο το αντιαεροπορικό σύστημα S300, ψήφισε χθες με μεγάλη πλειοψηφία η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής στις ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα, η επιτροπή με ψήφους 23 έναντι 11 ενέκρινε την τροποποίηση σχετικά με την Κύπρο, που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την παροχή κονδυλίων για τα έτη 2000 και 2001.

    Το τροποποιητικό νομοσχέδιο κατατέθηκε από το Δημοκρατικό βουλευτή, Μπομπ Μενέντεζ και αναφέρει ότι ύστερα από παρότρυνση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, "η κυπριακή κυβέρνηση απέφυγε να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας για αυτοάμυνα, ένα δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζεται πλήρως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ... και ακύρωσε την εγκατάσταση του αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος στην Κύπρο".

    Αναφέρει ότι σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Κύπρος αποφάσισε την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη. "Αυτή η εξέχουσα συμβιβαστική και θαρραλέα κίνηση λήφθηκε με γνώμονα την ειρήνη", σημειώνεται στην τροπολογία.

    Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η πράξη αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας συνάδει πλήρως με τα ψηφίσματα 1217 και 1218 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σημειώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει ναυτικό ή αεροπορία και έχει να αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις του κόσμου, η οποία βρίσκεται μόνο λίγα λεπτά μακριά, την Τουρκία, καθώς και τα κατεχόμενα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το Γ.Γ. του ΟΗΕ ως "μια από τις πλέον έντονα στρατικοποιημένες περιοχές στον κόσμο".

    Η τροπολογία υποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θα "πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να υπάρξουν ανάλογες ενέργειες από μέρους της Τουρκίας".

    Παρατηρεί ότι "έφθασε ο καιρός για τις ΗΠΑ να αναμένουν από πλευράς της Τουρκίας ενέργειες αναφορικά με το Κυπριακό που θα είναι προς το συμφέρον της ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών οι οποίες θα συνάδουν με τις αμερικανικές προτάσεις σχετικά με την Κύπρο καθώς και τις πρόνοιες των ψηφισμάτων 1217 και 1218 του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια των Ελλήνων αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μενέντεζ για την τροπολογία αυτή, και προσθέτει ότι ο Αμερικανός βουλευτής παραμένει "ηγέτης", όπως τον χαρακτηρίζει, για τα θέματα Κύπρου στο αμερικανικό Κογκρέσσο.

    Το νομοσχέδιο εξήραν επίσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Προσπάθειας, Αντριου Μανάτος.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [05] Υπουργός Αμυνας - Επεισόδιο - Νεκρή ζώνη

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Σοβαρό" χαρακτήρισε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες βράδυ, όταν ένοπλος Τούρκος στρατιώτης εισήλθε, με προταγμένο το όπλο, στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Ομορφίτας και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από εθνοφρουρό.

    Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι ο ένοπλος Τούρκος στρατιώτης "μπήκε απειλητικά στη νεκρή ζώνη", με προταγμένο το όπλο, και προχώρησε προς τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς. Ο στρατιώτης, είπε ο Υπουργός, έγινε αντιληπτός έγκαιρα, προειδοποιήθηκε να σταματήσει και όταν δεν το έπραξε, ο εθνοφρουρός έριξε "δύο προειδοποιητικές ριπές".

    Ο κ. Χρυσοστομής σημείωσε ότι "φαίνεται πως ο Τούρκος στρατιώτης επέστρεψε πίσω (στα κατεχόμενα) και δεν διαπιστώθηκε ότι κτυπήθηκε καθ'οιονδήποτε τρόπο". Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι ο στρατιώτης, μετά τη σχετική έρευνα που διεξήχθη, "δεν βρέθηκε στη νεκρή ζώνη. Δεν υπήρξε κανένας, ούτε πληγωμένος, ούτε θύμα, ούτε και ίχνος του Τούρκου στρατιώτη στη νεκρή ζώνη", ανέφερε.

    Ο Υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε έντονα στα Ηνωμένα Εθνη για το επεισόδιο, το οποίο και διερευνάται από τα ΗΕ και την Εθνική Φρουρά.

    Πρόσθεσε ότι "η τουρκική πλευρά προέβη σε διάβημα (στα Ηνωμένα Εθνη) και παραπονέθηκε ότι ακούστηκαν ριπές από μέρους της Εθνικής Φρουράς".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοστομής είπε ότι οι εθνοφρουροί, στα φυλάκια της νεκρής ζώνης, έχουν οδηγίες να ρίχνουν "προειδοποιητικές βολές", προσθέτοντας ότι αν ένας εθνοφρουρός κινδυνεύει άμεσα, "ασφαλώς θα αμυνθεί και θα κτυπήσει".

    Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός Αμυνας εξέφρασε την άποψη ότι "δεν έχουμε εκτεθειμένους τους εθνοφρουρούς μας", οι οποίοι έχουν σαφείς διαταγές και δεν "αφήνονται να κινδυνεύσουν καθ'οιονδήποτε τρόπο".

    Ο κ. Χρυσοστομής είπε επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε, μέχρι τη στιγμή που μιλούσε, ενημέρωση από την Ειρηνευτική Δύναμη, για το επεισόδιο, σημειόνοντας ότι ενημέρωση ίσως να είχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [06] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κατά το άνοιγμα της Αγοράς Συναλλάγματος στην Κύπρο σήμερα η σχέση των πιο κάτω νομισμάτων με την Κυπριακή Λίρα διαμορφώθηκε ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                 |     Πώληση     |     Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Ιαπωνίας               216,8412         218,5759
          Δολ. Αυστραλίας              2,8492           2,8719
          Δολ. Καναδά                  2,7277           2,7495
          Εσκούδος Πορτογαλλίας      345,6800         347,0627
          Κορώνες Δανίας              12,7841          12,8863
          Κορώνες Νορβηγίας           14,2820          14,3962
          Κορώνες Σουηδίας            15,2725          15,3946
          Λίρες Ιρλανδίας              1,3580           1,3634
          Λιρέτες Ιταλίας          3.338,6031       3.351,9575
          Μάρκα Γερμανίας              3,3723           3,3857
          Μάρκα Φινλανδίας            10,2519          10,2929
          Πεσέτες Ισπανίας           286,8902         288,0377
          Σελίνια Αυστρίας            23,7261          23,8210
          Φιορίνια  Ολλανδίας          3,7997           3,8148
          Φράγκα Βελγίου              69,5559          69,8341
          Φράγκα Γαλλίας              11,3103          11,3555
          Φράγκα Eλβετίας              2,7555           2,7775
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Κασουλίδης - Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Συρίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Βρετανίας, της Μάλτας καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, είχε στη Στουτγάρδη ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

    Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο των εργασιών της Τρίτης Υπουργικής Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στη Στουτγάρδη.

    Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των εργασιών της Διάσκεψης, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι 15 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και 12 χώρες της Μεσογείου, συζητήθηκε η πρώτη πτυχή της Ευρωμεσογειακής Συνεταιρικής Σχέσης, αναφορικά με τη Χάρτα για Ειρήνη και Σταθερότητα καθώς και το Μεσανατολικό.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [08] (Κ) Καναδάς - ΥΠΕΞ - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Καναδάς υποστηρίζει "σθεναρά την πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο" κι ιδιαίτερα την αποστολή ειδικού αντιπροσώπου για συνομιλίες με τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λόιντ Αξγουερθι.

    Ο ΥΠΕΞ του Καναδά, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση της βουλευτού, Κάρεν Ρέντμαν, η οποία είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο, είπε ότι η χώρα του είναι επίσης έτοιμη να προσφέρει σταθερή υποστήριξη στο πρόγραμμα συλλογής ναρκών στην Κύπρο.

    "Με χαρά σημειώσαμε ότι ο Γ.Γ. έχει υιοθετήσει την καναδική πρόταση για συλλογή των ναρκών κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα αποτελέσει απαρχή για τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών", κατέληξε ο κ. Αξγουερθι.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [09] (Κ) ΑΚΕΛ - Συνάντηση Κομμάτων Αριστεράς - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ευρωπαϊκή Συνάντηση των κομμάτων της Αριστεράς με στόχο τη συζήτηση τρόπων για παρεμβολή και συμβολή τους στον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών κι ειρηνική επίλυση του προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο, οργανώνει το ΑΚΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 21 - 22 Απριλίου.

    Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, είπε ότι "το κάθε κόμμα, σ' αυτήν την κρίσιμη για την ανθρωπότητα καμπή, έχει υποχρέωση να αρθρώσει το πολιτικό του λόγο και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία", με στόχο την επανέναρξη του πολιτικού διαλόγου για ειρηνική λύση του προβλήματος.

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ έχει προσκαλέσει στη συνάντηση περίπου 40 κόμματα κι είπε ότι ήδη υπήρξε θετική ανταπόκριση.

    Ανέφερε επίσης ότι τέσσερα κόμματα θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τους αρχηγούς τους. Πρόκειται για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας με τον επικεφαλής του, Γκενάντι Ζουγκάνοφ, το κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Γερμανίας με τον πρόεδρο του, Λόταρ Μπίσκι, το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου της Ελλάδας με τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Κωνσταντόπουλο και το κόμμα των Ιταλών κομμουνιστών με τον πρόεδρό του, Αρμάντο Κοσούτα. Προσκλήθηκε επίσης το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, ενώ στα πλαίσια της θα διεξαχθεί ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα της ΠΕΟ στις οκτώ το βράδυ την Τετάρτη, 21 Απριλίου.

    Ο κ. Κυπριανού είπε εξάλλου, ότι έχουν προσκληθεί όλα τα Ε/κ κόμματα για να παρευρεθούν ως παρατηρητές ενώ κλήθηκαν δύο Τ/κ κόμματα και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας.

    Ανέφερε εξάλλου, πως το ΑΚΕΛ θα μετέβαινε στα κατεχόμενα σήμερα για επαφές με τον Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας, συνάντησε όμως την άρνηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετείται πολιτικά πάνω στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας και πρόσθεσε ότι ο κ. Μιλόσεβιτς ενδεχομένως να έχει κάνει λάθη στα δέκα χρόνια που έχει αρχίσει να δημιουργείται το πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο.

    Εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα "δεν θα είχε τις διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα, εάν οι ΗΠΑ, οι νατοϊκοί σύμμαχοι και δυστυχώς μαζί τους και οι χώρες της ΕΕ δεν αποφάσιζαν ότι θα έπρεπε να επιβάλουν τη δική τους άποψη πάνω στο λαό της Γιουγκοσλαβίας".

    Είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση με τα αριστερά κόμματα, το ΑΚΕΛ προτίθεται να καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη ενεργειών με στόχο μια συλλογική πρωτοβουλία των αριστερών κομμάτων.

    "Εμείς λέμε αυτονομία στους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου, σεβασμό στα ανθρώπινα και πολιτικά τους δικαιώματα και αυτά θα πρέπει να διασφαλιστούν, όχι όμως με την παρουσία των νατοϊκών στρατευμάτων. Ταυτόχρονα επιμένουμε για σεβασμό στη κυριαρχία, στην εδαφική ακεραιότητα και στα σύνορα της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας", είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΝΑΤΟ με την οποίαν ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός αμάχων έγινε με "καλή πίστη", ο κ. Κυπριανού είπε ότι "ο κόσμος μπορεί να κρίνει τέτοιου είδους δηλώσεις" και πρόσθεσε ότι η στοιχειώδης αξιοπρέπεια για τον καθένα μας είναι να εξεγερθεί σε όλα αυτά που γίνονται σήμερα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [10] (Κ) ΑΚΕΛ - Συνάντηση Κομμάτων Αριστεράς - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ευρωπαϊκή Συνάντηση των κομμάτων της Αριστεράς με στόχο τη συζήτηση τρόπων για παρεμβολή και συμβολή τους στον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών κι ειρηνική επίλυση του προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο, οργανώνει το ΑΚΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 21 - 22 Απριλίου.

    Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, είπε ότι "το κάθε κόμμα, σ' αυτήν την κρίσιμη για την ανθρωπότητα καμπή, έχει υποχρέωση να αρθρώσει το πολιτικό του λόγο και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία", με στόχο την επανέναρξη του πολιτικού διαλόγου για ειρηνική λύση του προβλήματος.

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ έχει προσκαλέσει στη συνάντηση περίπου 40 κόμματα κι είπε ότι ήδη υπήρξε θετική ανταπόκριση.

    Ανέφερε επίσης ότι τέσσερα κόμματα θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τους αρχηγούς τους. Πρόκειται για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας με τον επικεφαλής του, Γκενάντι Ζουγκάνοφ, το κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Γερμανίας με τον πρόεδρο του, Λόταρ Μπίσκι, το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου της Ελλάδας με τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Κωνσταντόπουλο και το κόμμα των Ιταλών κομμουνιστών με τον πρόεδρό του, Αρμάντο Κοσούτα. Προσκλήθηκε επίσης το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, ενώ στα πλαίσια της θα διεξαχθεί ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα της ΠΕΟ στις οκτώ το βράδυ την Τετάρτη, 21 Απριλίου.

    Ο κ. Κυπριανού είπε εξάλλου, ότι έχουν προσκληθεί όλα τα Ε/κ κόμματα για να παρευρεθούν ως παρατηρητές ενώ κλήθηκαν δύο Τ/κ κόμματα και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας.

    Ανέφερε εξάλλου, πως το ΑΚΕΛ θα μετέβαινε στα κατεχόμενα σήμερα για επαφές με τον Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας, συνάντησε όμως την άρνηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετείται πολιτικά πάνω στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας και πρόσθεσε ότι ο κ. Μιλόσεβιτς ενδεχομένως να έχει κάνει λάθη στα δέκα χρόνια που έχει αρχίσει να δημιουργείται το πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο.

    Εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα "δεν θα είχε τις διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα, εάν οι ΗΠΑ, οι νατοϊκοί σύμμαχοι και δυστυχώς μαζί τους και οι χώρες της ΕΕ δεν αποφάσιζαν ότι θα έπρεπε να επιβάλουν τη δική τους άποψη πάνω στο λαό της Γιουγκοσλαβίας".

    Είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση με τα αριστερά κόμματα, το ΑΚΕΛ προτίθεται να καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη ενεργειών με στόχο μια συλλογική πρωτοβουλία των αριστερών κομμάτων.

    "Εμείς λέμε αυτονομία στους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου, σεβασμό στα ανθρώπινα και πολιτικά τους δικαιώματα και αυτά θα πρέπει να διασφαλιστούν, όχι όμως με την παρουσία των νατοϊκών στρατευμάτων. Ταυτόχρονα επιμένουμε για σεβασμό στη κυριαρχία, στην εδαφική ακεραιότητα και στα σύνορα της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας", είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΝΑΤΟ με την οποίαν ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός αμάχων έγινε με "καλή πίστη", ο κ. Κυπριανού είπε ότι "ο κόσμος μπορεί να κρίνει τέτοιου είδους δηλώσεις" και πρόσθεσε ότι η στοιχειώδης αξιοπρέπεια για τον καθένα μας είναι να εξεγερθεί σε όλα αυτά που γίνονται σήμερα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [11] (Κ) Οικολόγοι - Πρέσβης Ελλάδας - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επέδωσε σήμερα επιστολή στον Πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Ροδουσάκη, η οποία απευθύνεται προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό, αναφορικά με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, την εμπλοκή της Ελλάδας και τις δυνατότητες χάραξης μιας εναλλακτικής δημοκρατικής κι αποτελεσματικής ελληνικής πολιτικής.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Συντονιστής του Κινήματος, Κυριάκος Τσιμίλλης, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Ροδουσάκη "ενδιάφερουσα", κατά τη διάρκεια της οποίας σηζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια κι οι επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στην περιοχή.

    Συζητήθηκε επίσης "ο ρόλος που διαδραματίζει και μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής λύσης, με επίκεντρο την ενίσχυση των ανθρωπιστικών προσπαθειών, που ήδη καταβάλλει η χώρα", ανέφερε ο κ. Τσιμίλλης.

    Ο κ. Τσιμίλλης είπε ακόμα ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξέφρασε την ελπίδα όπως η Ελλάδα να μην εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα, σε οποιαδήποτε μορφή στήριξης της επιθετικής ενέργειας του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Ανέφερε επίσης ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στη Γιουγκοσλαβία, δεν μπορούν να λυθούν με πολεμικές δραστηριότητες.

    Ο κ. Τσιμίλλης σημείωσε ότι οι εμπειρίες που έχει ο κυπριακός λαός από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος για εθνικό ξεκαθάρισμα, "μας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους σε οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο γεγονός, οπουδήποτε αλλού στον κόσμο".

    Σε ερώτηση ποιά ήταν η αντίδραση του Ελληνα Πρέσβη στις επισημάνεις του Κινήματος, ο κ. Τσιμίλλης απάντησε ότι στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας "η ανησυχία και ο προβληματισμός είναι κοινός".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [12] (Κ) Λυσσαρίδης - Σοσιαλδημοκρατία - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση σοσιαλδημοκρατικού κινήματος με όσους θέλουν να εμπλακούν, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Λυσσαρίδης είπε "θα προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα και σε μεταβατικά όργανα και σε προπαρασκευαστική δουλειά ούτως ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε ήδη το ιδρυτικό συνέδριο του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού κινήματος".

    Ξεκαθάρισε ότι απευθύνεται όχι "μόνο σε οργανωμένα σύνολα" αλλά και προς "το σύνολο των πολιτών που πιστεύουν σ' αυτή την προσπάθεια" ενώ σημείωσε ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι "υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών τα οποία επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτή την πορεία".

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "το κίνημα θα εδραιωθεί υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις".

    Ανέφερε ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα οι προθέσεις της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού γιατί θα συνέλθουν τα συλλογικά της όργανα, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου "έχει στραφεί προς συμπόρευση".

    Ερωτηθείς εάν θα δοθεί μετέπειτα η ευκαιρία στους Ενωμένους Δημοκράτες και τους Νέους Ορίζοντες να εισέλθουν στο νέο σχήμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι θα υπάρχουν επαφές με όλους, προσθέτοντας ότι "το τί θα γίνει στο μέλλον θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις".

    Σε άλλη ερώτηση αν με τα σημερινά δεδομένα διευκολύνεται το ΔΗΚΟ να συμμετάσχει στις διεργασίες για την ίδρυση σοσιαλδημοκρατικού κινήματος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι "στο ερώτημα αυτό μάλλον θα μπορούσε να απαντήσει το ΔΗΚΟ".

    Ωστόσο επανέλαβε την πάγια θέση "ότι οι πόρτες ήσαν και είναι πάντοτε ανοικτές για το ΔΗΚΟ".

    Σε ερώτηση γιατί η ΕΔΕΚ δεν απέκλεισε μόνο το ένα από τα δύο κόμματα, (ΕΔΗ και ΝΕΟ), ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι και τα δύο με τη δημόσια στάση τους, δημιουργούσαν "φθορά" στο κίνημα.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία ότι πρόθεση της ΕΔΕΚ ήταν η διεύρυνση του ιδίου του κόμματος, ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε ότι αν αυτή ήταν η πρόθεση "θα ήταν πολύ ευκολότερος τρόπος να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ και μάλιστα σε μια περίοδο που οι μετοχές της ΕΔΕΚ ήταν πολύ ανεβασμένες μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [13] (Κ) Πολίν Γκριν - Συνέντευξη στο LGR

    Λονδίνο,Βρετανία,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η διεθνής κοινότητα έχει απογοητεύσει την Κύπρο και θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη συντονισμένη δράση προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα η αρχηγός της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πολίν Γκριν.

    Είπε, επίσης, ότι κατανοεί πλήρως τις απόψεις του κυπριακού λαού περί της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών που φέρεται να υιοθετεί η διεθνής κοινότητα, σε σχέση με το Κυπριακό και το Γιουγκοσλαβικό.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου (LGR), η κ. Γκριν είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί για την απώλεια ζωών στη Γιουγκοσλαβία από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς και σημείωσε την επιθυμία των Ευρωβουλευτών να "τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν" η κρίση.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η μόνη διέξοδος σε τέτοιου είδους συγκρούσεις "είναι η πολιτική επίλυση" των διαφορών.

    Σημείωσε, ωστόσο, την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου στους σκοπούς του ΝΑΤΟ, διότι "υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να δείξουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει την καταδίωξη των μειονοτήτων".

    Η κ. Γκριν είπε ότι αυτό είναι ένα πολύ "ευαίσθητο θέμα στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου υπάρχει το Κουρδικό στο οποίο κανείς δεν παίρνει παρόμοια στάση εναντίον της καταπίεσης των Κούρδων".

    "Εχουμε, επίσης, το συνεχιζόμενο πρόβλημα της Κύπρου, το οποίο παραμένει άλυτο όλα αυτά τα χρόνια", συμπλήρωσε.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι για 25 χρόνια τώρα η ίδια ασκεί κριτική για το γεγονός ότι δεν έχει αναληφθεί κάποια προσπάθεια από μέρους της διεθνούς κοινότητας για ουσιαστική επίλυση του Κυπριακού και σημείωσε ότι "κανείς δεν θα υποστήριζε βίαιη δράση" στην Κύπρο, όπως συμβαίνει τώρα στη Γιουγκοσλαβία.

    "Κανείς από εμάς δεν υποστηρίζει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στην Κύπρο", είπε. "Ωστόσο", πρόσθεσε, "ότι η διεθνής κοινότητα έχει απογοητεύσει την Κύπρο" και επεσήμανε την ανάγκη να "αναληφθεί συντονισμένη δράση".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γκριν είπε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, προσθέτοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και οι χώρες που δεν βρίσκονται στο ΝΑΤΟ, είναι "ενωμένες στην προσέγγισή τους ότι πρέπει να συνεχιστεί η πίεση και ταυτόχρονα να βρεθεί μια πολιτική λύση".

    Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, μέσα από το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι "αυτό που κάνει τον κόσμο στην Ευρώπη να νοιώθει πολύ άβολα" είναι το ότι πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να φροντίζει μόνη της τα προβλήματά της.

    Ενταξιακή πορεία Κύπρου

    Οσον αφορά την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η κ. Γκριν αναφέρθηκε σε χθεσινοβραδινή εξέταση έκθεσης που ετοίμασε ο εισηγητής για την Κύπρο, Γιαν Βίλεμ Μπέρτενς, και στην ενημέρωση στην οποία προέβησαν τόσο ο κ. Μπέρτενς όσο και ο Επίτροπος, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ.

    Η κ. Γκριν είπε ότι διεφάνη πως "η Κύπρος όχι μόνο κάνει καλή πρόοδο, αλλά την καλύτερη από όλες τις υποψήφιες χώρες" προς την κατεύθυνση της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Σε κάθε επίπεδο του ευρωπαϊκού κεκτημένου", είπε, "η Κύπρος προχωρεί πολύ γρήγορα προς την ολοκλήρωση".

    Αναφέρθηκε, επίσης, στην επικείμενη επίσκεψή της στην Κύπρο, κατά την οποία θα λάβει μέρος στη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Κύπρου και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, και την Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αν Χέρκους.

    Η κ. Γκριν είπε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην Πάφο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μεταβούν στον Ακάμα, για να διαπιστώσουν από κοντά τη φυσική ομορφιά του τόπου και την καταστροφή που συντελείται από τις ασκήσεις των Βρετανικών Βάσεων, ώστε να "προωθηθεί η διαδικασία που έχει αρχίσει για τερματισμό των ασκήσεων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 16/04/1999, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης:

    -----------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα       Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά    Πώληση     Αγορά
    ----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή      559,0200    561,2500   559,0200   564,2500
    Ευρώ                   1,7238      1,7306     1,7238     1,7336
    Δολάριο ΗΠΑ            1,8433      1,8506     1,8433     1,8541
    Στερλίνα               1,1453      1,1498     1,1453     1,1523
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [15] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,16/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                  120.06 (-0.39)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 3,323,089
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £ 1,814,780  152.32 (-0.52)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £    87,509   72.39 (-0.29)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   104,995   76.71 ( 0.26)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   131,124   93.01 (-0.32)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £   237,544   85.94 ( 0.20)
            Εμπορικές Εταιρείες        £   136,676   49.98 (-0.91)
            Αλλες Εταιρείες            £   381,249   84.94 ( 0.54)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 16 April 1999 - 12:12:09 UTC