Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-03-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρμένιος ΥΠΕΞ - Αφιξη
  • [02] ΕΜΠΑΡΓΚΟ 8 Μαρτίου - Βασ. Ελισάβετ - Ημέρα Κοινοπολιτείας
  • [03] Ράντσαου - Αφιξη

  • [01] (Κ) Αρμένιος ΥΠΕΞ - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,07/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος και η Αρμενία είναι στενά συνδεδεμένες για πολλούς λόγους, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του Βαρτάν Οσκανιάν, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη.

    Οπως είπε ο κ. Κασουλίδης, η επίσκεψη του Αρμένιου αξιωματούχου ακολουθεί δικής του επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γιερεβάν, και αποτελεί τη συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων, με στόχο "την περαιτέρω ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων", των δύο χωρών.

    Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ της Αρμενίας, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και είπε ότι "είμαστε δύο φίλοι λαοί και αυτό αποτελεί μέρος των τακτικών μας διαβουλεύσεων".

    Είπε επίσης, ότι η επίσκεψή του "αποτελεί καλή ευκαιρία όχι μόνο για συζήτηση των διμερών σχέσεων και των προοπτικών για κοινή ανάπτυξη, αλλά και περιφερειακών θεμάτων καθώς και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος".

    Κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Οσκανιάν θα έχει τη Δευτέρα συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του και στη συνέχεια θα δόσουν δημοσιογραφική διάσκεψη και θα έχουν γεύμα εργασίας.

    Νωρίτερα θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Λέλλο Δημητριάδη και θα επισκεφθεί το αρμενικό δημοτικό σχολείο, Ναρέκ.

    Την Τρίτη ο Αρμένιος ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Βασίλη Ρολόγη και θα επισκεφθεί την ηγεσία της αρμενικής Εκκλησίας στην Κύπρο.

    Ο κ. Οσκανιάν αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΧ)

    [02] (Κ)ΕΜΠΑΡΓΚΟ 8 Μαρτίου - Βασ. Ελισάβετ - Ημέρα Κοινοπολιτείας

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η μουσική είναι το θέμα της Μέρας της Κοινοπολιτείας για το 1999, γιατί η μουσική δεν κάνει διακρίσεις σε εθνικά σύνορα και γλωσσικές διαφορές και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας ζωής, σημειώνει σε μήνυμά της η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β', η οποία είναι και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

    Στο μήνυμά της για την 50η επέτειο της μοντέρνας Κοινοπολιτείας η Βρετανίδα μονάρχης σημειώνει επίσης ότι το ένα τέταρτο περίπου του πληθυσμού παγκοσμίως ζει σε χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας και κάνει αναφορά στη Σύνοδο των Αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας τον ερχόμενο Νοέμβρη, στη Νότιο Αφρική όπου θα συζητήσουν τις προκλήσεις της νέας χιλιετίας και θα γιορτάσουν τα επιτεύγματα της Κοινοπολιτείας μέχρι τώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [03] (Κ) Ράντσαου - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,07/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην Κύπρο έφθασε σήμερα, για πενθήμερη επίσκεψη, ο Γερμανός απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ντέτλεφ Γκραφ τσου Ράντσαου, κατά την οποία θα έχει επαφές με μέλη της κυπριακής κυβέρνησης και θα επισκεφθεί επίσης τα κατεχόμενα.

    "Εχω επιστρέψει στην Κύπρο για να διατηρήσω και να κρατήσω ανοικτές τις διασυνδέσεις, τις οποίες είχα κατά τα τελευταία δύο χρόνια", ανέφερε ο Γερμανός απεσταλμένος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σημειώνοντας ότι θεωρεί σημαντικό "οι κυβερνήσεις που έχουν ενδιαφέρον για το Κυπριακό και προσπαθούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης να συνομιλούν με όλα τα πρόσωπα και πολιτικούς που εμπλέκονται, και να μαθαίνουν κατά πόσο θα υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις".

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Τάντσαου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργο Βασιλείου.

    "Ελπίζω να μεταβώ στο 'βορρά' και να μιλήσω με άτομα εκεί", πρόσθεσε. Ερωτηθείς αναφορικά με τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Κύπρος υποστηρίζει την τρομοκρατία, ο Γερμανός επίσημος είπε ότι "κάτι τέτοιο αφορά τις κυπριακές αρχές", χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

    Εξάλλου σε ερώτηση αν συζήτησε το θέμα των τουρκικών ισχυρισμών κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα, ανέφερε ότι βρισκόταν στην Αγκυρα μερικές μέρες μετά τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και όπως είπε "φυσικά το θέμα τέθηκε".

    Ο κ. Ράντσαου θα δώσει διάσκεψη Τύπου για τις επαφές του στο νησί την Πέμπτη και αργότερα θα αναχωρήσει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 7 March 1999 - 18:46:10 UTC