Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-12-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος - 1619 μαντήλες - Υπογραφές
  • [02] Ρέππας - Κύπρος
  • [03] Ποδόσφαιρο
  • [04] Καλαθόσφαιρα
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - S300 - Κυπριακό

  • [01] Αρχιεπίσκοπος - 1619 μαντήλες - Υπογραφές

    Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνεργεία της Κίνησης Γυναικών θα συλλέγουν σήμερα υπογραφές πάνω στις 1619 μαντήλες, σύμβολο του αριθμού των αγνοουμένων μας, που θα επιδοθούν στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Διακήρυξης των Ανθρωπίνων, στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλα κέντρα λήψεως αποφάσεων όπως τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και την Αθήνα.

    Η συλλογή των υπογραφών θα γίνει σήμερα έξω από τους ιερούς ναούς αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

    Οι μαντήλες εικονίζουν τη φιγούρα της Κύπριας μάνας και έχουν ετοιμασθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

    Με εγκύκλιό του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος επευλογεί την προσπάθεια αυτή και συνιστά προς όλους όπως πρόθυμα υπογράψουν τις εν λόγω μαντήλες.

    "Θα είναι αυτό μια συμβολική έκφραση της αγάπης μας προς την πατρίδα, αλλά και του πόθου μας για εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα, απελευθέρωση της σκλαβωμένης σήμερα γης μας και δικαίωσης του αγώνα μας με την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Κύπρο και για όλους τους γηγενείς κατοίκους της" καταλήγει στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [02] Ρέππας - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει απόψε στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Δημήτρης Ρέππας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Προώθησης Εθνικών Θεμάτων ΣΕΠΕΘ.

    Η ΣΕΠΕΘ, η οποία απαρτίζεται από το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ της Ελλάδας, Γιάννη Νικολάου και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, καθώς και από το Διευθυντή και ανώτερα στελέχη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και εκπροσώπους των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, θα έχουν συνομιλίες αύριο για συνεργασία στον τομέα της διαφώτισης της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εθνικά θέματα, υπό την προεδρία των δύο Κυβερνητικών Εκπροσώπων, Δημήτρη Ρέππα και Χρήστου Στυλιανίδη.

    Ο κ. Ρέππας και τα μέλη της ΣΕΠΕΘ θα γίνουν δεκτοί αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα έχουν επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα αναχωρήσουν την Τρίτη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ)

    [03] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 11η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο Στάδιο και η ΑΕΚ την Ενωση Νέων Παραλιμνίου στο ΓΣΖ. Οι αγώνες αρχίζουν στις 2.30 μμ.

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα για την ίδια αγωνιστική ο Απόλλων νίκησε τον ΑΡΗ με 2 - 1.

    Εξάλλου χθες η Ανόρθωση νίκησε την ΑΛΚΗ με 5 - 0, το ΑΠΟΕΛ τη Δόξα με 4 - 0 και η Σαλαμίνα τον Εθνικό με 3 - 2.

    Τέλος ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας στο Παφιακό ανάμεσα στον Ευαγόρα και την ΑΕΛ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [04] Καλαθόσφαιρα

    Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η ΑΕΛ νίκησε χθες βράδυ με 81 - 67 τον Κεραυνό στο ντέρμπυ της 10ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας.

    Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αχιλλέας - ΑΠΟΕΛ    71 - 75
    Παναθηναϊκός - ΠΑΕΚ 72 - 69 και
    ΕΘΑ - Ομόνοια       87 - 84.
    
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - S300 - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε ότι "ισχύει η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για άφιξη των πυραύλων (S300) όπως ισχύουν και οι προϋποθέσεις για την αναβολή της άφιξης τους".

    Στο χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των χωριών Αγιος Αμβρόσιος, Χαρτζιά, Καλογραία και Τρυπημένη στο οδόφραγμα Μιας Μιλιάς, που διάβασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σπύρος Αρότης, ο Πρόεδρος Κληρίδης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι προϋποθέσεις για αναβολή της άφιξης των πυραύλων είναι "είτε η έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με προοπτική προόδου όσον αφορά στην ουσία του Κυπριακού, είτε ουσιαστική πρόοδος στα θέματα ασφάλειας, με προοπτική ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας με τη σταδιακή αλλά τελικά πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου".

    Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι το θέμα του ρωσικού, καθαρά αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S300 εντάσσεται στα πλαίσια της ενίσχυσης της άμυνας μας "που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια πιο σημαντικές διαστάσεις με την εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου - Ελλάδας".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης εκφράζει εξάλλου την πεποίθηση ότι "η στρατηγική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα όσον αφορά την αντιμετώπιση του εθνικού μας προβλήματος, στην ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην άμυνά μας είναι η μόνη σωστή και η μόνη που μπορεί να αποδώσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα".

    Επίσης προσθέτει ότι αν ξαφνικά μεταβάλλαμε τη στρατηγική μας, το Κυπριακό θα βυθιζόταν ξανά στο τέλμα μιας διαιωνιζόμενης στασιμότητας και ο Κυπριακός Ελληνισμός θα βυθιζόταν ξανά στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με όλες τις μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

    "Αντίθετα" σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "η στρατηγική που υιοθετήσαμε και ακολουθούμε ήταν και παραμένει η μόνη που μπορεί να πείσει, να ενθαρρύνει και να διευκολύνει το διεθνή παράγοντα να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες αποτελεσματικής εμπλοκής του στο Κυπριακό για να εξευρεθεί, επιτέλους, συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 6 December 1998 - 14:02:15 UTC