Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-10-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Εληξαν οι εργασίες της CEMAT
  • [03] Βαν ντεν Μρουκ - διεύρυνση ΕΕ
  • [04] ΥΠΕΞ Κασουλίδης - Παραβιάσεις Τουρκίας
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Ελβετίας
  • [06] CyServ '97 - Χριστοδούλου - Σολομίδη
  • [07] Κυπριακές Αερογραμμές - 50 χρόνια
  • [08] Credit Suisse First Boston - τραπεζική άδεια

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           76.79 (-0.19)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   87.75 (-0.32)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     63.11 (+0.10)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 57.48 (-1.46)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  74.25 (+1.59)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                64.13 (-0.82)
        Εμπορικές Εταιρείες                     45.20 ( 0.00)
        Αλλες Εταιρείες                         58.05 (-0.33)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK  533577.265
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [02] Εληξαν οι εργασίες της CEMAT

    Λεμεσός,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

    Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της 11ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Υπουργών αρμοδίων για θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEMAT), οι εργασίες της οποίας έληξαν σήμερα στη Λεμεσό.

    Η Διάσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος όλα σχεδόν τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος, δίδοντας έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, καθώς και στην προστασία των υδατίνων πόρων.

    Τη λήξη των εργασιών της Διάσκεψης κήρυξαν ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Χανς Κρίστιαν Κρούκερ και ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος προήδρευσε της Διάσκεψης.

    Οπως ανέφερε, σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Μιχαηλίδης κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του European Spatial Development Perspective από τον Υπουργό Αλεξ Μπόντρι, του Λουξεμβούργου, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Υπουργό, ενώ εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η Κύπρος θα μπορέσει να εμπλακεί ενεργά στο διάλογο που προγραμματίζεται αναφορικά με το έγγραφο αυτό.

    Εξέφρασε, τέλος την πεποίθηση ότι η Διάσκεψη CEMAT και οι αποφάσεις που λήφθηκαν σε αυτή θα αποβούν καθοριστικές για τη διαμόρφωση των προσεγγίσεων, της φιλοσοφίας και της στρατηγικής που θα υιοθετηθεί στο επίπεδο της ευρύτερης Ευρώπης στον κρίσιμο τομέα του περιφερειακού και χωροταξιακού προγραμματισμού, μιας ανάπτυξης πραγματικά αειφόρου και δυναμικής πάνω στην οποία θα θεμελιωθεί το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών κατά τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΧΣ/ΚΝ/ΜΜ)

    [03] Βαν ντεν Μρουκ - διεύρυνση ΕΕ

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,17/10/1997 (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος)

    Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, καθώς και ο ρόλος της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "επηρεάζουν την ποιότητα των τουρκικών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Αυτό τόνισε ο Κοινοτικός Επίτροπος για Εξωτερικές Υποθέσεις Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, σε ομιλία του στο Βουκουρέστι με τίτλο "Στο δρόμο για τη διεύρυνση".

    Ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ είπε ότι η ΕΕ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες "για ενδυνάμωση των σχέσεων με την Τουρκία και για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού".

    Αναφέρθηκε, εξάλλου, στους "σημαντικούς γεωπολιτικούς και στρατηγικούς παράγοντες που ευνοούν την ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια", επισημαίνοντας ότι η τελωνειακή ένωση της Τουρκίας το 1995 "είναι σημαντικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [04] ΥΠΕΞ Κασουλίδης - Παραβιάσεις Τουρκίας

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Εχουμε ικανοποιητικά τεχνολογικά συστήματα σαν Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο σε επίπεδο πολιτικής αεροπορίας, όσο και σε επίπεδο Εθνικής Φρουράς, για να έχουμε ακριβή επιστημονική μαρτυρία των τουρκικών παραβιάσεων".

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο FIR Λευκωσίας.

    Οπως είπε ο κ. Κασουλίδης έχει γίνει διάβημα από τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, αναφορικά με υπερπτήσεις πάνω από την περιοχή των Βρετανικών Βάσεων, ενώ από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, σε ότι αφορά στην ώρα, το ύψος και την ακριβή τοποθέτηση των πτήσεων.

    "Δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία προσκαλεί την ελληνική πολεμική αεροπορία, να δημιουργηθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε θέματα ασφάλειας και τηλεπικοινωνιών των Βρετανικών Βάσεων", πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

    Αναφορικά με πληροφορίες, σχετικά με παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων στα νότια παράλια της Κύπρου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, αλλά δεν συζητήθηκαν με τη Βρετανία. Είπε επίσης ότι δεν συζητήθηκε κατά πόσο η Βρετανία έχει θίξει αυτό το θέμα (στην Τουρκία) ή εάν έχει προβεί σε διαβήματα προς την Τουρκία.

    Αναφορικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ στην Αγκυρα, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η πλευρά μας δεν είχε ενημέρωση από την αμερικανική κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν προοπτικές για διέξοδο στα ευρύτερα θέματα Ελλάδας και Τουρκίας, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις παραβιάσεις, ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι, "Δεν συμμεριζόμαστε σαν Κυπριακή Δημοκρατία την τάση να προβάλλεται ότι στην Κύπρο υπάρχει ένταση." Εγινε μια καθιερωμένη άσκηση, που γίνεται κάθε χρόνο, σημείωσε ο κ. Κασουλίδης και πρόσθεσε ότι "αν έγινε κάτι διαφορετικό, αυτό ήταν οι προκλήσεις της Τουρκίας, στα ανοικτά της Κύπρου, για την άσκηση Τοξότης, που διεξήγαγε η Ελλάδα".

    "Αυτό", πρόσθεσε, "έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική πολεμική αεροπορία, να αποδείξει ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προκλήσεις και να αποδείξει ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου λειτουργεί κανονικά και δεν δεχόμαστε ότι αυτή την στιγμή επικρατεί πέραν του σύνηθες για την εποχή ένταση".

    Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κρήτη, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι "εμείς σαν Κύπρος, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, που αφορούν τα ελλαδοτουρκικά και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε όποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα έχει ασφαλώς τις θετικές επιπτώσεις της, επί της Κύπρου".

    "Σε αυτού του είδους τις συναντήσεις", επεσήμανε, "θεωρούμε σκόπιμο να επεισέρχεται το Κυπριακό, που είναι ένα χωριστό πρόβλημα, διεθνές πρόβλημα, που αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο όμως αποτελεί και το κύριο εθνικό θέμα της Ελλάδος και τον κύριο λόγο των διαφορών Ελλάδας και Τουρκίας".

    Τέλος αναφορικά με τον τουρκικό ισχυρισμό ότι τώρα ήραν το μορατόριουμ, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι "Οι Τούρκοι ουδέποτε τήρησαν οποιαδήποτε υπόσχεση με τις ΗΠΑ".

    "Εμείς δηλώσαμε μονομερώς, ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου των συνομιλιών, δηλαδή ότι μέχρι το Σεπτέμβρη δεν θα προσκαλούσαμε την ελληνική πολεμική αεροπορία να πετάξει πάνω από το κυρίαρχο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκείνο που δηλώσαμε το τηρήσαμε", είπε.

    "Η αμερικανική κυβέρνηση", τόνισε, "μας πληροφόρησε ότι και η τουρκική κυβέρνηση τους υποσχέθηκε ότι θα έπραττε το ίδιο, πράγμα που δεν έπραξε, με την εκ των υστέρων δικαιολογία, ότι ήταν μόνο για τις ασκήσεις".

    "Δεν είμαστε αφελείς, δεν υπήρχε ποτέ μορατόριουμ μεταξύ μας", τόνισε ο Υπουργός, αναφέροντας ότι τέτοιου είδους θέσεις, αποδεικνύουν την αναξιοπιστία της τουρκικής πλευράς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Ελβετίας

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την ετοιμότητα και την προθυμία της ελβετικής Κυβέρνησης να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία επανέλαβε σήμερα, ο Πρόεδρος της Ελβετίας Αρνολντ Κόλλερ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση, ο κ. Κόλλερ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κληρίδη για την πρόσκληση, και είπε ότι είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Η Ελβετία, είπε ο κ. Κόλλερ, είναι μια ουδέτερη χώρα και είναι πάντα πρόθυμη να παρέχει καλές υπηρεσίες προς την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [06] CyServ '97 - Χριστοδούλου - Σολομίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σε κάλεσμα προς τον ιδωτικό τομέα για έγκαιρη δραστηριοποίηση ώστε αυτός να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα των υπηρεσιών προέβη σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    Σε χαιρετισμό του στη δημόσια συζήτηση που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα πλαίσια της 3ης Εκθεσης Υπηρεσιών CyServ '97 με θέμα "Οι δυνατότητες επέκτασης των κυπριακών υπηρεσιών στο εξωτερικό", ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως "οι προπτικές που διανοίγονται για τον Κύπριο επιχειρηματία στους τομείς των υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση".

    Πρώτιστα, ανέφερε, είναι ο ιδιωτικός τομέας που θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά, να δραστηριοποιηθεί έγκαιρα και να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, συνάπτοντας στρατηγικές συμμαχίες με ελλαδικές και άλλες επιχειρήσεις από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, προσφέροντας ψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές.

    Ο κ. Χριστοδούλου είπε πως η συνέχιση της ανοδικής πορείας της οικονομίας και η επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα συνεχίσουν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία της στον εξαγωγικό τομέα , λόγω του μικρού μεγέθους της εγχώριας αγοράς.

    Γι' αυτό, ανέφερε, η εδραίωση και καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου παροχής υπηρεσιών, αποτελεί την κύρια στρατηγική της κυβέρνησης για συνεχή ανάπτυξη.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε η Κύπρος να καταστεί ακαταγώνιστο διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών ψηλής ποιότητας και αναντικατάστατη γέφυρα πρόσβασης και εφαλτήριο επέκτασης των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο χώρο της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και των Βαλκανίων.

    Τα κυριότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος στον τομέα των υπηρεσιών, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, είναι το σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα, το ψηλό μορφωτικό επίπεδο του ανθρώπινού της δυναμικού, το χαμηλό, συγκριτικά με τα διενή και κυρίως με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κόστος παροχής υπηρεσιών, το χαμηλό γενικά επίπεδο τιμών, το ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση του νησιού και η ανεπτυγμένη υποδομή σε αεροδρόμια, λιμάνια και τηλεπικοινωνίες.

    Εξάλλου, στην εισαγωγική του ομιλία στην ίδια εκδήλωση ο τέως Υπουργός Οικονομικών και τέως Πρόεδρος της ΟΕΒ, Ρένος Σολομίδης, επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες, που προσφέρουν σήμερα το 70% του ΑΕΠ της Κύπρου, "αποτελούν τη μόνη διέξοδο για μια φτωχή χώρα σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους" όπως η Κύπρος, για ανάπτυξη.

    Στη συνέχεια ο κ. Σολομίδης ανακοίνωσε τις επιχειρήσεις στις οποίες απονέμεται το "Βραβείο Υπηρεσιών" της ΟΕΒ στην κατηγορία "Οικονομικής επίδοσης και ποιότητας".

    Αυτές είναι, για επιχειρήσεις μέχρι και 30 εργοδοτούμενους, η εταιρεία "Πολάκης Σαρρής και Σία", ενώ για άνω των 30 εργοδοτουμένων, η εταιρεία "Χρύση Δημητριάδη και Σία".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [07] Κυπριακές Αερογραμμές - 50 χρόνια

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα εκείνα τα οποία θα οδηγήσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές να αρχίσουν να λειτουργούν όπως και οι πετυχημένες εταιρείες με τις οποίες ανταγωνίζονται".

    Αυτό τόνισε απόψε στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία για τα 50χρονα των Κυπριακών Αερογραμμών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Οπως σημείωσε ο κ. Κληρίδης, τα περιθώρια συνέχισης του υφιστάμενου καθεστώτος προστασίας και περιορισμένου ανταγωνισμού για τις Κυπριακές Αερογραμμές συνεχώς περιορίζονται και πρέπει αυτές "να καταστούν και οι ίδιες ανταγωνιστικές ώστε να οδηγηθούν σε μια πορεία προόδου και ανάπτυξης, μπαίνοντας με αξιώσεις στον 21 αιώνα".

    "Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "ότι με τη συνεργασία όλων - Διοικητικού Συμβουλίου, Διεύθυνσης και προσωπικού - και με την υποστήριξη της Κυβέρνησης θα δημιουργηθεί η προϋπόθεση για ακόμα μια πετυχημένη πεντηκονταετία".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε παράλληλα ότι η ανέλιξη της εταιρείας κατά τα τελευταία 50 χρόνια ήταν ραγδαία και εντυπωσιακή και ότι "οι Κυπριακές Αερογραμμές, πετώντας σε διάφορους προορισμούς τους δημιούργησαν γέφυρες επικοινωνίας με το εξωτερικό, πράγμα αναγκαίο και ουσιώδες για την πρόοδο της χώρας μας και για την παρακολούθηση των εξελίξεων σε όλους τους τομείς ανάπτυξης".

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών κατά την ομιλία του στην τελετή τόνισε ότι "η εποχή της σιγουριάς και του προστατευτισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί και για τις Κυπριακές Αερογραμμές".

    "Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση από το νέο φιλελευθεροποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον με την αναγκαία σύνεση, αλλά και την ετοιμότητα για θαρραλλέες αποφάσεις, βαθειές τομές και ριζοσπαστικές λύσεις, έτσι που να δώσουμε στις Κυπριακές Αερογραμμές τα εφόδια που χρειάζονται για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν."

    Πρόσθεσε ακόμη ότι το νέο Στρατηγικό Σχέδιο που μόλις έχει ολοκληρωθεί θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [08] Credit Suisse First Boston - τραπεζική άδεια

    Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου τροποποίησε σήμερα την τραπεζική άδεια που παραχωρήθηκε στη Credit Suisse First Boston (Cyprus), θυγατρική τράπεζα της Credit Suisse First Boston της Ελβετίας που ανήκει στο συγκρότημα της Credit Suisse.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την παρούσα τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στη Credit Suisse First Boston (Cyprus) Ltd να εγκαθιδρύσει στην Κύπρο υπεράκτια τραπεζική μονάδα ("οffshore banking credit") πάνω σε πλήρη επανδρωμένη βάση.

    Μέχρι σήμερα η Credit Suisse First Boston (Cyprus) Ltd, λειτουργούσε από την Κύπρο υπό τη μορφή "Διαχειριζόμενης Τραπεζικής Μονάδας" ("Αdministered Banking Unit") κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με επιτόπια τράπεζα.

    Η κυπριακή υπεράκτια τραπεζική μονάδα της Credit Suisse First Boston θα συναλλάσσεται μόνο σε ξένα νομίσματα και με άλλες υπεράκτιες ή ξένες εταιρείες και με μη μόνιμους κατοίκους της Κύπρου. Επίσης θα υπόκειται στον έλεγχο και εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, παράλληλα με την εποπτεία τραπεζικών εποπτικών αρχών της Ελβετίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 17 October 1997 - 17:46:44 UTC