Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 21 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακές Αερογραμμές - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Υπ. Οικονομικών - ΗΠΑ - Δηλώσεις
  • [03] Γενικός Εισαγγελέας - υπόθεση Χλώρακας
  • [04] Συνάντηση Κληρίδη - Φίσιερ

  • [01] Κυπριακές Αερογραμμές - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,09/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συντεχνίες, κυβέρνηση, Βουλή, θα αποδεχθούν την εφαρμογή του σχεδίου επιβίωσης και ανάπτυξης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), ώστε η εταιρεία να επιβιώσει στους δύσκολους καιρούς από την επικείμενη γενική φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της εταιρείας Τάκης Κυριακίδης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία των 50 χρόνων της εταιρείας, ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως "το σχέδιο δεν είναι κάτι που θα επιβληθεί", αλλά είναι κάτι που θα λειτουργήσει σαν πυξίδα για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου, αφού αυτό "επιδέχεται μεταβολές".

    Ο Πρόεδρος του εθνικού αερομεταφορέα είπε πως το εν λόγω σχέδιο επικεντρώνεται σε τέσσερα σημεία, που είναι η αύξηση των εσόδων της εταιρείας, η μείωση των κόστων της, η αναδιοργάνωσή της και το θέμα της κεφαλαιουχικής της βάσης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των ΚΑ, είπε πως αισιοδοξεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, επειδή πιστεύει πως θα γίνει αποδεκτό τελικά το σχέδιο από τους εμπλεκόμενους φορείς. Εάν όμως, για οποιοδήποτε λόγο, η εταιρεία αναγκαζόταν να διαλυθεί, τότε "η Κύπρος θα χάσει πολλά", επεσήμανε.

    Τονίζοντας τη σημασία της αποδοχής ή μη του σχεδίου από τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως κι' αυτή είναι μέρος του σχεδίου και μάλιστα το κλειδί της επιτυχίας του.

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος των ΚΑ έκανε μιαν ιστορική αναδρομή της ζωής του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των γιορτασμών για τα 50χρονά του και στις διάφορες προσφορές του προς το κοινό.

    Η επίσημη εκδήλωση, είπε ο κ. Κυριακίδης, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο γυμναστήριο "Ελευθερία", στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο "Κυπριακές Αερογραμμές 1947 - 1997".

    Στην εκδήλωση, το σύνολο της "Διάστασης" θα παρουσιάσει το "Ταξίδι στο χρόνο", μιαν παράσταση ειδικά διασκευασμένη για την εκδήλωση.

    Στο πλαίσιο των γιορτασμών, ανέφερε ο Πρόεδρος των ΚΑ, από την 1η Αυγούστου άρχισε και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου η προσφορά 5.000 δωρεάν εισητηρίων μονής διαδρομής, με κλήρωση στις πτήσεις της εταιρείας, ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν εισιτήρια σε όσους γεννήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1947, ημέρα ίδρυσης των ΚΑ.

    Εξάλλου, ανέφερε, αναβαθμίζεται το πρόγραμμα "Frequent Flyer" της εταιρείας, το οποίο συμπλήρωσε 5 χρόνια ζωής και έχει σήμερα 13 χιλιάδες μέλη.

    Ο κ. Κυριακίδης ανακοίνωσε ότι ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Κύπρο το επόμενο συνέδριο των Προέδρων του, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των 26 σημαντικοτέρων εταιρειών της Ευρώπης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΠ)

    [02] Υπ. Οικονομικών - ΗΠΑ - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,09/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η ενημέρωση κορυφαίων παραγόντων των ΗΠΑ για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, οι οποίοι μάλιστα είναι σε θέση να επηρεάζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, συμβάλλει στην επαύξηση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται παράλληλα και η θέση της Κύπρου, δεδομένου ότι θα υπάρχουν επενδυμένα αμερικανικά σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Κύπρο.

    Ο κ. Χριστοδούλου επέστρεψε χθες από τη Νέα Υόρκη, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντη Αυξεντίου, συμμετείχαν σε συνάντηση με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του εκεί Πρέσβη της Κύπρου, Ανδρου Νικολαϊδη.

    Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις Χόλμπρουκ για κοινές δραστηριότητες Ε/Κ και Τ/Κ, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στα οικονομικά ενδιαφέροντα του Αμερικανού Απεσταλμένου, ο οποίος, όπως σημείωσε, είναι και Αντιπρόεδρος της Credit Swiss, που είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες Τράπεζες στον κόσμο.

    "Θεωρώ φυσικό, στις προθέσεις του κ. Χόλμπρουκ να είναι η προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων στην Κύπρο ή και μέσω αυτής, για να τονίσει την ανθηρότητα της κυπριακής οικονομίας, αλλά και ταυτόχρονα για να επαυξήσει το αμερικανικό ενδιαφέρον σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος", δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

    Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως "καμιά ερώτηση και καμιά αναφορά δεν έγινε στη συνάντηση αυτή σε συσχετισμό είτε με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Χόλμπρουκ είτε με την προγραμματιζόμενη δεύτερη συνάντηση Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών, τον προσεχή μήνα στις Βρυξέλλες".

    Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι ο ίδιος ο κ. Χόλμπρουκ δήλωσε πως η προσπάθεια του τώρα επικεντρώνεται στο να προωθήσει τη συνεργασία Ελληνων και Τούρκων επιχειρηματιών και Ε/Κ και Τ/Κ, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι η αμερικανική θέση για κοινές δραστηριότητες Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών δεν είναι νέα.

    Θύμισε ότι η θέση αυτή "είχε προηγηθεί της θητείας αυτής της κυβέρνησης" και πως δεν θεωρεί ότι γίνεται τώρα κάτι που θα πρέπει να ξενίσει.

    Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο κ. Χόλμπρουκ γνωρίζει ότι οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών ούτε προωθούνται, ούτε εμπλέκουν με οποιοδήποτε τρόπο την επίσημη πλευρά.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, "κατέστησε σαφές πως, σε περίπτωση ανάληψης τέτοιων δραστηριοτήτων, προϋποτίθεται ότι αυτές διεξάγονται μέσα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνταγματικής και νομικής τάξης, με πλήρη αναγνώριση της υφιστάμενης πραγματικότητας της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι επαφές γίνονται και μεταξύ συντεχνιακών παραγόντων και πολιτικών κομμάτων, αλλά σε καμιά περίπτωση, είτε εκείνες είτε αυτές των οικονομικών παραγόντων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται έξω από το πλαίσιο της υφιστάμενης κοινωνικής πραγματικότητας.

    Δεδομένου ότι οι επαφές αυτές διεξάγονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνταγματικής πραγματικότητας, δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, η κυπριακή κυβέρνηση δεν φέρει ένσταση να πραγματοποιούνται και πριν από τη λύση.

    Ερωτηθείς κατά πόσο στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της συμμετοχής των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως έγιναν κάποιες ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν σύμφωνες και με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, ότι δηλαδή οι Τ/Κ είναι ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ερωτηθείς εάν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα από τη συνάντηση, δήλωσε ότι υπήρξε έκδηλο ενδιαφέρον από μέρους των συμμετασχόντων και είπε ότι θα υπάρξει συνέχεια, τόσο μέσω της Πρεσβείας στις ΗΠΑ αλλά και με απευθείας επαφές.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι καμιά αναφορά δεν έγινε για δημιουργία κοινών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης. Οπως είπε, η ιδέα αυτή εντάσσεται στις θέσεις που έχει διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει πριν την λύση του Κυπριακού ή αν δεν κατοχυρώνει την υφιστάμενη συνταγματική τάξη.

    Αναφορικά με τον κ. Χόλμπρουκ, πρόσθεσε ότι στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως οι προσπάθειες στο Κυπριακό θα συνεχιστούν, ότι η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει ακαμψία και ότι λίγοι γνωρίζουν στις ΗΠΑ πόσο ισχυρή είναι η κυπριακή οικονομία.

    Από κυπριακής πλευράς, δήλωσε, διευκρινίστηκε η ετοιμότητα για συνέχιση του διαλόγου, εφόσον τηρούνται οι θέσεις της ασφάλειας που η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι πρέπει να διαφαλιστούν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [03] Γενικός Εισαγγελέας - υπόθεση Χλώρακας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την άποψη ότι οι δικηγόροι των συγγενών του Λευτέρη Ανδρονίκου και της Ελσης Κωνσταντίνου, που σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Χλώρακα, το Δεκέμβριο του 1993, έπρεπε να προσφύγουν πρώτα στα κυπριακά Δικαστήρια πριν απευθυνθούν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Αλέκος Μαρκίδης.

    Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι η Μηχανοκίνητη Μονάδα Αμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) δεν χρησιμοποίησε περιττή βία στην επιχείρηση, ο κ. Μαρκίδης εξήγησε ότι το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απειλή εναντίον της Ελσης ήταν τόσο άμεση που δικαιολογείτο η χρήση ανδρών της ΜΜΑΔ στην όλη υπόθεση.

    Κάνοντας αναφορά στα γεγονότα, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η Δημοκρατία ήταν διατεθειμένη να συμβιβάσει αξιώσεις κατά χάρη (ex gratia), πράγμα το οποίο έκανε με τα ανήλικα παιδιά του Ανδρονίκου, αφού ήρθαν σε συμφωνία με τη μητέρα και νόμιμη κηδεμόνα τους, που αποδέχθηκε ποσό 50 χιλιάδων λιρών για τα παιδιά της.

    Οι γονείς της Ελσης και ο πατέρας και αδελφή του Ανδρονίκου, ωστόσο, δεν θέλησαν να διαπραγματευθούν ποσό άνευ παραδοχής ευθύνης από τη Δημοκρατία. Ζητούσαν επίμονα παραδοχή, από την πλευρά της Δημοκρατίας, ότι ήταν ένοχη για την παραβίαση του ανθρωπίνου δικαιωμάτος της ζωής, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Περί Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά από αυτό κατέφυγαν ενώπιον των οργάνων του Στρασβούργου, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.

    Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν αρχικά ευνοϊκή γι' αυτούς, είπε ο κ. Μαρκίδης, αλλά η Δημοκρατία έφερε την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα τη σημερινή απόφαση.

    Αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση, ο κ. Μαρκίδης είπε πως "κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε ότι η Δημοκρατία δεν παραβίασε το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Περί Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γιατί το Δικαστήριο, έχοντας υπόψη όλα τα ενώπιόν του στοιχεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαπραγματεύσεις και ο τρόπος οργάνωσης της όλης επιχείρησης ευρίσκετο εντός των πλαισίων του άρθρου 2 και ότι αυτό το οποίο έγινε, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ήταν θέμα αποφάσεως που ελήφθη σε κλάσμα δευτερολέπτου, ενόψει πυροβολισμού ή πυροβολισμών που είχαν προηγηθεί από πλευράς Λευτέρη".

    Η Δημοκρατία, είπε, έχει απαλλαγεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθόσον αφορά την κατηγορία ότι παραβίασε το άρθρο 2.

    Ταυτόχρονα, απαλλάγηκε από τον ισχυρισμό ότι παραβίασε το δικαίωμα προσβάσεως των αιτητών προς τα κυπριακά Δικαστήρια. Αντίθετα, είπε ο κ. Μαρκίδης, ο ίδιος είχε προτείνει όπως η Δημοκρατία καλύψει όλα τα δικηγορικά έξοδα, σε περίπτωση κατά την οποία θα εγείρετο αγωγή στην Κύπρο, και μάλιστα ανεξάρτητα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

    Κληθείς να σχολιάσει το σημείο το οποίο αναφέρεται στη χρήση βίας, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι, όπως διαφαίνεται από το ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, "δεν έχει καταδειχθεί ότι η όλη επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και οργανωθεί κατά τρόπο που σμίκρυνε στον αναγκαιότατο δυνατό βαθμό τον κίνδυνο σε ανθρώπινες ζωές."

    Εξήγησε ότι η απειλή εναντίον της Ελσης ήταν τόσο άμεση που δικαιολογείτο η χρήση ανδρών της ΜΜΑΔ στην όλη υπόθεση.

    "Δεν μπορεί το Δικαστήριο να υποκαταστήσει εκ των υστέρων τη δική του κρίση, στην κρίση των ανθρώπων που ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν απόφαση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, έστω και αν η απόφαση που παίρνουν αποδεικνύεται εκ των υστέρων λανθασμένη," είπε.

    Σημασία για την παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος, σημείωσε, "έχει ο σκοπός και κατά πόσο στις περιστάσεις οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που ήταν όργανα του κράτους, ενήργησαν κάτω από τις συνθήκες της κρίσεως."

    Ο κ. Μαρκίδης είπε ότι δεν έβλεπε το λόγο που αυτή η υπόθεση πήγε κατευθείαν στα όργανα του Στρασβούργου, τη στιγμή που είναι γνωστή η ανεξαρτησία των κυπριακών Δικαστηρίων.

    Εξέφρασε λύπη για την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά τόνισε ότι δεν έβλεπε τον λόγο που έπρεπε να γραφτεί καταδίκη σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του δικηγόρου των συγγενών των θυμάτων, Μιχαλάκη Κυπριανού, ότι θα προσφύγει τώρα στα κυπριακά Δικαστήρια, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι δεν θα προβεί σε σχόλια.

    Ωστόσο, διερωτήθηκε εάν η όλη επιχειρηματολογία του κ. Κυπριανού ήταν ότι δεν μπορούσαν να πάνε στα κυπριακά Δικαστήρια, "τώρα γιατί μπορούν; Γιατί έχασαν εκεί;"

    Επεσήμανε ότι θα έπρεπε να εξαντλούσαν τα τοπικά ένδικα μέσα και αν έχαναν, τότε θα έπρεπε να πήγαιναν ενώπιον της Επιτροπής.

    Εξάλλου, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι η μόνη καταδίκη της Κύπρου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ήταν στο θέμα Αλέκου Μοδινού. Υπήρξαν δε αρκετές προσφυγές που απορρίφθησαν χωρίς να το γνωρίζει η Δημοκρατία, είπε, γιατί η Επιτροπή θεώρησε ότι δεν υπήρξε εκ πρώτης όψεως υπόθεση και ανάγκη να κοινοποιήσει τις προσφυγές.

    Παράλληλα, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου αποσύρθησαν οι προσφυγές, μετά από νομική συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, όπου βρέθηκε κάποια λύση η οποία ικανοποίησε όλους.

    Εξάλλου, κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας, υπάρχουν δύο περίπου περιπτώσεις που η Δημοκρατία έχει καταδικαστεί από την Επιτροπή και τώρα βρισκόμαστε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΠ)

    [04] Συνάντηση Κληρίδη - Φίσιερ

    Στρασβούργο,Γαλλία,09/10/1997 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ Μύριας Αντωνιάδου)

    Το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) στην επίλυση του Κυπριακού, συζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ, Λένι Φίσερ.

    Η συνάντηση κράτησε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ. Φίσερ στην έδρα του ΣτΕ.

    Σε σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι ενημέρωσε την κ. Φίσερ "πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Είδα ότι γνωρίζει καλά το πρόβλημα", σημείωσε.

    Σε ερώτηση αν συζητήθηκε ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι μίλησαν για το "ρόλο που διαδραμάτισε στο παρελθόν, και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τώρα" το ΣτΕ.

    Τον Πρόεδρο Κληρίδη συνόδευε στη συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 9 October 1997 - 17:46:44 UTC