Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-06-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΣΥ - Εκλογές
  • [02] Αναστασιάδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [03] Συλλούρης - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [04] ΔΗΣΥ - νέα ηγεσία - Αρχισε η ψηφοφορία

  • [01] ΔΗΣΥ - Εκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Το μέλλον του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι λαμπρό", τόνισε σήμερα ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης, μιλώντας στην έναρξη της διαδικασίας της εκλογικής συνέλευσης, με την οποία θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία του κόμματος.

    "Αποχαιρετώντας", όπως ο ίδιος ανέφερε, τα μέλη του ΔΗΣΥ, επεσήμανε ότι "όλοι θα είναι παρόντες για να βοηθήσουν τον τόπο και το κόμμα".

    Ο κ. Μάτσης χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση για την πολιτική ζωή του τόπου τις διαδικασίες με τις οποίες οι 4.600 εκλέκτορες θα αναδείξουν σήμερα τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ.

    Αναφερόμενος στις εκλογές, σημείωσε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και κάλεσε τους εκλέκτορες να ψηφίσουν "ανεπηρέαστα" από οποιεσδήπτε υποσχέσεις και παροτρύνσεις.

    Η διαδικασία άρχισε με σύντομες ομιλίες από τους υποψήφιους. Τις οκτώ θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ διεκδικούν 15 υποψήφιοι.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [02] Αναστασιάδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σε συστράτευση ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι του Δημοκρατικού Συναγερμού και για επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στην προεδρία της Δημοκρατίας κάλεσε σήμερα τα μέλη του κόμματος ο υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε σύντομη ομιλία του πριν την εκλογή του νέου Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε την ευθύνη των μελών του ΔΗΣΥ για εκσυγχρονισμό και ανασυγκρότηση και κάλεσε όλους σε "συστράτευση, ώστε οι στόχοι του κόμματος να γίνουν πραγματικότητα".

    "Πρώτιστος στόχος", τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, "είναι η υπηρεσία του εθνικού μας προβλήματος, η υπηρεσία στην πατρίδα και η ανάγκη αυτός που μέχρι σήμερα οδήγησε και οδηγεί το κυπριακό σκάφος σε ασφαλή λιμένα να επανεκλεγεί. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γλαύκο Κληρίδη".

    Καλώντας τα μέλη του ΔΗΣΥ σε ενότητα, γιατί, όπως σημείωσε, μόνο "έτσι θα γίνει κατορθωτή η επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη", ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή "εργάστηκε, εργάζεται και θα εργάζεται στο μέλλον".

    Στρεφόμενος προς τον ανθυποψήφιό του για την ηγεσία του κόμματος Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Αναστασιάδης έτεινε χέρι συνεργασίας, σημειώνοντας ότι από αύριο υπάρχουν "μόνο νικητές, Συναγερμικοί αξιοπρεπείς και περήφανοι".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [03] Συλλούρης - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι δεδομένη, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης σε σύντομη ομιλία του πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του ΔΗΣΥ είναι η επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στην προεδρία της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε σε ένα ΔΗΣΥ "που να κυβερνά και να "λύνει προβλήματα", ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να καθιερωθεί ως "κόμμα εξουσίας", γιατί έτσι το θέλουν οι οπαδοί και τα στελέχη του κόμματος.

    Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα "για νέες νίκες" και για "επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στην προεδρία".

    Χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του "υποψηφιότητα ενότητας και διεύρυνσης", ο κ. Συλλούρης είπε ότι "ο ΔΗΣΥ χρειάζεται και νέους φίλους και υποστηρικτές", τους οποίους, όπως σημείωσε, "πρέπει και μπορεί να κερδίσει".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [04] ΔΗΣΥ - νέα ηγεσία - Αρχισε η ψηφοφορία

    Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα, η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματος, τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διεξάγεται στο γήπεδο "Ελευθερία" στη Λευκωσία, θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μία ώρα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, δηλαδή γύρω στις 5 μ.μ.

    Η διαδικασία της Εκλογικής Συνέλευσης, ξεκίνησε με ομιλίες σε καθορισμένο σύντομο χρόνο, όλων των υποψηφίων που διεκδικούν θέσεις στην ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ.

    Κοινό χαρακτηριστικό και συνισταμένη όλων των ομιλητών, ήταν η θέληση για ενότητα του κόμματος, ανεξαρτήτως του αποτέλεσματος της ψηφοφορίας και η αποφασιστικότητα για επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε "αποχαιρετώντας" τους εκλέκτορες και ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Μάτσης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Sunday, 8 June 1997 - 13:03:12 UTC