Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις δολοφονίες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
  • [02] Παραμένει η πρωτιά του Ιρακινού πρωθυπουργού
  • [03] Στην τελευταία ευθεία η προσπάθεια περί νομοσχεδίου για την υγεία
  • [04] Οι ΗΠΑ ζητούν απ' το Ισραήλ να αποσύρει εποικιστικό σχέδιο

  • [01] Τρεις δολοφονίες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

    15-03-2010

    Η Αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε αποτροπιασμό για τις δολοφονίες τριών ατόμων που σχετίζονταν με το Αμερικανικό προξενείο στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, όπου γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών.

    Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάλληλος του Αμερικανικού προξενείου και ο σύζυγος της δολοφονήθηκαν το Σάββατο από πυρά περαστικών. Παράλληλα ένοπλοι σκότωσαν τον σύζυγο Μεξικανής υπαλλήλου του προξενείου και τραυμάτισαν δύο παιδιά. Οι αρχές πιστεύουν ότι καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για τις δολοφονίες.

    Ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος Ομπάμα προσωπικά εξέφρασαν οργή για τις βάναυσες δολοφονίες και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν με τις Μεξικανικές αρχές για την εύρεση των υπευθύνων.

    Παράλληλα το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επέτρεψε στους υπαλλήλους του που εργάζονται στα προξενεία στο βόρειο Μεξικό να απομακρύνουν τις οικογένειες τους από τη περιοχή λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας.

    [02] Παραμένει η πρωτιά του Ιρακινού πρωθυπουργού

    15-03-2010

    Νούρι Αλ Μαλίκι

    Οι Ιρακινές αρχές δηλώνουν ότι με καταμετρημένο πάνω από το 60% των ψήφων από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου, ο συνασπισμός του Σιίτη Πρωθυπουργού, Νούρι Αλ Μαλίκι, διατηρεί την πρωτιά του στη Βαγδάτη και ορισμένες επαρχίες στο νότο, ενώ ακολουθεί ο κύριος αντίπαλος του πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει στις περιοχές των Σουνιτών.

    Αξιωματούχοι εκφράζουν την ελπίδα ότι τα τελικά αποτελέσματα και από τις 18 επαρχίες του Ιράκ θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του μήνα. Πάντως καμία παράταξη δεν αναμένεται να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

    Στο μεταξύ, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστο δρόμο στη Φαλούτζα του Ιράκ τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 7 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 12.Σύμφωνα με την αστυνομία η βόμβα εξερράγη κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, καθώς ομάδα εργατών συγκεντρωνόταν για να αρχίσει τη δουλειά της.

    [03] Στην τελευταία ευθεία η προσπάθεια περί νομοσχεδίου για την υγεία

    15-03-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα μετέβη στη μεσοδυτική πολιτεία του Οχάιο για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγειονομικής ασφάλισης, προτού αυτό τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων στα τέλη αυτής εβδομάδας. Η Γερουσία ενέκρινε το Δεκέμβριο ανάλογο πακέτο ύψους 875 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου εξακολουθούν να αντιτίθενται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η ψηφοφορία στη Βουλή αναμένεται να είναι οριακή.

    Το προτεινόμενο σχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης θα καλύψει πάνω από 30 εκατομμύρια Αμερικανούς που αυτή την στιγμή είναι ανασφάλιστοι και θα απαγορεύσει σε ασφαλιστικές εταιρείες να αρνούνται κάλυψη σε άτομα με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα.

    [04] Οι ΗΠΑ ζητούν απ' το Ισραήλ να αποσύρει εποικιστικό σχέδιο

    15-03-2010

    Ο Ισραηλινός Προθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ παρά την κλιμακούμενη αντίθεση των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης.

    Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε στην Ισραηλινή Βουλή την Δευτέρα ότι θα συνεχιστούν οι ανεγέρσεις συγκροτημάτων στην ανατολική Ιερουσαλήμ όπως γίνεται τα τελευταία 42 χρόνια. Παράλληλα εδώ στην Ουάσιγκτον, ανώτερος αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν την απόσυρση του σχεδίου ανέγερσης 1.600 κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ή την ανάληψη άλλων πρωτοβουλιών που να δείχνουν ότι το Ισραήλ είναι αφοσιωμένο στην ειρηνευτική διαδικασία.

    Τη Δευτέρα επίσης ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Φίλιπ Κράουλι, απέφυγε να πει αν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, άσκησε πιέσεις στο κ. Νετανιάχου για την άρση του εποικιστικού σχεδίου του Ισραήλ, στα πλαίσια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 16 March 2010 - 2:18:11 UTC