Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται για τα οικονομικά της Ελλάδας
  • [02] Το 2009 η πιο αιματηρή χρονιά για δημοσιογράφους
  • [03] Η Φέντ αύξησε το διατραπεζικό επιτόκιο
  • [04] Ο Τζο Μπάιντεν ζητά επικύρωση της Συνθήκης κατάργησης των πυρηνικών δοκιμών
  • [05] ΔΥΑΕ: Το Ιράν κατασκευάζει μάλλον πυρηνικό όπλο
  • [06] H Κίνα επικρίνει την συνάντηση του Δαλάι Λάμα με τον Πρόεδρο Ομπάμα
  • [07] Νέα επίσκεψη Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια
  • [08] Microsoft και Yahoo εναντίον Google
  • [09] Ο Βουλευτής Jim Himes (D-CT) στην ομάδα ελληνικών θεμάτων του Κογκρέσου
  • [10] Εσκεμμένη συντριβή αεροσκάφους στο Όστιν του Τέξας
  • [11] Μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την ομογένεια στις ΗΠΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται για τα οικονομικά της Ελλάδας

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    19-02-2010

    Ρόμπερτ Γκιμπς

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται από αρμόδιους συμβούλους του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο επί του τύπου εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

    Το θέμα εγέρθηκε σε τακτική ενημερωτική συνάντηση του Ρόμπερτ Γκίμπς με τους διαπιστευμένους ανταποκριτές των Αμερικανικών και ξένων μέσων ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο. Το ερώτημα που υποβλήθηκε ήταν κατά πόσον ο Πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και εάν ναι σε τι βαθμό τον ανησυχούν οι εξελίξεις αυτές.

    Ο Ρόμπερτ Γκίμπς απάντησε ότι στα πλαίσια ενημέρωσης που είχε ο Πρόεδρος Ομπάμα την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάϊτνερ, ο Διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομικής Πολιτικής Λάρυ Σάμερς και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου Κριστίνα Ρόμερ τον πληροφόρησαν για τα νεώτερα σε σχέση με 'τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση'. Κατά την έκφραση του κυρίου Γκίμπς, 'όπως (και οι τρείς) είπαν στον Πρόεδρο Ομπάμα, έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χειριστεί την κατάσταση'.

    Κριστίνα Ρόμερ

    Δημοσιογράφος ρώτησε κατόπιν κατά πόσον η δήλωση αυτή σημαίνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ικανοποιημένος από τον μέχρι τώρα χειρισμό του θέματος από μέρους της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού τόνισε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης και από τις ειδικές ενημερώσεις που του κάνουν οι κορυφαίοι επιτελείς του. Και κατέληξε λέγοντας: 'Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή να επιλύσει το πρόβλημα'.

    Νωρίτερα, η Κριστίνα Ρόμερ, σε συνάντηση που είχε με ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας Κρίστιαν-Σάϊενς-Μόνιτορ της Βοστώνης, ρωτήθηκε κατά πόσον οι εξελίξεις στην Ελλάδα περικλείουν κανένα μάθημα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εμπειρογνώμων του Λευκού Οίκου απάντησε αντιφατικά και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πλέον αξιόπιστη οικονομικά χώρα του κόσμου. Κατά την κυρία Ρόμερ είναι γνωστό σε όλους πως η κάθε χώρα πρέπει να μπορεί να θέτει υπό έλεγχο τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό της και οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν πρόγραμμα που αποβλέπει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

    [02] Το 2009 η πιο αιματηρή χρονιά για δημοσιογράφους

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    19-02-2010

    Διεθνής δημοσιογραφική οργάνωση λέει πως το 2009 ήτανε η πιο αιματηρή χρονιά γιαεργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία για τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, πριν σχεδόν 20 χρόνια.Σύμφωνα με έκθεση που υπέβαλε στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη,το σύνολο των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν

    Το πιο αποτρόπαιο κρούσμα του 2009 ήτανε η σφαγή 31 δημοσιογράφων και πολιτικών οπαδών, τον περασμένο Νοέμβριο στις Φιλιππίνες.Το έγκλημα αυτό, που είναι και το χειρότερο σε βάρος δημοσιογράφων στην ιστορία, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

    Όμως οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν περιορίστηκαν στην Ασία αλλά επεκτάθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων, η οποία συνέταξε την έκθεση, είναι ο Ρόμπερτ Μαχόνι, που συνόψισε την κατάσταση ως εξής:

    Ρόμπερτ Μαχόνι

    'Η δημοσιογραφική κοινότητα πένθησε πολλές φορές πέρσι.Επίσης μέσα στο 2009 πολλοί δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν από απολυταρχικά και καταπιεστικά καθεστώτα'.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η έκθεση στην καταπίεση στο Ιράν μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του Ιουνίου που επανέφεραν τον Πρόεδρο Αχμαντινετζάντ στην εξουσία.Μεταξύ των πολλών που συνελήφθησαν τότε ήταν ο Μαζιάρ Μπαχαρί, ανταποκριτής του Newsweek, που πέρασε 118 μέρες στην φυλακή.Όπως δήλωσε ο ίδιος: 'Με ανάγκαζαν να ομολογήσω ότι έκανα κατασκοπία για ξένη χώρα και πως δήθεν είχα επαφές με μεταρρυθμιστές πολιτικούς'.

    Ο Μπαχαρί επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Ιρανικές αρχές καταπιέζουν τώρα τους χρήστες του

    Μαζιάρ Μπαχαρί

    διαδικτύου. Το κανάλι μας λαμβάνει συχνά μέσω του Ίντερνετ βίντεο και μηνύματα σε σχέση με την συνεχιζόμενη καταπίεση.Στην συνέχεια ο ανταποκριτής του Newsweek τόνισε:

    'Η Τεχεράνη έχει θεσπίσει νόμους διαδικτυακής και ψηφιακής προστασίας, που καθιστούν έγκλημα την διάδοση μέσω τηλεφώνου ή μέσω Ίντερνετ, οτιδήποτε οι αρχές μπορεί να θεωρήσουν ως παραπληροφόρηση'.

    Μπλόγκερς στην Κίνα δέχονται παρόμοιες επιθέσεις, σύμφωνα με τον Μπoμπ Ντίετζ, ειδικό σε Ασιατικά θέματα της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων, που αποκάλυψε:

    'Από τους 24 δημοσιογράφους οι οποίοι φυλακίστηκαν Κίνα το 2009 οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί για άρθρα τους που δημοσιεύθηκαν στον κυβερνοχώρο'.

    Μπoμπ Ντίετζ

    Η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων αναφέρει επίσης συγκεκριμένες επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στην Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Λατινική Αμερική και την Ρωσία.

    Πιθανότατα το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της έκθεσης είναι η εκτίμηση ότι χάρις σε προσπάθειες που καταβλήθηκαν, κυρίως από την Διεθνή Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, κατέστη δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι 45 δημοσιογράφοι που είχαν φυλακιστεί τον περασμένο χρόνο σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας επειδή μετέδωσαν κάτι που δεν άρεσε στις αρχές.

    Το τηλεοπτικό αυτό ρεπορτάζ στηρίζεται εν μέρει σε υλικό της Margaret Besheer, από το γραφείο της 'Φωνής της Αμερικής' στην έδρα του ΟΗΕ.

    [03] Η Φέντ αύξησε το διατραπεζικό επιτόκιο

    19-02-2010

    Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα για την εξομάλυνση του δανεισμού, δύο χρόνια μετά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.Τη Πέμπτη, η Φέντ αύξησε το διατραπεζικό δανειοδοτικό επιτόκιο κατά 0,25% στο 0,75%.

    Η Φέντ διευκρίνισε ότι η ενέργεια αυτή δεν επηρεάζει το κύριο δανειοδοτικό επιτόκιο της και δεν αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.Οι περισσότεροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αυξήσει το κύριο επιτόκιο της έως ότου η οικονομία αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο.

    Επίσης τη Πέμπτη, σειρά οικονομικών στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν σταθερή ανάκαμψη της Αμερικανικής οικονομίας, η οποία όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και πιέσεις.Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή και ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα, αλλά ο πληθωρισμός επιδεινώνεται και η ανεργία παραμένει.

    Ο οργανισμός οικονομικών ερευνών Conference Board ανακοίνωσε ότι ο γενικός ενδείκτης δεικτών αυξήθηκε κατά 10ο στη σειρά μήνα, προβλέποντας έτσι βελτιωμένη οικονομία μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες.

    [04] Ο Τζο Μπάιντεν ζητά επικύρωση της Συνθήκης κατάργησης των πυρηνικών δοκιμών

    19-02-2010

    Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από το Κογκρέσο να επικυρώσει την διεθνή συμφωνία κατάργησης των πυρηνικών δοκιμών. Σε ομιλία του εδώ στην Ουάσιγκτον ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σίγουροι πως όλες οι ανησυχίες για την συνθήκη πριν δέκα και πλέον χρόνια, έχουν απαντηθεί.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον είχε υπογράψει την Συνθήκη Κατάργησης των Πυρηνικών Δοκιμών, το 1996, αλλά η Αμερικανική Γερουσία την απέρριψε τρία χρόνια αργότερα.

    Ο κ. Μπάιντεν δηλώνει τώρα ότι η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων αποτελεί την σημαντικότερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και η ανθρωπότητα, αλλά σημείωσε ότι όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διατηρεί το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    [05] ΔΥΑΕ: Το Ιράν κατασκευάζει μάλλον πυρηνικό όπλο

    19-02-2010

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για πρώτη φορά εκφράζει ανησυχίες πως το Ιράν μπορεί να κατασκευάζει πυρηνικό όπλο.

    Έκθεση του διεθνούς οργανισμού αναφέρει ότι νέες πληροφορίες για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν εγείρουν το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να αναπτύσσει πυρηνική κεφαλή για πύραυλο.

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας επιβεβαίωσε επίσης τον ισχυρισμό του Ιράν ότι εμπλουτίζει ουράνιο κατά 20%.

    Ο εκπρόσωπος της Τεχεράνης στην διεθνή υπηρεσία δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ότι η έκθεση επιβεβαιώνει τις ειρηνικές πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τεχεράνη δεν κατάφερε και πάλι να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις και γι' αυτό θα 'υπάρξουν συνέπειες'.

    [06] H Κίνα επικρίνει την συνάντηση του Δαλάι Λάμα με τον Πρόεδρο Ομπάμα

    19-02-2010

    Η Κίνα επέκρινε την συνάντηση του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, δηλώνοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ προς το Πεκίνο.

    Λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε το θέμα λέγοντας ότι η συνάντηση έρχεται σε αντίθεση με τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει το Θιβέτ σαν τμήμα της Κίνας και να μην υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

    Κατά την συνάντηση ο κ. Ομπάμα δήλωσε στον Δαλάι Λάμα ότι υποστηρίζει σθεναρά την διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτιστικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Θιβετιανών στην Κίνα.

    Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επαίνεσε την προσήλωση του Δαλάι Λάμα στην αποφυγή της βίας και στην επιδίωξη διαλόγου με την Κινεζική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Ομπάμα και ο Δαλάι Λάμα συμφώνησαν στην σπουδαιότητα ύπαρξης μίας 'θετικής και συνεργατικής σχέσης' μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

    [07] Νέα επίσκεψη Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    19-02-2010

    Το Σκοπιανό και πάλι 'αντε πόρτας'.Ο Μάθιου Νίμιτς ξαναπαίρνει την σκυτάλη του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και στις 26 Φεβρουαρίου επισκέπτεται την Αθήνα και στην συνέχεια τα Σκόπια.Το κλίμα από πλευράς της ηγεσίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αρνητικό του τύπου 'Οι αναφορές περί κόκκινων γραμμών από την ελληνική κυβέρνηση δεν διευκολύνουν τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς'.

    Αυτή ήταν η τελευταία σχετική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλόσοσκι, ενώ ο πρωθυπουργός, Νικολά Γκρούεφσκι, κατηγόρησε την Ελλάδα και πάλι ότι δεν τηρεί εποικοδομητική στάση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, στην συνάντηση που είχε το πρωί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ και Σκοπίων, παρουσία και μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Από ελληνική πλευράς μετείχαν οι ευρωβουλευτές, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Τούσσας και Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στην πρόοδο της χώρας του σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων για την ενσωμάτωσή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά στάθηκε στην εκκρεμότητα του ονόματος που δεν επιλύεται γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα τηρεί αμετακίνητη στάση και ορθώνει συνεχώς εμπόδια στην προώθηση της Ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας του. Ζήτησε μάλιστα στο τέλος την πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΕ ώστε να πιέσει με την σειρά της την ελληνική πλευρά. Στις θέσεις αυτές αντέδρασε ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος, δηλώνοντας στα πρακτορεία ειδήσεων ότι ο κ. Γκρούεφσκι προσπάθησε να παρουσιάσει μια στρεβλή και αντιφατική εικόνα για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πολλές ενέργειες της κυβέρνησής του δεν κινούνται στα πλαίσια της ανάπτυξης των σχέσεων καλής γειτονίας. Όσο για το θέμα της ονομασίας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα το 2008 ήταν θετική στην πρόταση του κ. Νίμιτς που επέτρεπε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά τα Σκόπια αρνήθηκαν ακόμη και να τοποθετηθούν επί της πρότασης αυτής.

    [08] Microsoft και Yahoo εναντίον Google

    19-02-2010

    H μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στο κόσμο, η Microsoft, προσπαθεί να δημιουργήσει και την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.

    Στη Microsoft και τη Yahoo δόθηκε έγκριση από αρμόδιους φορείς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανταγωνιστούν την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, την Google.Η Microsoft και η Yahoo πρότειναν πέρυσι την δεκαετή συμφωνία η οποία επιτρέπει στο Bing της Microsoft να κινεί όλες τις αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της Yahoo, ενώ η Yahoo θα επικεντρωθεί στις διαφημίσεις. Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και να βοηθήσει τους καταναλωτές.

    Η Microsoft και η Yahoo λένε ότι θα αρχίσουν άμεσα τις εργασίες εφαρμογής της συμφωνίας που αναμένεται ότι θα έχει τεθεί πλήρως σε εφαρμογή μέχρι το 2012. Αυτή τη στιγμή η Google κινεί το 70% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

    [09] Ο Βουλευτής Jim Himes (D-CT) στην ομάδα ελληνικών θεμάτων του Κογκρέσου

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    19-02-2010

    Jim Himes

    Η ΑΧΕΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής Κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, εξέφρασε την χαρά της ομογένειας για την απόφαση του Βουλευτή Jim Himes, Δημοκρατικού από την Πολιτεία Κονέκτικατ, να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Congressional Hellenic Caucus.

    Ο Βουλευτής Jim Himes εκτίει την πρώτη του θητεία στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, σαν εκπρόσωπος της 4ης Εκλογικής Περιφέρειας της Πολιτείας Κανέκτικατ, η οποία περιλαμβάνει το Stamford, το Norwalk, το Bridgeport και άλλες περιοχές της Κομητείας Fairfield. O Βουλευτής Himes είναι μέλος των Βουλευτικών Επιτροπών για Οικονομικές Υποθέσεις και για την Εσωτερική Ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Με την ένταξή του, η κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο αύξησε την αριθμητική δύναμή της σε 149 μέλη, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός μελών στην ιστορία της.

    Ο Πρόεδρος της AΧΕΠΑ Nicholas Karacostas αφού συνεχάρη το νέο μέλος του Congressional Hellenic Caucus, το υποδέχτηκε στην μεγάλη και δυναμική Ελληνοαμερικανική κοινότητα και τόνισε ότι προσβλέπει να συνεργαστεί μαζί του για την προώθηση των θεμάτων που βρίσκονται στην καρδιά της Ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Παράλληλα o κύριος Karacostas εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο Περιφερειακός Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ στην Πολιτεία Κονέκτικατ Nicholas Nikas, ο προκάτοχός του, Kip Kyprianou, o Πρόεδρος του 99ου Παραρτήματος της ΑΧΕΠΑ στο Stamford, Arthur Kiratsous, και δύο άλλα δραστήρια του ίδιου παραρτήματος, ο Nicholas Kydes και ο John Louizos, οι οποίοι και ενήργησαν για την ένταξη του βουλευτήHimes στην επίλεκτη ομάδα φιλελλήνων νομοθετών στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

    Ο κύριος Karacostas παρατήρησε ότι οι πρωτοβουλίες μελών της ΑΧΕΠΑ με στόχο την αριθμητική αύξηση της ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στην Αμερικανική Βουλή, έχουν τεράστια σημασία διότι συμβάλουν στην διεύρυνση και ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [10] Εσκεμμένη συντριβή αεροσκάφους στο Όστιν του Τέξας

    19-02-2010

    Οι αστυνομικές αρχές στο Όστιν του Τέξας πιστεύουν ότι άτομο δυσαρεστημένο με την Φορολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ έριξε ένα μικρό αεροπλάνο σε κτίριο που στεγάζονται γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

    Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι πιλότος του αεροπλάνου ήταν ο Τζόζεφ Στακ, στην ιστοσελίδα του οποίου βρέθηκε θυμωμένο σημείωμα αυτοκτονίας, με το οποίο φέρεται κατά της Φορολογικής Υπηρεσίας.

    Η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάν απομονωνόμενο επεισόδιο και δήλωσε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

    Από τη συντριβή του αεροσκάφους στο κτίριο τραυματίστηκαν 13 άτομα, ενώ αγνοούνται 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του πιλότου.

    [11] Μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την ομογένεια στις ΗΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    19-02-2010

    Θεόδωρος Σπυρόπουλος

    Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα πιθανότητα διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της, ο Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού για την Περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, παρότρυνε την ομογένεια του εξωτερικού να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό κράτος.

    Παράλληλα ανακοίνωσε ότι 'το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. έχει ενημερώσει την Ελληνική πολιτεία για την πρόθεσή των Ελληνο-Αμερικανών να συνδράμουν στη γενέτειρα και ειδικότερα έχει καταθέσει πρόταση για την έκδοση Ομογενειακών Ομολόγων η οποία πιστεύουμε ότι θα βρει ανταπόκριση στους ομογενείς, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους αλλά ακόμη και για ωφελιμιστικούς εάν οι όροι είναι συμφέροντες'.

    Ο κύριος Σπυρόπουλος ανήγγειλε επίσης ότι έχει προτείνει από το τρέχον έτος οι Περιφέρειες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και ειδικότερα στις περιοχές όπου ο Ελληνισμός ευημερεί 'να μην λαμβάνουν από την ελληνική κυβέρνηση χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων τους ή για άλλες δαπάνες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από ιδιωτικές πηγές ή και να αποφευχθούν'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 20 February 2010 - 2:18:41 UTC