Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-01-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Συμφιλίωση' για το Αφγανιστάν
  • [02] Η ανεργία αποτελεί το επίκεντρο στο Νταβός
  • [03] Ομιλία Ομπάμα για την κατάσταση της συμπολιτείας
  • [04] Έσπασε τα ταμεία το Άβαταρ
  • [05] O William Delahunt προσχωρεί στην ομάδα Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο
  • [06] Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας
  • [07] Επίθεση Κλίντον σε επικριτές Αμερικανικής ανάληψης δράσης στην Αϊτή

  • [01] 'Συμφιλίωση' για το Αφγανιστάν

    27-01-2010

    Χαμίντ Καρζάι

    Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι προειδοποίησε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από μόνη της δεν θα συντελέσει στη σταθεροποίηση της χώρας.

    Ο κ. Καρζάι δήλωσε, στα πλαίσια συνάντησης με ηγέτες γειτονικών χωρών και διπλωμάτες την Τρίτη στην Τουρκία, ότι χρειάζεται να επέλθει συμφιλίωση, ειδικά με οπαδούς των Ταλιμπάν οι οποίοι δεν διατηρούν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Ο Αφγανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες συμφιλίωσης. Σε από κοινου ανακοινωση οι μετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν την σπουδαιότητα να βρεθούν περιφερειακές λύσεις και πολιτική που θα φέρουν ειρήνη στο Αφγανιστάν. Εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους για την πρόταση επανασυμφιλίωσης του κ. Καρζάι, λέγοντας 'ότι προέρχεται και κινείται από ένα Αφγανό'. Επίσης την Τρίτη ομάδα από 23 υπηρεσίες αρωγής που έχουν σαν έδρα τους τη Βρετανία μαζί με άλλους οργανισμούς αρωγής στο Αφγανιστάν ζήτησαν ριζική αλλαγή στο τρόπο απόδοσης βοήθειας στο Αφγανιστάν.

    [02] Η ανεργία αποτελεί το επίκεντρο στο Νταβός

    27-01-2010

    Πάνω από 2.500 χιλιάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καθώς και ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη και ηγέτες οικονομικών οργανισμών συγκεντρώνονται στην Ελβετία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που ανοίγει σήμερα στο Νταβός.

    Ο ιδρυτής του Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, δήλωσε ότι επίκεντρο των συζητήσεων θα αποτελέσει η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το φετινό Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός θα είναι λιγότερο γιορταστικό σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

    [03] Ομιλία Ομπάμα για την κατάσταση της συμπολιτείας

    27-01-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να ζητήσει από το Κογκρέσο τριετές πάγωμα εσωτερικών δημοσιονομικών δαπανών σε μία προσπάθεια μείωσης που δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας στα πλαίσια της πρώτης τους ομιλίας για την κατάσταση της συμπολιτείας η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ.

    Κυβερνητικοί αξιωματούχοιαναφέρουν ότι ο Πρόεδρος θα προτείνει το συγκεκριμένο πάγωμα για την εξοικονόμηση 250 δισεκατομμυρίων δολαρίωνμέσα στην επομένη δεκαετία, από αυτό εξαιρούνταιπρογράμματα άμυνας, βετεράνων, διεθνούς βοήθειας και θέματα που αφορούν την ασφάλειας της χώρας.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος, στα πλαίσια της προγραμματισμένης ομιλίας του για την κατάσταση της συμπολιτείας, θα αναφερθεί επίσης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σε άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας καθώς και σε μεταρρυθμίσεις στην ιατροφαρμακευτική ασφάλιση.

    [04] Έσπασε τα ταμεία το Άβαταρ

    27-01-2010

    Έσπασε τα ταμεία όλων των εποχών η αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας 'Άβαταρ' ειδικά σε χώρες του εξωτερικού. Το 'Άβαταρ' ξεπέρασε σε εισιτήρια και τον 'Τιτανικό' του 1997. Σκηνοθέτης και των δύο ταινιών είναι ο Τζέιμς Κάμερον.

    Εμπειρογνώμονες λένε ότι πολλοί κινηματογραφόφιλοι πλήρωσαν ακριβότερο εισιτήριο για να δουν το φιλμ σε τρισδιάστατη μορφή, αυξάνοντας έτσι τις εισπράξεις του. Μέχρι στιγμής το 'Άβαταρ' έχει συγκεντρώσει 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 6 εβδομάδες.

    Όμως, το μεγάλο χιτ όλων των εποχών παραμένει το 'Όσα παίρνει ο άνεμος' από το 1939 που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα έβγαλε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [05] O William Delahunt προσχωρεί στην ομάδα Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    27-01-2010

    William Delahunt

    Η ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, συνεχάρη τον Δημοκρατικό Βουλευτή William Delahunt,από την Μασαχουσέτη, για τηναπόφασή του να γίνει μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο.Ο Βουλευτής κ. Delahunt ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της αρμόδιας για θέματα Ευρώπης υποεπιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαδεχόμενος τον Βουλευτή Robert Wexler, ο οποίος παραιτήθηκε από το Κογκρέσο.

    Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Nicholas Karacostas, ευχαρίστησε εκ μέρους της ομογένειας τον Βουλευτή Delahunt για την προσχώρησή του στο λεγόμενο Hellenic Congressional Caucus και τόνισε την σπουδαιότητα που έχει η απόφαση αυτή, ιδιαίτερα λόγο του ηγετικού αξιώματος το οποίο έχει ο νομοθέτης από την Μασαχουσέτη στην βουλευτική υποεπιτροπή για Ευρωπαϊκές υποθέσεις. Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ είπε ακόμα ότι η οργάνωσή του προσβλέπει να συνεργαστεί με τον κύριο Delahunt πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

    Νικόλας Καρακώστας

    Με την προσθήκη του βουλευτή Delahunt στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο, το αριθμητικό σύνολο των μελών της ομάδας αυτής φθάνει τώρα τα 148, δηλαδή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν.

    Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ συνεχάρη επίσης τον Αντιπρόεδρο του 8ου Παραρτήματος της οργάνωσης στο Cape Code Μασαχουσέτης, John Tanionos, ο οποίος διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην λήψη της απόφασης του κ. Delahunt να εισχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών Υποθέσεων.Με την ευκαιρία, η οργάνωση παρότρυνε όλα τα μέλη της που έχουν πρόσβαση σε μέλη του Κογκρέσου να τα ενθαρρύνουν να προσχωρήσουν στο Hellenic Caucus, προκειμένου να συμβάλουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

    Ο Βουλευτής William Delahunt, που άρχισε την θητεία του στο Κογκρέσο το 1997, εκπροσωπεί στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων την 10η εκλογική περιφέρεια της Μασαχουσέτης, που περιλαμβάνει το Cape Code, το Nantucket και τα νησιά του συμπλέγματος Martha's Vineyard.

    [06] Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

    27-01-2010

    Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Γιόνχαπ, μεταδίδει ότι σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας κατά μήκος της διαφιλονικούμενης θαλάσσιας δυτικής μεθορίου μεταξύ των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο η Βόρεια Κορέα άνοιξε πυρ από την ξηρά στις δυτικές ακτές της νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα οι Νοτιοκορεατικές δυνάμεις να ανταποδώσουν τα πυρά. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές της Σεούλ δεν έχουν επιβεβαιώσει το επεισόδιο.

    Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης φέρουν στρατιωτικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι ο καθορισμός από τη Βόρεια Κορέα, ζωνών όπου απαγορεύεται ο απόπλους στα παράλια, είναι πολύ κοντά σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε ναυτική αψιμαχία μεταξύ των δύο πλευρών το Νοέμβριο.

    Αναφερόμενος στις ζώνες απαγόρευσης απόπλου, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ ζήτησε τη Τρίτη και απ' τις δύο χώρες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

    [07] Επίθεση Κλίντον σε επικριτές Αμερικανικής ανάληψης δράσης στην Αϊτή

    27-01-2010

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, υπεραμύνθηκε με εντονότατο τρόπο της Αμερικανικής ανάληψης δράσης στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η κ. Κλίντον επιτέθηκε στους ξένους επικριτές, χαρακτηρίζοντας την συνεισφορά των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ζωτικής σημασίας στις ανθρωπιστικές προσπάθειες στη περιοχή.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά δυσαρέσκεια για τις επικρίσεις που δέχονται οι ΗΠΑ, η γενναιοδωρία του Αμερικανικού λαού και οι ηγετικές πρωτοβουλίες του Προέδρου Ομπάμα.Ορισμένα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα είτε δεν κατάλαβαν, είτε εσκεμμένα παραποίησαν την Αμερικανική πολιτική και στρατιωτική κινητοποίηση μετά το σεισμό στην Αϊτή, επεσήμανε η κ. Κλίντον.

    Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.J. Crowley, αναφέρθηκε σε σχόλια του δικτύου Αλ Τζαζήρα, δηλώνοντας ότι το δίκτυο άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ κατέλαβαν την Αϊτή.Απαντώντας εκπρόσωπος του Αλ Τζαζήρα χαρακτήρισε την κάλυψη του δικτύου 'ισορροπημένη, δίκαιη και λεπτομερή'.

    Επίσης ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Βολιβίας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας, επέκριναν την χρήση Αμερικανών στρατιωτών στην Αϊτή.Αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνεχάρη την Ουάσιγκτον για την 'γενναιόδωρη' επέμβαση της στην Αϊτή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 28 January 2010 - 2:18:18 UTC