Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο μήνυμα του Μουλά Ομάρ
  • [02] Την άλλη Τρίτη η ανακοίνωση του σχεδίου για Αφγανιστάν
  • [03] Πρώτη επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Μουμπάη
  • [04] Η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

  • [01] Νέο μήνυμα του Μουλά Ομάρ

    26-11-2009

    Ο ηγέτης των Ταλεμπάν, Μουλά Ομάρ, απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο συνομιλιών με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τόνισε ότι οι ξένοι στρατιώτες θα ηττηθούν. Το μήνυμα του Μουλά Ομάρ κυκλοφόρησε σε μια περίοδο που ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, έχει ζητήσει από τους Ταλεμπάν να αποκηρύξουν τη βία και να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία.

    Ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα των Ταλεμπάν στο διαδίκτυο, ο Μουλά Ομάρ αναφέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει σε συνομιλίες που θα παρατείνουν την παρουσία ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    Επίσης ενόψει της ανακοίνωσης της νέας στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο αποστολής περισσότερων δυνάμεων, ο ηγέτης των Ταλεμπάν απευθύνεται στον Αμερικανικό λαό λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα αντιμετωπίσουν αποτυχία και τονίζει ότι 'η ήττα δεν μπορεί να αποφευχθεί με ενισχύσεις'.

    [02] Την άλλη Τρίτη η ανακοίνωση του σχεδίου για Αφγανιστάν

    26-11-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει την νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ με διάγγελμα από την Αμερικανική στρατιωτική ακαδημία του West Point στη πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, σημείωσε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο Αφγανιστάν επί 8 χρόνια και τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να βρίσκονται στη χώρα αυτή σε 8 χρόνια από τώρα.

    Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιείται μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων και συνεδριάσεων των μελών της στενής ομάδας συμβούλων του κ. Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει μάλλον αποστολή άλλων 30 με 35 χιλιάδων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Αφγανιστάν 68 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

    [03] Πρώτη επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Μουμπάη

    26-11-2009

    Τελετές μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα στην Μουμπάη για την πρώτη επέτειο απ' τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 26ης Νοεμβρίου του 2008, στο οικονομικό κέντρο της Ινδίας που κόστισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους.

    Ο μόνος από τους 10 δράστες που επέζησε της επίθεσης, ο Πακιστανός Μοχάμεντ Αζμάλ Κασάμπ, δικάζεται αυτή τη περίοδο στην Ινδία, ενώ άλλα 7 άτομα καταδικάστηκαν χθες στο Πακιστάν για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιθέσεων.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σίνγκ, εξέφρασε ικανοποίηση για τις καταδίκες και επεσήμανε ότι το Πακιστάν θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τιμωρία όλων των υπευθύνων.

    [04] Η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    26-11-2009

    Πολλοί φίλοι στην Ελλάδα με ρωτούν συχνά τι είναι αυτή η αμερικανική γιορτή, το λεγόμενο Thanksgiving.Είναι η γιορτή των Ευχαριστιών, γιορτάζεται την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου και είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή στις ΗΠΑ.

    Η γιορτή των Ευχαριστιών δεν ανήκει σε κάποια θρησκεία, ανήκει σ' όλους. Έχει τις ρίζες της στην δημιουργία του αμερικανικού έθνους και είναι μία γιορτή μεταναστών.

    Όταν οι πρώτοι έποικοι έφτασαν στο Νέο Κόσμο οι Ινδιάνοι ήταν εκείνοι που τους έμαθαν να κυνηγούν, να καλλιεργούν τη γη και το 1621 κατάφεραν επιτέλους να έχουν μια καλή σοδειά. Γιόρτασαν λοιπόν με ένα λουκούλλειο, για την εποχή, γεύμα.

    Η Αθηνά είναι 8 χρονών και δεν βλέπει την ώρα να στρωθεί στο τραπέζι. 'Μ' αρέσει ο πουρές και η γαλόπουλα, και μ' αρέσει να βρίσκομαι με τους φίλους μου'.

    Γαλόπουλα, πουρές γλυκοπατάτας, ψωμί από καλαμπόκι και σως από κράνμπερι και για γλυκό πίτα από κολοκύθα συνθέτουν το γιορτινό τραπέζι.Απώτερος σκοπός είναι να βρεθούν οι οικογένειες μαζί, να αναγνωρίσουν τα καλά στοιχεία στη ζωή τους και να τα γιορτάζουν.

    Η Τζεν ήρθε στην Ουάσιγκτον για να περάσει την γιορτή με τον γιοι της γιό της και την οικογένειά του. 'To πιο σημαντικό είναι να βρεθούμε με την οικογένειά μας και να αναγνωρίσουμε τα καλά στοιχεία στη ζωή μας. Θα μοιραστούμε ένα υπέροχο γεύμα,αλλά δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί στη χώρα που είναι φτωχοί και δεν έχουν την ιδία τύχη με μας'.

    Παράδοση λοιπόν αποτελεί και ο εθελοντισμός την Ήμερα των Ευχαριστιών. Οι αμερικανοί δεν ξεχνούν και τους συνάνθρωπους τους και οργανώνουν εορταστικά γεύματα σε συσσίτια για τους απόρους. Δεν νοείται βέβαια γιορτή χωρίς παρέλαση. Το γνωστό πολυκατάστημα Macy's οργανώνει κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη παρέλαση στις ΗΠΑ, στην Πέμπτη Λεωφόρο στην καρδιά του Μανχάταν. Η Λέσλι θέλει κάθε χρόνο να πηγαίνει στην Νέα Υόρκη για την παρέλαση. 'Είμαι ευγνώμων για την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Και είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην παρέλαση'.

    Παράδοση αποτελεί και το φούτμπολ που καθηλώνει επί ώρες τον αντρικό πληθυσμό των ΗΠΑ μετα το φαγητό. Και την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, ο γυναικείος, κατ εξοχήν, πληθυσμός, τρέχει στα μαγαζιά γιατί αρχίζουν οι μεγάλες εκπτώσεις πριν από τα Χριστούγεννα.Η γιορτή των Ευχαριστιών μάλιστα σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

    Καλό φαγητό, οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρελάσεις, φούτμπολ και εκπτώσεις συνθέτουν την Γιορτή των Ευχαριστιών που ενώνει γύρω από το τραπέζι τα 300 εκατομμύρια άτομα που ζουν σ' αυτή τη χώρα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 27 November 2009 - 2:18:19 UTC