Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρέπει να πέσουν και 'τα τείχη του 21ου αιώνα'
  • [02] Η Βουλή ενέκρινε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [03] Και άλλα στρατεύματα στο Αφγανιστάν
  • [04] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου
  • [05] Το Ιράκ εγκρίνει εκλογική νομοθεσία
  • [06] Προς Λουιζιάνα και Φλόριντα κατευθύνεται η Άιντα
  • [07] Ιστορική επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ΑΧΕΠΑ
  • [08] Συνάντηση Γερουσιαστή Geroge Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas
  • [09] Υπό εξέταση η ελληνική οικονομία
  • [10] 20 χρόνια χωρίς το Τείχος

  • [01] Πρέπει να πέσουν και 'τα τείχη του 21ου αιώνα'

    09-11-2009

    Η κ. Κλίντον φτάνει στο Βερολίνο

    100 χιλιάδες άτομα μαζί με ηγέτες κρατών, νυν και πρώην, βρίσκονται στο Βερολίνο για την 20η επέτειο της πτώσης του Τείχους. Αξιωματούχοι στο Βερολίνο αποκαλούν την επέτειο 'Φεστιβάλ της Ελευθερίας'. Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από συναυλίες, πυροτεχνήματα και μία σειρά από μεγάλα ντόμινο που θα πέσουν στην περιοχή που κάποτε έστεκε το τείχος. Επίσης θα δοθεί φόρος τιμής στα 136 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη προσπάθειά τους να περάσουν το τείχος, μεταξύ του 1961 και του 1989.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Στα πλαίσια επίσημου δείπνου την Κυριακή η κ. Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πρέπει να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα και ιδεαλισμό που έδειξαν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην καταπολέμηση των συγχρόνων προβλημάτων, συγκεκριμένα του εξτρεμισμού, του περιορισμού των πυρηνικών όπλων και στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    Tα ντόμινο

    Η αμερικανίδα υπουργός επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για να ρίξει τα τείχη του 21ου αιώνα και να αντιμετωπίσει αυτούς που κρύβονται από πίσω, συμπεριλαμβανομένων και βομβιστών αυτοκτονίας και ηγετών που 'βάζουν το δικό τους καλό πάνω από το καλό των πολιτών τους'.

    Η κ. Κλίντον αναμένεται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελγια να συζητήσει θέματα όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν.

    [02] Η Βουλή ενέκρινε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    09-11-2009

    Ο Πρόεδρος Μ. Ομπάμα με την Πρόεδρο της Βουλής Ν. Πελόσι.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων για την έγκριση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος των ΗΠΑ.

    Στα πλαίσια δηλώσεών του στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός Πρόεδρος δηλωσε ότι πιστεύει ότι και η Γερουσία θα εγκρίνει το νομοσχέδιο. Το μέλλον όμως του νέου νομοσχεδίου διαγράφεται δύσκολο.

    Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Λίνζι Γκράχαμ δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η Βουλή δεν έχει κανένα μέλλον στη Γερουσία και το χαρακτήρισε νομοσχέδιο που συντάχτηκε από 'φιλελεύθερους και προορίζεται για φιλελεύθερους'.

    Από την άλλη πλευρά ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζακ Ρηντ πιστεύει το νομοσχέδιο θα εγκριθεί και από τη Γερουσίαγιατί η μεταρρύθμιση του υγειονομικού συστήματος ασφάλισης είναι σημαντική για την ευμάρεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

    Στη Γερουσία το νομοσχέδιο χρειάζεται τουλάχιστον 60 ψήφους για να περάσει.

    [03] Και άλλα στρατεύματα στο Αφγανιστάν

    09-11-2009

    O αρχηγός του μεικτού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ στρατηγός Τζωρτζ Κέιση δήλωσε, στα πλαίσια τηλεοπτικής συνέντευξης, ότι πρέπει να αποσταλλούν περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν για την καταπολέμηση των Ταλεμπάν και την εκπαίδευση των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο στρατηγός Κέιση δεν είπε συγκεκριμένα ποιος θα πρέπει να είναι ο αριθμός των ενισχύσεων. Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξετάζει επί εβδομάδες την αποστολή περίπου 40 χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν, κατόπιν αιτήματος του στρατηγού Στάνλει Μακρίσταλ , επικεφαλή των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή.

    [04] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου

    09-11-2009

    Παλαιότερη συνάντηση Ομπάμα -Νετανιάχου

    O Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες την Δευτέρα αλλά δεν θα δώσουν από κοινού συνέντευξη τύπου.

    Ο κ. Νετανιάχου πρόκειται για να μιλήσει στις Εβραϊκές Ομοσπονδίες Βορείου Αμερικής σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί επί μήνες να πιέσει τον κ. Νετανιάχου και τον Πρόεδρο των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς ν' αρχίσουν ξανά τις συνομιλίες για την επικράτηση ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Οι σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ εντάθηκαν όταν ο κ Νεταναιχου απέρριψε αίτημα του κ Ομπάμα για το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

    [05] Το Ιράκ εγκρίνει εκλογική νομοθεσία

    09-11-2009

    Ιρακινή Βουλή

    Η Ιρακινή βουλή ενέκρινε νομοθεσία αναγκαία για τη διενέργεια των εκλογών τον Ιανουάριο.Με 141 ψήφους υπέρ έναντι 54 οι ιρακινοί νομοθέτες κατάφεραν να υπερπηδήσουν τις διαφορές τους για το πως θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ. Στο Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε ικανοποίηση για την έγκριση της νομοθεσίας και το χαρακτήρισε το νομοσχέδιο σημαντικό ορόσημο για την επικράτηση ειρήνης στο Ιράκ, επίσης είπε ότι θα χαράξει το δρόμο για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010.

    [06] Προς Λουιζιάνα και Φλόριντα κατευθύνεται η Άιντα

    09-11-2009

    O κυκλώνας Άιντα, του οποίου οι άνεμοι αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη ισχύ, κατευθύνεται τώρα προς τον Κόλπο του Μεξικού. Προηγουμένως είχε πλήξει το Ελ Σάλβαντορ όπου προκάλεσε 91 θανάτους και μεγάλες καταστροφές.

    Η αρμόδια Αμερικανική υπηρεσία που παρακολουθεί την εξέλιξη των τροπικών θυελλών λέει πως είναι πιθανόν ο κυκλώνας Άιντα να χτυπήσει μέσα στις επόμενες μία με δύο ημέρες τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή η οποία εκτείνεται από την Λουϊζιάνα μέχρι την Φλόριντα.

    Ο Κυβερνήτης της Λουϊζιάνας Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε ήδη την πολιτεία του σε κατάσταση ανάγκης για να επιταχύνει τον συντονισμό των πολιτειακών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην περίπτωση που τελικά ο κυκλώνας πλήξει την περιοχή.

    Νωρίτερα o κατηγορίας 2 κυκλώνας είχε χτυπήσει το Μεξικανικό θέρετρο Κανκούν και τμήματα της χερσονήσου Γιουκατάν. Επίσης, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαντόρ ανακοίνωσε ότι ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε το πέρασμα του κυκλώνα Ida οδήγησαν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις εδάφους συνεπεία των οποίων αγνοούνται τουλάχιστον 60 άτομα ενώ χιλιάδες άλλα έμειναν άστεγα και περιθάλπονται σε πρόχειρους καταυλισμούς.

    [07] Ιστορική επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ΑΧΕΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    09-11-2009

    Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε την 18μερη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέστρεψε το Φανάρι.Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, τελευταίο σταθμό της αποστολικής και πατριαρχικής περιοδείας του, ο Παναγιότατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, επισκέφθηκε την έδρα της ΑΧΕΠΑ, της μεγαλύτερης οργάνωσης Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    Ο Πρόεδρος της ΑXΕΠΑ Nicholas Karacostas είπε πως η οργάνωσή του 'αισθάνεται μεγάλη τιμή και βαθειά ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο Παναγιότατος αποδέχθηκε να κάνει την ιστορική αυτή επίσκεψη στο αρχηγείο της ΑΧΕΠΑ, στην Αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για το ότι τον συνόδευε ο πνευματικός ηγέτης της ομογένειας στην Αμερική, Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος'.Ο κύριος Karacostas πρόσθεσε ότι τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της ΑΧΕΠΑ 'εκτιμούμε την μακρά σχέση που μας συνδέει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και προσβλέπουμε σε συνέχιση της σθεναρής υποστήριξής μας τόσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και προς την Αρχιεπισκοπή στην Νέα Υόρκη.Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ είπε ότι η Πατριαρχική επίσκεψη 'ήταν μια πραγματικά ανεκτίμητη και εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία'.

    O Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ Καρακώστα.

    Από την πλευρά του ο Παναγιότατος είπε ότι και αυτός εκτιμά την υποστήριξη που του παρέχει η μεγάλη οικογένεια της ΑΧΕΠΑ και την εξαίρετη σχέση που απολαμβάνει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την ομογενειακή οργάνωση. Στο σημείο αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε τον σεβασμό που έχει η ΑΧΕΠΑ προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και κατέληξε λέγοντας ότι προσβλέπει να φιλοξενήσει την ομάδα της ΑΧΕΠΑ που σχεδιάζει να επισκεφθεί το Φανάρι για το Πάσχα, την ερχόμενη άνοιξη.

    Στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα της ΑΧΕΠΑ πήραν επίσης μέρος η Elaine Sampanis, Πρόεδρος της θυγατρικής οργάνωσης'Κόρες της Πηνελόπης', o Franklin Manios, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ, ο Γραμματέας της Anthony Kouzounis, ο Ταμίας Nick Vamvakias, αξιωματούχοι από την 3η Περιφέρεια της Οργάνωσης, ο άλλοτε ύπατος πρόεδρός της John Pappas και ο εκτελεστικός διευθυντής της Basil Mossaidis.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Βασίλης Κασκαρέλης και ο Πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος, πνευματικός ηγέτης των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα.

    [08] Συνάντηση Γερουσιαστή Geroge Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    09-11-2009

    O Γερουσιαστής Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ κ. Καρακώστα

    Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής George Voinovich,από την Πολιτεία Οχάιο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AΗEPA Nicholas Karacostas με τον οποίο και εξέτασε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και σπουδαιότητας για την ομογενειακή οργάνωση.Κύρια θέση μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει στο Αμερικανικό πρόγραμμα Visa Waiver Program, ώστε Έλληνες πολίτες να μπορούν να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες για σύντομα χρονικά διαστήματα δίχως να χρειάζεται προηγουμένως να εξασφαλίζουν θεώρηση των διαβατηρίων τους.

    Ο Γερουσιαστής George Voinovich έχει πλήρη επίγνωση του ενδιαφέροντος της Ελλάδας να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Τον Οκτώβριο είχε επισκεφθεί την Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι επαφές εκείνες είχαν εν μέρει επικεντρωθεί στην προοπτική συμμετοχής της Ελλάδος στο πρόγραμμα Visa Waiver Program. Μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα, ο Γερουσιαστής Voinovich είχε αποστείλει μήνυμα στον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas στον οποίο εξέφραζε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί σύντομα στο πρόγραμμα αυτό.Το ίδια ελπίδα εξέφρασε επίσης και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον κ. Καρακώστα στην Ουάσιγκτον.

    Ο κύριος Voinovich είναι μέλος της Αμερικανικής Επιτροπής Ελσίνι (U.S. Helsinki Commission). Ήταν ως μέλος της επιτροπής αυτής που τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στην φθινοπωρινή σύνοδο του ΟΑΣΕ. Οι συναντήσεις του με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έγιναν στο περιθώριο της επίσκεψης εκείνης.

    Περισσότερα για την επίσκεψη της Αμερικανικής Επιτροπής Ελσίνκι στην Αθήνα περιλαμβάνονται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ανταποκρίσεις που παρουσιάσαμε εκείνες τις ημέρες και τις οποίες παραθέτουμε πιο κάτω. Κάντε κλικ στα σχετικά άρθρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.

    4 μέλη του Αμερ. Κογκρέσου στην συνάντηση του ΟΑΣΕ στην Αθήνα (κείμενο και φωτογραφίες)

    Αμερικανοί νομοθέτες ικανοποιημένοι από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου (κείμενο και φωτογραφίες)

    Εντυπώσεις του Γερουσιαστή BenjaminCardin από την Ελλάδα (βίντεο και κείμενο)

    [09] Υπό εξέταση η ελληνική οικονομία

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    09-11-2009

    Χοακίμ Αλμούνια

    Τα μάτια όλων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης δημοσιογράφων και των ίδιων των φορολογουμένων ελλήνων πολιτών είναι στραμμένα σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Η αποψινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, όπου ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου παρουσίασε στους 15 το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το Εκοφίν σήμερα όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά συστήματα των 27 κρατών-μελών και η βιωσιμότητά τους, ιδιαίτερα σε χώρες σαν την Ελλάδα με υψηλό χρέος. Επίσης θα εξεταστεί η φθινοπωρινή έκθεση με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά την Τετάρτη. Η Επιτροπή αναμένεται να τονίσει κραυγαλέα ότι δεν υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα στο εξάμηνο που πέρασε τα σωστά διαρθρωτικά μέτρα για την μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Όλες οι εκθέσεις και τα στοιχεία που θα εξεταστούν είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της οικονομίας, για τα μέτρα που θα παρθούν, τους φόρους που θα επιβληθούν, την αγοραστική ισχύ του ευρώ και κατά συνέπεια την αγοραστική δύναμη του Έλληνα εν όψει των Χριστουγέννων.

    Τα πυρά των ομολόγων του και του επίτροπου Χοακίμ Αλμούνια θα αντιμετωπίσει ο κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες προετοιμασμένος, προβάλλοντας την απόφαση του για 'επιθετικές μεταρρυθμίσεις', να πείσει ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και εφικτός παρ όλες τις αναγκαίες παροχές και θα επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος σε μονοψήφιο αριθμό στο τέλος του 2010.

    Τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει για να το πετύχει λίγο πολύ γνωστά. Βασικά είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση των δαπανών η απελευθέρωση των επαγγελμάτων κάθε είδους, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η φορολογική μεταρρύθμιση.

    Αυτός που εμφανίστηκε όμως το απόγευμα της Τρίτης επίσης αυστηρός και επικριτικός για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν Κλώντ Τρισέ ο οποίος ζήτησε 'σοβαρότερο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας'

    [10] 20 χρόνια χωρίς το Τείχος

    09-11-2009

    Δεκάδες χιλιάδες γερμανοί, νυν και πρώην ηγέτες κρατών αγνόησαν το κρύο και τη βροχήγια να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μαζί με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, τον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεβ και άλλους ηγέτες πέρασαν την πύλη του Βρανδεμβούργου, που στο παρελθόν αποτελούσε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανατολής και δύσης.

    Η κ Μέρκελ ευχαρίστησε το ηγέτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Μιχαλη Γκορμπατζόφ και δήλωσε ότι η πτώση του τείχους πραγματοποιήθηκε λόγω των μεταρρυθμίσεών του και της μετριοπαθούς πολιτικής του.

    Μήνυμα μέσω βίντεο έστειλε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος είπε ότι οι εικόνες του κόσμου που έριχνε το τείχος πριν από 20 χρόνια ήταν η πιο ξεκάθαρη άρνηση της τυραννίας και η ισχυρότερη επικύρωση της ελευθερίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 10 November 2009 - 2:18:26 UTC