Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκθεση της HRW για λαθρομετανάστες στην Ελλάδα
  • [02] Ψηφοφορία σε επίπεδο επιτροπής για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία
  • [03] Συνομιλίες Ομπάμα-Θαπατέρο στο Λευκό Οίκο
  • [04] Έγκριση του σχεδίου μεταρρυθμίσεων υγείας από καίρια Επιτροπή της Γερουσίας
  • [05] Κλίντον: Απαραίτητη η σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία

  • [01] Έκθεση της HRW για λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

    13-10-2009

    Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ζητά απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να σταματήσει την, όπως την χαρακτηρίζει, βάναυση μεταχείριση των λαθρομεταναστών.

    Η διεθνής οργάνωση αναφέρει σε νέα έκθεση της ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών που φθάνουν χωρίς γονείς, συγκεντρώνονται, φυλακίζονται και συχνά επιστρέφονται δια της βίας στη Τουρκία.

    Επίσης η έκθεση της Human Rights Watch αναφέρει ότι η Ελληνική αστυνομία δημιουργεί εμπόδια στο να υποβάλλουν οι λαθρομετανάστες αίτηση για άσυλο και ότι οι αρχές αρνούνται να εξετάσουν αιτήσεις για άσυλο. Η διεθνής οργάνωση παραθέτει το παράδειγμα συνεντεύξεων λαθρομεταναστών που ζητούσαν άσυλο στη βόρεια Ελλάδα και οι οποίοι δήλωσαν ότι κρατούνταν σε υπερπλήρης εγκαταστάσεις, υπό άθλιες συνθήκες, με λίγο φαγητό και ότι κακοποιούνταν από τους φρουρούς τους.

    Οι Ελληνικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν κατακλυστεί από λαθρομετανάστες από την Αφρική, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και επισημαίνουν ότι η βοήθεια που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η συνεργασία της Τουρκίας στο θέμα είναι ανεπαρκής. Πολλοί λαθρομετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

    [02] Ψηφοφορία σε επίπεδο επιτροπής για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία

    13-10-2009

    Τρία απ' τα μέλη της Επιτροπής: Τζέι Ρόκαφελερ, Τσάρλς Σούμερ και Μαρία Κάντγουελ

    Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας θα ψηφίσει σήμερα επί του νομοσχεδίου μεταρρυθμίσεων στον τομέα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης στις ΗΠΑ που στοχεύει στην μείωση του κόστους της υγείας και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των Αμερικανών.

    Νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από οργάνωση προάσπισης των συμφερόντων των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται θα αυξήσουν το κόστος της υγείας για την μέση Αμερικανική οικογένεια μέχρι και 4 χιλιάδες δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξαπέλυσε επίθεση στην εν λόγω έκθεση χαρακτηρίζοντας την 'ανάλυση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών' που αντιτίθενται σθεναρά στην μεταρρύθμιση.

    Πάντως ανάλυση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου από την ανεξάρτητη Οικονομική Υπηρεσία του Κογκρέσου αναφέρει ότι θα οδηγήσει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ και θα προσφέρει κάλυψη στην συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών κάτω των 65 ετών.

    Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν κρατικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους Αμερικανούς άνω των 65, το λεγόμενο Medicare.

    [03] Συνομιλίες Ομπάμα-Θαπατέρο στο Λευκό Οίκο

    13-10-2009

    Χοζέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα ολοκληρώσει την ανασκόπηση της στρατηγικής του στο Αφγανιστάν.

    Ο κ. Ομπάμα έκανε τη δήλωση αυτή την Τρίτη μετά από συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοζέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο.

    Σε από κοινού συνέντευξη τύπου ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Θαπατέρο για την αποστολή Ισπανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    Επίσης, την Τρίτη ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ότι θα ήταν ευπρόσδεκτα περισσότερα Αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

    [04] Έγκριση του σχεδίου μεταρρυθμίσεων υγείας από καίρια Επιτροπή της Γερουσίας

    13-10-2009

    Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε νομοσχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης στις ΗΠΑ που αποσκοπεί στην μείωση του κόστους της υγείας και στην κάλυψη όλων των Αμερικανών.

    Με 14 ψήφους υπέρ, έναντι 9, η Επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο όμως αποτελεί το πρώτο βήμα μιας μακροσκελούς διαδικασίας. Τώρα το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να συγχωνευτεί με άλλο νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Υγείας της Γερουσίας. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο αυτών νομοσχεδίων.

    Η Ελληνο-Αμερικανίδα Ρεπουμπλικανή Γερουσιαστής, Ολυμπία Σνόου, έγινε το πρώτο μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο που αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τους Δημοκρατικούς της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και να ψηφίσει υπέρ του μέτρου.

    Σε δηλώσεις του απ' το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την ψήφο 'κρίσιμης σημασίας ορόσημο' για την βελτίωση του συστήματος υγείας για όλους τους Αμερικανούς και συνεχάρη την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αλλά επεσήμανε ότι τώρα είναι η στιγμή 'της πραγματικής δουλειάς' για να εγκριθεί το τελικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης ο κ. Ομπάμα ευχαρίστησε την Γερουσιαστή Σνόου.

    [05] Κλίντον: Απαραίτητη η σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία

    13-10-2009

    Η Χίλαρυ Κλίντον με τον Σεργκέι Λαβρώφ

    H Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ζητά σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία μετά τη συνάντησή της με τον Ρώσο Πρόεδρο.

    Μιλώντας σε από κοινού συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, στη Μόσχα η κ. Κλίντον τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Βορείου Κορέας και του ελέγχου των πυρηνικών.

    Ο κ. Μεντβέντεβ επεσήμανε ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ βρίσκεται σε 'υψηλό επίπεδο' προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινή προσέγγιση στα περισσότερα σημαντικά διεθνή θέματα.

    H κ. Κλίντον συναντήθηκε και με τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρώφ, και είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν σημειώσει 'σημαντική' πρόοδο στο σχέδιο για την μείωση του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

    Η κ. Κλίντον επανέλαβε επίσης ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν εκπνεύσει η Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 14 October 2009 - 1:18:22 UTC