Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος της Φατάχ στη Βηθλεέμ
  • [02] Μεγάλο έλλειμμα παρουσιάζουν και τα ταχυδρομεία στις ΗΠΑ
  • [03] Μυστική συνάντηση για το Αφγανιστάν
  • [04] Περιοδεία Κλίντον στην Αφρική
  • [05] Δεν θα αυξηθεί η φορολογία της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ
  • [06] Απελευθερώθηκαν οι 2 αμερικανίδες δημοσιογράφοι
  • [07] Αυξάνονται οι καταναλωτικές δαπάνες

  • [01] Σύνοδος της Φατάχ στη Βηθλεέμ

    04-08-2009

    Ξεκινά σήμερα στη Βηθλεέμ η πρώτη σύνοδος της Παλαιστινιακής Φατάχ που οργανώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια. Το κόμμα της Φατάχ που ελέγχει την Παλαιστινιακή Αρχή αναμένεται να ανανεώσει της ηγεσία της και να υιοθετήσει νέα πολιτική πορεία. Περίπου 2.300 αντιπρόσωποι πρόκειται να εκλέξουν μέλη για την αποτελούμενη από 21 έδρες Κεντρική Επιτροπή και τις 120 έδρες του Επαναστατικού Συμβουλίου.

    Η προηγούμενη σύνοδος της Φατάχ είχε συνέλθει το 1989. Να σημειωθεί ότι η Φατάχ ιδρύθηκε το 1959 από τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και παρέμεινε στην εξουσία μέχρι την ήττα της από την ισλαμικής Χαμάς το 2006. Το 2007 η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδα της Γάζας από τη Φατάχ. Τα δύο κόμματα ακόμα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμό κατά τη διάρκεια συνομιλιών που έγιναν με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

    [02] Μεγάλο έλλειμμα παρουσιάζουν και τα ταχυδρομεία στις ΗΠΑ

    04-08-2009

    Κέντρο διαλογής στη Βοστόνη

    Η Υπηρεσία των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει χίλια γραφεία της. Η Υπηρεσία υπολογίζει ότι φέτος θα παρουσιάσει έλλειμμα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Αμερικανικού κράτους πρόσθεσε και την Ταχυδρομική Υπηρεσία στη λίστα των δημοσίων οργανισμών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Το Συμβούλιο αναφέρει ότι η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έχει μείωση τη διακίνηση επιστολών και τα έσοδα του παραδοσιακού ταχυδρομείου θα εξακολουθήσουν να μειώνονται. Το Συμβούλιο καταλήγει ότι οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες πρέπει να αναδιοργανωθούν με ένα πιο αποτελεσματικό και προσοδοφόρο τρόπο.

    [03] Μυστική συνάντηση για το Αφγανιστάν

    04-08-2009

    Ρόμπερτ Γκέιτς

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, είχε μυστική συνάντηση στο Βέλγιο με ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές υπεύθυνους για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζέφ Μορέλλ, αποκάλυψε τη Δευτέρα την ασυνήθιστη αυτή συνάντηση της Κυριακής, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.Είπε μόνο ότι ο κ. Γκέιτς ήθελε να ακούσει τη γνώμη του ανώτατου Αμερικανού και Νατοϊκού διοικητή στο Αφγανιστάν, στρατηγού Στάνλυ Μακρύσταλ για την κατάσταση στη χώρα.

    Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής του κ. Μακρύσταλ, αντιστράτηγος Ντέηβιντ Ροντρίγκεζ, ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέημς Σταυρίδης και ο διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή και Νότια Ασία, στρατηγός Ντέηβιντ Πετρέους.

    [04] Περιοδεία Κλίντον στην Αφρική

    04-08-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, αναχώρησε τη Δευτέρα για περιοδεία σε 7 χώρες της Αφρικής. Σκοπός του ταξιδιού της είναι να δείξει ότι η Αφρική αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Ομπάμα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Πρώτος σταθμός της κ. Κλίντον θα είναι η Κένυα, όπου την Τετάρτη θα συμμετάσχει σε συνέδριο για την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Αφρικανικών χωρών. Επίσης στη Κένυα θα συναντηθεί, την Πέμπτη, με τον Πρόεδρο της μεταβατική κυβέρνησης της Σομαλίας, Σεΐχ Σαρίφ Σεΐχ Αχμέντ.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών επίσης σκοπεύει να επισκεφτεί τη Νότια Αφρική, την Αγκόλα, το Κονγκό, τη Νιγηρία, την Λιβερία και το Πράσινο Ακρωτήριο.

    [05] Δεν θα αυξηθεί η φορολογία της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ

    04-08-2009

    Προεκλογικές υποσχέσεις το 2008

    Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση τουνα μην αυξήσει την φορολογία της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ.Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι οι οικογένειες των οποίων το εισόδημα είναι κάτω των 250 χιλιάδων δολαρίων ετησίως, δεν πρόκειται να δουν αύξηση των φόρων τους.Το θέμα προέκυψε μετά από σχόλια αξιωματούχων του Λευκού Οίκου το περασμένο Σαββατοκύριακο, που άφησαν να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να χρειαστεί αύξηση της φορολογίας για την μείωση του Αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάιτνερ, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της οικονομικής ύφεσης, αλλά επεσήμανε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα και η ανεργία παραμένουν σοβαρότατα προβλήματα.Θα πρέπει να γίνουν 'δύσκολες επιλογές', όπως είπε ο κ. Γκάιτνερ, για την μείωση του ελλείμματος που έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε ότι η οικονομία θα αποτινάξει μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας πριν τελικά αρχίσει να βελτιώνεται.

    [06] Απελευθερώθηκαν οι 2 αμερικανίδες δημοσιογράφοι

    04-08-2009

    H Βόρειος Κορέας ανακοίνωσε ότι οι δύο αμερικανίδες δημοσιογράφοι που εισχώρησαν παράνομα στη χώρα και καταδικάστηκαν σε12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας αφέθηκαν ελεύθερες.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας ανακοίνωσε την απόφαση απονομή χάριτος την νωρίς σήμερα το πρωί. Και πρόσθεσε ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μεσολάβησε για την απελευθέρωσή των δύο γυναικών αναχώρησε από τη χώρα.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν την ανακοίνωση αυτή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Πιονγιάνκ. Αλλά ο κ. Κλίντον αναμένεται να συνοδεύσει τις δύο αμερικανίδες δημοσιογράφους στις ΗΠΑ.

    Οι δημοσιογράφοι Γιούνα Λή και Λώρα Λινγκ συνελήφθηκαν το Μάρτιο επειδή πέρασαν παράνομα τα σύνορα από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα στα πλαίσια ρεπορτάζ που έκαναν για αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν επίσης για τη διενέργεια εχθρικών προς την κυβέρνηση της Πιονγιάγκ ενεργειών. Τον Ιούνιο καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

    Οι οικογένειες των δύο δημοσιογράφων εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι ' χαίρονται πολύ' που τους απονεμήθηκε χάρη.

    Ο Λευκό Οίκος χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Κλίντον στη Βόρεια Κορέα' ιδιωτική αποστολή'.

    [07] Αυξάνονται οι καταναλωτικές δαπάνες

    04-08-2009

    Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εμπορίου δείχνουν ότι οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνεςκατά 0,4%τον Ιούνιο για δεύτερο κατά σειρά μήνα. Το Μάιο είχε σημειωθεί αύξηση των δαπανών της τάξης του 0,1%. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αύξηση αυτή αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών, εδικά της βενζίνης.

    Το Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει όμως ότι το ατομικό εισόδημα μειώθηκε 1,3 %τον Ιουνίου, σημειώνοντας και την μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία 4 χρόνια. Το υπουργείο Εμπορείου επισημαίνει ότι η πτώση αυτή εμφανίστηκε γιατί το εισοδήματα είχαν αυξηθεί από κυβερνητικές ενισχύσεις οι οποίες τώρα σταμάτησαν.

    Αυξήθηκε όμως ο αριθμός των ατόμων που υπογράφουν συμβόλαια για την αγορά παλαιών κατοικιών για πέμπτο κατά σειρά μήνα σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Οργάνωσης Μεσιτών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 5 August 2009 - 1:18:23 UTC