Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφαρμόζονται τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος στην Ελλάδα
  • [02] Yee: Η βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει βατήρας επενδύσεων στα Βαλκάνια
  • [03] Ακροάσεις στη Γερουσία
  • [04] ΗΠΑ: Ένα δις για τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης
  • [05] Άλλοι δύο Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί στο Αφγανιστάν
  • [06] Πολύ άρρωστος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

  • [01] Εφαρμόζονται τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος στην Ελλάδα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    13-07-2009

    Δύο εβδομάδες από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δημόσια μεταφορικά μέσα και χώρους εργασίας στην Ελλάδα και το μέτρο δείχνει να εφαρμόζεται . Το καλοκαίρι ευνοεί βεβαίως τον σεβασμό του νόμου, αλλά η δυσαρέσκεια παραμένει που θα κορυφωθεί το Φθινόπωρο.

    Αναλογικά με τον πληθυσμό μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 600 κλίσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1142 για καταγγελίεςπαράβασης του νόμου σε διάφορους χώρους και από τις 40.000 κλίσεις που έχουν γίνει από την 1η Ιουλίου στην ειδική γραμμή το 92% είναι από ανθρώπους που συμφωνούν με το μέτρο και ζητούν πληροφορίες ως προς την εφαρμογή του σε ειδικές περιπτώσεις.

    Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες υιοθέτησε την πρόταση σύστασης του Συμβουλίου Υπουργών σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να θεσπίσουν νομοθετικές διατάξεις για την προστασία των πολιτών από την έκθεση στον καπνό έως το 2012.

    Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια καλούνται τα κράτη μέλη να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν διατάξεις που θα ενισχύσουν τους νόμους για την γενική πλέον απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς από τις 27 χώρες μόνο 10 εφαρμόζουν διατάξεις γενικής απαγόρευσης με τις αυστηρότερες από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

    Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της επιτροπής, η αρμόδια για θέματα υγείας επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε 'Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να προστατεύεται πλήρως από τον καπνό. Την προσπάθειά μας αυτή υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος του κοινού και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τα κράτη μέλη για να την φέρουμε σε αίσιο τέλος'.

    [02] Yee: Η βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει βατήρας επενδύσεων στα Βαλκάνια

    13-07-2009

    Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Yee - Download (MP3)

    Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Yee - Listen (MP3)

    Hoyt Brian Yee

    Ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Hoyt Brian Yee, ολοκλήρωσε την θητεία του στη βόρεια Ελλάδα.Πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για το επόμενο πόστο του στο Αφγανιστάν, ο κ. Yee μίλησε στο Γιώργο Κοντόπουλο για την ΦτΑ και τον συνεργαζόμενο σταθμό της Radio City International στη Θεσσαλονίκη, για την εμπειρία του στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

    Σε άπταιστα Ελληνικά ο Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε στο ρόλο του Γενικού Προξενείου στην 'εδραίωση δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης' όπως είπε μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός, αλλά και η οικονομία και το εμπόριο.

    Aλλά, ο αποχωρών Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία τρία χρόνια για να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, βατήρα για διεύρυνση των Αμερικανικών και των Ευρωπαϊκών επενδύσεων στα Βαλκάνια. Όπως είπε: ' Η βόρεια Ελλάδα δεν είναι μεγάλη αγορά για τις Αμερικανικές εταιρείες, αλλά μπορεί να γίνει μια είσοδος για την ευρύτερη περιοχή και είναι γεωγραφικά λογικό μέρος για τέτοιο ρόλο.Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την πόλη, την περιοχή να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ένα τέτοιο ρόλο.Όλοι μιλάνε, για παράδειγμα, όλοι ξέρουνε για το φαινόμενο της γραφειοκρατίας. Αυτό είναι πρόβλημα και στην Αμερική. Αλλά για μια περιοχή που δεν έχει αρκετές επενδύσεις από το εξωτερικό είναι ποιο σημαντικό να έχει κίνητρα για να προσελκύσειτους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες στη βόρεια Ελλάδα για να γίνει εδώ ένα κέντρο για εταιρείες που θέλουν να έχουν βάση και πρόσβαση στα Βαλκάνια'.

    'Αυτό είναι το μέλλον για τη Θεσσαλονίκη' επεσήμανε ο κ. Yee, η δημιουργία ενός κέντρου για εταιρείες που 'αναζητούν νέες ευκαιρίες', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Ακροάσεις στη Γερουσία

    13-07-2009

    Σόνια Σοτομαγιόρ

    Αρχίζουν σήμερα στην Αμερικανική Γερουσία οι ακροάσεις για την επικύρωση του διορισμού της εφέτη Σόνια Σοτομαγιόρ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προς αντικατάσταση του δικαστή Ντέηβιντ Σούτερ που ανακοίνωσε την συνταξιοδότηση του. Αν ο διορισμός της επικυρωθεί θα είναι η πρώτη Ισπανόφωνη Αμερικανίδα και η Τρίτη γυναίκα που υπηρετεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Οι Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι ο διορισμός της θα επικυρωθεί εύκολα, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να εξηγήσει η κ. Σοτομαγιόρ ορισμένες απ' τις θέσεις και τις αποφάσεις της σε υποθέσεις φυλετικών σχέσεων. Ζητούν επίσης απαντήσεις σε ερωτήματα επί συγκεκριμένων ομιλιών της.

    [04] ΗΠΑ: Ένα δις για τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης

    13-07-2009

    Καθλήν Σιμπέλιους

    Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Καθλήν Σιμπέλιους, αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι η Ουάσιγκτον θα ξοδέψει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την παραγγελία υλικών για την παρασκευή εμβολίου κατά της νέας γρίπης. Η επίσημη ανακοίνωση για το θέμα θα γίνει σήμερα.

    Η κ. Σιμπέλιους επεσήμανε ότι ερευνητές δοκιμάζουν διάφορους τύπους του ιού για να αναπτύξουν το κατάλληλο εμβόλιο για τον τύπο Η1Ν1 και σημείωσε ότι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο θα αρχίσουν αυτό το μήνα. Τα εμβόλια θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε η κ. Σιμπέλιους.

    Οι Αμερικανικές αρχές προετοιμάζονται για σοβαρότερη επιδημία της νέας γρίπης από το Φθινόπωρο, που αποτελεί και την συνήθη εποχή έναρξης της απλής γρίπης.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα κρούσματα της νέας γρίπης σε διεθνές επίπεδο έχουν φτάσει τις 94 χιλιάδες 500 και οι θάνατοι απ' την νόσο τους 400. 170 απ' αυτούς τους θανάτους συνέβησαν στις ΗΠΑ.

    [05] Άλλοι δύο Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί στο Αφγανιστάν

    13-07-2009

    Από βόμβα στο οδόστρωμα σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί πεζοναύτες στο νότιο Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε βάρος των Ταλεμπάν. Επίσης ένας τρίτος Αμερικανός στρατιώτης που συμμετείχε στην Νατοϊκή δύναμη στο νότιο Αφγανιστάν, υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί το περασμένο μήνα σε επιχειρήσεις στη περιοχή.

    Παράλληλα 8 Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην επαρχία Χελμάντ. Πάνω από 190 ξένοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν φέτος. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τα τέλη του 2001.

    [06] Πολύ άρρωστος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

    13-07-2009

    Μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας μεταδίδουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος και ότι η ασθένεια απειλή τη ζωή του. Οι εν λόγω πληροφορίες βασίζονται σε στοιχεία των Νοτιοκορεατικών και Κινεζικών μυστικών υπηρεσιών.

    Η υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη βρίσκεται στο επίκεντρο εικασιών εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τότε που, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπέστη εγκεφαλικό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάγνωση του καρκίνου έγινε την ίδια περίπου περίοδο με το εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Πάντως Βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης διαψεύδουν ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ είναι άρρωστος και τελευταία κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνει τον κ. Κιμ σε δημόσια εμφάνιση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 14 July 2009 - 1:18:19 UTC