Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα πολλαπλά μηνύματα των Ευρωεκλογών
  • [02] H B. Κορέα καταδικάζει 2 αμερικανίδες δημοσιογράφους
  • [03] Καθυστέρει η πώληση της Chrysler
  • [04] 24 σοροί από συντριβή αεροσκάφους της Air France
  • [05] Καλή ένδειξη η επιβράδυνση περικοπής εργασιακών θέσεων
  • [06] 'Την ομιλία της ζωής του' έδωσε ο Γκόρντον Μπράουν
  • [07] Η Ελλάδα εισβάλει στην Αμερική μέσω της Έβδομης Τέχνης

  • [01] Τα πολλαπλά μηνύματα των Ευρωεκλογών

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    09-06-2009

    Στις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών η καταμέτρηση όλων των ψήφων κι έτσι τα τελικά αποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων συν τις ψήφους των αποδήμων οριστικοποιήθηκαν ως εξής: Πρώτο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 36,64% και 8 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεύτερη η Νέα Δημοκρατία με 32,29% με 8 επίσης έδρες, ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο να φθάνει στις 4,36 μονάδες. Τρίτο το ΚΚΕ με ανεβασμένο ποσοστό στο 8,35% και 2 έδρες, τέταρτος ο ΛΑΟΣ με 7,15% και 2 έδρες και από μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι βΠράσινοι με 4,7 και 3,49% αντίστοιχα. Η αποχή έφτασε σε σημεία ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα στο 47,4%, ποσοστό που συναντά κανείς εδώ και χρόνια στις 27 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες έφθασε το 57%.

    Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από τις δηλώσεις αρχηγών, νέων ευρωβουλευτών, πολιτικών στελεχών, δημοσιογράφων και εκλογολόγων ήταν ότι αυτές οι κάλπες έστειλαν σε όλους μηνύματα.

    Μήνυμα δυσαρέσκειας στην Νέα Δημοκρατία, μήνυμα νίκης και ελπίδας για τις εθνικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα ανάγκης για επαγρύπνηση στο ΚΚΕ, μήνυμα λαθών στο ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα ευθύνης λόγω της αύξησης του ποσοστού στο ΛΑΟΣ

    Στην Ευρώπη ανέβηκαν τα δεξιά κόμματα, κατέρρευσαν τα σοσιαλιστικά μπήκαν στην Ευρωβουλή οι Αντιευρωπαϊστές και από σήμερα, μετά και την μελέτη των αποτελεσμάτων αλλά και τις συνέπειές τους , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ξαναρχίζουν οι ρυθμοί με καινούργιες παραμέτρους. Επίσης εξακολουθεί να υπάρχει η οικονομική κρίση και να απαιτουνται επείγοντα μέτρα για να έλθει η ανάκαμψη.

    Για την Ελλάδα, τόσο απόψε στη σύνοδο του Γιουρογκρούπ στο Λουξεμβούργο, όσο και αύριο στο Συμβούλιο Εκοφίν των 27 ο έλληνας Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου θα προσπαθήσει να πείσει ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν παρθεί για την μείωση του ελλείμματος αποδίδουν, να ακούσει τι καινούργιο θα ζητήσει ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια και να συζητήσει τα πιθανά νέα μέτρα που σκοπεύει να πάρει, καθώς και τους νέους φόρους που αν υποχρεωθεί θα επιβάλλει. Ήδη είναι γνωστοί οι φόροι στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.

    Εξ άλλου, όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου το βράδυ της Κυριακής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συνεχίσει την οικονομική του πολιτική, την πολιτική της υπευθυνότητας και των μεταρρυθμίσεων όπως εξ άλλου τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [02] H B. Κορέα καταδικάζει 2 αμερικανίδες δημοσιογράφους

    09-06-2009

    Γιουνα Λη και Λώρα Λινγκ

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι οι δύο Aμερικανίδες δημοσιογράφοι, οι οποίες καταδικάστηκαν από τη Βόρεια Κορέα σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, είναι αθώες και πρέπει να αφεθούν ελεύθερες. Εκπρόσωπος του Προέδρου Ομπάμα και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησαν από τη Βόρεια Κορέα την άμεση απελευθέρωση των 2 δημοσιογράφων για ανθρωπιστικούς λόγους.

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ μεταδίδουν ότι το δικαστήριο έκρινε ότι και οι 2 δημοσιογράφοι είναι ένοχοι επειδή διέπραξαν 'σοβαρό έγκλημα' το οποίο δεν διευκρινίστηκε και επειδή διέσχισαν παράνομα τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Οι αρχές της Βορείου Κορέας συνέλαβαν την Γιούνα Λη και την Λώρα Λίνγκ τον Μάρτιο ενώ βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή κοντά στη μεθόριο Κίνας και Βόρειας Κορέας.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι οι Αμερικανίδες δημοσιογράφοι είναι αθώες και πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθερες. Οι οικογένειες και των δύο απεύθυναν δημόσια έκκληση στην Πιονγκγιάνγκ για την απελευθέρωση τους. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε 'μεγάλη ανησυχία' για την καταδίκη και δήλωσε ότι χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο τρόπο για να πετύχει τηναπελευθέρωσή τους.

    Το Στέητ Ντιπάρτμεντ ανάφερε ότι ο Πρέσβης της Σουηδίας που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βόρεια Κορέα, ζήτησε συνάντηση με τις αρχές της Πιονγιάνγκ για να εξετάσει το θέμα.

    [03] Καθυστέρει η πώληση της Chrysler

    09-06-2009

    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθυστερεί προσωρινά την πώληση της χρεοκοπημένης βιομηχανίας αυτοκίνητων Chrysler, στην Ιταλική εταιρεία Fiat. Η Ανωτάτη Δικαστής, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, δήλωσε ότι η πώληση θα καθυστερήσει 'μέχρι νεωτέρας απόφασης'.

    Νωρίτερα, συνήγορος της κυβέρνησης Ομπάμα ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να επιτρέψει την πώλησή της αυτοκινητοβιομηχανίας λέγοντας ότι θα υπάρξουν 'σοβαρές συνέπειες' αν η πώληση της Chrysler μπλοκαριστεί και επιτραπεί στην εταιρεία να καταρρεύσει.

    Ομάδες καταναλωτών, επενδυτών και πιστωτών, που έχουν καταθέσει μηνύσεις για διάφορα προϊόντα της Chrysler καθώς επίσης και για θέματα συνταξιοδότησης, αντιτίθεται στην πώληση της εταιρείας και προσπαθούν να διαπραγματευτούν καλύτερους όρους για δικό τους όφελος.

    [04] 24 σοροί από συντριβή αεροσκάφους της Air France

    09-06-2009

    Συνεργεία της Βραζιλίας και της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 24 σορούς επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος της AirFrance που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα. 8 πτώματα ανασύρθηκαν τη Δευτέρα. Νωρίτερα τα συνεργεία είχαν ανασύρει μεγάλο τμήμα της ουράς του αεροσκάφους.

    Παράλληλα ομάδα του Αμερικανικού ναυτικού μεταβαίνει στην Βραζιλία για να βοηθήσει τις Βραζιλιανές και Γαλλικές αρχές στις έρευνες για τα 'μαύρα κουτιά' του Airbus 330. Η Αμερικανική ομάδα θα μεταφέρει δύο υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα καταγραφής ήχου που μπορούν να ανιχνεύσουν τα σήματα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά σε βάθος μέχρι και 6.100 μέτρων.

    Πιστεύεται ότι τα 'μαύρα κουτιά' βρίσκονται στον πυθμένα του ωκεανού και σε βάθος τουλάχιστον 3 χιλιάδων μέτρων. Το σήμα που εκπέμπουν διαρκεί μόνο 30 μέρες.

    [05] Καλή ένδειξη η επιβράδυνση περικοπής εργασιακών θέσεων

    09-06-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η επιβράδυνση της περικοπής εργασιακών θέσεων στις ΗΠΑ αποτελεί καλή ένδειξη για την οικονομία της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι συνεχίζει να ανησυχεί για την Αμερικανική οικονομία.

    Τα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 χρόνων, 9,4%, αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 345 χιλιάδες τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό περικοπών εργασιακών θέσεων εδώ και 8 μήνες.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι πρόκειται για ένδειξη πως η οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε απ' το δημόσιο να επιταχύνει την διαδικασία χορήγησης κονδυλίων του πακέτου προώθησης της Αμερικανικής οικονομίας, που σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα, θα δημιουργήσει 600 χιλιάδες εργασιακές θέσεις μέσα σε 100 μέρες.

    [06] 'Την ομιλία της ζωής του' έδωσε ο Γκόρντον Μπράουν

    09-06-2009

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, έδωσε 'την ομιλία της ζωής του', όπως χαρακτηρίστηκε, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Εργατικού Κόμματος, όπου υπεραμύνθηκε των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει και των χαμηλών ποσοστών του κόμματος σε δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κ. Μπράουν συναντήθηκε κατ' ίδιαν με τα 350 μέλη του Εργατικού Κόμματος και αρνήθηκε να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις από μερικά σκληροπυρηνικά μέλη του κόμματός του.

    Ο βουλευτές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση επεσήμαναν ότι ο κ. Μπράουν δήλωσε ότι η απόδοσή του σαν ηγέτης του κόμματος και Πρωθυπουργός επιδέχεται βελτίωση, αλλά δεν θα παραιτηθεί, όπως προτείνουν μερικοί αντίπαλοι του. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν εκατοντάδες βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

    [07] Η Ελλάδα εισβάλει στην Αμερική μέσω της Έβδομης Τέχνης

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    09-06-2009

    Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στο Δυτικό Ημισφαίριο, στην οποία ανήκουν κάπου τρία εκατομμύρια Ελληνοαμερικανοί και φιλέλληνες Αμερικανοί πολίτες, συμμετέχει με ενθουσιασμό σε μια νέα προσπάθεια που αποβλέπει να στείλει στους θερινούς κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά όσο γίνεται περισσότερους θεατές για να δουν μια καινούργια ταινία που για καιρό τώρα συζητιέται στους κόλπους της ομογένειας.

    Πρόκειται για την κινηματογραφική κωμωδία My Life in Ruins, με πρωταγωνίστρια την ομογενή Nia Vardalos, που κέρδισε τις καρδιές πολλών κινηματογραφόφιλων μέσα κι έξω από την ομογένεια με την αξέχαστη ερμηνεία της στην ταινία My Big Fat Greek Wedding.

    Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, ο ενθουσιασμός των ομογενών έγκειται όχι μόνον στην επιστροφή της Nia Vardalos στην μεγάλη οθόνη αλλά επίσης και στο γεγονός ότι η ταινία My Life in Ruins 'επικεντρώνεται στην ιστορία και τις εξαίρετες φυσικές καλλονές της Ελλάδας', κάτι που ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει αρκετό ενδιαφέρον ώστε να γίνει η Ελλάδα 'προορισμός πολλών Αμερικανών για τις επόμενες διακοπές τους'.

    Χιλιάδες μέλη της ΑΧΕΠΑ έχουν δραστηριοποιηθεί και σε συνεργασία με την παραγωγό εταιρία FOX/Searchlight Pictures προωθούν την νέα ταινία σε 23 πόλεις της Βόρειας Αμερικής, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, της Φιλαδέλφειας, της Ουάσιγκτον, της Ατλάντας, του Χιούστον, της Βοστώνης, του Μαϊάμι και του Μοντρεάλ, όπου παίζεται μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο Χόλλυγουντ, στις 6 Ιουνίου.

    Ike Gulas

    Ο Ike Gulas λέει πως η ΑΧΕΠΑ είναι πολύ χαρούμενη για τον ρόλο που διαδραματίζει στην προβολή της νέας κινηματογραφικής παραγωγής και στην δημιουργία καινούργιου ενδιαφέροντος μεταξύ των Αμερικανών για την Ελλάδα. Η Nia Vardalos ενσαρκώνει την φορά αυτή μια νεαρή Ελληνοαμερικανίδα που επιχειρεί να βάλει λίγο 'κέφι' στην ζωή της κάνοντας ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ πιστεύει πως 'κανένας ομογενής δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να δει την ταινία My Life in Ruins. Πέρα από το ότι είναι μια πολύ ταλαντούχος κωμικός ηθοποιόςη Nia Vardalos είναι επίσης και ένας θαυμάσιος εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Οι ερμηνείες της αντικατοπτρίζουν το χιούμορ, την αγάπη και τα ξεχωριστά μοτίβα της Ελληνοαμερικανικής οικογένειας, που 'κάνουν την ομογένεια μας μοναδική'.

    Η Nia Vardalos, μαζί με ομάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών του Αμερικανικού και του Ελληνικού κινηματογράφου, θα συμμετάσχει το Σάββατο 27 Ιουνίου σε μια ειδική ημερίδα με τίτλο 'Πέρα από Σύνορα: Η Ελλάδα στην Διεθνή Κινηματογραφική Σκηνή', που διοργανώνουν από κοινό, στο Linwood Dunn Theatre του Χόλλυγουντ, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας.

    Όπως μαθαίνουμε από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης ο Sanford Panitch, Πρόεδρος της εταιρίας FOX International Productions, ο κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Phedon Papamichael, ο Διευθυντής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Μάρκος Χολέβας, ο σκηνοθέτης Σταμάτης Αθανασσούλας, Ιδρυτής της Ελληνικής κινηματογραφικής εταιρείας Top Cut και ο παραγωγός Terry Dougas.

    Κωσταντίνος Μαρκόπουλος

    Η ημερίδα, τις εργασίες της οποίας θα παρακολουθήσει επίσης ως επίσημος προσκεκλημένος ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, θα εξετάσει τα πρόσφατα γυρίσματα διάφορων αμερικανικών κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς αυτές εμπλουτίστηκαν από την κουλτούρα και τη νέα υποδομή της χώρας. Θα συζητηθούν επίσης τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα και η προοπτική να αυξηθούν μελλοντικά τα γυρίσματα ξένων ταινιών εκεί.

    Η συνιδρυτής και διευθυντής του Φεστιβάλ Angeliki Giannakopoulos παρατήρησε ότι 'με την πρόσφατη επιτυχία του κινηματογραφικού έργου Mama Mia και τώρα με την πρεμιέρα της καινούργιας ταινίας My Life in Ruins η Ελληνική κουλτούρα εισχωρεί στην Αμερικανική κοινωνία μέσω της Έβδομης Τέχνης'. Και πρόσθεσε: 'Η ισχύς του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι αποδίδεται εν μέρει στην επιτυχία που είχε η προβολή της ταινίας Mama Mia, το περασμένο καλοκαίρι στην Αμερική. Οι θεατές της ταινίας αυτής απόλαυσαν ωραία τοπία της Ελλάδας και την αξιαγάπητη προσωπικότητα του Ελληνικού λαού. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφους στο Λος Άντζελες είναι ταγμένο στο να ενθαρρύνει το γύρισμα κι άλλων Αμερικανικών ταινιών στην Ελλάδα'.

    Donald Petrie

    Στο σημείο αυτό, ο Donald Petrie, σκηνοθέτης της ταινίας My Life in Ruins, παρατήρησε: 'Η Ελλάδα αποδείχτηκε εκπληκτική χώρα για το γύρισμα της ταινίας μου'. Ιδιαίτερα τον εντυπωσίασαν 'τα θαυμαστά τοπία της και η εγκάρδια φιλοξενία που μας πρόσφερε η κυβέρνηση και ο λαός της'.

    Βέβαια, όπως ασφαλώς θυμούνται οι παλαιότεροι, η Ελλάδα μαγνήτισε και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν διακεκριμένους σκηνοθέτες και παραγωγούς από διάφορες χώρες που μετέφεραν σε αυτήν τα κινηματογραφικά συνεργεία τους και γύρισαν εκεί ταινίες με φόντο την κλασσική κουλτούρα της, το άπλετο φως της και τα υπέροχα τοπία της. Στις ταινίες αυτές περιλαμβάνονται ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ, παραγωγή 1957 με πρωταγωνιστές την Σοφία Λόρεν και τον Άλαν Λάντ, ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ, παραγωγή 1961 με τον Γκρέγκορι Πεκ, τον Ντέϊβιντ Νίβεν, τον Άνθονι Κουΐν και την Ειρήνη Παπά, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, παραγωγή 1962 με τον Ρούντολφ Ματέ, ΖΟΡΜΠΑΣ, παραγωγή 1964 με τον Άνθονι Κουΐν και τον Άλαν Μπέητς, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ, παραγωγή 1982 με τους Πήτερ Γκάλαγκερ και Ντάρυλ Χάνα, η τιμημένη με βραβείο Όσκαρ Ιταλική παραγωγή του 1992, MENTITERANEO και πολλές άλλες.

    Οι ομιλητές στην ημερίδα 'Πέρα από Σύνορα: Η Ελλάδα στην Διεθνή Κινηματογραφική Σκηνή' είναι όλοι τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

    Nia Vardalos

    Η Nia Vardalos είναι συγγραφέας και ηθοποιός, που πέρασε ήδη στο Αμερικανικό κινηματογραφικό Πάνθεον την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η ταινία της, My Big Fat Greek Wedding, η οποία γυρίστηκε το 2002 από μικρή ιδιωτική εταιρεία παραγωγής μη συμβεβλημένη με μεγάλα στούντιο του Χόλλυγουντ. Η ταινία αυτή προτάθηκε επίσης και για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Η Nia έχει ακόμα παίξει στην εμπνευσμένη από την ίδια ταινία τηλεοπτική σειρά που είχε και τον ίδιο τίτλο, My Big Fat Greek Wedding, κι επίσης στις κινηματογραφικές παραγωγές Connie and Carla, του 2004 και My Life in Ruins, που παίζεται τώρα στην Βόρεια Αμερική.

    Ο Sanford Panitch είναι ο Πρόεδρος της Fox International Productions, παραρτήματος της 20thCenturyFox, το οποίο ασχολείται με την παραγωγή και την εξασφάλιση ξενόγλωσσων ταινιών σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αγορές ταχύτατα αυξανόμενης σπουδαιότητας. Έχει επιβλέψει το γύρισμα 75 και πλέον ταινιών για λογαριασμό της New Regency Enterprises της οποίας ήταν ανώτερο διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών. Προηγουμένως διετέλεσε Αντιπρόεδρος για θέματα Παραγωγής στην 20th Century Fox, όπου και συνεργάστηκε στην δημιουργία της θρυλικής ταινίας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη εμπορική κινηματογραφική επιτυχία όλων των εποχών.

    Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι ένας από τους πιο αξιόλογους κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες του Χόλλυγουντ. Έχει δουλέψει με πολλά μεγάλα αστέρια του σινεμά όπως τον Όλιβερ Στον, τον Αλεξάντερ Πέην, τον Νίκ Κασαβέτη και την Νταϊάν Κήτον.Συνολικά έχει συνεργαστεί στο γύρισμα κάπου 50 ταινιών, κυρίως ως διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ αλλά επίσης και ως παραγωγός και σκηνοθέτης.Η τελευταία από τις τέσσαρες ταινίες που σκηνοθέτησε είναι η Arcadia Lost, με πρωταγωνιστές τους Χέλεη Μπένετ, Νικ Νόλτι και Κάρτερ Τζένκινς, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα νωρίτερα φέτος.

    Ο συντονιστής της συζήτησης Terry Dougas είναι κινηματογραφικός παραγωγός που έχει γυρίσει ταινίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένων των έργων Bridges, παραγωγής 2004, Veronica Decides to Die, παραγωγής 2009 και Swing Vote, παραγωγής 2008.

    Από την Αθήνα θα έρθουν για να πάρουν μέρος στην ημερίδα για την Ελλάδα στο Λος Άντζελες ο σκηνοθέτης Μάρκος Χολέβας που, όπως ήδη αναφέραμε, διευθύνει ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο Σταμάτης Αθανασσούλας, ιδρυτής και διευθυντής μεγάλης Ελληνικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και διαφημίσεων και βέβαια ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, πρώην γιατρός με ειδικότητα στην χειρουργική θώρακος και αγγείων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 10 June 2009 - 1:19:43 UTC