Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-02-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία Ομπάμα για την επιδείνωση της οικονομίας
  • [02] Ο πρόεδρος Ομπάμα παραδέχεται "λάθος" στην υποψηφιότητα Ντάσλ
  • [03] Λευκός Οίκος: Το Ιράν δεν προωθεί σταθερότητα και ασφάλεια
  • [04] Συναντήσεις Κλίντον με ΥπΕξ Βρετανίας και Γερμανίας
  • [05] Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να συνθλίψει την Χαμάς
  • [06] Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα χλευάζει τον Ομπάμα
  • [07] Ιρακινή στρατολογούσε γυναίκες καμικάζι

  • [01] Ανησυχία Ομπάμα για την επιδείνωση της οικονομίας

    04-02-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την ταχύτητα κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ. Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις την Τρίτη το βράδυ ο κ. Ομπάμα προώθησε το πρόγραμμα του αναθέρμανσης της οικονομίας επισημαίνοντας ότι η προεδρική του φήμη θα επηρεαστεί από το αν θα μπορέσει να 'διορθώσει την οικονομία'. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του σχεδίου με την βοήθεια Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών του Κογκρέσου, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους, να βελτιωθούν οι τρόποι κατανάλωσης ενέργειας και να δημιουργηθούν περισσότερες εργασιακές θέσεις στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι το σχέδιο του παρέχει βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη και μακροπρόθεσμα οφέλη.

    Πάντως κάποιες θετικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων που ανακοινώθηκαν τη Τρίτη, εδώ στις ΗΠΑ, συνοδεύτηκαν και από αρνητικές οικονομικές εξελίξεις. Η Ένωση Κτηματομεσιτών Αμερικής ανακοίνωσε ότι η σημαντική πτώση των τιμών ακινήτων έχει αρχίσει να προσελκύει περισσότερους αγοραστές. Αλλά την ίδια στιγμή η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Τογιότα ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων της κατά 32% τον Ιανουάριο, ενώ οι πωλήσεις της Αμερικανική βιομηχανίας αυτοκινήτων GeneralMotors υποχώρησαν κατά περίπου 50% τον ίδιο μήνα.

    [02] Ο πρόεδρος Ομπάμα παραδέχεται "λάθος" στην υποψηφιότητα Ντάσλ

    04-02-2009

    Τομ Ντάσλ

    Ο υποψήφιος του Πρόεδρου Ομπάμα για το αξίωμα του Υπουργού Υγείας, Τομ Ντάσλ, απέσυρε την υποψηφιότητα του λόγω αμφιβολιών για την φορολογική του ενημερότητα. Ο κ. Ντάσλ δεν είχε πληρώσει φόρους ύψους 120 χιλιάδων δολαρίων.

    Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ντάσλ ανέφερε ότι δεν θέλει η υπόθεση αυτή να αποσπάσει τη προσοχή από το κυβερνητικό έργο.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του κ. Ντασλ με λύπη και επεσήμανε ότι 'έκανε λάθος' στο θέμα της υποψηφιότητας Ντάσλ, ενώ σημείωσε ότι οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για τους απλούς πολίτες, ισχύουν και για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Επίσης την Τρίτη απέσυρε την υποψηφιότητά της και η υποψήφια για τη θέση του 'Ανώτερου Ελεγκτή' της αποτελεσματικότητας του Αμερικανικού δημοσίου, λόγω ανεπαρκούς φορολογικής ενημερότητας.

    Παρόμοια προβλήματα είχαν προκύψει και με τον Υπουργό Οικονομίας, Τίμοθυ Γκάιτνερ, η υποψηφιότητα του οποίου όμως, επικυρώθηκε από την Αμερικανική Γερουσία.

    [03] Λευκός Οίκος: Το Ιράν δεν προωθεί σταθερότητα και ασφάλεια

    04-02-2009

    Απ' την εκτόξευση του πυραύλου με τον Ιρανικό δορυφόρο

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν 'κάθε μέσο', όπως είπε, στη διάθεση τους για την αντιμετώπιση του Ιράν, μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι έθεσε σε τροχιά τον πρώτο της δορυφόρο.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι η ενέργεια του Ιράν δεν πείθει τις ΗΠΑ ότι η Τεχεράνη ενεργεί υπεύθυνα για την προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη περιοχή και εξέφρασε 'σοβαρότατες ανησυχίες' για τις ενέργειες του Ιράν.

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ανακοίνωσε τη Τρίτη ότι η χώρα του έθεσε σε τροχιά Ιρανικής κατασκευής δορυφόρο, πάνω σε πύραυλο Ιρανικής κατασκευής και χαρακτήρισε το γεγονός βήμα προς την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Τα ψηφίσματα των ΗΕ απαγορεύουν την δραστηριοποίηση του Ιράν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας.

    [04] Συναντήσεις Κλίντον με ΥπΕξ Βρετανίας και Γερμανίας

    04-02-2009

    Χίλαρυ Κλίντον και Ντέηβιντ Μίλιμπαντ

    Η υπουργός Εξωτερικώντων ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, συναντήθηκε στο Στέητ Ντηπάρτμεντ με τους ομολόγους της από τη Βρετανία, Ντέιβιντ Μιλιμπάντ και την Γερμανία, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και συζήτησε μαζί τους θέματα όπως το Αφγανιστάν, οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και το Μεσανατολικό.

    Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε και τις δύο χώρες στενές συμμάχους των ΗΠΑ και τις ευχαρίστησε για την βοήθεια τους στο Αφγανιστάν. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικώνεπεσήμανε ότι συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Πακιστάν, την Μέση Ανατολή και το Ιράν. Από τη πλευρά του, ο κ. Μίλιμπαντ σημείωσε την δέσμευση της Βρετανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

    [05] Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να συνθλίψει την Χαμάς

    04-02-2009

    Προεκλογικές αφίσες στο Ισραήλ

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός την άλλη εβδομάδα θα συνθλίψει, όπως είπε, τη Χαμάς. Ο κ. Νετανιάχου, που θεωρείται φαβορί για το πρωθυπουργικό αξίωμα στις επερχόμενες εκλογές στο Ισραήλ, επέκρινε την στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος λέγοντας ότι τερμάτισε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας πρόωρα και τόνισε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να είχε καταστρέψει την Χαμάς.

    Το θέμα του πρόσφατου πολέμου στη Γάζα κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία στο Ισραήλ. Από τη πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, που έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πλήττει την Χαμάς όποτε χρειάζεται.

    [06] Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα χλευάζει τον Ομπάμα

    04-02-2009

    Σε ηχογραφημένο μήνυμα του που αναρτήθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα την Τρίτη, ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαγουάχρι, χλευάζει τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για τα θύματα της ένοπλης αντιπαράθεσης Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο αλ Ζαγουάχρι δηλώνει ότι η ανησυχία που εξέφρασε ο κ. Ομπάμα ελήφθη μαζί με 'χιλιάδες βόμβες και λευκό φώσφορο'. Το Ισραήλ αρνήθηκε την χρήση λευκού φωσφόρου κατά αμάχων στη Γάζα.

    Ο αλ Ζαγουάχρι ζήτησε επίσης από τους Μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου να επιτεθούν κατά Αμερικανικών και Ισραηλινών στόχων και επέκρινε τις Αραβικές χώρες επειδή δεν κατέβαλλαν προσπάθειες για να σταματήσουν τη βία στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    [07] Ιρακινή στρατολογούσε γυναίκες καμικάζι

    04-02-2009

    Η Ιρακινή αστυνομία συνέλαβε γυναίκα με το αιτιολογικό ότι είχε στρατολογήσει πάνω από 80 γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας και ότι σχεδίαζε περίπου 30 επιθέσεις αυτοκτονίας. Εκπρόσωπος του Ιρακινού στρατού δήλωσε ότι η γυναίκα, ονόματι, Σαμίρα Αχμέντ Τζασίμ, ήταν μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης Σουνιτών, Ανσάρ Αλ Σούνα και εμφανίστηκε σε βίντεο που παρουσιάστηκε την Τρίτη σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη.

    Στο βίντεο η Τζασίμ εξηγεί πως προετοίμαζε ψυχολογικά της γυναίκες καμικάζι και στη συνέχεια τις έστελνε για εκπαίδευση σε βάσεις εξτρεμιστών. Επίσης δηλώνει ότι ορισμένες απ' τις επιθέσεις αυτοκτονίας είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στην επαρχία Ντιγιάλα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 5 February 2009 - 2:18:16 UTC